Dompet Keymaster Casa: Panduan Ulasan Pengguna Master The Crypto

semakan dompet casa

Casa adalah perkhidmatan permulaan jagaan crypto yang bertujuan untuk mempermudah keselamatan dan kawalan bitcoin anda. Hari ini, kami mengkaji semua perkara mengenai sistem pengurusan dompet kunci peribadi Casa dan bagaimana Casa berfungsi.

Apa itu Casa?

Casa adalah syarikat penjagaan kripto yang menawarkan tiga produk dan perkhidmatan teras, termasuk Keymaster, Casa Node, dan Casa Covenant (untuk warisan).

dompet bitcoin casa

Semua produk dan perkhidmatan Casa menjadikan keselamatan dan kawalan bitcoin anda lebih mudah. Anda membayar langganan Casa, kemudian dapatkan akses ke produk dan perkhidmatan tertentu berdasarkan tahap langganan anda.

Casa membuat masalah besar kerana ia adalah perkhidmatan “yang dibina untuk penjahat oleh penjahat”. Sekiranya anda mempunyai sejumlah besar crypto yang perlu anda selamatkan, maka Casa adalah pilihan terbaik. Sebenarnya, ketika Casa pertama kali mengumumkan dirinya ke dunia pada bulan Mac 2018, syarikat itu menggambarkan dirinya sebagai “dompet cryptocurrency paling selamat di dunia.”.

Casa terkenal dengan Keymaster. Casa menggambarkan Keymaster sebagai “sistem multisig mesra pengguna pertama di dunia”. Terima kasih kepada Keymaster, mana-mana pengguna dapat tetap selamat dan mengawal kunci mereka secara langsung. Keymaster ditujukan kepada penjahat, individu, dana, dan pasukan bernilai tinggi. Sekiranya anda menyimpan sejumlah besar crypto, maka mungkin adalah kepentingan terbaik anda untuk melindungi crypto tersebut dengan Keymaster. Keymaster membolehkan anda mengatur, mengawal, dan mengakses dompet multi-sig 2-dari-3 dan dompet multi-sig 3-dari-5 dengan mudah.

semakan keymaster casa

Produk dan perkhidmatan utama lain yang ditawarkan oleh Casa termasuk Casa Node 2, yang membolehkan anda memperoleh bitcoin sambil menyokong rangkaian bitcoin dan Lightning. Ini adalah Raspberry Pi 4 dengan RAM 4GB dan SSD 1 TB.

simpul casa 2

Casa juga menawarkan Aplikasi Sats, yang merupakan aplikasi seperti Venmo yang disediakan untuk pengguna crypto. Dengan Aplikasi Sats, anda boleh menghantar atau menerima bitcoin menggunakan SatsTags, memperoleh bitcoin dengan SatsBack Rewards, atau mengakses Casa Node anda dari mana saja di dunia.

aplikasi sasa sasa

Terdapat juga pelanjutan Casa untuk Chrome yang membolehkan anda membuat atau menerima pembayaran Lightning di laman web tanpa meninggalkan laman web ini. Sambungan berpasangan dengan Casa Node anda, yang membolehkan anda melakukan transaksi tanpa menavigasi antara muka nod.

Pada tahun 2019, Casa memperkenalkan perkhidmatan yang sangat unik yang disebut Casa Covenant, yang menggabungkan kebenaran pelbagai tandatangan dengan protokol keselamatan untuk menetapkan pemegangan bitcoin untuk pewarisan kemudian. Dengan menggunakan Casa Covenant, sesiapa sahaja dapat memastikan bitcoin mereka diserahkan kepada orang yang disayangi. Casa mengintegrasikan pegangan crypto anda terus ke wasiat dan wasiat terakhir anda. Casa juga akan mewariskan waris anda melalui proses mendapatkan kembali wang anda sekiranya diperlukan.

