Jepun untuk Melihat Harta Tanah yang Diagihkan melalui Platform Baru

Platform Kolaboratif

Dengan banyaknya rumah yang tidak berpenghuni yang melapisi kawasan luar bandar di Jepun, peluang diberikan kepada mereka yang melihat dari dekat. Akibatnya, sebuah syarikat yang bercita-cita tinggi, dengan nama LIFULL, melihat ini dan berangkat ke jalan yang akan menjadikan rumah-rumah ini dihidupkan semula. Dengan berbuat demikian, peluang pelaburan yang menguntungkan akan timbul, sambil menyediakan perumahan mampu milik kepada mereka yang memerlukannya.

Sebagai langkah untuk membiayai usaha mereka, dan tujuan keseluruhan, LIFULL bekerjasama dengan penyedia teknologi blockchain, BUIDL. Kerjasama ini membuka pintu untuk sekuriti digital, dan melabur melalui pemilikan harta tanah secara fraksional, dengan mengembangkan ‘platform pendanaan’.

Sejak itu, BUIDL telah diambil alih oleh Securitize. Bagaimanapun, ini tidak memberi kesan negatif terhadap projek yang telah dibuat sebelumnya. Sebaliknya, Securitize telah mengambil sikap yang menunjukkan bahawa mereka akan terus menyokong projek yang menjanjikan ini.

Hasil yang Terbukti

Apa yang dapat diperhatikan dalam kolaborasi ini adalah bahawa keuntungan, yang sering disebut oleh token pro-keselamatan, terbukti benar. Langkah ini tidak dibuat berdasarkan kemungkinan potensi yang direalisasikan, tetapi disebabkan oleh keuntungan yang disahkan.

Syarikat-syarikat menyatakan bahawa melalui peringkat awal usaha, faedah ini paling jelas dalam empat senario. Berikut adalah petikan dari pembebasan mereka, yang menerangkan apa sebenarnya.

  • Pengesahan pengurangan kos operasi dengan pelaksanaan automatik pengedaran token keselamatan, dividen dan penebusan melalui kontrak pintar
  • Pengedaran token keselamatan yang dipicu oleh data deposit yang diperoleh dari API Bank (GMO Aozora Net Bank, Ltd.)
  • Menggunakan kontrak pintar pada blockchain untuk melaksanakan dividen dan penebusan secara automatik mengikut nisbah pemilikan token keselamatan
  • Pelabur dan pihak ketiga dapat memeriksa operasi kontrak pintar di atas dan aliran dana dan token dalam rangkaian awam yang tahan terhadap gangguan (Ethereum mainnet)

Sasaran Perdana

Sehingga kini, nampaknya ada mentaliti ekstrem mengenai sekuriti digital. Walaupun ada yang berpuas hati dengan kepercayaan mereka bahawa hanya beberapa kelas aset terpilih yang mendapat manfaat daripada tokenisasi, ada yang percaya bahawa semua nilai akan suatu hari diwakili oleh token.

Satu perkara yang semuanya sepakat, adalah bahawa harta tanah adalah tempat ujian yang sempurna untuk menunjukkan sekuriti digital apa yang dapat dibawa ke meja.

Perjanjian ini telah dibuat dengan jelas melalui langkah-langkah yang dibuat, bukan hanya oleh Securitize, tetapi melalui pelbagai peserta industri dalam skala global. Berikut adalah beberapa contohnya.

Smartlands to Tokenise Nottingham Real Estate melalui STO

Flyt Property Membawa STO Hartanah Tokenized Pertama di Aftrica

Rumah Luxembourg di Harta Tanah Berjaya Diterangkan melalui Tokeny

Ulasan

Setelah mengumumkan projek baru ini, wakil dari masing-masing, LIFULL dan Securitize, meluangkan masa untuk memberi komen. Berikut adalah apa yang masing-masing katakan.

Tsunahiro Matsuzaka, Project Manager di LIFULL, negeri,

“Kami telah belajar banyak dari pekerjaan yang kami lakukan dengan BUIDL. Kami akan terus bekerjasama dengan Securitize untuk membina masa depan di mana harta tanah diberi tanda dan semua orang boleh berdagang dengan bebas. “

Carlos Domingo, Ketua Pegawai Eksekutif Securitize, menyatakan,

“Kejayaan kolaboratif kami dalam mewujudkan penyelesaian platform yang komprehensif untuk dana harta tanah crowdfunded sangat menggembirakan, dan ini adalah permulaan yang baik untuk Securitize and LIFULL ketika kami berusaha untuk memodenkan pasaran harta tanah Jepun bersama-sama.”

Menjamin

Ditubuhkan pada tahun 2017, Securitize adalah platform tokenisasi, yang mengekalkan operasi di Amerika Syarikat. Sejak dilancarkan, Securitize terus menjadikan diri mereka sebagai pemimpin yang jelas dalam sektor sekuriti digital, sebahagiannya berkat perkongsian strategik seperti yang dibincangkan di sini hari ini.

Ketua Pegawai Eksekutif, Carlos Domingo, kini mengawasi operasi syarikat.

HIDUP

Ditubuhkan pada tahun 1997, LIFULL mengekalkan operasi di luar Tokyo, Jepun. Yang terpenting, syarikat ini mengkhususkan diri dalam projek revitalisasi harta tanah, selain perkhidmatan sampingan yang berkaitan.

Presiden, Takashi Inoue, kini mengawasi operasi syarikat.

Pertumbuhan Jepun

Pada tahun yang lalu, Jepun telah menunjukkan tahap penerapan yang berkaitan dengan sekuriti digital. Salah satu sebabnya ialah peningkatan kehadiran pemimpin industri, Securitize. Berikut adalah beberapa artikel yang membincangkan peristiwa masa lalu yang melibatkan Securitize dan pengembangannya ke Jepun.

Securitize Meningkatkan Hubungan dengan Jepun melalui Pemerolehan Pertama

Amankan untuk Memperluas di Jepun selepas Pelaburan Terkini

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me