Apa itu Gelombang (GELOMBANG) – Yang Perlu Anda Ketahui

Gelombang (WAVES) adalah platform pertukaran Rusia, terdesentralisasi, dan pelbagai yang dibina di atas kerangka kerja Scorex. Platform ini menyediakan penggunanya dengan kaedah mudah untuk membuat, mengeluarkan, dan memindahkan aset dan token khusus.

Salah satu tujuan utama platform adalah menawarkan kepada pengguna persekitaran persekitaran blockchain yang stabil, yang membolehkan mereka memindahkan mata wang fiat melalui blockchain tanpa masalah ketidakstabilan.

Ini menjadikannya sangat menarik bagi pelabur yang ingin mencari dana untuk projek, atau bagi mereka yang menginginkan kaedah yang cekap untuk membuat mata wang digital mereka sendiri dan sistem mata wang dalam aplikasi.

bekerja

Bermula dengan Gelombang

Token anda sendiri boleh dibuat hanya dalam beberapa minit; namun, perhatikan bahawa semasa mendaftar akaun, anda akan diminta untuk menyimpan frasa rahsia anda (SEED) dan melindungi akaun anda dengan kata laluan.

Bagaimana platform Waves berfungsi

Waves bertujuan untuk memperbaiki protokol blockchain khas, di mana perisian klien rangkaian perlu dikemas kini dengan setiap jenis transaksi baru, biasanya dikenali sebagai garpu keras. Ringkasnya, jenis transaksi baru dilaksanakan melalui pemalam, sebagai pelanjutan, di atas perisian teras.

Platform ini juga berfungsi dengan kontrak pintar, tetapi tidak banyak persamaan dengan jenis kontrak lain, seperti kontrak dari Ethereum. Kontrak pintar ditulis oleh pemalam terbina dalam, sehingga memudahkan keseluruhan proses.

Token Aplikasi Khusus (CAT), pertukaran terdesentralisasi (DEX), dan pelbagai ciri tanpa nama hanyalah beberapa jenis elemen yang termasuk dalam perisian teras.

Token Aplikasi Tersuai – CAT

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, salah satu tujuan utama platform adalah penciptaan mudah dan pemindahan token khusus dengan mudah. Token boleh dibuat menggunakan peranti mudah alih anda, melalui Android dan iOS aplikasi, atau melalui pelanggan web. Sebagai alternatif, ia boleh dilakukan dengan memasang Sambungan WavesLiteApp pada penyemak imbas Chrome komputer anda.

Terdapat juga dompet desktop ada. Namun, ingat bahawa ini sangat eksperimental.

Platform ini membolehkan anda menyesuaikan token ini sehingga dapat mewakili hampir semua perkara. Harap maklum bahawa berharga 1 WAVE untuk membuat token.

aplikasi

Pertukaran terpusat – DEX

Ini memungkinkan bagi pelanggan untuk menukar BTC, ETH, atau cryptocurrency mereka yang lain untuk Waves. Sebagai alternatif, mereka boleh ditukar sebagai ganti masalah token lain di platform Waves.

Manfaat utama menggunakan pertukaran terdesentralisasi yang ditawarkan oleh Waves adalah keselamatan yang lebih baik dan hakikat bahawa anda mempunyai kawalan penuh terhadap dana dan akaun anda. Oleh kerana ia terdesentralisasi, ini juga bermaksud bahawa tidak ada pihak ketiga yang terlibat.

Sistem pertukaran terdesentralisasi platform menggunakan pemadan automatik untuk memasangkan pesanan beli / jual dan menukar token. Seperti yang dijangkakan, perdagangan yang paling popular di DEX adalah antara Waves dan Bitcoin.

Senarai lengkap pasangan perdagangan boleh didapati di CoinMarketCap.

dex

Token Gelombang

Token bertanggungjawab untuk semua transaksi di platform. Token Waves akan melindungi rangkaian dan semua aset di platform tertentu. Contohnya, apabila anda ingin memindahkan aset, atau ketika anda ingin mengeluarkan pelbagai aset dalam bentuk mata wang ke dompet anda, token yang sama akan digunakan.

Gelombang juga menggunakan seni bina dua peringkat, terutamanya untuk mengelakkan masalah penskalaan. Jenis seni bina ini menggunakan simpul ringan dan penuh untuk mengekalkan rangkaian, yang berbeza secara radikal daripada apa yang digunakan oleh kebanyakan cryptocurrency pada masa ini.