Dengan melanggan Casa, anda mendapat akses kepada satu atau lebih produk dan perkhidmatan ini. Langganan antara $ 34 hingga $ 420 sebulan, walaupun percubaan percuma juga tersedia.

Inilah cara Casa meringkaskan misinya secara keseluruhan:

“Casa menyediakan alat untuk anda. Anda mengawal semula wang dan data anda. Casa memaksimumkan kedaulatan individu anda. “

Tujuannya adalah untuk memberikan kedaulatan kepada setiap pemegang kripto dengan memberi mereka alat yang mereka perlukan untuk menjamin kehidupan digital mereka.

Ciri-ciri Casa

faedah dompet crypto casa

Ciri utama produk dan perkhidmatan Casa termasuk:

Sesuai untuk sesiapa sahaja yang mempunyai banyak Crypto: Langganan Casa berkisar antara $ 34 hingga $ 420 sebulan (ditagih setiap tahun). Perkhidmatan ini disediakan untuk mereka yang mempunyai sejumlah besar crypto untuk melindungi, termasuk individu bernilai tinggi, penjahat, ikan paus, dana, atau startup.

Langganan Percuma dan Berbayar Tersedia: Anda boleh mencuba Keymaster Casa dan Aplikasi Sats secara percuma dengan langganan percubaan. Langganan Emas, Platinum, dan Berlian ($ 34 hingga $ 420 sebulan) juga tersedia berdasarkan keperluan anda.

Guru Utama: Keymaster adalah perkhidmatan pengurusan kunci crypto yang disediakan untuk sesiapa sahaja yang memegang sejumlah besar crypto – termasuk penjahat, individu bernilai tinggi, dana, dan lain-lain. Dengan Keymaster, anda masih menyimpan kunci bitcoin anda sendiri, walaupun kunci tersebut jauh lebih selamat.

Node Casa 2: Casa juga menawarkan Casa Node 2, bitcoin dan simpul Lightning yang membolehkan anda memperoleh bitcoin sambil menyokong rangkaian bitcoin dan Lightning. Ia adalah Raspberry Pi 4.

Aplikasi Sats: Casa telah membina aplikasi Sats, yang membolehkan anda mengirim dan menerima bitcoin menggunakan SatsTags. Anda juga boleh memperoleh bitcoin dengan SatsBack Rewards atau menggunakan Casa Node anda dari mana sahaja di dunia.

pembayaran kilat casa

Sambungan Sats: Casa menawarkan peluasan penyemak imbas yang membolehkan anda membuat dan menerima pembayaran bitcoin dan rangkaian Lightning dengan mudah di internet menggunakan simpul Casa anda. Anda boleh memasukkan kata laluan anda melalui peluasan untuk menyambung ke simpul Casa anda dalam satu langkah. Anda juga dapat membuat dan menerima pembayaran dengan cepat tanpa meninggalkan laman web ini.

Pelbagai Tandatangan, Pelbagai Peranti, dan Beberapa Lokasi: Casa’s KeyShield adalah persediaan keselamatan multi-sig utama. Anda boleh mendapatkan dana dengan banyak tandatangan di beberapa peranti di beberapa lokasi.

Memaksimumkan Keselamatan Fizikal: Anda mungkin mempunyai penyediaan pelbagai tandatangan yang dijamin dengan frasa utama, tetapi hanya sekuat keselamatan peribadi anda. Seseorang dengan sejumlah besar crypto terdedah kepada serangan fizikal. Anda mungkin telah menghafal frasa benih anda, misalnya, tetapi seseorang dapat mengeluarkan frasa benih itu dari anda dengan penyeksaan. Dengan Casa, anda tidak perlu mendedahkan diri anda (atau kekayaan crypto anda) kepada ancaman fizikal kerana tidak ada titik kegagalan.

