9 Dompet Hebat untuk Menyimpan Cryptocurrency Tron (TRX) | Cara Simpan Token TRX Selamat Pada 2019

TRON adalah platform berasaskan blockchain yang memberi tumpuan kepada hiburan kandungan. Yang paling penting, pengguna TRON dapat menerbitkan, memiliki, dan menyimpan data secara percuma. Sejak Jun 2018, ketika rangkaian melancarkan jaringan utamanya, TRONIX (TRX) adalah token asli di rangkaian TRON, pada masa ini (Mac 2019) di 20 teratas mengikut ukuran pasaran. Tempat paling selamat untuk menyimpan token TRX adalah di salah satu dompet TRON berikut.

Dengan beberapa token TRX di bawah tali pinggang anda, anda perlu menyimpannya dengan selamat dan selamat. Oleh itu, anda memerlukan dompet TRX yang boleh dipercayai dan terbaik, sama ada dalam talian atau luar talian. Sebelum anda menggunakan dompet tertentu, anda harus mempertimbangkan bahawa, selain memilih dompet yang baik, anda harus mengamalkan amalan yang baik untuk membantu anda menjaga keselamatan dan pegangan anda..

Berikut adalah dompet Tron terbaik untuk menyimpan TRX anda dengan selamat untuk kegunaan kemudian.

Dompet Ledger Nano disenaraikan sebagai salah satu dompet Tron terbaik

Sumber: tokenclub.co

1. Lejar Nano S

Laman web Tron Wallet: https://www.ledger.com/products/ledger-nano-s

Jenis Dompet Tron: Perkakasan

Kemudahan penggunaan: Ringkas, tetapi tidak begitu mudah bagi pengguna baru

Selamat: Sangat selamat

Kos: Dibayar

Dari segi keselamatan, dompet perkakasan adalah yang terbaik. The Ledger Nano S adalah salah satu dompet TRON terbaik yang terdapat di pasaran, kerana ia juga paling dipercayai. Ia kecil, mudah alih, dan menghubungkan ke port USB komputer anda dengan mudah. Dengan dompet ini, anda boleh menyimpan kunci peribadi anda dengan selamat di luar talian.

Dompet ini dilengkapi dengan ciri keselamatan yang kukuh seperti skrin terbina dalam, cip terkunci yang selamat, dan frasa pemulihan sandaran yang berguna sekiranya peranti hilang. Yang penting, dompet Ledger Nano S adalah peranti berbilang mata wang, yang dapat menampung lebih dari 700 aset digital yang lain. Semua faktor yang dipertimbangkan, dompet ini memberikan keselamatan optimum untuk dana TRX anda. Kunci peribadi yang memberi akses kepada duit syiling anda tetap dilindungi dengan cip yang dapat dikunci dan selamat seperti yang digunakan dalam pasport.

Selain itu, hakikat bahawa ia menampung lebih dari satu cryptocurrency menjadikannya pilihan terbaik bagi pengguna yang ingin menguruskan banyak aset dengan satu dompet perkakasan.

Perkara penting lain yang perlu diperhatikan mengenai dompet Ledger adalah bahawa ia tidak percuma. Anda harus berpisah dengan wang (hampir $ 100 USD pada November 2018) untuk memperoleh peranti tersebut. Namun, nilainya kecil berbanding keselamatan dan keselamatan yang diberikannya.

Sumber: vimeo.com

2. Dompet Guarda

Laman web Tron Wallet: https://guarda.com/

Jenis Dompet Tron: Desktop, dompet mudah alih

Kemudahan penggunaan: Ringkas

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Guarda adalah dompet berbilang mata wang berasaskan web bukan kustodian yang membolehkan anda menyimpan duit syiling TRX dengan selamat tanpa perlu risau tentang penggodam atau serangan pihak ketiga. Perkara yang paling menarik mengenai dompet ini ialah ia menawarkan sokongan kepada banyak aset digital yang berbeza daripada TRX. 

Sebagai contoh, beberapa mata wang maya ini termasuk XRP, Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), Bitcoin Gold (BTG) dan Zcash (ZEC), antara lain. 

Pengguna boleh memuat turun dompet ini pada peranti mudah alih mereka, termasuk iOS dan Android. Mereka yang ingin menggunakannya di komputer desktop mereka boleh memuat turun dompet Guarda untuk Mac OS. Melalui dompet aset digital ini, individu dapat menghantar, menyimpan, menerima dan menukar sebilangan besar aset digital sambil melindungi duit syiling TRX mereka. 

