12 Alat Terbaik Untuk Setiap Pedagang Cryptocurrency Berat (Atau Pemegang)

12 Alat Terbaik Untuk Setiap Pedagang Cryptocurrency Berat (Atau Pemegang)

Sekiranya anda mengikuti pasaran cryptocurrency sama sekali, anda pasti tahu betapa menguntungkan pasaran ini. Jumlah peluang di pasar-pasar ini sangat mengejutkan. Kadar kenaikan aset ini sangat mengejutkan.

Izinkan saya memberi anda beberapa angka untuk meletakkan pernyataan saya sebelumnya dalam perspektif. Kita semua tahu mengenai bitcoin jadi jangan pergi ke sana. Ether, cryptocurrency kedua paling popular, hanya 10.000% pada tahun 2017 sahaja. Naikkan cryptocurrency yang lebih kecil dari segi had pasaran, menggandakan pertumbuhan eter pada tahun 2017 sahaja. Tokoh-tokoh ini bercakap untuk diri mereka sendiri.

Tetapi anda tidak boleh melaburkan wang anda tanpa memahami pasaran. Sebagai peniaga, kami bersedia menerima risiko untuk menjana wang. Kita harus bijak bagaimana kita menerima risiko kewangan dan itu memerlukan kita membuat keputusan berdasarkan maklumat yang boleh dipercayai.

Keupayaan kita untuk membuat keputusan yang tepat bergantung pada sumber maklumat dan alat yang kita gunakan. Alat-alat ini membolehkan kita memahami trend yang berlaku di pasaran, sentimen pelabur dan sebagainya.

Dalam artikel ini, saya ingin membincangkan alat perdagangan terbaik yang harus dimiliki oleh setiap peniaga cryptocurrency yang serius.

Baca: Perdagangan Cryptocurrency: PANDUAN Langkah demi Langkah untuk 2018

Sumber Maklumat Pasaran Terbaik

1. CoinMarketCap

Ya, saya tahu anda mungkin tahu mengenai CoinMarketCap, tetapi terdapat banyak orang baru yang memasuki pasaran cryptocurrency dan sebab itulah saya mesti membincangkannya. Selain itu, saya tidak dapat menekankan betapa pentingnya sumber maklumat pasaran ini.

Ini adalah laman web yang mengumpulkan semua maklumat penting di pasaran cryptocurrency. Anda boleh mendapatkan gambaran yang baik mengenai semua aset yang boleh dilaburkan di sana dan dalam satu pandangan, anda dapat terus mengemas kini mengenai permodalan pasaran, perubahan jumlah dagangan dan juga mendapatkan carta harga 7 hari.

2. CryptoWatch

CryptoWatch adalah laman web lain yang saya rasa anda harus tahu. Ia adalah gabungan CoinMarketCap dan BitcoinWisdom tetapi lebih baik. Ia menawarkan carta interaktif pada semua cryptocurrency dan merupakan kaedah terbaik untuk mendapatkan gambaran keseluruhan semua pasaran melalui carta yang sangat intuitif.

perisian perdagangan cryptocurrency

Seluruh dunia crypto di skrin anda dengan CryptoWatch

Apa yang sangat saya gemari CryptoWatch adalah bahawa ia menawarkan carta yang boleh diperdagangkan serupa dengan NinjaTrader, yang bermaksud ia juga merupakan perisian perdagangan cryptocurrency. Sudah tentu, ia adalah perkhidmatan berbayar tetapi sangat berharga. Anda juga boleh mencubanya secara percuma dengan percubaan percuma selama 30 hari.

Sekiranya anda tidak tahu apakah carta yang boleh diperdagangkan, anda boleh berdagang secara langsung dari carta dengan mengklik pada tahap harga yang ingin anda beli dan anda bahkan boleh mengklik dan menyeret untuk menyesuaikan pesanan anda yang belum selesai seperti pesanan berhenti.