Dibina untuk Hodlers, Oleh Hodlers: Casa berulang kali menyebutkan bahawa itu “dibangun untuk penjahat, oleh penjahat”. Sekiranya anda mempunyai sejumlah besar crypto yang ingin anda lindungi dalam jangka masa yang panjang, maka Casa adalah pilihan yang ideal.

Satu Langganan untuk Pelbagai Perkhidmatan: Casa mempunyai pelbagai tahap langganan, dan anda mendapat akses ke beberapa produk dan perkhidmatan Casa dengan setiap langganan.

Persediaan Multi-Sig yang paling mudah dan selamat: Adalah bijak untuk melindungi dana besar dengan penyediaan pelbagai tandatangan. Walau bagaimanapun, ada beberapa tahap risiko yang terlibat: apa yang berlaku jika anda kehilangan satu atau dua peranti penandatanganan? Apa yang berlaku sekiranya seseorang yang mengawal tandatangan menjadi tidak sopan? Casa membantu anda mengelakkan masalah dan mendapatkan dana dengan perkhidmatan Keymaster dan Key Shield. Perkhidmatan ini menjadikannya lebih mudah dan selamat untuk mengendalikan persediaan multi-sig.

Langganan merangkumi Dompet Perkakasan: Langganan Casa anda merangkumi 1 dompet perkakasan (untuk pelanggan Emas) atau 3 dompet perkakasan (untuk ahli Platinum dan Diamond). Dompet perkakasan ini akan berfungsi sebagai satu peranti penandatangan dalam persediaan multi-sig Key Shield anda.

Perkhidmatan Pelanggan 24/7 khusus: Casa menyediakan perkhidmatan pelanggan yang berdedikasi, termasuk penasihat pelanggan peribadi, sesi persediaan 1-on-1, dan pilihan sokongan yang diperibadikan yang lain.

Perkhidmatan Penandatanganan Kecemasan dan Pemulihan Utama: Dalam penyediaan Key Shield dengan 3-of-5 tandatangan diperlukan, Casa akan memegang salah satu kunci. Casa menawarkan penandatanganan kecemasan dan pemulihan kunci.

Peranti Penggantian Dihantar Semalaman: Pelanggan Platinum dan Diamond boleh menghantar alat gantian semalaman. Sekiranya anda kehilangan akses ke kunci perkakasan dalam persediaan multi-sig anda, misalnya, dan perlu menggantinya, maka Casa akan menghantar dompet perkakasan baru kepada anda secepat mungkin.

Menyokong Pelbagai Dompet Perkakasan: Langganan Casa termasuk Trezor One secara lalai. Walau bagaimanapun, persediaan juga menyokong Trezor Model T, Ledger Nano S, dan Ledger Nano X.

Menyokong iOS dan Android: Casa berfungsi dengan kedua-dua peranti Apple dan Android.

Pergi tanpa biji: Memiliki ungkapan benih sangat baik untuk pemulihan, tetapi juga memberikan banyak lubang dalam penyediaan keselamatan. Sekiranya ada yang mendapat akses kepada frasa benih itu, dana anda akan berisiko. Casa mempunyai persediaan tanpa biji yang menghilangkan keperluan untuk sandaran kertas.

Beg Casa Faraday: Pelanggan Casa Diamond dan Platinum menerima beg Faraday untuk perlindungan tambahan. Anda mungkin mahu meletakkan dompet perkakasan dan elektronik lain dalam beg Faraday, misalnya, untuk memastikan bahawa tidak ada isyarat yang dapat dihantar.

Acara dan Faedah Ahli: Casa mengadakan acara khas untuk ahli Diamond dan Platinum. Ahli-ahli ini juga mendapat pelbagai faedah dan faedah ahli yang lain.

Bagaimana Casa Berfungsi?

Casa menawarkan tiga produk dan perkhidmatan teras. Berikut adalah penjelasan asas bagaimana setiap kaedah berfungsi:

Bagaimana Casa Keymaster Berfungsi?

