Apa itu GoldCoin? Kajian Cryptocurrency

GoldCoin adalah duit syiling ERC-20 yang disokong oleh emas yang membanggakan dirinya sebagai “Standard Emas Digital.” Sebagai duit syiling ERC-20, token dibina di Ethereum dan menggunakan simbol ticker (EMAS). Idea di sebalik duit syiling adalah untuk menawarkan kaedah membeli emas yang selamat yang memberikan semua faedah yang berkaitan dengan cryptocurrency.

Kenapa Emas?

Emas telah menjadi salah satu mata wang sejagat manusia sepanjang sejarah. Selama bertahun-tahun, ia telah mempertahankan reputasi untuk mempertahankan daya beli walaupun mata wang yang disokong pemerintah jatuh atau gagal.

Kestabilan dan pemeliharaan daya beli ini datang Syiling emas. Pasukan projek tahu bahawa ciri-ciri tersebut sangat relevan kerana dunia berurusan dengan ketidakstabilan kewangan. Pada masa yang sama, emas secara historis tidak dapat diakses oleh masyarakat umum, dan token tersebut mempunyai beberapa ciri yang membantu mengatasi ini.

Ia Terpecah

Walaupun (EMAS) bukan cryptocurrency yang disokong emas pertama, ia adalah yang pertama yang pecahan dan tersedia untuk dibeli secara langsung dengan cryptocurrency atau fiat.

Dengan pecahan, token memungkinkan untuk membeli kuantiti yang anda mahukan, tanpa berurusan dengan pembelian minimum yang besar. Ini menghasilkan ambang masuk yang sangat rendah.

Sangat Berpatutan

Seperti yang telah disebutkan, sifat pecahan Emas Coin bermaksud bahawa anda dapat membeli jumlah yang sangat kecil yang biasanya tidak dapat dibeli dalam emas asli. Membeli hanya satu auns emas biasanya sukar, tetapi satu ons emas fizikal adalah setara dengan 1,000 Syiling Emas.

Struktur harga dan hubungan dengan emas fizikal ini bermaksud bahawa harga Gold Coin bergantung pada logam berharga. Apabila anda membahagikan harga satu ons emas dengan 1,000 untuk mendapatkan harga satu cryptocoin, mudah untuk melihat bagaimana cryptocurrency ini dapat menjadikan pembelian dan pemilikan emas lebih mudah diakses.

Untuk menunjukkan betapa mudahnya, pada masa penulisan, satu Syiling Emas hanya $ 1.92.

Kecairan untuk Pembelian

Untuk meningkatkan aksesibiliti, projek ini juga bertindak sebagai penyedia kecairan. Kecairan yang lebih tinggi memastikan anda mendapat harga terbaik dari pasaran, tanpa mengira saiz pembelian anda. Dengan kata lain, kecairan membantu mengurangkan kos.

Kemasukan Berusaha Rendah

Selain menjadi kaedah memiliki emas yang lebih berpatutan, Emas Syiling memerlukan usaha yang lebih sedikit. Anda tidak perlu meluangkan masa dan tenaga untuk mengisi kertas kerja untuk membeli emas kemudian mencari lokasi yang selamat untuk menyimpannya. Emas disimpan secara fizikal di peti besi projek, tetapi anda masih memilikinya.

Disokong oleh Emas Fizikal

Bercakap tentang peti besi, emas (yang tulen 99.9 peratus) yang menyokong cryptocurrency disimpan dengan selamat di peti besi projek. Ini memastikan bahawa ia benar-benar disokong oleh emas sebenar dan, oleh itu, harus lebih stabil daripada cryptocurrency kerana kestabilan logam.

Untuk ketelusan, sesiapa sahaja dapat melihat pegangan emas projek dalam talian, dan mereka diaudit sepenuhnya.

