Dompet Coinomi: Kuasai Panduan Ulasan Pengguna Crypto

Coinomi

Coinomi adalah dompet blockchain yang digunakan oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia. Ketahui semua yang anda perlu ketahui mengenai dompet crypto yang terkenal dan lama dalam ulasan kami.

Apa itu Coinomi?

Coinomi, yang terdapat dalam talian di Coinomi.com, adalah dompet blockchain yang membolehkan anda menyimpan, mengurus, dan menukar 1,500+ aset blockchain dengan selamat. Dompet itu menyokong Bitcoin dan ribuan mata wang digital yang lain.

Coinomi tersedia untuk Mac OS, Windows, Linux, Android, dan iOS. Sama ada anda ingin mengamankan crypto anda di desktop atau peranti mudah alih, anda akan menemui versi Coinomi yang sesuai untuk anda.

Dompet Coinomi

Sehingga Disember 2019, Coinomi menyokong lebih daripada 125 rantaian blok, yang lebih banyak daripada dompet bukan kustodian lain di industri ini. Secara keseluruhan, anda boleh menyimpan ribuan token dengan selamat dalam satu dompet Coinomi. Coinomi juga dibolehkan SegWit, dan anda boleh menamakan dompet anda dalam 168 mata wang fiat.

Coinomi ditubuhkan pada tahun 2014, yang juga menjadikannya dompet multi-blockchain tertua yang ada. Yang lebih mengagumkan ialah tidak ada dompet Coinomi yang pernah diretas atau disusupi. Coinomi mempunyai rekod sempurna setelah 5+ tahun dalam industri crypto (walaupun kelemahan kecil ditemui dalam aplikasi dompet desktop Coinomi pada Februari 2019).

Seperti dompet crypto lain, Coinomi membolehkan anda menukar duit syiling di dalam dompet anda menggunakan perkhidmatan pertukaran yang ada. Coinomi mempunyai sokongan terbina dalam untuk ShapeShift dan Changelly. Tidak kira dari 1,500+ aset kripto yang disokong yang anda ada di dompet anda, anda harus dapat menukar aset tersebut dengan serta-merta untuk menyesuaikan portfolio anda.

Pasukan Coinomi, menurut laman web rasmi, terdiri daripada “pakar teknologi blockchain dengan rekod prestasi yang terbukti dalam fintech, cryptocurrency, dan keusahawanan.” Pasukan ini menyatukan konsep “mencipta penyelesaian selamat untuk aplikasi blockchain.” Hari ini, pasukan Coinomi diedarkan ke seluruh dunia. Syarikat ini tidak mempunyai ibu pejabat atau pejabat tetap, dan semua jawatan adalah jauh.

Ciri-ciri Coinomi

Kajian Coinomi

1,500+ Cryptocurrency: Coinomi menyokong lebih daripada 1,500 cryptocurrency. anda boleh menyimpan mana-mana 1,500 cryptocurrency ini dengan selamat di dalam dompet Coinomi anda.

125+ Rantaian Blok: Coinomi menyokong 125 rantaian blok yang berbeza secara keseluruhan. Tidak kira jenis duit syiling yang anda pegang atau blockchain mana yang digunakan oleh duit syiling, anda harus dapat menyimpan duit syiling itu menggunakan Coinomi.

Tersedia untuk Desktop: Coinomi tersedia untuk Windows, Mac OS, dan Linux.

Tersedia untuk Peranti Mudah Alih: Coinomi tersedia untuk iOS dan Android melalui setiap kedai aplikasi masing-masing. A.apk juga boleh dimuat turun melalui Coinomi.com.

Tidak Pernah Diretas Sejak Dilancarkan pada tahun 2014: Coinomi pertama kali dilancarkan pada tahun 2014. Dompet tidak pernah digodam atau dikompromikan sejak dilancarkan – satu tuntutan yang dapat dibuat oleh beberapa dompet lain.

25+ Bahasa: Coinomi diterjemahkan sepenuhnya dan tersedia dalam 25+ bahasa.

Sokongan Changelly dan Shapeshift: Coinomi mempunyai sokongan terpadu untuk Changelly dan ShapeShift, yang bermaksud anda boleh menukar mana-mana syiling anda dengan segera di dalam dompet anda tanpa menyimpan dan menarik diri dari pertukaran.

SegWit: Coinomi mempunyai sokongan saksi berasingan (SegWit). Ini bermakna anda dapat menikmati transaksi yang lebih pantas pada cryptocurrency yang menyokong SegWit (BTC dan LTC).