Dompet ini telah dikenali oleh yayasan yang berkaitan dengan crypto, termasuk Changpeng Zhao, Yayasan Zcash, pengasas Bitcoin Gold dan laman web rasmi Ethereum Classic. Bukan tugas yang mudah untuk mengembangkan dompet cryptocurrency dengan sokongan untuk banyak mata wang maya yang bukan kustodian dan yang membolehkan pengguna menukar aset mereka. 

Ini adalah salah satu dompet TRX terbaik yang tersedia di pasaran untuk pengguna yang memerlukan bukan sahaja simpanan untuk dana mereka tetapi juga fungsi lain. 

3. Dompet Altcoin.io

Laman web Tron Wallet: https://www.altcoin.io/

Jenis Dompet Tron: Web pelanggan desktop

Kemudahan penggunaan: Ringkas

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Dompet Altcoin.io adalah pertukaran cryptocurrency yang terdesentralisasi. Selain itu, ia membolehkan pengguna mengakses perkhidmatan dompet pertukaran atomnya. Dompet ini menyokong pelbagai cryptocurrency, termasuk Bitcoin, Ethereum, EOS, dan banyak lagi.

Kebenaran mengenai pertukaran crypto adalah bahawa mereka adalah sasaran lembut bagi penggodam, yang menyebabkan pelanggaran keselamatan besar-besaran dan pencurian dana. Pertukaran crypto tradisional juga memerlukan pengguna menyerahkan aset mereka kepada pihak ketiga, yang menimbulkan persoalan mengenai kepercayaan.

Dalam pertukaran yang terdesentralisasi, tidak ada perantara, jadi komunikasi antara pengguna dan platform. Oleh kerana pengguna mengawal dana mereka sendiri, platform ini kurang rentan terhadap peretasan yang sering terjadi di pertukaran tradisional.

Dengan menggunakan teknologi pertukaran atom, Altcoin.io adalah salah satu pertukaran terdesentralisasi di mana anda boleh menyimpan pegangan TRX anda.

Sokongan pelanggan terkemuka: platform memberi tumpuan kepada sokongan pelanggan. Ia memiliki pasukan sokongan pelanggan 24/7 yang mendengarkan setiap keprihatinan dari pelanggan mereka. Selain itu, ada kemungkinan untuk mencapai pertukaran melalui platform media sosial seperti Telegram, Twitter, dan Facebook. Dengan banyak dompet Tron untuk dipilih, ini adalah aspek yang berguna untuk dimiliki!

Manfaat dompet termasuk ketiadaan perantara, yang mengurangkan kemungkinan peretasan. Antaramuka mesra pengguna, dan pelanggan mengawal dana mereka. Walaupun begitu, platform ini mempunyai beberapa kelemahan seperti yang baru dan masih dalam pembinaan.

Dompet Trezor untuk TRON disenaraikan sebagai salah satu dompet Tron terbaik

Sumber: toshitimes.com

4. Trezor

Laman web Tron Wallet: https://shop.trezor.io/

Jenis Dompet Tron: Perkakasan

Kemudahan penggunaan: Ringkas

Selamat: Selamat

Kos: Dibayar

Selain dari Ledger Nano S, pilihan lain untuk dompet perkakasan adalah Trezor. Dompet ini adalah ciptaan Satoshi Labs dari Republik Czech. Dompet perkakasan menyokong lebih daripada 700 cryptocurrency, termasuk TRX. Dengan itu, pengguna dapat menyimpan kunci peribadi mereka di tempat penyimpanan sejuk di luar talian. Setelah bertransaksi, peranti menyambung ke Trezor Bridge, yang akhirnya berinteraksi dengan penyemak imbas pilihan anda.

Dengan cara yang sama seperti dompet Ledger Nano, dompet Trezor menghendaki pengguna memberikan maklumat dengan menggunakan dua butang. Ia mudah, dengan antara muka yang mesra pengguna. Namun, dompet tersedia dengan harga, sesuai dengan versi yang anda beli.

Sebagai contoh, jika anda menggunakan Trezor model T, ia dilengkapi dengan skrin sentuh terpasang yang membolehkan pengguna memasukkan maklumat dengan cepat pada peranti. Versi ini juga dapat menyokong duit syiling yang tidak ada dalam edisi Entry-level. Sebagai contoh, Trezor Model T menyokong Ripple’s XRP dan Monero (XMR). Kelebihan dompet yang luar biasa termasuk:

 • Cadangan akhir yang mudah untuk dompet: ia dilengkapi dengan benih pemulihan standard, yang membolehkan pengguna mendapatkan kembali keseluruhan dompet dengan biji 12 perkataan.
 • Penyimpanan kata laluan yang selamat: Pengurus Kata Laluan Trezor mengunci kata laluan secara individu menggunakan kunci digital.
 • Keselamatan telus dan ulasan pelanggan positif

