Rahakott Wallet: Kuasai Panduan Ulasan Pengguna Crypto

Kajian Rahakott

Rahakott adalah dompet cryptocurrency tanpa nama dengan pengadun terbina dalam. Ketahui cara kerjanya hari ini dalam panduan dan ulasan Rahakott kami.

Apa itu Rahakott?

Rahakott, yang terdapat dalam talian di Rahakott.io, adalah dompet cryptocurrency percuma dengan beberapa ciri unik yang membezakannya dari dompet lain.

Apa itu Rahakott

Pertama dan yang paling penting, Rahakott mempunyai ciri pengadun. Anda boleh menggabungkan beberapa cryptocurrency bersama, kemudian menghantar dana campuran tersebut ke satu atau lebih alamat tujuan. Seperti pengadun lain, anda boleh mengaburkan sumber dana anda dan mengeluarkan wang itu sebagai mata wang ‘bersih’.

Cryptowallet yang berfokus tanpa nama tidak memerlukan nombor telefon atau e-mel. Sebenarnya, anda boleh membuat dompet dalam 20 saat hanya dengan mengunjungi Rahakott.io. Yang perlu anda buat untuk membuat dompet adalah menyimpan frasa mnemonik. Frasa ini berfungsi sebagai kunci dompet anda.

Ulasan dompet Rahakott

Rahakott menyokong enam cryptocurrency utama, termasuk BTC, BCH, LTC, XMR, ZEC, ETH, dan DASH. Anda boleh menyimpan dan mencampurkan semua syiling ini di dompet Rahakott anda.

Penting untuk diperhatikan bahawa Rahakott menyimpan duit syiling anda di pelayannya sendiri. Semua kunci peribadi anda disulitkan dan disimpan di pelayan Rahakott. Ini bukan dompet pelanggan, dan secara teknikal anda tidak mengawal kunci peribadi anda. Rahakott mendakwa walaupun pemaju mereka tidak dapat mengakses duit syiling pelanggan. Seperti perkhidmatan pengadun lain, anda perlu mempercayai bahawa Rahakott akan mencampurkan syiling anda seperti yang diharapkan dan bukannya hanya mengambilnya.

Bukan semua cahaya matahari dan pelangi untuk Rahakott. Beberapa laman web crypto telah melabel Rahakott sebagai penipuan. Coindoo.com, misalnya, mendakwa telah “menerima banyak aduan mengenai Rahakott” dan telah memutuskan untuk menandakan laman web sebagai penipuan.

Walau bagaimanapun, sejauh yang dapat kita ketahui, Rahakott berfungsi seperti perkhidmatan pengadun lain: anda mendepositkan cryptocurrency, menggabungkannya, dan mengeluarkan dana anda ke dompet. Seperti mana-mana pengadun, anda mengambil risiko dengan memperdagangkan duit syiling dalam persekitaran yang tidak terkawal, tetapi kami tidak menemui bukti khusus bahawa Rahakott adalah penipuan. Tampaknya ia adalah perkhidmatan yang sah, dan telah beroperasi dengan lancar sejak 2017.

Ciri Rahakott

Ciri-ciri dompet Rahakott

Pengadun terbina dalam: Rahakott mendakwa pengadun terbina dalam mereka “menjadikan hampir mustahil untuk mengesan transaksi anda.” Seperti pengadun lain, anda boleh mengambil banyak cryptocurrency dari pelbagai sumber, kemudian menggabungkannya untuk mengeluarkan mata wang fiat. Anda juga boleh mengambil cryptocurrency yang sama (seperti BTC) dari pelbagai sumber, mencampurkan BTC ini, dan menariknya sebagai mata wang fiat.

Sokongan Tor: Rahakott menyokong protokol Tor untuk menambahkan nama tanpa nama. Rahakott juga menyokong terowong lain.

Tidak Perlu E-mel atau Nombor Telefon: Anda tidak perlu memberikan maklumat peribadi – seperti nombor telefon atau alamat e-mel – untuk mendaftar ke Rahakott.

Sokongan 2FA: Rahakott menyokong pengesahan dua faktor (2FA).

