Ysis analisis Bitcoin | Garisan Candlestick 3-Bullish

Terdapat trend kenaikan dan penurunan, membaca bahasa harga;

Terdapat isyarat untuk membeli dan menjual, dan mengucapkan selamat tinggal untuk merasakan kesepakatan itu.

Dalam sesi ini, kami akan mempelajari pelbagai kombinasi Candlestick Line yang bullish, dan menunjukkan cara yang paling berkesan untuk menganalisisnya.

Pertama, kami akan memperkenalkan “Dawnstar”, tanda visual menunjukkan permulaan kenaikan cryptocurrency ke atas.

Kami telah mengelilingi Dawnstar dengan garis merah.

‘Dawnstar’ standard terdiri daripada 3 Garis Candlestick .. Garis merah di sebelah kiri dipanggil bulatan luar. Dan pemegang tengahnya adalah Doji. Ia kelihatan seperti tanda +. terletak di bawah bulatan luar.Dan garis hijau adalah bulatan dalaman yang panjang.

Inilah masalahnya, sama ada Dawnstar atau tidak bergantung pada panjang bulatan ketiga / dalaman. harga penutupan bulatan Dalam adalah petunjuk utama, ia mesti memenuhi 50% bahagian badan barisan pertama.

Setelah kami mengesahkan bahawa ia adalah Dawnstar. Kita dapat menilai kekuatan kenaikan tren yang berlaku dengan faktor yang sangat penting – harga penutupan “Inner circle”. Kami mempunyai 3 kes di sini: Secara amnya, jika harga penutupan hanya melebihi 50% dari lingkaran luar, kekuatan bullish dianggap agak lemah.

Sekiranya harga penutupan sangat dekat dengan harga pembukaan lingkaran luar, dianggap bahawa kenaikan harga relatif kuat.

Dan akhirnya, jika harga penutupan jauh melebihi harga pembukaan lingkaran luar, kekuatan kenaikkan harga adalah kuat.

Apa yang telah kami sebutkan hanyalah contoh tipikal Standard Dawnstar. Walau bagaimanapun, corak Dawnstar berbeza di pasaran dan berbeza dengan yang baru saja kita lihat. Oleh itu, kami telah mengambil beberapa contoh sebenar untuk rujukan anda. Mari kita teliti satu persatu!

Berikut adalah tiga jenis “Dawnstar” dengan corak yang berbeza. Dan anda akan melihat bagaimana rupa mereka mengikut aliran sebenar. Mari lihat yang pertama. Garis tengah bukan garis “Doji”, ia lebih mirip dengan garis “T” daripada garis “+”.

Kita dapat melihat harganya turun dengan mendadak. Dan kemudian “Dawnstar” muncul. Harga kemudian berhenti jatuh dan melambung tinggi

Inilah yang kedua. Bahagian tengah dibentuk oleh 2 lilin kecil.

Sementara harganya naik, “Dawnstar” muncul. Dan harganya terus meningkat selepas itu.

Inilah gabungan terakhir. Dawnstar dibentuk oleh 3 lilin kecil atau garis doji.

Selepas harga turun dengan mendadak, Dawnstar muncul. Dan harganya meningkat dengan cepat.

Seterusnya, kita akan belajar mengenai kombinasi Candlestick Line bullish yang lain, yang disebut “Bullish kerana menelan”.

Jadi, ciri utama Bullish kerana menelan adalah bahawa badan hijau menutupi badan merah sepenuhnya. Itu bermaksud lingkaran luaran ditelan oleh lingkaran dalam, menunjukkan bahawa kekuatan bullish membuat serangan balas yang besar.

Bagaimana menilai kekuatan kenaikkan?

Untuk gambar 1, badan hijau baru saja menelan badan merah, kombinasi ini menunjukkan kekuatan kenaikkan paling lemah;

Untuk gambar 2, badan hijau jauh lebih tinggi daripada badan merah. Malah dua kali ganda dari saiz merah. Gabungan mewakili kekuatan kenaikan harga yang sangat kuat;

Untuk kes terakhir, badan hijau menelan banyak badan merah, dan badan ini mempunyai kekuatan kenaikkan terkuat.