Keymaster membolehkan anda mengamankan bitcoin anda menggunakan beberapa persediaan pelbagai tandatangan yang berbeza. Langganan Casa yang lebih mahal dilengkapi dengan lebih banyak pilihan dompet multi-sig.

cara menggunakan keymaster casa

Produk Keymaster utama adalah Casa’s Key Shield, yang menawarkan 3 dari 5 keselamatan pelbagai tandatangan. Tujuannya adalah untuk memberi pengguna “ketenangan fikiran tentang keselamatan cryptocurrency mereka”, jelas laman web rasmi. Ia juga direka agar mudah digunakan oleh sesiapa sahaja dari mana-mana tahap kemahiran teknikal.

Dengan sistem multi-sig 3 dari 5, crypto anda dilindungi oleh 5 kekunci yang berbeza pada 5 peranti yang berlainan di 5 lokasi yang berbeza. Sekiranya seseorang mendapat akses ke 1 atau 2 kunci atau peranti, dana kripto anda tidak terganggu. Tujuannya adalah untuk melindungi pengguna daripada penggodam dan serangan secara peribadi.

Dengan Casa Key Shield, anda tidak perlu menuliskan ungkapan utama. Sekiranya anda kehilangan salah satu kunci perkakasan anda, maka anda boleh menggantinya dengan mudah dan menggunakan baki peranti anda untuk menghantar dana ke kunci kunci yang baru anda buat. Anda tidak mempunyai risiko keselamatan yang berkaitan dengan menuliskan frasa utama kerana peranti perkakasan anda boleh berfungsi sebagai alat pemulihan.

panduan keselamatan casa

Anggota Casa’s Diamond dan Platinum mendapat akses kepada pasukan perwakilan perkhidmatan pelanggan 24/7 yang berdedikasi yang memandu pengguna melalui keseluruhan proses persediaan. Casa menyediakan peranti perkakasan awal dan juga alat ganti sekiranya berlaku kerugian, jadi pengguna tidak perlu risau.

Selain itu, Casa akan memegang salah satu daripada 5 kunci di Perisai Kunci anda untuk keadaan kecemasan. Casa tidak dapat mengakses dana anda dengan cara apa pun kerana mereka hanya mempunyai satu kunci. Walau bagaimanapun, jika anda kehilangan dua kunci anda pada masa yang sama, anda boleh menggunakan Kunci Kecemasan Casa untuk membantu anda memindahkan dana anda ke satu set kunci baru.

Secara keseluruhan, Keymaster Casa sangat sesuai untuk persediaan berbilang orang – seperti keluarga, pasukan, syarikat permulaan, atau dana. Sekiranya anda ingin mendapatkan sejumlah besar crypto antara pelbagai pihak, maka Keymaster berfungsi dengan baik.

Casa juga menawarkan 2 dari 3 persediaan keselamatan multi-sig asas. Ia berfungsi serupa dengan Perisai Kunci Casa. Ketiga-tiga kunci tersebut merangkumi telefon anda, dompet perkakasan, dan Kunci Pemulihan Casa, dengan setiap transaksi memerlukan tandatangan dari 2 dari 3 kunci tersebut. Penyediaan 2 dari 3 multi-sig Casa diiklankan sebagai sistem penyimpanan sejuk peringkat awal.

Bagaimana Casa Covenant Berfungsi?

Casa Covenant adalah sistem pewarisan bitcoin yang menjaga keselamatan bitcoin anda, walaupun setelah anda meninggal dunia. Anda dapat melindungi orang yang anda sayangi dan memastikan mereka menerima bitcoin anda sebagai sebahagian dari kehendak dan perjanjian terakhir anda.