Pengambilan Sejuk: Coinomi membolehkan anda meletakkan crypto anda agar dapat berfungsi dengan baik. Anda boleh mempertaruhkan aset yang disokong melalui Coinomi dan memperoleh ganjaran walaupun anda berada di luar talian.

Yuran Transaksi Dinamik dan Bayaran Penambang: Coinomi mengira yuran transaksi secara dinamik, yang bermaksud pengguna mendapat nilai wang terbaik setiap masa ketika melakukan transaksi. Pengguna juga boleh menetapkan dan menggunakan yuran mereka sendiri. Sekiranya anda memerlukan transaksi yang disahkan dan dihantar serta-merta, misalnya, anda mungkin bersedia membayar yuran penambang yang lebih tinggi. Sekiranya anda tidak keberatan menunggu 30 hingga 60 minit, anda boleh membayar yuran penambang yang lebih rendah.

Sokongan Pelanggan 24/7/365: Anehnya, Coinomi telah melabur dengan ketara dalam perkhidmatan pelanggan. Coinomi menawarkan perkhidmatan pelanggan 24 jam sehari, 365 hari dalam setahun. Anda boleh memfailkan tiket dengan Coinomi dan mendapat sambutan pantas pada bila-bila masa siang atau malam. Beberapa dompet lain menawarkan jenis perkhidmatan ini.

Penyemak Imbas DApp: Coinomi menawarkan penyemak imbas aplikasi terdesentralisasi (DApp), membolehkan anda menggunakan aplikasi terdesentralisasi Ethereum dengan selamat dan DApps blockchain lain dari langsung di dalam dompet Coinomi anda.

Beli Kad Hadiah: Coinomi juga merupakan salah satu daripada beberapa aplikasi dompet yang membolehkan anda membeli kad hadiah dari dalam aplikasi. Anda boleh menghabiskan dana crypto anda pada kad hadiah Target atau Walmart tanpa meninggalkan aplikasi Coinomi, misalnya, dan kemudian membelanjakannya di mana-mana lokasi runcit. Kad hadiah Coinomi diberikan melalui kerjasama dompet dengan Bidali.

Node Dipercayai: Coinomi membolehkan anda memperoleh kedaulatan kewangan yang lengkap dengan menyambung ke nod bitcoin penuh anda sendiri.

DNS Crypto: Elakkan alamat yang samar-samar dan ralat dengan memanfaatkan ciri Crypto DNS Coinomi, yang membolehkan anda mengganti alamat yang paling kerap anda gunakan dengan alias yang dapat dibaca oleh manusia di pelbagai perkhidmatan dan blok yang berbeza. Sekiranya anda mahu dompet pertukaran anda disenaraikan sebagai “Binance BTC”, misalnya, maka anda boleh melakukannya melalui Coinomi.

Boleh dikendalikan dengan Dompet Lain: Coinomi boleh dikendalikan dengan dompet FIA atau dompet alamat Domain yang tidak dapat dihentikan, membolehkan anda membuat permintaan pembayaran blockchain-agnostik untuk pengguna dengan apa-apa jenis dompet crypto.

Mesra pengguna: Coinomi, seperti kebanyakan dompet pelbagai platform, sangat mesra pengguna. Mudah untuk menyiapkan dompet untuk pertama kalinya, menggunakan dompet, dan melakukan transaksi dengan dompet, tidak kira sama ada anda pakar kripto atau pemula.

Tidak Perlu KYC atau Pengesahan Identiti: Coinomi, seperti kebanyakan dompet, tidak menghendaki anda mendaftar atau mengesahkan sebarang maklumat sebelum menggunakan dompet. Untuk melangkah lebih jauh, pelayan Coinomi akan menganonimkan permintaan anda dengan menyembunyikan alamat IP anda dari mata kasar.

Bayaran Sifar: Seperti kebanyakan dompet, Coinomi tidak mengenakan sebarang bayaran untuk menghantar dan menerima transaksi (anda hanya membayar yuran rangkaian untuk cryptocurrency mana saja yang anda gunakan).

Sumber Terbanyak: Coinomi pada mulanya adalah dompet sumber terbuka semasa pelancaran. Hari ini, Coinomi GitHub halaman terus dapat diakses oleh sesiapa sahaja, membiarkan pengguna melihat kod penting untuk dompet. Walau bagaimanapun, bahagian dompet tertentu tidak menjadi sumber terbuka sepenuhnya.

Bagaimana Coinomi Berfungsi?

Bagaimana Coinomi Berfungsi

Coinomi berfungsi seperti kebanyakan dompet sisi pelanggan yang lain. Anda memuat turun perisian dompet ke desktop atau peranti mudah alih anda. Kemudian, anda menghantar kunci peribadi ke dompet itu.

