4 Orang Terkenal yang Menyokong Riak (XRP)

Riak adalah nama yang dikongsi oleh platform blockchain dan mata wang yang pertama kali dilancarkan pada tahun 2012 sebagai lelaran Ripplepay yang berjaya. Di bawah ini anda akan menemui beberapa orang terbesar, yang menyokong Ripple dalam perjalanannya menjadi salah satu cryptocurrency teratas yang pernah ada!

Platform Ripple mempunyai banyak fungsi, sebagai sistem penyelesaian kasar (RTGS) waktu nyata, pertukaran mata wang, dan jaringan pengiriman wang. Pelbagai fungsi ini dimungkinkan melalui penggunaan lejar umum yang diawasi dan dikendalikan oleh rangkaian yang terdiri daripada pelayan yang mengesahkan secara bebas yang terus membandingkan catatan transaksi. Ia juga mempunyai protokol sumber terbuka yang dibuat untuk membolehkan transaksi kewangan cepat dan murah.

Ripple (XRP) menggunakan pangkalan data awam bersama yang melaksanakan proses konsensus antara pelayan yang mengesahkan untuk memastikan bahawa mereka meneruskan demi kepentingan jaringan. Pelayan yang mengesahkan boleh dimiliki oleh sesiapa sahaja, tidak kira sama ada mereka adalah individu atau institusi.

Koin XRP dan Bitcoin tidak mempunyai reka bentuk yang sama, kerana koin XRP tidak pernah bertujuan untuk berfungsi sebagai bentuk mata wang elektronik sahaja. Oleh kerana Ripple tidak dilombong, ia tidak memerlukan tindakan intensif tenaga dan pengkomputeran seperti dalam kes Bitcoin.

Ketika keseluruhan pasaran kripto melambung tinggi pada akhir 2017-awal 2018, Ripple mempunyai tanda harga tertinggi sepanjang masa $ 3.83, tetapi ketika pasaran kripto menjunam musim panas ini, Ripple juga mengikuti, yang menyebabkannya menjadi harga semasa $ 0.297389.

Menurut data dari Coinmarketcap, Token XRP Ripple kini menjadi altcoin terbesar, mencapai had pasaran $ 15 bilion, melebihi $ 13 bilion Ethereum. Akibatnya, ETH telah diturunkan dari kedudukannya, menjadi cryptocurrency ketiga terbesar, yang meletakkan XRP sebagai peneraju sebagai mata wang kedua terbesar di dunia.

Status XRP yang baru diperoleh mungkin disebabkan oleh publisiti berterusan yang dilihat oleh Ripple dalam beberapa bulan kebelakangan ini.

riak XRP

Sumber: pixabay.com

Perkhidmatan ini telah menjadi berita utama untuk perkembangan dan penggunaannya, dan juga menjadi jelas bahawa banyak nama terkenal menyokong Ripple, platformnya, dan koin asalnya.

Senarai Orang Terkenal, yang Menyokong Riak

Snoop Dogg

Snoop Dogg, Snoop Doggy Dogg, atau Snoop Lion – seperti yang dia suka dipanggil pada tahun 2013 – salah satu rapper yang paling terkenal dari muzik, telah dijemput oleh Ripple untuk tampil di pertemuan komuniti mereka semasa Persidangan Konsensus 2018.

Walaupun dia belum menyatakan apa-apa mengenai pelaburan atau memegang XRP, kami akan menganggap bahawa dia menyokong Ripple dan projek itu secara umum sejak dia tampil di acara tersebut. Penonton dapat menikmati pertunjukan intim yang dilakukan oleh Snoop, yang kemudian diikuti dengan pelancaran jenama XRP.

Walaupun ini hanya spekulasi, banyak yang percaya bahawa Ripple membayar artis itu bukan hanya tunai, tetapi juga token XRP.

Ashton Kutcher

Anda mungkin tahu Ashton Kutcher dari peranannya dalam Two and a Half Men, That 70s Show, Dude Where’s My Car and Punk’d, tetapi Kutcher juga merupakan kapitalis teroka yang cerdas, dan salah satu penyokong yang paling lantang XRP.