Atomic Wallet disenaraikan sebagai salah satu dompet Tron terbaik

Sumber: medium.com

5. Dompet Atom

Laman web Tron Wallet: https://atomicwallet.io/

Jenis Dompet Tron: Pelanggan desktop

Kemudahan penggunaan: Mudah untuk digunakan

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Dompet atom membolehkan pengguna membeli, menjual, dan menyimpan lebih daripada 300 cryptocurrency menggunakan pertukaran pertukaran atom bawaannya. Mata wang utama yang disokong termasuk Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, XLM, dan banyak lagi yang lain. Pengguna dapat menukar aset mereka melalui teknologi Atomic Swap bukan kustodian, dengan menggunakan buku pesanan yang terdesentralisasi. Di samping itu, dompet ini dilengkapi dengan perkhidmatan permintaan yang hebat, yang membolehkan pengguna meminimumkan usaha yang mereka gunakan untuk menguruskan aset digital mereka. Ini menjadikan dompet Atom telus dan boleh dipercayai. Sorotan berikut menjadikan Atomic sebagai dompet terbaik TRX.

 • Teknologi pertukaran atom: dompet menggunakan teknologi pertukaran atom untuk membolehkan penggunanya melakukan pertukaran rentas rantai, yang membantu mereka mengelakkan risiko pihak ketiga. Selain itu, ia mempunyai pertukaran ShapeShift, Changelly, dan ChangeNOW bawaan untuk menyokong koin yang tidak disokong oleh teknologi pertukaran.
 • Selamat: pengguna dompet menikmati penyulitan kunci peribadi mereka yang kuat, serta penyelesaian tanpa hak penjagaan yang membawa kepada tahap keselamatan tanpa kompromi. Pada akhirnya, pengguna mempunyai kawalan penuh ke atas dana mereka.
 • Berbilang aset: Atomic Wallet direka untuk menampung lebih dari 300 aset digital. Ini menjadikannya dompet yang mudah untuk menyimpan pegangan TRX anda. Pada masa ini, ia menyokong Bitcoin, Litecoin, Ether, XMR, TRX, dan banyak lagi. Mereka terus mengemas kini senarai dan akhirnya akan memasukkan lebih banyak lagi.
 • Pembelian kripto: dengan dompet Atom, pengguna dapat membeli cryptocurrency seperti Bitcoin, Litecoin, atau TRX menggunakan kad bank mereka. Dompet ini menerima mata wang dunia utama, seperti USD, EUR, dan juga mata wang tempatan lain di seluruh dunia.

Pegawai Tronscan Tron disenaraikan sebagai salah satu dompet Tron terbaik

Sumber: coinbureau.com

6. Dompet Mudah Alih TRON

Laman web Tron Wallet: https://developers.tron.network/docs/android-wallet

Jenis Dompet Tron: Web

Kemudahan penggunaan: Mudah untuk digunakan

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Dikenali juga sebagai TRON Android Wallet, dompet ini adalah pilihan yang lebih baik bagi banyak pengguna kerana ciri-ciri multifungsi. Ia dilengkapi dengan antara muka pengguna yang praktikal bersama-sama dengan dompet sejuk bawaan yang membolehkan pengguna menyimpan dan mendapatkan syiling TRX mereka. Dengan ciri-ciri yang mulia, ini pasti salah satu dompet terbaik TRON.

Dompet Android TRON adalah peranti mudah alih dengan penyulitan penuh dengan kata laluan. Pemulihan 24 kata memberikan lapisan keselamatan tambahan dan membolehkan pengguna mendapatkan semula kata laluan mereka. Dompetnya popular kerana merupakan dompet yang paling disyorkan untuk pengguna Android.

Dengan itu, pengguna dapat mengimport dompet dengan kunci peribadi mereka atau frasa pemulihan 24-kata. Mereka juga dapat mengimport alamat awam sahaja. Fungsi dompet merangkumi:

 • Sambungan individu dan keupayaan untuk menyambung ke sebarang nod
 • Periksa jumlah beku
 • Periksa baki dan token TRX
 • Hantarkan token TRX dan terima menggunakan kod QR

Selain itu, dompet ini juga berfungsi sebagai penjelajah blok, di mana pengguna dapat melihat blok dan transaksi terkini. Mereka dapat melihat calon perwakilan, nod yang dihubungkan, pengedaran token, dan akaun.