Pemulihan Frasa Mnemonik: Rahakott akan menyiapkan frasa mnemonik semasa membina dompet anda untuk pertama kalinya.

Data Disulitkan pada Pelayan Rahakott: Rahakott mendakwa bahawa data tersebut dienkripsi dengan selamat di pelayan mereka sehingga “bahkan pemaju tidak dapat mencapainya”.

6 Cryptocurrency yang disokong: Rahakott membolehkan anda menahan dan mencampurkan enam cryptocurrency, termasuk BTC, BCH, LTC, ZEC, DASH, dan ETH.

20 Persediaan Kedua: Rahakott membuat banyak masalah dalam proses penyediaan 20 saat. Anda boleh membuat dompet hanya dalam 20 saat dengan mengunjungi Rahakott.io. Tidak diperlukan pengesahan, alamat e-mel, nombor telefon, atau kata laluan.

Percuma untuk digunakan: Percuma untuk digunakan dan mendaftar ke Rahakott. Anda akan membayar sedikit bayaran (0.0005 BTC) semasa memindahkan dana masuk dan keluar dari dompet Rahakott ke atau dari alamat luar. Namun, penghantaran antara alamat Rahakott adalah percuma.

Kata Laluan Satu Kali atau Kata Laluan Jangka Panjang: Semasa menyiapkan dompet Rahakott untuk pertama kalinya, anda akan dapat memilih kata laluan satu kali atau kata laluan jangka panjang. Kata laluan sekali pakai adalah jenis pengesahan dua faktor (2FA), di mana kod dihantar ke peranti mudah alih anda untuk memberikan akses sekali ke akaun anda. Kata laluan jangka panjang, sementara itu, membolehkan anda mengakses dompet berulang kali.

Tidak Perlu Kata Laluan: Anda juga boleh menyiapkan Rahakott tanpa kata laluan. Dalam kes ini, anda boleh log masuk ke dompet anda dengan hanya alamat awam anda.

UI yang mudah: Rahakott mempunyai antara muka sederhana-mati yang tidak asing lagi bagi sesiapa yang pernah menggunakan dompet crypto sebelum ini. Anda log masuk ke dompet anda di Rahakott.io. Anda dapat melihat baki anda dalam BTC, USD, atau EUR. Anda juga dapat melihat alamat dompet awam dan kod QR anda.

Sokongan Dompet Hierarki Deterministik (HD): Rahakott membolehkan anda membuat beberapa alamat baru untuk setiap transaksi untuk keselamatan tambahan. Dompet HD anda boleh dibina di bawah dompet utama anda. Anda boleh menamakan semula atau mengeluarkan dompet ini mengikut keperluan.

Sokongan Pelbagai Bahasa: Rahakott boleh didapati dalam bahasa Inggeris, Cina, Jepun, dan Rusia.

Bayaran yang boleh disesuaikan: Anda boleh menyesuaikan yuran anda dari 1.00% hingga 2.195%. Sekiranya anda membayar yuran yang lebih tinggi, permintaan pencampuran anda akan diproses lebih cepat dan pencampuran akan lebih berkesan.

Masa Pencampuran yang Disesuaikan: Untuk mengaburkan pencampuran duit syiling anda sebanyak mungkin, anda boleh menyesuaikan waktu pencampuran anda (iaitu memilih waktu koin itu dihantar ke alamat destinasi anda). Anda boleh memilih dana yang akan dihantar dalam 1 jam, misalnya, 1 minggu, atau 1 bulan, antara jangka masa yang lain.

Dompet Berbilang Pengguna: Rahakott kini menawarkan dompet berbilang pengguna untuk pengguna perniagaan dan korporat. Dompet ini memberi banyak pengguna dalam satu organisasi akses mudah ke dompet bersama. Anda memilih seseorang sebagai pentadbir, dan orang itu dapat mendelegasikan akses dan peranan dalam antara muka dompet kepada pengguna lain – seperti pengurus, peniaga, dan juruaudit. Pentadbir boleh menetapkan tahap keselamatan yang berbeza untuk pekerja yang berbeza. Sebilangan pekerja tidak dapat mengakses kunci API, misalnya.

