12 Selebriti yang Telah Melabur dalam Bitcoin

Cryptocurrency tidak lagi popular hanya di kalangan pengaturcara dan pembangun teknologi. Semakin banyak selebriti Bitcoin juga melonjak ke arah kereta, membuat pelaburan dan sokongan dalam pelbagai perniagaan berasaskan blockchain dan syiling digital.

Senarai Selebriti yang Dilaburkan Bitcoin

Berikut adalah senarai selebriti terkemuka kami yang telah melabur dalam cryptocurrency BTC walaupun keadaan pasaran Bitcoin tidak menentu.

1. Björk

Penyanyi Iceland Björk bekerjasama dengan Blockpool, sebuah syarikat yang berpusat di London, membolehkan peminatnya membeli Utopia album 2017 dengan Bitcoin. Artis pelik itu dilaporkan bekerja sama dengan Blockpool untuk juga membenarkan pembayaran dengan Litecoin, Dashcoin, dan AudioCoin untuk albumnya.

2. Ashton Kutcher

Pelakon Ashton Kutcher mengasaskan bersama Pelaburan Gred A, dana pelaburan yang membiayai BitPay. Ia menawarkan perkhidmatan pemprosesan pembayaran untuk pedagang yang mempunyai perniagaan mesra Bitcoin.

Ashton Kutcher - Selebriti yang dilaburkan Bitcoin

Sumber: http://www.crainsnewyork.com

Pelakon ini telah lama menjadi penyokong blockchain dan aplikasinya. Syarikatnya terlibat dengan startup dan platform digital lain di seluruh industri.

“Perkara yang lebih besar dengan bitcoin adalah: apa yang dapat dilakukan oleh teknologi terdesentralisasi itu? […] Bayangkan jika kita dapat mendesentralisasi masalah keselamatan itu, dan jika kita dapat mendesentralisasi keamanan, ”kata Kutcher dalam persidangan TechCrunch.

“Gagasan bahawa kita secara sopan dapat saling mengawasi dengan cara tanpa nama sebenarnya menjaga anonimitas Internet, kita tidak perlu bimbang tentang Big Brother dan infrastruktur yang sama yang membina Bitcoin dapat digunakan dalam industri keselamatan untuk kebaikan besar-besaran , ”Kata pelakon itu.

3. Richard Sherman

Selebriti NFL cornerback yang terkenal mengatakan bahawa walaupun dia diberi amaran untuk tidak membuat pelaburan dalam cryptocurrency, dia telah menjadi penyokong besar pergerakan blockchain dan juga telah melabur dan memiliki beberapa cryptocurrency lain selain dari BTC.

“Saya mempunyai beberapa bitcoin dan Ethereum dan beberapa Litecoin, yang utama arus perdana,” kata Sherman. “Tetapi saya tidak mencecah ribuan duit syiling lain yang lebih kecil.”

Sherman mula melabur dalam Bitcoin sejak awal setelah peminatnya bertanya adakah mereka boleh membeli barang dagangan dari laman webnya dengan duit syiling digital.

Dia menyesal bahawa dia tidak menyimpan bitcoin seperti dulu, kerana kemudian dia menukarnya menjadi dolar AS. Sherman mengatakan bahawa dia membeli Bitcoin ketika itu bernilai $ 1,000 dan berjaya memperoleh wang tunai $ 20,000.

Sherman juga merupakan jurucakap selebriti dan pelabur di Kekeluargaan, pertukaran cryptocurrency yang membolehkan perdagangan tanpa mengenakan yuran untuk perkhidmatannya.

4. Mel B

Bekas Gadis Spice Mel B pertama kali bersentuhan dengan Bitcoin setelah dia mula menerima duit syiling sebagai pembayaran untuk single Krismas 2014 di laman webnya. Melalui perkongsiannya dengan CloudHashing, sebuah syarikat yang berpusat di London, dia menjadi artis pertama dalam industri muzik yang menerima Bitcoin sebagai alat pembayaran untuk muziknya.