Di pasaran, terdapat banyak Bullish kerana kombinasi menelan yang tidak kelihatan sempurna seperti kes di atas. Kami akan membincangkan beberapa senario sebenar dari pasaran.

Kami akan menunjukkan 3 Bullish kerana gabungan burung walet, bahawa lingkaran Dalam tidak menutup bulatan luaran sepenuhnya.

Sebagai contoh pertama, harga pertama turun dengan mendadak, dan ia berhenti selepas Bullish kerana gabungan walet muncul. Ia kemudian terus meningkat.

Untuk yang kedua, lingkaran Dalam merangkumi dua bulatan luar, membentuk Bullish kerana corak menelan. Dan aliran menaik mengikuti selepas itu.

Untuk kes terakhir, bulatan dalaman merangkumi 3 bulatan luar, dan harga dinaikkan dengan mendadak selepas itu.

Kita akan melihat kombinasi Candlestick Line bullish terakhir, yang disebut Tower Bottom.

Untuk bahagian bawah menara standard, ia dibentuk oleh bulatan luar, dan diikuti sekumpulan 5 atau lebih bulatan luaran kecil dan bulatan dalaman di tengah, dan bulatan dalaman panjang di sebelah kanan.

Keseluruhannya kelihatan seperti menara terbalik, sehingga dinamakan bawah bentuk menara.

Salah satu faktor penting yang menjadikan Tower Bottom yang berkesan adalah bahawa harga penutupan untuk bulatan dalaman terakhir mesti melebihi 50% badan bulatan luar di bahagian depan.

Setelah mengetahui bahawa ia adalah Tower Bottom, kita dapat menilai kekuatan kenaikkan pasaran dengan harga penutupan bulatan dalaman terakhir.

Sekiranya harga penutupan Inner circle baru melepasi garis 50%, kekuatan bullish lemah.

Sekiranya harga penutupan Inner circle hampir dengan harga pembukaan lingkaran luar, kekuatan bullish agak kuat.

Dan akhirnya, jika harga penutupan lingkaran Dalam jauh lebih tinggi daripada harga pembukaan bulatan luar. Kekuatan kenaikkan ketara.

Sudah tentu, bahagian bawah menara tidak akan kelihatan seperti itu dalam trend sebenar. Oleh itu, ingat kita harus fleksibel. Mari kita lihat apa sebenarnya "pangkalan menara" di pasaran adalah.

Untuk grafik satu, penampilan sebenarnya sangat hampir dengan gambarajah skematik bahagian bawah menara.

Tangkapan skrin ini adalah dari carta 6 jam EOS / USDT di

Kawasan perdagangan OKEx C2C. Kita dapat melihat bahagian bawah menara muncul di aliran menaik, dan diikuti dengan pusingan kenaikan baru.

Dan ini adalah variasi anter. Bahagian tengah menara tidak dibentuk oleh lilin yang sangat kecil, tetapi gabungan lilin panjang dan pendek.

Tangkapan skrin adalah dari carta 12 jam EOS / USDT di kawasan perdagangan OKEx C2C. Setelah harga turun dengan teruk, bahagian bawah menara dibentuk. Harga kemudian berhenti jatuh dan membentuk pembalikan.

Akhirnya, untuk menyelesaikan semua yang telah kami perkenalkan dalam video:

Terdapat 3 kombinasi lilin Bullish klasik. Yang pertama adalah “Dawnstar”, menunjukkan kenaikan harga yang akan datang.

Yang kedua adalah “Bullish kerana menelan”, menunjukkan bahawa kekuatan bullish membuat serangan balas yang besar.

Dan yang ketiga adalah “Tower Bottom”, menunjukkan pembalikan terbalik.

Inilah bahagian akhir kami, kami akan menunjukkan cara paling negatif untuk menganalisis pelbagai kombinasi Carta kenaikkan,

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me