Apa itu Shapeshift dan Cara Menggunakannya

ShapeShift adalah pertukaran segera yang daripada menyimpan simpanan crypto anda, menghubungkan anda terus ke dompet perkakasan atau perisian anda. Pertukaran kripto memberi anda fleksibiliti untuk menukar satu mata wang kripto dengan yang lain, walaupun tanpa mengeluarkannya dari dompet anda terlebih dahulu. Pertukaran mengenakan sebilangan kecil kadar segera dari para pelabur kerana menggunakannya perkhidmatan penukaran, dan ia tidak mengenakan apa-apa di luar bayaran penambang dari mereka. ShapeShift mungkin menawarkan cara terpantas untuk menukar cryptocurrency dan aset blockchain.

Tidak diperlukan akaun atau data peribadi sensitif

Pertukaran berpusat biasanya memerlukan pengguna untuk memberikan maklumat peribadi mengenai mereka seperti lesen memandu atau maklumat pasport untuk mematuhi peraturan pelanggan anda (KYC) dan anti pencucian wang (AML). Dengan cara ini, ShapeShift menawarkan tahap privasi, keselamatan dan kemudahan yang lebih besar kepada pelabur crypto dan mengurangkan risiko pencurian dana kerana ia tidak memerlukan akaun atau data peribadi untuk digunakan. Ini benar-benar masalah besar bagi pelabur crypto.

Walaupun beberapa bursa memberi anda kemudahan untuk membeli, menjual dan memperdagangkan cryptocurrency, cadangan unik ShapeShift adalah bahawa ia membolehkan para pelabur untuk mengubah atau menukar cryptocurrency dari satu bentuk ke bentuk yang lain dengan sangat senang. Di platform ini, anda boleh mengubah Bitcoin menjadi altcoin (seperti BTC ke ETH), altcoin ke Bitcoin (seperti LTC ke BTC) dan altcoin ke altcoin (seperti LTC ke DGB) tanpa perlu membeli atau menjual apa-apa.

Mendaftar

ShapeShift tidak memerlukan pendaftaran. Anda boleh bertransaksi dengan cara tanpa nama sepenuhnya kerana platform tidak menyimpan data pengguna. Anda bahkan tidak perlu membuat akaun dan mengesahkannya! Anda hanya perlu memberikan alamat dompet anda dan pertukaran akan memberikan alamat untuk menghantar cryptocurrency anda.

Berikut adalah panduan langkah demi langkah untuk menggunakan ShapeShift

Langkah 1

Lawati: https://shapeshift.io/#/coins

Langkah 2

Pilih altcoin yang ingin anda tukar

Langkah 3

Pilih antara “Pantas” atau “Tepat”

Sekiranya anda memilih Cepat, anda harus memasukkan alamat penerima sementara alamat deposit akan diberikan oleh ShapeShift. Anda tidak akan diminta untuk menentukan jumlah altcoin yang anda mahukan, kerana anda boleh menyimpan apa sahaja yang anda mahukan. Namun, jika anda memilih “Tepat”, anda akan dibenarkan menerima jumlah altcoin yang ditentukan oleh anda.

Langkah 4

Klik “Teruskan”

Langkah 5

Sekiranya anda memilih “Cepat”, masukkan Alamat Tujuan Anda, Alamat Pengembalian Dana dan setuju dengan Syarat dan Ketentuan, jika tidak, lanjutkan ke langkah seterusnya nombor 6.

Langkah 6

Sekiranya anda memilih “Tepat”, masukkan jumlah syiling yang ingin anda hantar atau terima, Alamat Destinasi dan Alamat Bayaran Balik.

Contoh:

Katakan anda mempunyai Bitcoin dan anda mahu menukarnya menjadi altcoin lain, kata Monero. Ikuti prosedur di bawah untuk berjaya melakukan transaksi cryptocoin ini:

Anda harus memberikan alamat Monero (XMR) anda ke ShapeShift, yang akan digunakan sebagai Alamat Destinasi anda oleh ShapeShift. Anda juga harus memberikan alamat Bitcoin (BTC) anda ke bursa yang sebenarnya akan digunakan olehnya sebagai Alamat Pengembalian Wang untuk mengembalikan altcoin yang anda inginkan kepada anda setelah berjaya menyelesaikan transaksi. Setuju dengan Terma dan Syarat mereka sebelum beralih ke langkah seterusnya.