Pertukaran P2P: Rahakott mempunyai pertukaran P2P dengan pilihan ‘beli cepat’ dan ‘jual cepat’. Pada masa penulisan (Disember 2019), tidak ada tawaran yang diposkan di pasar P2P dari mana-mana negara.

Campurkan Jumlah Besar atau Kecil: Sehingga Disember 2019, Rahakott menyokong jumlah pencampuran minimum 0.001 BTC dan jumlah pencampuran maksimum 563 BTC. Sama ada anda mempunyai bitcoin yang sedikit atau banyak untuk dicampurkan, anda seharusnya dapat mencampurkannya dengan mudah dengan Rahakott.

Campurkan ke Beberapa Alamat Destinasi: Semasa menyesuaikan tetapan pencampuran anda, Rahakott memungkinkan anda mengirim dana ke beberapa alamat tujuan. Anda boleh menghantar 50% BTC anda ke satu alamat, misalnya, dan 50% ke alamat lain. Masa juga dapat disesuaikan, jadi separuh dana anda dapat tiba dalam satu dompet hari ini sementara separuh lagi tiba 6 hari dari sekarang.

Sokongan API: Rahakott mempunyai API yang memberikan akses kepada pemaju ke protokol Rahakott. Semua kaedah API dipanggil menggunakan kaedah HTTP POST, dan mereka mesti disahkan dengan kunci API yang terdapat di bahagian ‘setting’ di dompet Rahakott anda sendiri.

Bagaimana Rahakott Berfungsi?

Bagaimana Rahakott Berfungsi

Rahakott berfungsi seperti dompet web lain. Anda membuat dompet dalam talian, kemudian masukkan dana ke dompet itu dari alamat crypto luaran. Rahakott mengenakan sedikit bayaran untuk setiap deposit atau pengeluaran ke atau dari alamat luar (0.0005 BTC).

Anda boleh memasukkan enam cryptocurrency yang berbeza ke dalam dompet Rahakott tunggal, termasuk BTC, BCH, LTC, DASH, ETH, dan ZEC.

Setelah cryptocurrency tersebut berada di dompet Rahakott anda, anda dapat melihat baki penuh anda dalam USD atau EUR. Rahakott akan memberitahu anda berapa nilai semua cryptocurrency anda jika anda menggabungkannya dan menjualnya dengan harga USD atau EUR.

Sekiranya anda ingin mencampurkan cryptocurrency anda, anda boleh melakukannya dengan beberapa klik. Mata wang kripto anda akan dinyatakan sebagai mata wang fiat tunggal (USD atau EUR), walaupun anda akan mengeluarkan jumlahnya sebagai BTC, BCH, LTC, DASH, ETH, atau ZEC.

Kunci peribadi anda disimpan (disulitkan) di pelayan Rahakott. Rahakott mendakwa walaupun pemaju mereka tidak dapat mengakses kunci peribadi. Walau bagaimanapun, seperti mana-mana keadaan di mana kunci peribadi anda disimpan pada peranti luaran, anda ingin berhati-hati ketika memindahkan sejumlah besar wang. Sebaik-baiknya, anda akan menggunakan Rahakott untuk menyimpan cryptocurrency, mencampurkannya dan menariknya.

Sekiranya anda memutuskan untuk menyimpan cryptocurrency pada Rahakott jangka panjang, maka anda boleh mengakses dompet anda pada bila-bila masa menggunakan kata laluan anda. Rahakott membolehkan anda menyiapkan kata laluan sekali pakai, dalam hal ini anda perlu melengkapkan pengesahan 2FA di telefon anda sebelum log masuk. Atau, anda boleh menyediakan kata laluan jangka panjang, di mana satu kata laluan membolehkan anda masuk ke Rahakott selamanya.

Rahakott juga menyokong protokol Tor untuk privasi maksimum. Sekiranya anda ingin memindahkan cryptocurrency ke Rahakott melalui Tor, campurkan, kemudian tarik balik, maka anda boleh melakukannya dengan privasi yang lengkap dan disulitkan.