Apabila menggunakan bitcoin tanpa Casa, pewarisan sukar dilakukan. Sekiranya anda menguruskan kunci anda sendiri, maka anda memerlukan rancangan untuk menyerahkan kekayaan anda di akhir hayat anda. Banyak bitcoin telah mati dengan dana mereka terkunci selama-lamanya hanya kerana mereka tidak meninggalkan arahan kepada orang yang disayangi.

protokol pewarisan casa bitcoin

Casa Covenant bekerjasama dengan peguam harta tanah yang ada, yang bermaksud anda dapat mengelakkan kerja tambahan dan risiko bitcoin anda disalurkan secara berasingan dari aset lain.

Ciri utama Casa Covenant adalah ciri multi-sig, yang memastikan dana anda hanya disalurkan apabila tidak – dan tidak sebelumnya. Anda mempunyai kawalan penuh terhadap proses tersebut. Casa juga akan membimbing keluarga atau peguam anda melalui keseluruhan proses dan bahkan akan memberikan sokongan kepada waris setelah anda meninggal dunia.

Sistem pengurusan kunci Casa biasa membolehkan anda menyediakan 2 dari 3 atau 3 dari 5 dompet multi-sig. Walau bagaimanapun, Casa Covenant menggunakan persediaan 3 dari 6 pilihan. Anda memerlukan tandatangan dari 3 daripada 6 pemegang kunci agar transaksi itu sah. Kekunci tambahan (kunci ke-6) akan diaktifkan semasa proses penyediaan perkhidmatan Perjanjian dan dipegang oleh peguam harta tanah pengguna. Sekiranya pelanggan meninggal dunia, maka kunci peguam harta tanah, kunci pemulihan Casa, dan kunci peti deposit keselamatan dan digunakan untuk mendapatkan semula dana.

Casa Covenant tersedia untuk semua ahli Casa Diamond. Casa Diamond berharga $ 420 sebulan (dibebankan setiap tahun), jadi perkhidmatan ini disediakan untuk individu bernilai tinggi dan bukannya pengguna bitcoin biasa.

Ketika Casa melancarkan Covenant pada tahun 2019, syarikat itu menggambarkan perkhidmatan tersebut sebagai sistem “pertama seumpamanya”. Terdapat perkhidmatan pewarisan bitcoin lain yang tersedia, walaupun Casa telah menggabungkannya ke dalam sistem warisan, wasiat, dan bukti yang ada lebih baik daripada pesaingnya – walaupun jelas, harga juga jauh lebih tinggi.

Bagaimana Casa Node 2 Berfungsi?

Casa Node 2 membolehkan anda memperoleh bitcoin sambil menyokong rangkaian bitcoin dan Lightning. Anda mendapat satu Casa Node 2 sebagai sebahagian daripada setiap langganan Casa berbayar.

nod bitcoin casa

Casa Node 2 adalah Raspberry Pi 4 dengan RAM 4GB dan SSD 1TB. Anda mengawal nod menggunakan NodeOS Casa sendiri (yang kini mempunyai mod gelap).

Dengan menggabungkan Casa Node 2 dengan Aplikasi Sats, anda boleh memperoleh bitcoin dan menggunakan Lightning dari mana sahaja. Selain itu, anda boleh menjalankan Node Heartbeats di Node 2 untuk mendapatkan bitcoin setiap minggu hanya untuk menjalankan nod yang sihat dan menyokong rangkaian bitcoin.

nod rangkaian kilat casa

Dengan Casa Node 2, anda juga boleh menjalankan BTCPay Server untuk menerima pembayaran e-dagang dalam bitcoin dengan mudah. Casa merancang untuk mengumumkan ciri Node lain dalam masa terdekat.

