KlickOwn Berkongsi dengan Netfonds di Platform Tokenization Baru

Minggu ini, syarikat permulaan teknologi yang berpusat di Hamburg KlickOwn mengumumkan pembentukan kerjasama strategik dengan platform kewangan terkemuka Netfonds AG. Manuver itu adalah sebahagian daripada rancangan yang lebih besar untuk melancarkan platform harta tanah tokenisasi pengurusan dan pemasaran berasaskan blockchain. Berita itu menunjukkan tanda-tanda selanjutnya di pasaran EU.

Platform KlickOwn

Platform harta tanah tokenized KlickOwn yang dikemas kini akan membolehkan pelabur dan pemilik harta tanah menjalankan perniagaan melalui blockchain. Oleh yang demikian, platform ini akan membolehkan tokenisasi harta tanah, penerbitan token keselamatan, dan pengurusan dan perdagangan instrumen kewangan ini.

Tonggak Penting

Bercakap mengenai perkongsian itu, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif KlickOwn Alexander Braune menyebut langkah tersebut sebagai tonggak penting di pasaran. Di samping itu, dia menerangkan bagaimana perkongsian itu mendorong syarikat itu mendekati matlamat keseluruhannya untuk mendemokrasikan pelaburan modal dalam harta tanah. Dia juga menyentuh pengalaman bertahun-tahun yang dimiliki Netfonds dan bagaimana pengalaman ini sesuai dengan strategi KlickOwns.

Rantaian Blok Stellar

Menariknya, projek ini merupakan salah satu usaha harta tanah token pertama di Hebat blockchain. Stellar adalah protokol pembayaran sumber terbuka yang terdesentralisasi yang membolehkan transaksi rentas sempadan antara pasangan mata wang mana pun. Sebagai tambahan, sebagai blockchain generasi keempat, Stellar menyediakan kemampuan pengaturcaraan kontrak pintar canggih.

Keputusan untuk menggunakan blockchain Stellar membuka platform KlickOwn hingga sejumlah fungsi baru. Untuk satu, ia memberikan kos transaksi yang sangat rendah. Yang paling penting, Stellar terdesentralisasi dan merupakan syarikat bukan untung dengan tujuan altruistik berbanding strategi membuat keuntungan umum

Dapatkan Keamanan dan Kecekapan – KlickOwn

Juga membincangkan manuver, Wladimir Huber, pengasas dan ahli lembaga KlickOwn memuji kerjasama syarikatnya dengan Netfonds. Yang penting, dia meluangkan masa untuk menerangkan produk baru dan beberapa kelebihan tokenisasi yang dibawa ke platform. Dia menjelaskan bahawa pengguna memperoleh kelebihan yang sama dengan bon klasik tetapi tanpa semua kos tambahan yang biasanya berkaitan dengan transaksi ini. Secara khusus, sistem baru menghilangkan keperluan untuk sijil global atau deposit bank yang mahal.

Pengasas KlickOwn Wladimir Huber

Pengasas KlickOwn Wladimir Huber

Netfonds

Sebaliknya, Netfonds akan memberikan kepakaran mereka sebagai penyedia perkhidmatan peraturan. Oleh yang demikian, firma tersebut akan mengendalikan fungsi pengawalseliaan payung liabiliti, dan penstrukturan dan persetujuan bon yang diuruskan di blockchain. Terakhir, firma ini akan bertanggungjawab untuk fasa pengurusan aset digital juga. Untuk melaksanakan tugas ini, kedua-dua syarikat merancang untuk bekerjasama rapat dengan NSI Netfonds Structured Investments GmbH. Terutama, NSI Netfonds Structured Investments GmbH adalah anak syarikat Netfonds AG.

Pengurusan Langsung

Dalam temu ramah baru-baru ini, Peer Reichelt, CEO Netfonds AG membincangkan potensi projek tersebut. Dia menjelaskan bahawa platform baru itu membolehkan pengurusan langsung dan pembrokeran pelaburan harta tanah. Selain itu, dia bercakap mengenai bagaimana platform baru akan meningkatkan kedudukan bahagian harta tanah Netfonds. Secara khusus, Reichelt percaya platform baru akan memperluas bahagian penjualan harta tanah syarikat dan meletakkan asas untuk model perniagaan digital baru.