Harga dan Bayaran Rahakott

Rahakott adalah dompet dan pengadun cryptocurrency percuma. Sesiapa sahaja boleh mengunjungi Rahakott.io dan menyediakan dompet secara percuma.

Apabila anda menggabungkan cryptocurrency, anda akan membayar yuran perkhidmatan. Bayaran perkhidmatan ini berkisar antara 1.00% hingga 2.195%. Semakin tinggi bayaran perkhidmatan yang anda bayar, semakin cepat permintaan anda diproses dan semakin baik prestasi pengadun.

Rahakott tidak mengenakan bayaran semasa memindahkan wang dari satu dompet Rahakott ke yang lain. Walau bagaimanapun, bayaran sebanyak 0.0005 BTC akan dikenakan semasa memindahkan wang ke atau dari alamat dompet luaran.

Rahakott juga akan menambahkan yuran perkhidmatan rangkaian, yang berbeza bergantung pada cryptocurrency yang anda gunakan.

Terdapat juga jumlah pemindahan minimum tertentu, walaupun jumlahnya sangat kecil (jumlah minimum 0.0001 BTC diperlukan untuk memindahkan, misalnya, atau 0.001 LTC).

Cara Menggunakan Rahakott

Rahakott mudah digunakan. Sebenarnya, anda boleh menyiapkan dan menggunakan dompet dalam masa kurang dari 20 saat. Inilah panduan asas:

Langkah 1) Membuat Dompet Anda

Lawati Rahakott.io, kemudian klik ‘Buat dompet’ di sudut kanan atas.

membuat dompet Rahakott

Lengkapkan pengesahan Captcha dengan memasukkan nombor.

Dompet crypto Rahakott

Seterusnya, anda akan melihat frasa mnemonik anda. Tuliskan 24 perkataan ini dan simpan di lokasi yang selamat. Anda boleh menggunakan frasa ini untuk memulihkan akses ke dompet anda pada bila-bila masa.

Storan crypto Rahakott

Pada halaman seterusnya, Rahakott akan menyemak semula untuk mengesahkan frasa mnemonik anda dengan menuliskan kata pertama dan terakhir dari frasa tersebut.

Keselamatan Rahakott

Ingat: jika anda kehilangan frasa, anda tidak akan dapat masuk ke dompet anda dan mendapat akses ke dana anda. Pastikan frasa anda ditulis di lokasi yang selamat.

Langkah 2) Memilih Cryptocurrencies

Seterusnya, Rahakott membolehkan anda memilih dompet cryptocurrency yang akan anda gunakan. Anda boleh memilih salah satu daripada enam cryptocurrency yang disokong, termasuk BTC, LTC, DASH, BCH, ZEC, dan ETH.

Dompet bitcoin Rahakott

Langkah 3) Sediakan 2FA

Rahakott membolehkan anda membuat pengesahan dua faktor (2FA), walaupun tidak diperlukan.

sediakan Rahakott

‘Faktor kedua’ anda boleh menjadi kata laluan satu kali atau kata laluan jangka panjang standard.

Sekiranya menggunakan kata laluan sekali sahaja, anda memerlukan telefon bimbit dengan aplikasi 2FA (seperti Authy atau Google Authenticator). Aplikasi menghasilkan kata laluan baru setiap beberapa saat, dan anda boleh menggunakan kata laluan ini untuk log masuk.

Kata laluan jangka panjang standard berlaku sepanjang masa melainkan anda mengubahnya atau membatalkannya. Anda menetapkan kata laluan sekali, kemudian gunakannya untuk mengakses dompet Rahakott anda bila-bila masa.

Anda juga boleh memilih untuk tidak membuat kata laluan, dalam hal ini, sesiapa sahaja yang mempunyai alamat dompet anda boleh log masuk ke dompet Rahakott anda.