Harga Casa

Anda mendapat akses ke satu atau lebih produk dan perkhidmatan Casa dengan setiap tahap langganan. Langganan bermula dari Perak (percuma) hingga Diamond ($ 420 sebulan). Semua harga di bawah memerlukan pengebilan tahunan.

perkhidmatan dompet casa

Perak (Percuma)

 • Cuba Keymaster dan Aplikasi Sats secara percuma
 • Simpan bitcoin di telefon anda menggunakan Keymaster dan Sats App

Emas ($ 34 Sebulan Bil Setiap Tahun)

 • Kit pemula untuk menggunakan dan mengamankan bitcoin
 • 2 dari 3 keselamatan kunci pelbagai tandatangan)
 • 1 x dompet perkakasan (Trezor One)
 • Node Casa 2
 • Beg Casa Faraday
 • Sokongan e-mel terus dari Casa
 • Gunakan Aplikasi Sats untuk mendapatkan ganjaran dengan Casa Node anda

Platinum ($ 150 Sebulan Dibil setiap Tahun)

 • Penyelesaian penjagaan kripto perkhidmatan penuh untuk keperluan keselamatan individu
 • Perisai Kunci (3 dari 5 set kunci pelbagai tandatangan)
 • 3 x dompet perkakasan
 • Perkhidmatan pelanggan 24/7 khusus
 • Penasihat Pelanggan Peribadi dan sesi persediaan 1-on-1
 • Perkhidmatan Pemulihan Kunci Casa dan penandatanganan kecemasan
 • Peranti pengganti dihantar semalaman
 • Pakej peralatan Casa lengkap, termasuk beg Casa Node 2 dan Faraday
 • Eksklusifkan acara, faedah, dan faedah ahli

Diamond ($ 420 Sebulan Dibeban Setiap Tahun)

 • Tawaran perkhidmatan penuh untuk keselamatan kripto terbaik
 • Perisai Kunci (3 dari 5 set kunci pelbagai tandatangan)
 • 3 x dompet perkakasan
 • Sokongan pelbagai pengguna untuk keluarga dan pasukan
 • Perancangan Warisan Casa untuk pemindahan aset generasi
 • Perkhidmatan pelanggan 24/7 khusus
 • Perkhidmatan Pemulihan Kunci Casa dan penandatanganan kecemasan
 • Penasihat Pelanggan Peribadi dan sesi persediaan 1-on-1
 • Peranti pengganti dihantar semalaman
 • Pakej peralatan Casa lengkap, termasuk dua Casa Nodes dan Faraday Bags
 • Acara eksklusif, faedah dan faedah ahli

Mengenai Casa

Casa diketuai oleh pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Jeremy Welch. Anggota utama pasukan yang lain termasuk Kelly Lyons (Presiden) dan Jameson Lopp (CTO).

pasukan crypto casa

Casa beribu pejabat di New York City. Syarikat mengumumkan sendiri pada bulan Mac 2018 melalui siaran Medium, yang menggambarkan perkhidmatannya sebagai “dompet cryptocurrency paling selamat di dunia.”

Casa telah mengumpulkan lebih daripada $ 3.5 juta hingga kini.

Kata Akhir

Perkhidmatan teras Casa adalah Keymaster, yang merupakan persediaan multi-sig utama. Keymaster menjadikannya mudah, selamat, dan selamat untuk mengendalikan persediaan multi-sig 2-of-3 atau 3-of-5. Casa akan memandu anda melalui proses penyediaan, mengawal satu kunci sebagai sandaran, dan menghilangkan keperluan untuk frasa awal. Sepanjang perjalanan, Casa juga menawarkan pilihan sandaran kecemasan, penghantaran dompet perkakasan semalaman, dan faedah lain yang tidak akan anda terima jika menjalankan persediaan multi-sig anda sendiri.

Baru-baru ini, Casa juga memperkenalkan Casa Node 2, bitcoin dan Lightning node, serta perkhidmatan pewarisan Casa Covenant, yang memudahkan untuk memindahkan kekayaan crypto anda kepada waris anda.

Atas semua alasan ini, Casa (berharga dari $ 34 hingga $ 420 sebulan) membantu pengguna mengamankan pegangan crypto mereka dengan pelbagai cara dengan sekumpulan alat unik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me