Mengingat kecenderungan Kutcher untuk pelaburan teknologi, hanya beberapa saat sebelum dia menunjukkan minat terhadap Ripple dan koin XRPnya. Pada bulan Mei 2018, dia mendedahkan bahawa, bersama rakan perniagaannya Guy Oseary, mereka menyumbangkan XRP bernilai $ 4 juta kepada Ellen DeGeneres untuk dana amal hidupan liarnya.

“Anda selalu memikirkan orang lain,” kata Kutcher kepada tuan rumah rancangan bual bicara. “Kami ingin menunjukkan kepada anda bahawa orang memikirkan anda.”

“Ripple pada dasarnya adalah platform untuk membolehkan orang memindahkan wang dari akaun bank ke akaun bank, orang ke orang, dengan betul selamat, sangat sederhana, sangat cepat,” adalah penjelasan ringkas Kutcher mengenai platform ini kepada penonton Pameran DeGeneres.

Dia menyokong Ripple dengan menubuhkan syarikat modal teroka A-Grade Investments dan telah melabur di lebih dari 60 syarikat dan syarikat permulaan dari industri teknologi, yang paling menonjol di antaranya adalah Skype, Foursquare, Airbnb, Path, dan Fab.com.

Ashton Kutcher - salah satu orang yang menyokong Ripple

Sumber: Ripple XRP News Tech

Madonna

Senarai selebriti yang menyokong Ripple termasuk ratu pop sendiri. Tahun ini, Madonna disiarkan di akaun Twitternya bahawa untuk ulang tahunnya yang ke-60, tujuannya adalah untuk mengirim sumbangan besar kepada anak-anak yatim di Malawi melalui penggunaan duit syiling Ripple. Setelah perkongsian itu diumumkan secara terbuka, Ripple (XRP) menyiarkan di laman webnya bahawa mereka akan menyamai semua sumbangan yang dibuat melalui laman Facebook penyanyi itu..

Sasaran awal ditetapkan pada $ 60,000 oleh Ripple dan Madonna, tetapi badan amal Malawi berjaya mengumpulkan lebih banyak lagi, jumlahnya mencapai $ 200,000 (disumbangkan kemudian oleh 800 individu).

Naib Presiden Kanan Operasi, Eric van Miltenburg, mengatakan perkara berikut mengenai perkongsian:

“Kami merasa terhormat kerana menjadi sebahagian daripada karya Meningkatkan Malawi yang luar biasa dengan beberapa kanak-kanak yang paling kurang mendapat perhatian di dunia dan berterima kasih kepada para pelabur kami di Sound Ventures kerana telah memperkenalkan kami dan tujuan penting ini.”

Bil Clinton

Bekas presiden ke-42 A.S.., Bill Clinton, dijemput untuk menjadi penceramah utama dalam persidangan Ripple’s Swell di San Francisco yang berlangsung pada bulan Oktober ini.

Ripple menyatakan bahawa mereka memilih Clinton kerana dia telah “membantu mengantarkan masa pertumbuhan yang ekstrim dan penggunaan Internet, membentuk apa yang ada sekarang.”

Clinton menyokong Ripple dan dunia crypto dan blockchain secara umum, menyatakan bahawa teknologi lejar diedarkan (DLT) mempunyai kemungkinan “mengejutkan” dan tidak bergantung pada sempadan negara.

“Kesepakatan keseluruhan blockchain ini berpotensi hanya berlaku kerana ia berlaku di merentasi negara [dan] kumpulan pendapatan. Permutasi dan kemungkinannya sangat hebat, ”kata mantan presiden itu. “Kita boleh merosakkan semuanya dengan politik identiti negatif dan dasar ekonomi dan sosial. Anda memikirkannya. “

Bill Clinton - penyokong Ripple yang terkenal

Sumber: ripple.com

Perkataan Akhir

Ripple telah membuat kemajuan besar dalam membawa banyak institusi kewangan ke platformnya sejak hari-hari awal. Rangkaiannya sekarang mempunyai ratusan bank dan sistem pembayaran terbesar di dunia.

Lebih-lebih lagi, Ripple Labs telah mengumpulkan sokongan dan perhatian orang terkenal, yang akan meningkatkan penggunaan platform dan koin untuk penggunaan arus perdana, serta menjadikan token itu mesra pengguna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me