Pelabur yang ingin mengambil bahagian dalam STO harta tanah token KlickOwn boleh melakukannya dengan pergi terus ke laman web firma. Di sini, anda boleh membeli bon harta tanah digital dengan mudah setelah mengisi maklumat pendaftaran yang diperlukan. Terutama, jumlah pelaburan minimum hanya 10 euro. Selain itu, platform ini menyediakan anda pelbagai cara untuk membayar bon token baru anda, termasuk menggunakan pindahan bank SEPA klasik.

Menurunkan Bar Masuk – KlickOwn

Salah satu aspek terpenting dari konsep KlickOwn adalah keinginan untuk membuat pelaburan harta tanah tersedia untuk sesiapa sahaja. Tahap pelaburan minimum platform hanya 10 euro menjadikan impian ini menjadi kenyataan. Dengan cara ini, pelabur antarabangsa dapat mengambil bahagian dalam pasaran harta tanah Jerman dengan mudah tanpa perlu risau tentang halangan pembiayaan minimum.

Peer Reichelt - Ketua Pegawai Eksekutif Netfonds AG

Peer Reichelt – Ketua Pegawai Eksekutif Netfonds AG

Sebelum ini, pelabur perlu memberikan sejumlah dana untuk mengambil bahagian dalam penjualan harta tanah antarabangsa. Dalam kebanyakan keadaan, pelaburan eksklusif ini hanya tersedia untuk pelabur yang bertauliah. Pelabur yang bertauliah adalah seseorang yang mempunyai aset cair sekurang-kurangnya $ 1 juta. Malangnya, strategi ini menyebabkan kedua-dua pelabur dan pemilik harta tanah menderita.

Untuk satu, kebanyakan pelabur kekurangan dana untuk mengambil bahagian. Oleh itu, pelabur ini perlu pergi ke tempat lain untuk mengambil bahagian. Dalam banyak keadaan, mereka terpaksa melabur dalam usaha yang kurang diminati dan berisiko. Pada masa yang sama, pemilik harta tanah sering menolak pembiayaan kerana tidak memenuhi syarat minimum yang diperlukan. Nasib baik, platform KlickOwn menghilangkan semua masalah ini.

KlickOwn on the Future

Platform ini pada masa ini hanya menawarkan harta tanah di Jerman. Dalam beberapa bulan mendatang, firma itu dapat berkembang ke pasaran EU yang lain. Pada masa ini, pelabur menerima pembayaran faedah tetap untuk penyertaan mereka. Menurut dokumentasi syarikat, firma itu berhasrat untuk menawarkan bon harta tanah digital yang berasingan dengan token keselamatan yang dikawal selia oleh BaFin untuk setiap projek harta tanah.

Netfonds

Netfonds menyediakan pentadbiran, nasihat, pemprosesan transaksi dan peraturan untuk industri kewangan Jerman. Syarikat ini menggunakan platform teknologi berasaskan web yang membolehkan pengguna dari industri kewangan memproses transaksi pasaran kewangan sepenuhnya, selamat dan sambil mematuhi peraturan sekuriti EU. Pelanggan syarikat itu merangkumi syarikat dana, pengurus aset, penasihat kewangan, bank khas dan syarikat insurans.

Tokenization Membawa Pasaran Harta Tanah oleh Storm

Berita ini adalah yang terbaru dalam senarai panjang syarikat yang memanfaatkan dana harta tanah. Baru minggu ini, Red Swan bekerjasama dengan syarikat gergasi tokenisasi, Polymath. Pasangan ini berjaya memperoleh harta tanah bernilai $ 2.2 bilion sebagai sebahagian daripada usaha pertama mereka. Setiap hari lebih banyak platform tokenisasi memasuki sektor harta tanah.

Pada masa lalu, banyak projek ini jatuh ke tepi jalan kerana masalah kertas kerja atau pembiayaan. Kini, untuk pertama kalinya, firma harta tanah bekerjasama dengan platform tokenisasi untuk memastikan produk dan pendekatan pasaran mereka disesuaikan dengan sektor harta tanah. Akibatnya, terdapat banyak harta tanah yang masuk ke masyarakat pada minggu-minggu mendatang.

Buat masa ini, KlickOwn nampaknya mempunyai permulaan yang melonjak di seluruh pasaran EU. Anda boleh melihat syarikat tersebut memanfaatkan petunjuk ini kerana syarikat itu terus mengembangkan produk dan pemasarannya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me