6 Dompet Litecoin Terbaik untuk Menyimpan LTC dengan Selamat

Litecoin (LTC) adalah salah satu cryptocurrency paling popular di pasaran dan telah dianggap sebagai aset digital untuk memproses pembayaran dengan cara yang cepat dan murah. Sebagai salah satu mata wang digital tertua di pasaran, pengguna mempunyai kemungkinan untuk memilih antara pelbagai dompet Litecoin.

Dompet Litecoin Terbaik

Dompet Litecoin terbaik untuk Cryptocurrency LTC anda

Setelah membeli Litecoin dalam pertukaran cryptocurrency, perkara terbaik yang perlu dilakukan ialah menyimpannya dalam dompet cryptocurrency. Dompet ini membolehkan anda menyimpan aset digital anda dengan selamat dan menggunakannya pada bila-bila masa. 

1. Lejar Nano S

Dompet Lejar Litecoin

Ledger Nano S adalah salah satu dompet perkakasan yang paling popular di pasaran. Dompet perkakasan semestinya yang terbaik untuk melindungi dana pengguna. Kenapa? Kerana menyimpan kunci peribadi dalam persekitaran yang hampir tidak dapat dipecahkan yang melindungi pengguna daripada peretasan dan serangan pihak ketiga.

Menyimpan dana dalam pertukaran adalah salah satu keputusan terburuk yang pernah diambil oleh pelabur crypto. Bahkan pertukaran yang paling popular dan selamat diretas, hanya dengan beberapa pengecualian. Inilah sebabnya mengapa sangat penting untuk menyimpan dana dalam dompet yang terpisah.

The Ledger Nano S membolehkan pengguna menghantar, menerima dan menahan mata wang maya melalui peranti perkakasan yang boleh disimpan di rumah atau di mana-mana tempat yang diinginkan. Walaupun peranti hancur atau hilang, dana pengguna akan dilindungi dengan selamat.

Dompet ini mempunyai skrin terpasang, cip terkunci yang selamat dan frasa pemulihan sandaran yang akan membantu pengguna mendapatkan semula wang mereka sekiranya dompet itu hilang. Adalah mungkin untuk menyimpan, bukan sahaja Litecoin tetapi juga banyak mata wang digital lain di pasaran. Ini bagus untuk pelabur yang mempunyai sejumlah besar mata wang maya di portfolio mereka dan ingin menangani semuanya dari tempat yang sama.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, untuk mendapatkan dompet perkakasan ini, perlu membayar sejumlah wang yang sedikit, hampir $ 60.

2. Dompet Atom

 • Laman web: https://atomicwallet.io/
 • Jenis: Dompet Litecoin Desktop
 • Kemudahan penggunaan: Mudah
 • Keselamatan: Selamat
 • Kos: Percuma

Dompet Cryptocurrency

Atomic Wallet adalah salah satu dompet desktop yang paling popular di pasaran. Pelabur Litecoin dapat menyimpan dan mengurus duit syiling LTC mereka dengan mudah melalui dompet desktop ini yang dibina dengan mempertimbangkan keselamatan, tanpa nama dan desentralisasi.

Pengguna boleh menyimpan kunci peribadi mereka yang disimpan di komputer. Adalah mungkin juga untuk melakukan pertukaran antara mata wang, yang memungkinkan pelabur untuk menghindari penggunaan pertukaran. Beberapa mata wang maya yang disokong oleh dompet ini termasuk Bitcoin (BTC), Litecoin, Ethereum (ETH), Monero (XMR) dan banyak lagi yang lain.

Ciri utama dompet ini adalah bahawa ia menawarkan kemungkinan untuk memproses pertukaran atom. Tidak perlu bagi individu untuk bergantung pada pertukaran crypto terpusat lagi untuk menukar Litecoin dengan aset digital yang lain.

Anda boleh memuat turun Atomic Wallet secara percuma. Walau bagaimanapun, beberapa perkhidmatan dibayar, termasuk kemungkinan untuk membeli aset digital secara langsung dari dompet. Mereka mempunyai komisen yang tinggi untuk pelabur yang ingin membeli aset digital ini terus melalui dompet.

Sekiranya anda memegang Litecoin di sini, anda perlu memastikan bahawa komputer desktop anda dilindungi daripada virus dan tidak ada yang mempunyai akses ke kunci peribadi yang disimpan lebih dari anda.

3. Dompet Guarda

 • Laman web: https://guarda.co/
 • Jenis: Mudah Alih, Dompet Litecoin Desktop
 • Kemudahan penggunaan: Mudah
 • Keselamatan: Selamat
 • Kos: Percuma

Dompet Cryptocurrency Guarda

Dompet Guarda adalah salah satu dompet Litecoin mudah alih dan desktop yang paling maju dan inovatif. Dompet ini membolehkan anda menyimpan mata wang maya yang berbeza di satu tempat sahaja. Ini memberi anda kawalan dana anda dan sokongan Litecoin yang lebih baik. Dompet ini tersedia dalam pelbagai bahasa untuk pengguna dari seluruh dunia, termasuk bahasa Inggeris, Perancis, Sepanyol, Poland, Jerman dan Itali, antara lain. 