Pada peringkat proses transaksi ini, alamat deposit Bitcoin akan dibuat oleh ShapeShift untuk anda yang anda perlukan untuk menyimpan Bitcoin anda. Terdapat had deposit minimum dan maksimum yang dibenarkan untuk anda buat.

Petua:

Beberapa dompet mungkin mengenakan yuran transfer kepada anda, jadi dalam hal ini, jumlah yang dikenakan dompet akan ditambahkan ke yuran transaksi ShapeShift anda, dan jumlah biaya transaksi anda akan dihitung dengan sewajarnya .. Untuk mengelakkan caj tambahan ini, gunakan dompet crypto yang tidak mengenakan bayaran seperti itu dari pelabur crypto yang melakukan transaksi di ShapeShift.

Langkah 7                                                                                                                                                Klik “Mulakan Transaksi”

Langkah 8

Moneros anda akan dihantar kepada anda oleh ShapeShift dalam beberapa saat!

Voila, anda sudah selesai!

Sebilangan kecil, yang sebenarnya adalah bayaran pelombong akan dipotong dari kadar pertukaran yang ditunjukkan kepada anda. Bayaran pertukaran dikira berdasarkan beberapa parameter pasaran dan ia tetap sama, tanpa mengira jumlah dagangan. Tidak ada bayaran perkhidmatan dan anda boleh menukar cryptocurrency dalam beberapa saat.

Ketersediaan lebih daripada 50 cryptocurrency termasuk Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dash, Bitcoin Cash, Zcash dan ICO menjadikan ShapeShift platform yang sesuai untuk menukar cryptocurrency menjadi altcoin. Platform ini mempunyai sokongan untuk garpu keras, jadi seseorang juga dapat menukar Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ECH) dan Bitcoin Gold (BCG) di ShapeShift.

CATATAN: ShapeShift menawarkan keuntungan lain kepada anda dengan tidak mengenakan “Slippage”, sebaliknya anda harus menggunakan Nilai Tukar mereka. Slippage adalah ketika pesanan diisi dengan harga yang berbeda dengan harga yang diminta dan boleh menyebabkan pedagang memasuki atau keluar dari perdagangan dengan harga yang lebih rendah atau lebih tinggi dari yang mereka harapkan. Ia biasanya berlaku semasa tempoh turun naik yang lebih tinggi.

Berikut adalah pecahan bagaimana beberapa yuran melihat ShapeShift:

 • Bayaran Penambang Bitcoin BTC: 0.0025 BTC
 • Yuran ETH Ether Miner: 0.001 ETH
 • Bayaran Penambang Tunai Bitcoin BCH: 0.0002 BCH
 • Bayaran Penambang LTC Litecoin: 0.001 LTC

Ia tidak membenarkan pertukaran dengan mata wang fiat, jadi kad debit dan kredit tidak ada gunanya. Malah PayPal tidak berguna kerana seseorang memerlukan dompet cryptocurrency yang ada untuk membeli apa-apa di ShapeShift.

Faedah yang ditawarkan ShapeShift kepada pengguna termasuk:

 • Pertukaran cryptocurrency serta-merta
 • Aplikasi mudah alih khusus untuk Android dan iOS
 • Antara muka yang mudah dan mesra pemula
 • Sokongan untuk tidak dikenali
 • Penukaran cepat dan tanpa gangguan
 • Sebilangan besar cryptocurrency disimpan dalam dompet sejuk (luar talian) untuk melindungi daripada penggodaman.
 • Tempat yang bagus untuk mempelbagaikan portfolio crypto anda

Lensa ShapeShift

Ciri pertukaran segera ini membolehkan anda membeli apa sahaja yang biasanya anda beli dengan Bitcoin.

Sekiranya anda tidak sabar untuk mengambil bahagian dalam ICO yang akan datang yang anda perlukan altcoin, seperti Ether (ETH) dan bukannya Bitcoin, ShapeShift adalah platform yang perlu anda tuju. Ia mempunyai banyak ICO dan token, juga tersedia untuk perdagangan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me