Node ringan sangat bergantung pada node penuh untuk pengesahan transaksi, kerana mereka tidak pernah memuat turun blockchain. Sambungan mereka dimungkinkan dengan bantuan platform Scorex. Sederhananya, simpul ringan menggunakan keadaan rangkaian semasa, berbanding memuat turun sejarah lengkap transaksi. Keadaan rangkaian digunakan untuk menetapkan perincian di sebalik proses verifikasi pembayaran.

Pada masa ini, terdapat sekitar 1 juta token Gelombang dalam edaran, dipegang oleh algoritma konsensus Proof-of-Stake. Sistem Leasing Proof-of-Stake ini membolehkan anda mempertaruhkan token anda dengan memberikannya sementara pada node penuh.

Untuk menjalankan mod staking penuh, anda memerlukan 10.000 WAVES. Penyertaan dalam mempertaruhkan masih boleh dicapai walaupun anda tidak mempunyai jumlah token yang diperlukan dengan memajak GELOMBANG anda ke salah satu daripada banyak kolam perlombongan awam.

Pasukan

Pasukan di belakang projek ini mempunyai satu tujuan besar, dan itu adalah untuk memperbaiki segala yang ada untuk memperbaiki token blockchain, dan, walaupun token Waves memang mudah, mereka juga sangat mudah digunakan.

Sebilangan besar ahli pasukan telah terlibat dengan NXT sekian lama. Walau bagaimanapun, ICO yang tidak bernasib baik, keputusan pembangunan yang kontroversial, dan pasukan pembangunan yang berputar semuanya membawa kepada keputusan untuk meninggalkan dan memulakan projek mereka sendiri sebagai gantinya.

Pasukan ini telah memulakan projek Gelombang dari titik sifar; oleh itu, Waves sememangnya berbeza dari NXT, dengan penekanan yang lebih kuat pada integrasi fiat. Fakta lain yang patut diperhatikan ialah syarikat itu baru-baru ini bekerjasama dengan Deloitte dan dengan Depositori Penyelesaian Nasional Rusia.

Pasukan

Cara membeli GELOMBANG

Ketika membeli WAVES, anda diberikan lebih daripada satu pilihan, termasuk beberapa yang paling popular pertukaran di luar sana seperti Tidex, Binance, BCEX, Exmo, Bittrex, dan Livecoin, tetapi juga pertukaran desentralisasi dalaman, DEX.

Sekiranya anda memilih pertukaran luaran seperti Binance dan Bittrex, pertama anda perlu membeli Bitcoin atau Ethereum dan hanya setelah memperdagangkannya untuk WAVES.

Ramalan Harga

Mata wang kripto bermula dengan sangat positif, ia dapat meningkatkan harganya sangat tinggi berbanding BTC dan dolar AS. Kemudian ia tetap stabil, yang merupakan petanda baik. Sudah tentu ia mengalami kenaikan dan turun tetapi selalu berada dalam julat yang jelas – antara $ 2.5 dan $ 5.5.

Apabila semua mata wang maya dan Bitcoin (BTC) berkembang pada bulan Disember 2017, dan awal tahun 2018, gelombang mencapai $ 16 dolar. Pada masa ini diperdagangkan sekitar $ 4 dolar.

Pada masa akan datang kita masih dapat melihat tingkah laku yang serupa. Corak harga terus berulang sepanjang masa. Kita dapat dengan mudah melihatnya bergerak di atas $ 8 dalam pergerakan menaik seterusnya, yang nampaknya baru bermula. Untuk jangka masa panjang, harganya juga meningkat.

Sudah tentu, kita perlu mengambil kira bahawa mata wang maya adalah aset yang sangat tidak menentu. Sekiranya terdapat peristiwa penting yang menyebabkan harga merosot, maka gelombang akan mengikuti trend.

Kesimpulannya

Waves (WAVES) adalah projek crypto yang menjanjikan yang berjaya mencapai permodalan pasaran yang terkenal dalam masa yang sangat singkat. Platform ini memberi anda kaedah mudah untuk membuat token anda sendiri, dengan semua faedah berkaitan blockchain yang berdekatan. Waves juga beroperasi sebagai pertukaran yang terdesentralisasi, dan fakta bahawa ia mempunyai bekalan tetap 100 juta juga pasti menjadikannya lebih popular pada periode berikutnya.

Pasukan di belakang projek itu nampaknya berminat untuk membawa projek ini ke tahap yang baru, dan perkongsian yang bermakna dengan kerajaan Rusia pasti dapat membantu imej produk dengan pelabur masa depan.

Kenalan Gelombang dan Maklumat Tambahan:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me