Anda Boleh Menebus Emas

Sekiranya anda ingin menebus Syiling Emas anda untuk logam fizikal yang menyokongnya, anda boleh melakukannya. Sesiapa yang menebus kripto mereka dengan 99.9 peratus emas tulen mendapat satu auns untuk 1.000 EMAS, nilai sebenar duit syiling.

Untuk menebus emas, mulakan dengan membuat akaun di laman web Koin Emas rasmi, kemudian hantarkan projek dengan jumlah cryptocurrency yang sesuai untuk ditebus. Anda kemudian akan melihat pesanan pembelian yang belum selesai di akaun anda. Pada ketika ini, anda perlu mengesahkan identiti anda, kerana ini membolehkan Gold Coin memastikan bahawa ia memberikan emas fizikal kepada orang yang tepat di tempat simpanan. Akaun anda juga akan memaparkan maklumat hubungan dan alamat untuk kemudahan penyimpanan pada ketika ini. Anda boleh mengunjungi kemudahan untuk menebus emas, berserta nombor dan nombor pesanan pembelian anda.

Teknologi Di Sebalik GoldCoin

Sekarang anda sudah biasa dengan kebolehcapaian projek, kami dapat meneroka beberapa teknologi di belakangnya.

Keselamatan

Seperti disebutkan, GOLD adalah ERC-20 stablecoin yang menggunakan rangkaian Ethereum. Kontrak pintar Ethereum yang dikembangkan oleh pasukan Gold Coin. Kerana duit syiling dibina di blockchain Ethereum, yang tidak berubah, mustahil untuk menghadkan atau menyekat pembayaran.

Keselamatan lebih lanjut berlaku kerana anda mesti menggunakan pengesahan dua faktor. Ini membantu mencegah pencurian emas anda.

Privasi

Sifat blockchain juga menyokong privasi dengan menyembunyikan maklumat anda. Untuk privasi lebih lanjut, anda tidak perlu menunjukkan pengenalan diri sebelum membeli Gold Coin. Yang anda perlukan hanyalah alamat dompet Ethereum anda.

Kekurangan maklumat yang diperlukan untuk membeli cryptocurrency sangat berbeza dengan yang diperlukan untuk membeli emas, terutamanya kerana tidak ada had kuantiti EMAS yang boleh anda jual atau beli. Menjual atau membeli emas fizikal dalam kuantiti yang lebih besar akan memerlukan borang khas kerana alasan cukai.

Kontrak Pintar

Berikut adalah beberapa ciri utama kontrak pintar:

  • Simbol token adalah EMAS.
  • Jumlah pemindahan minimum ialah 0.001 EMAS.
  • Terdapat lapan tempat perpuluhan untuk token.
  • Had gas yang disyorkan ialah 25,000.

Untuk keselamatan, GDA Capital mengaudit Kontrak Pintar GoldCoin.

Tempat menyimpan GoldCoin

Sekiranya maklumat ini berjaya menarik minat anda, anda mungkin bersedia melakukan pembelian. Jadi, di mana anda menyimpan cryptocurrency baru anda?

Kerana ia adalah ERC-20 token, anda boleh menyimpannya di mana-mana dompet crypto yang menyokong syiling ERC-20 atau serasi dengan Ethereum. Projek ini mencadangkan beberapa dompet yang popular, seperti MetaMask, MyEtherWallet, Atomic Wallet, Guarda Wallet, Exodus, Ledger, atau Trezor. Walau bagaimanapun, mana-mana dompet yang sesuai dengan Ethereum berfungsi.

Kesimpulannya

GoldCoin adalah ERC-20 stablecoin yang disokong emas, dan 1.000 EMAS bersamaan dengan satu ons emas fizikal yang disimpan di peti besi projek. Sebagai duit syiling ERC-20, ia boleh disimpan di mana-mana dompet yang disokong Ethereum, menjadikan penyimpanan dapat diakses. Cryptocurrency itu sendiri juga dapat diakses, kerana tidak ada batasan untuk membeli atau menjual GoldCoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me