Dengan menggunakan dompet bukan kustodian dan berbilang platform ini, anda boleh menghantar, membeli, menukar dan menerima mata wang digital hanya dalam satu tempat. Pengguna boleh memuat turun dompet mata wang digital ini untuk peranti iOS atau melalui Google Play. Pada masa yang sama, anda akan dapat menyimpan Litecoin bukan sahaja di telefon bimbit anda tetapi juga di komputer anda, jika anda mempunyai peranti Mac OS.

Ini bukan hanya dompet Litecoin, kerana mereka menawarkan sokongan untuk banyak cryptocurrency lain, termasuk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP, atau Binance Coin (BNB), antara lain. Guarda juga telah bekerjasama dengan yayasan yang berkaitan dengan kripto yang berbeza termasuk Ethereum Classic (ETC), Zcash (ZEC), Binance, dan Bitcoin Gold (BTG). 

Semua projek ini menganggap bahawa dompet itu menyediakan pengguna alat berharga untuk menyimpan mata wang digital dan membantu pengguna mempunyai pengalaman yang lebih mesra pengguna.

4. Trezor

 • Laman web: https://shop.trezor.io/
 • Jenis: Perkakasan
 • Kemudahan penggunaan: Mudah, tetapi tidak mudah untuk pengguna baru
 • Keselamatan: Sangat selamat
 • Kos: Dibayar

Dompet Cryzocurrency Trezor

Ini adalah pilihan lain untuk pengguna yang ingin menggunakan dompet Litecoin perkakasan. Trezor adalah salah satu pesaing utama Ledger Nano S dan ia dikembangkan oleh Satoshi Labs, sebuah syarikat yang terletak di Republik Czech. Dompet perkakasan ini menyokong pelbagai jenis mata wang digital, termasuk Litecoin. 

Dengan menahan kunci peribadi di luar talian, pengguna dapat memastikan bahawa dana mereka dilindungi daripada serangan dan peretasan pihak ketiga yang lain. Dengan menggunakan Trezor Bridge, dompet disambungkan ke penyemak imbas terpilih untuk pengguna menerima atau mengirim dana.

Ini adalah salah satu dompet yang paling selamat untuk menyimpan mata wang digital di pasaran bersama Ledger Nano S. Perlu diperhatikan bahawa mudah digunakan kepada pengguna yang mempunyai pengetahuan asas mengenai mata wang digital. Dompet ini mempunyai harga sekitar € 99.

5. Amanah Dompet

Percayai Dompet Litecoin

Pengguna Litecoin juga boleh memuat turun salah satu dompet paling mudah digunakan di pasaran, Trust Wallet. Anda boleh menyimpan, menghantar dan menahan LTC dan mata wang digital lain dengan Trust Wallet hanya dengan langkah mudah.

Trust wallet juga telah memutuskan untuk memeluk Segregated Witness (SegWit) untuk membantu individu di pasaran crypto mendapat inovasi teknologi terkini di ruang tersebut. Dompet ini sangat mudah digunakan untuk pendatang baru dan akan memberikan fleksibiliti dan semua perkhidmatan yang diperlukan kepada pengguna yang ingin memegang Litecoin dalam dompet cryptocurrency.

Perbezaan utama dengan dompet perkakasan adalah bahawa ia tidak begitu selamat seperti Ledger Nano S atau Trezor. Walaupun begitu, jauh lebih selamat untuk menyimpan dana dalam dompet Litecoin dalam talian seperti Trust Wallet daripada pertukaran yang boleh diretas pada bila-bila masa. 

6 Dompet Keluaran

Dompet Keluaran Litecoin

Exodus juga merupakan satu lagi dompet cryptocurrency yang diiktiraf yang membolehkan pemegang Litecoin menyimpan, menghantar, dan menerima duit syiling LTC dengan cara yang cepat dan mudah. Exodus adalah dompet crypto yang dilancarkan pada tahun 2016 yang membantu pengguna menangani sejumlah besar mata wang maya. 

Dengan menggunakan dompet Litecoin desktop, para pelabur dapat menyimpan cryptocurrency LTC dan aset digital lain di tempat yang sama. Dengan cara ini, tidak perlu bagi pelabur untuk menggunakan dompet yang berbeza mengikut kripto yang ingin dipegangnya. 

Dompet ini mempunyai antara muka pengguna yang sangat mudah digunakan dan sangat sesuai untuk pengguna baru dan ia akan membantu pengguna yang lebih maju untuk merasa selesa ketika memegang duit syiling LTC mereka.

Beli LTC Untuk Dompet Litecoin Anda

Setelah anda mengetahui bagaimana dompet Litecoin berfungsi dan anda mempunyai pilihan, anda harus mempertimbangkan sekiranya anda ingin membeli cryptocurrency Litecoin untuk portfolio anda.

Sekiranya anda berminat untuk melabur dalam Litecoin, anda boleh membaca artikel ramalan harga Litecoin kami dan mengetahui lebih lanjut mengenai cryptocurrency ini dalam panduan Litecoin kami. 

Kesimpulannya

Keselamatan adalah keutamaan tertinggi ketika berurusan dengan cryptocurrency. Ia bukan hanya untuk membeli atau melombong duit syiling tertentu. Anda perlu mengambil dompet terbaik untuk menyimpan duit syiling anda dengan selamat. Perhatikan bahawa dompet Litecoin sangat selamat dibayar. Oleh itu, pilihlah dengan bijak semasa anda memilih antara keselamatan dan harga, kerana menjimatkan dolar kadang-kadang boleh membebankan anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me