Semasa siaran akhbar dibuat pada masa itu, dia menyatakan kegembiraannya mengenai cryptocurrency. “Saya suka bagaimana teknologi baru menjadikan hidup kita lebih mudah, dan bagi saya itu menarik,” kata Scary Spice. “Bitcoin menyatukan peminat saya di seluruh dunia menggunakan satu mata wang. Mereka hanya boleh membayar menggunakan bitcoin! “

CloudHashing adalah salah satu syarikat terbesar dalam industri yang menawarkan kontrak perlombongan bitcoin.

Mel B.

5. Nas

Artis hip-hop Amerika dan rapper Nas melabur sejumlah besar $ 25 juta dolar bersama dengan pengurusnya Aymen Anthony Saleh di Coinbase, pertukaran crypto AS yang terkemuka. Bukan hanya itu, tetapi dia juga menyokong 500 startup, inkubator Silicon Valley untuk perniagaan yang berfokus pada bitcoin, dan melabur dalam 40 usaha permulaan. Penyanyi rap itu menyatakan bahawa dia mempunyai rancangan untuk meneruskan penglibatannya dalam dunia blockchain dan crypto.

Nas dikutip dalam temu bual bahawa pelaburan dalam Bitcoin adalah masa depan.

6. Mike Tyson

Ini adalah fakta Bitcoin yang terkenal bahawa peninju terkenal Mike Tyson menyumbang kepada pengembangan dan pemasaran “ATM Mike Tyson Bitcoin,” sebuah ATM yang berjanji untuk menukar mata wang fiat ke Bitcoin dalam waktu kurang dari 20 saat. ATM pertama kali dipasang di Hotel LINQ & Kasino di Las Vegas.

“Saya berbesar hati untuk menyertai revolusi bitcoin dengan ATM bitcoin pertama saya,” kata Tyson pada masa itu.

Tetapi minat bekas juara kelas berat itu dalam pasaran Bitcoin tidak berhenti di ATM berjenama. Tyson bekerjasama lagi dengan Bitcoin Direct untuk melancarkan dompet digital Bitcoin untuk peranti mudah alih.

Dompet berjenama membolehkan pengguna menjual, membeli, dan menyimpan Bitcoin melalui Glidera platform pertukaran. Perlu disebutkan mengenai latar belakang aplikasi – ia mempunyai tatu wajah petinju.

ResizedImage600458 ATM Tyson teratas

Sumber: https://bravenewcoin.com

7. Amitabh Bachchan

Selebriti dan bintang terkenal Bollywood Amitabh Bachchan melaburkan $ 250,000 AS bersama dengan anaknya, Abhishek Bachchan, dalam masa dua tahun dalam dana pelaburan peribadi di Meridian Tech Pte, sebuah syarikat yang beribu pejabat di Singapura.

Big B, seperti yang diketahui oleh peminatnya, memanfaatkan kegilaan Bitcoin, saham yang dimilikinya meningkat 2,500%. Pelaburan itu membawa Bachchans 250,000 saham di syarikat LongFirm yang, dengan mempertimbangkan harga saham per sahamnya, akan berjumlah $ 17.5 juta.

Meridian menggambarkan dirinya sebagai syarikat yang menawarkan penyelesaian berasaskan blockchain dan juga pembiayaan mikro melalui penggunaan cryptocurrency.

8. Gwyneth Paltrow

Kembali pada tahun 2017 ketika pasaran cryptocurrency berkembang dan mencapai tahap tertinggi sepanjang masa, Gwyneth Paltrow, salah satu wanita paling berpengaruh pada tahun 2019 Menurut ke peringkat, bergabung permulaan Bitcoin yang popular Abra sebagai penasihat.

Selain itu, Paltrow mempromosikan Bitcoin di Twitter melalui artikel yang diterbitkan di laman Goop.com miliknya, yang dibuat pada tahun 2008. Ini adalah kali pertama Goop bercakap mengenai Bitcoin (BTC).

Walaupun tidak ada maklumat mengenai pelaburannya, bekerja untuk Abra dan berminat dengan Bitcoin dapat mendorongnya untuk membeli Bitcoin.