Semua kunci peribadi dipegang pada peranti anda. Sehingga 2019, Coinomi menyokong 125+ rantaian blok dan 1,500+ mata wang digital. Ini bermakna tidak kira cryptocurrency mana yang anda pegang, anda harus dapat menyimpannya menggunakan Coinomi – selain dari beberapa cryptocurrency yang paling tidak jelas di dunia.

Seperti yang dinyatakan di atas, Coinomi tidak pernah mengalami pelanggaran dompet atau kompromi sejak dilancarkan pada tahun 2014. Terima kasih kepada penyulitan dan kriptografi Coinomi yang kuat, dompet tersebut telah mengekalkan rekod keselamatan 100%.

Satu-satunya insiden keselamatan utama dengan Coinomi berlaku pada 27 Februari 2019, ketika kerentanan keselamatan kritikal terdedah di dompet desktop Coinomi. Kerentanan keselamatan agak kecil dan tidak ada dana yang dikompromikan sebagai hasilnya: jika anda mengimport frasa awal ke dompet Coinomi anda di komputer yang disambungkan ke internet, maka frasa tersebut dihantar ke perkhidmatan luar oleh Google untuk pemeriksaan ejaan.

Walaupun terdapat kekurangan keselamatan yang kecil, Coinomi tetap menjadi salah satu dompet cryptocurrency paling selamat dan paling dipercayai di dunia. Anda boleh menyimpan dana di dompet anda dengan selamat di hampir semua peranti. Anda juga boleh memindahkan dana dalam dompet menggunakan ShapeShift dan Changelly.

Kami juga menghargai kenyataan bahawa Coinomi membolehkan anda menetapkan yuran transaksi anda. Seperti kebanyakan dompet, Coinomi membolehkan anda menetapkan bayaran khusus untuk transaksi anda berdasarkan kelajuan yang anda inginkan. Sekiranya anda mahukan masa pengesahan yang lebih pantas dan bersedia membayarnya, maka anda boleh menyesuaikan bayaran anda dalam dompet Coinomi.

Harga Coinomi

apa itu Coinomi

Coinomi adalah percuma untuk digunakan untuk platform desktop atau mudah alih mana pun.

Anda tidak akan membayar sebarang bayaran Coinomi semasa memindahkan dana ke atau dari dompet Coinomi anda. Akan tetapi, anda akan membayar yuran rangkaian ke mana-mana rangkaian cryptocurrency yang anda gunakan.

Sekiranya anda ingin menukar cryptocurrency dalam dompet Coinomi anda melalui Changelly atau ShapeShift, maka anda akan membayar yuran perdagangan 0.25% hingga 0.50% untuk setiap perdagangan.

Cara Menggunakan Coinomi

Coinomi tersedia untuk semua sistem operasi desktop dan mudah alih utama. Inilah penjelasan ringkas mengenai cara menyediakan dan menggunakan Coinomi untuk pertama kalinya.

Langkah 1) Muat turun Coinomi

Muat turun Coinomi untuk mana-mana platform mudah alih atau desktop di Coinomi.com/downloads

Cara Menggunakan Coinomi

Coinomi adalah muat turun percuma untuk Android (melalui gedung Google Play atau.apk), iOS (melalui App Store), Windows, Mac OS, atau Linux.

muat turun Coinomi

Langkah 2) Pasang Coinomi

Pasang Coinomi dan terima perjanjian lesen.

Pasang Coinomi

Langkah 3) Lancarkan Coinomi

Semasa melancarkan Coinomi untuk pertama kalinya, anda akan mempunyai pilihan untuk membuat dompet baru atau memulihkan dompet yang ada.

menggunakan Coinomi

Sekiranya memulihkan dompet yang ada, anda akan memasukkan frasa pemulihan 24-kata anda ke dalam Coinomi untuk mendapatkan semula akses ke dana anda.

Ulasan dompet Coinomi

Sekiranya membuat dompet baru, anda akan melihat frasa pemulihan 24 kata muncul di skrin seterusnya. Tuliskan frasa pemulihan ini dan simpan di tempat yang selamat. Sekiranya anda kehilangan frasa pemulihan anda, maka dompet anda tidak dapat dipulihkan jika anda kehilangan akses ke peranti anda. Sekiranya seseorang mendapat akses ke frasa pemulihan anda, maka mereka dapat memperoleh akses ke dompet anda. Pastikan ia selamat.

Pemulihan dompet Coinomi

Setelah menerima frasa pemulihan anda dan menuliskannya, anda perlu memasukkan frasa pemulihan anda di skrin seterusnya. Coinomi mengesahkan bahawa anda telah menuliskan frasa pemulihan anda.