Tronscan disenaraikan sebagai salah satu dompet Tron terbaik

Sumber: Reddit.com

7. TronScan

Laman web Tron Wallet: https://tronscan.org/#/wallet/new

Jenis Dompet Tron: Web

Kemudahan penggunaan: mudah untuk digunakan

Selamat: Sedang

Kos: Percuma, boleh dimuat turun

Juga dikenali sebagai salah satu dompet TRON utama, TronScan adalah dompet dalam talian TRX yang menyediakan simpanan mudah dan cepat kepada syiling TRX. Memulakan dompet adalah mudah dengan proses pendaftaran yang mudah. Pengguna dapat menyimpan salinan kunci peribadi mereka secara automatik dan antara muka dompet mudah dilayari, walaupun tidak mudah dilihat.

Data mengenai transaksi, baki akaun, dan lain-lain dipaparkan di layar dan mudah diakses. Selain itu, pengguna yang ingin membekukan duit syiling TRX mereka boleh melakukannya dengan serta-merta dan tanpa gangguan. Sama sahaja, walaupun mempunyai ciri yang boleh dipercayai, dompet dalam talian rentan terhadap peretasan. Untuk dompet TronScan, anda hanya perlu merahsiakan kunci peribadi anda.

Dengan dompet ini, pengguna dapat mengakses duit syiling TRX mereka dari mana-mana peranti dengan sambungan internet dan penyemak imbas. Ini mungkin bukan dompet TRX yang paling selamat, tetapi antara muka mudah bagi pengguna untuk menavigasi dan menyimpan aset mereka.

Adalah tidak baik untuk melepaskan sejumlah besar duit syiling ke dalam dompet dalam talian, kerana kelemahan keseluruhannya. Anda perlu memulakan dengan sejumlah kecil duit syiling TRX dan meningkatkan jumlahnya hanya apabila anda yakin dana itu selamat. Selain itu, disarankan untuk mengamalkan amalan dalam talian yang baik dan menyimpan kunci peribadi anda dengan selamat.

8. Dompet Keluaran

Laman web Tron Wallet: https://www.exodus.io

Jenis Tron Wallet: web pelanggan desktop

Kemudahan penggunaan: Mudah

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Exodus adalah dompet cryptocurrency yang dilancarkan pada tahun 2016 dan menawarkan penyelesaian kepada pengguna cryptocurrency yang ingin menyimpan mata wang digital. Walaupun dompet ini menawarkan sokongan untuk banyak mata wang maya dan tidak hanya tertumpu pada Tron, terdapat beberapa ciri yang kurang daripadanya. 

Menggunakan dompet ini akan memberi pengguna cara yang selamat untuk menyimpan duit syiling TRX mereka dan juga memiliki mata wang maya yang lain hanya dalam satu aplikasi. Beberapa ciri yang kurang merangkumi sokongan TRC Token dan dApps. 

Dompet desktop ini akan memberi pengguna kemungkinan untuk menyimpan token TRX mereka dengan cara yang mudah tanpa perlu menggunakan dompet yang berbeza untuk menguruskan mata wang maya mereka. 

9. Dompet Bitpie

Laman web Tron Wallet: https://bitpie.com/

Jenis Dompet Tron: pelanggan mudah alih

Kemudahan penggunaan: Mudah

Selamat: Selamat

Kos: Percuma

Dompet ini tidak begitu dikenali oleh kebanyakan pengguna tetapi mempunyai banyak ciri yang sangat berguna untuk peminat Tron. Dompet menyokong token TRC-10 dan juga TRC-20. Untuk aset digital seperti Tether (USDT) yang dilancarkan di rangkaian Tron atau BitTorrent Token (BTT). 

Bitpie juga sangat berguna bagi mereka yang berminat dengan cryptocurrency lain, termasuk EOS. Ini kerana mereka juga mempunyai dukungan untuk tiga pasar dApp: Tron, Lapp (berkaitan dengan Lightning Network) dan EOS. Ini bermaksud individu akan dapat menggunakan aplikasi berdasarkan rangkaian Tron dengan mudah dan yang memerlukan pengguna memiliki dompet TRX. Semua ciri ini menjadikan Bitpie dompet yang sangat fleksibel dan serba boleh untuk pengguna Tron. 

Beli Sebilangan TRX Untuk Dompet Tron Anda

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai TRON? Baca tentang bagaimana urus niaga Tron memperoleh syiling utama lain dalam artikel mendalam kami. Anda juga boleh membaca tentang bagaimana harga Tron dinaikkan awal tahun ini dengan khabar angin mengenai perkongsian besar.

Berminat melabur di Tron? Anda ingin memulakan dengan artikel ramalan harga Tron kami dan juga bacaan penganalisis kami mengenai perdagangan TRX dalam Analisis Teknikal Tron kami.

Tempat terbaik untuk membeli, berdagang atau menukar TRX dihidupkan Binance. Selepas itu, anda boleh menggunakan salah satu dompet Tron hebat yang disenaraikan di atas untuk penyimpanan yang selamat!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me