Potongan hebat dengan @billbarhydt pada @goop hari ini https://t.co/cBoeHJ9ts7

– Gwyneth Paltrow (@GwynethPaltrow) 5 November 2018

9. Floyd Mayweather Jr.

Floyd Mayweather Jr telah terlibat dalam pasaran cryptocurrency untuk jangka masa yang panjang. Dia memang mempromosikan beberapa Penawaran Syiling Permulaan (ICO) termasuk Stox, Hubii Network dan banyak lagi, termasuk Centra.

Kerana penyertaannya di pasar crypto, dia mempunyai beberapa isu dengan agensi pengawalseliaan di Amerika Syarikat, khususnya dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa A.S. Pengawal selia kewangan memaklumkan bahawa dia gagal mempromosikan pelaburan cryptocurrency tertentu.

Mayweather harus membayar balik $ 300,000 yang diterimanya dan denda dengan faedah $ 300,000. Oleh itu, pelaburan kripto Mayweather tidak berjalan seperti yang dirancang.

10. DJ Khaled

DJ Khaled mempunyai pengalaman serupa dengan SEC A.S. di mana dia didenda oleh SEC dengan $ 100,000. DJ Khaled juga telah mempromosikan pelaburan berkaitan kripto mengenai Penawaran Syiling Permulaan dan projek lain di ruang kripto.

Pengarah Bersama Bahagian Penguatkuasaan SEC Steven Peikin, menjelaskan bahawa pelabur harus ragu-ragu dengan nasihat pelaburan yang disiarkan di platform media sosial.

“Pengaruh media sosial sering menjadi penganjur berbayar, bukan profesional pelaburan, dan sekuriti yang mereka jual, tidak kira sama ada dikeluarkan menggunakan sijil tradisional atau di blockchain, boleh jadi penipuan,” komentar Mr Peikin.

11. Mark Cuban

Mark Cuban juga telah berkongsi pengetahuannya mengenai Bitcoin dan cara melabur dalam mata wang digital yang paling popular di dunia. Ranker menjelaskan bahawa jutawan itu memiliki Bitcoin dan bahawa dia mengatakan bahawa nilai Bitcoin boleh mencapai $ 15,000 atau sifar dan mungkin keduanya pada hari yang sama.

Cuban, adalah ahli perniagaan dan pelabur yang memiliki Dallas Mavericks Persatuan Bola Keranjang Kebangsaan (NBA). Dia juga merupakan pelabur “shark” utama di rancangan tv ABC Shark Tank.

12. Kembar Winklevoss

The Winklevoss Twins, Cameron dan Tyler, juga telah melabur dalam Bitcoin sejak 2013. Mereka dianggap sebagai jutawan Bitcoin pertama yang membeli Bitcoin bernilai sekitar $ 11 juta 6 tahun yang lalu. Sejak saat itu, Bitcoin telah berkembang dengan pesat dan melepasi $ 20,000 pada tahun 2017.

Kedua-duanya adalah atlet Olimpik yang bertanding dalam acara mendayung pasangan lelaki di Olimpik Beijing 2008 dan juga telah membuat Harvard Connection (atau ConnectU) dengan rakan sekelas Divya Narendra. Kedua-duanya menggugat Mark Zuckerberg kerana mereka menganggap dia mencuri idea ConnectU untuk membuat Facebook, rangkaian sosial paling popular di dunia.

The Twins juga merupakan pemilik pertukaran cryptocurrency Gemini, yang membantu banyak individu di Amerika Syarikat untuk membeli Bitcoin dan mata wang maya yang lain. Selain itu, ia adalah salah satu daripada beberapa syarikat yang menerima BitLicense oleh pihak berkuasa tempatan di New York.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, anak kembar kini merupakan dua pelabur terkaya dalam ekosistem Bitcoin.

Cole adalah penulis bebas yang memberi tumpuan kepada cryptocurrency dan teknologi yang baru muncul. Artikel sebelumnya tentang Masternodes telah dipaparkan di laman web crypto terkemuka dan dipetik dalam Whitepapers

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me