Langkah 4) Dana Deposit

Dompet anda disediakan secara rasmi, dan anda kini boleh memasukkan dana ke dalam dompet anda. Rahakott mempunyai jumlah deposit minimum untuk setiap cryptocurrency (misalnya, 0.0001 BTC untuk bitcoin). Hantarkan dana ke alamat Rahakott anda dari dompet bitcoin luaran, dan dana akan muncul di dompet anda.

deposit di Rahakott

Langkah 5) Campurkan

Manfaat dompet Rahakott

Anda menggunakan Rahakott untuk pengadunnya. Halaman pengadun mudah. Anda boleh menyesuaikan semua tetapan berikut:

Pilih Alamat Destinasi Anda: Anda boleh menghantar dana campuran anda ke satu atau lebih alamat tujuan, misalnya.

Pilih Bahagian Pengedaran Anda: Anda boleh menghantar 5% dana anda ke satu alamat, 10% ke alamat lain, dan 85% ke alamat ketiga, misalnya.

Sesuaikan Kelewatan anda: Sekiranya semua dana anda tiba di semua alamat anda secara serentak, ia kelihatan mencurigakan (terutamanya jika anda cuba menyembunyikan sumber dana anda). Rahakott membolehkan anda menyesuaikan kelewatan anda dari 1 jam hingga 1 bulan.

Privasi dompet Rahakott

Pilih Bayaran Perkhidmatan anda: Bayaran perkhidmatan yang lebih tinggi (mendekati 2.195%) akan menjadikan dana anda diproses lebih cepat dan dengan pencampuran yang lebih baik, sementara bayaran perkhidmatan yang lebih murah (lebih dekat ke 1.00%) akan datang dengan pencampuran yang lebih perlahan dan pencampuran yang lebih sedikit.

Bayaran Rahakott

Sesuaikan Amaun anda: Rahakott pada masa ini membolehkan anda mencampurkan antara 0,001 BTC hingga 561,832 BTC. Pilih jumlah BTC antara jumlah yang anda mahu campurkan.

Setelah anda menyesuaikan semua tetapan ini, anda boleh memasukkan kata laluan anda kemudian klik ‘Mix Coins’ untuk menyelesaikan proses pencampuran.

Langkah 6) Menyesuaikan Tetapan dan Menghapus Dompet anda

Rahakott membolehkan anda menyesuaikan tetapan dari Wallet > Menu tetapan. Anda boleh memilih pertukaran yang ingin anda gunakan, misalnya, bahasa anda, atau mata wang anda.

Tetapan dompet Rahakott

Anda juga boleh memadam dompet sepenuhnya – katakanlah, jika anda telah menyelesaikan proses pencampuran dan ingin melepaskan semua ikatan dengan Rahakott.

Akaun Rahakott

Mengenai Rahakott

Versi pertama Rahakott dikeluarkan oleh Akke Svenson (Co-Founder), Maksim Shreyder (Co-Founder), dan sekumpulan pembangun pada 12 November 2017.

Svenson memiliki ijazah lulusan dari Universiti Stanford dan Institut Teknologi Diraja di Sweden. Sebelum membangun Rahakott, Svenson bekerja di beberapa syarikat fintech di Amerika Syarikat dan Eropah.

Shreyder adalah lulusan Institut Fizik dan Teknologi Moscow dan Universiti London.

Kata Akhir

Rahakott adalah dompet dan pengadun cryptocurrency yang memenuhi ceruk unik di ruang crypto. Anda boleh memasukkan dana ke Rahakott dari cryptocurrency yang disokong, kemudian menggabungkan dana tersebut dan mengeluarkannya sebagai mata wang fiat USD atau EUR. Ini adalah dompet dan pengadun yang disatukan dalam satu perkhidmatan yang mudah.

Perlu 20 saat untuk menyiapkan dompet Rahakott untuk pertama kalinya, dan semua dana disimpan di sisi pelayan yang disulitkan di pelayan Rahakott. Atas sebab itu, anda tidak digalakkan untuk menyimpan sejumlah besar crypto dalam jangka masa panjang. Sebagai pengadun jangka pendek, Rahakott nampaknya merupakan kaedah yang ideal untuk mengaburkan dana crypto anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me