Seterusnya, anda akan menyediakan kata laluan anda. Coinomi memerlukan kata laluan dengan panjang minimum 10 aksara.

Pilih duit syiling yang ingin anda gunakan dengan Coinomi. Coinomi akan membuat dompet untuk setiap duit syiling yang anda pilih. Anda boleh menambah lebih banyak duit syiling pada masa akan datang.

Duit syiling Coinomi

Terima syarat perkhidmatan, kemudian lancarkan ke Coinomi.

Dompet kripto Coinomi

Langkah 4) Tahan, Simpan, atau Tukar Cryptocurrency

Dompet Coinomi anda telah disediakan. Anda akan mempunyai dompet untuk setiap duit syiling yang anda pilih semasa proses penyediaan. Anda juga boleh menambah dompet baru untuk duit syiling baru.

Gambaran keseluruhan cryptocurrency Coinomi

Pada ketika ini, anda boleh memindahkan duit syiling ke dompet Coinomi anda untuk memiliki kunci peribadi pada peranti anda. Sekiranya anda mempunyai 1 BTC di bursa sekarang, misalnya, tetapi ingin menyimpan kunci peribadi anda sendiri, maka anda boleh memindahkan 1 BTC itu ke dompet bitcoin Coinomi anda.

Dompet bitcoin Coinomi

Untuk menghantar atau menerima dana ke atau dari dompet Coinomi anda, klik pilihan ‘Dompet’ di sebelah kiri.

Pertukaran Coinomi

Sekiranya anda ingin menukar duit syiling dalam Coinomi, anda boleh melakukannya dengan mengklik butang ‘Pertukaran’ dalam aplikasi. Coinomi mempunyai sokongan terpadu untuk ShapeShift dan Changelly. Anda seharusnya dapat memperdagangkan mana-mana 1,500 cryptocurrency anda yang tersimpan menggunakan salah satu platform ini, dengan membayar yuran perdagangan 0.25% hingga 0.50%.

Itu sahaja! Anda kini pengguna rasmi Coinomi. Anda boleh menyimpan duit syiling secara kekal menggunakan Coinomi, menggunakan Coinomi sebagai dompet harian anda, atau memutuskan sambungan peranti anda dari internet untuk membuat persediaan Coinomi penyimpanan sejuk.

Mengenai Coinomi

Coinomi ditubuhkan pada tahun 2014 oleh George Kimionis (Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif). Kimionis ingin membuat dompet yang selamat untuk aplikasi blockchain.

Hari ini, Coinomi mempunyai sekitar 10 pekerja yang diedarkan di seluruh dunia. Coinomi tidak menyenaraikan mana-mana ibu pejabat atau pejabat fizikal. Laman web rasmi Coinomi menyenaraikan beberapa jawatan terbuka untuk pekerjaan. Semua kedudukan jauh. Anda boleh memilih untuk dibayar dalam mata wang fiat atau salah satu daripada 200+ cryptocurrency.

Coinomi tidak menerbitkan sebarang nombor telefon atau alamat e-mel dalam talian. Sekiranya anda ingin menghubungi Coinomi, anda perlu melalui Pusat sokongan Coinomi.

Kata Akhir

Coinomi adalah dompet cryptocurrency yang tidak pernah digodam. Sejak dilancarkan pada tahun 2014, tidak ada dompet Coinomi yang pernah diretas atau dikompromikan. Hari ini, Coinomi menyokong ribuan cryptocurrency dan 125+ blockchain, menjadikannya dompet yang sesuai untuk sesiapa sahaja yang memegang sebarang jenis cryptocurrency.

Kelebihan lain dari Coinomi ialah dompetnya tersedia untuk peranti mudah alih (Android dan iOS) dan desktop (Windows, Mac OS, dan Linux). Kami juga menghargai perkhidmatan pelanggan 24/7/365, yang merupakan tahap perkhidmatan pelanggan yang ditawarkan oleh beberapa dompet crypto lain yang ada hari ini.

Satu-satunya ‘kelemahan’ bagi Coinomi adalah bahawa dompet itu bukan lagi sumber terbuka sepenuhnya. Walaupun komponen penting tersedia sumber terbuka sepenuhnya, komponen lain tetap menjadi sumber tertutup.

Tidak kira cryptocurrency mana yang anda pegang, atau di mana anda mahu mendapatkan cryptocurrency tersebut, Coinomi adalah salah satu dompet paling popular di dunia crypto hari ini. Lawati Coinomi.com hari ini untuk memuat turun dompet untuk mana-mana sistem operasi mudah alih atau desktop.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me