Coinbase Memperluas Pengaruhnya di India dengan Pelaburan CoinDCX

India terkenal dengan ruang aset digital kerana pandangan kripto bank sentralnya secara terhad. Dikritik oleh larangan cryptocurrency dari Reserve Bank of India, adegan aset digital nampaknya perlahan-lahan merosot di negara ini dengan syarikat-syarikat di industri ini terpaksa menutup atau menurunkan operasi.

CoinCDX Mendapat Pusingan Pembiayaan Kedua dalam Dua Bulan

Walaupun begitu, larangan tersebut dicabut pada bulan Mac, memberi jalan bagi kelahiran semula syarikat cryptocurrency di India. Dan pelaburan tidak memerlukan masa yang lama untuk mula membanjiri negara ini.

CoinDCX, salah satu pertukaran crypto terkemuka di India, telah mengumumkan pelaburan $ 2.5 juta berikutnya pada hari Isnin, hanya dua bulan selepas pusingan pendanaan Siri A $ 3 juta.

Dalam pusingan pelaburan strategik yang diperbaharui ini turut serta Polychain Capital dan Coinbase Ventures, cabang pelaburan platform cryptocurrency Coinbase yang berpangkalan di AS.

Pembiayaan tambahan diperuntukkan untuk usaha CoinDCX untuk mendorong penggunaan cryptocurrency di India, dengan kempen # TryCrypto utama bertujuan untuk menarik sebanyak 50 juta pengguna di negara ini.

Pusingan pendanaan baru diumumkan di belakang angka pertumbuhan yang mengagumkan dan pertukaran mencapai tahap rekod untuk jumlah dagangan harian mereka. Dengan minat yang semakin meningkat dalam mata wang kripto semasa ketidaktentuan ekonomi global ini, CoinDCXX melihat peluang untuk meluaskan kempen # TryCrypto dengan inisiatif pendidikan, acara perjumpaan, kempen pengguna dan komuniti.

Beberapa inisiatif akan merangkumi pelancaran Akademi, blockchain lengkap, dan program pembelajaran cryptocurrency untuk peniaga kripto pemula.

Kawasan yang Sangat Dikehendaki untuk Pelabur

Pelabur yang mengambil bahagian nampaknya mempunyai keyakinan terhadap potensi aset digital di India. Polychain Capital adalah pelabur berulang setelah mengambil bahagian dalam pusingan pembenihan Siri A..

Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas CoinDCX, Sumit Gupta, berkongsi pandangan positifnya untuk pemandangan di negara ini, menghargai minat yang meluas dari pelabur luar:

“Beberapa bulan kebelakangan ini menunjukkan bahawa industri cryptocurrency di India akhirnya mendapat pengiktirafan yang sewajarnya dari syarikat global dan pelabur. Hubungan kami dengan Polychain Capital bermula dari kekuatan ke kekuatan, mencerminkan perkongsian hebat kami dengan pasukan Polychain. “

Gupta juga menekankan kepercayaan yang diberikan oleh pelabur kepada syarikat mereka, berkongsi visi dunia dengan aset digital yang menyokong transaksi di seluruh dunia:

“Kami juga teruja untuk menambahkan Coinbase Ventures sebagai pelabur; Visi Coinbase dan usaha yang berjaya untuk penggunaan cryptocurrency global sangat mengagumkan dan mencerminkan impian CoinDCX untuk masa depan DeFi. “

Babak Seri A menarik minat pelabur berprofil tinggi di tempat kejadian, dengan Bain Capital Ventures dan Pengendali BitMEX, Kumpulan HDR turut serta.

Walaupun Coinbase telah mula melayani pelanggan India pada tahun 2019, pelaburan ini merupakan jalan pertama untuk platform AS memasuki kripto India. Ketua Coinbase Ventures, Shan Aggarwal, juga menyatakan kepercayaannya yang tegas terhadap kepemimpinan syarikat untuk membina platform yang mantap dan menjadi pemimpin dalam industri crypto tempatan: 

“Ketika India terus merapatkan jurang antara ekonomi kripto dan pasaran arus perdana, CoinDCX berada pada posisi yang kuat untuk menjadi platform utama yang digunakan pengguna untuk berinteraksi dengan crypto.”

Pelaburan Coinbase di CoinDCX juga merupakan permainan strategi jangka panjang, terutama ketika boleh dikatakan saingan terbesarnya di ruang angkasa – Binance – sudah mempunyai perkongsian dengan pertukaran crypto tempatan WazirX yang lain.

Rancangan bercita-cita tinggi untuk menerajui Pasar Crypto di India

CoinDCX nampaknya mengalami peningkatan yang cepat dalam jumlah pengguna dan perdagangan baru, berikutan larangan larangan tersebut. Pertukaran ini juga merupakan yang pertama di India untuk menggabungkan pemindahan akaun bank, mendapat banyak tarikan di pasaran tempatan.

CoinDCX juga menyediakan urus niaga segera ke transaksi kripto dengan bayaran sifar, dan pasukan di belakang platform berusaha untuk membawa pengguna mereka akses ke pelbagai produk dan perkhidmatan kewangan yang disokong oleh proses keselamatan dan perlindungan insurans yang terkemuka di industri.

Peta jalan produk syarikat jauh lebih luas dan bercita-cita tinggi daripada menjadi pintu masuk tempatan untuk cryptocurrency. CoinDCX sudah menawarkan kepada pelanggannya perkhidmatan pinjaman terdesentralisasi DCXlend, dan DCXmargin, dengan perdagangan leverage hingga 6x di lebih dari 250 pasaran, dan DCXfutures, dengan perdagangan leverage hingga 20x pada niaga hadapan aset digital terkemuka.

Coinbase dengan kehadiran yang sudah mapan di seluruh dunia, telah mengambil langkah penting untuk menjadi sebahagian daripada pasaran kripto yang berkembang pesat di India. Setelah rintangan peraturan diturunkan, negara ini berpotensi menjadi salah satu pasaran muncul terbesar untuk aset digital, terutama ketika penduduknya cepat beralih ke pengalaman mudah alih dan dalam talian yang penuh.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me