3. Ikostat

Sekiranya anda berminat dengan tawaran duit syiling awal atau ICO dan tidak mahukan apa-apa selain mempunyai sesuatu yang serupa CoinMarketCap untuk ICO maka saya dengan senang hati memberitahu bahawa Icostats adalah perkara yang anda cari.

perisian perdagangan cryptocurrency

Halaman depan Icostats

Anda akan menemui semua ICO yang boleh dipercayai di laman web, dengan semua maklumat asas di sebalik penawaran tersebut. Ini juga membolehkan anda mengikuti perkembangan terkini dari semua pra-penjualan yang akan datang. Tetapi yang paling penting, ia juga menawarkan kalkulator keuntungan untuk ICO yang, sangat berguna jika anda ingin melakukan analisis untuk pelaburan yang ada atau yang berpotensi.

Alat Analisis dan Perdagangan Terbaik

4. TradingView

TradingView adalah perkhidmatan peta dan platform media sosial untuk peniaga dan pelabur. Ia menawarkan carta menakjubkan, yang setaraf dengan kebanyakan platform carta profesional. Oleh kerana TradingView juga merupakan platform media sosial, anda boleh melihat sejarah peniaga yang berbeza dan mengikutinya serta belajar dari pengalaman dan kepakaran mereka.

alat perdagangan

TradingView, salah satu platform charting paling hebat

Anda juga dapat mencari setiap jenis penunjuk, pengayun dan strategi perdagangan yang dapat dibayangkan. Ia juga menawarkan salah satu perpustakaan terbesar alat perdagangan buatan komuniti untuk meningkatkan lagi pengalaman perdagangan kami. Ia hanya merupakan pengetahuan yang besar dari segi alat, idea dan tempat di mana peniaga baru dapat berinteraksi dengan peniaga profesional.

5. Duit syiling

Coinigy adalah perisian perdagangan cryptocurrency. Ia menghubungkan ke semua pertukaran cryptocurrency utama dan membolehkan anda berdagang secara langsung dari carta menggunakan platform ini. Ini benar-benar menjadi keutamaan jika anda suka menukar carta atau jika anda lebih suka memasuki tahap harga di bar seperti kebanyakan platform perdagangan.

perisian perdagangan cryptocurrency

Platform perdagangan terkemuka untuk cryptocurrency

Sehingga TradingView dapat menyediakan perdagangan carta untuk kebanyakan pertukaran cryptocurrency, Coinigy akan kekal tanpa taraf. Ini mungkin bukan platform terbaik untuk analisis carta, tetapi pasti menawarkan beberapa alat pelaksanaan yang paling kuat dan sangat berharga untuk peniaga harian atau peniaga yang kerap.

6. BlockFolio

BlockFolio adalah salah satu kegemaran peribadi saya. Ini adalah aplikasi mudah alih untuk membuat portfolio pelaburan penjejakan pelbagai platform. Izinkan saya menerangkan bagaimana ia berfungsi. Anda boleh menggunakan aplikasi untuk membuat portfolio yang melacak semua pelaburan anda di pelbagai bursa dan platform.

portfolio pelaburan penjejakan pelbagai platform

Keseluruhan portfolio cryptocurrency anda di telapak tangan anda dengan BlockFolio

Katakan anda mempunyai bitcoin di CoinBase, Ethereum on Bitfinex, Ripple dan Monero di Poloniex, dan Nxt dan Bytecoin di Bittrex. Itu adalah portfolio kecil yang bagus tetapi terdapat di sebilangan pertukaran. Ia menurunkan risiko yang berkaitan dengan pertukaran tetapi meningkatkan usaha untuk menjejaki semuanya.

Di sinilah Blockfolio masuk. Ini akan membolehkan anda melihat semua pelaburan anda dalam satu aplikasi. Anda bahkan dapat melihat carta harga, menetapkan amaran, memeriksa buku pesanan, jumlah, dll. Ini menjadikan pengurusan pelaburan kita menjadi lebih mudah. Inilah sebabnya mengapa saya menyukainya dan saya tahu anda juga akan menyukainya.

7. GitHub

Sekarang anda mungkin terkejut apabila menemui GitHub dalam senarai ini tetapi percayalah bahawa ada sebab yang sangat kukuh untuk masuk dalam senarai ini. Pertama sekali, GitHub adalah repositori sumber terbuka untuk aplikasi, kod, algoritma, dll. Makna, sekiranya terdapat minat terhadap sesuatu, anda akan dapati aktiviti yang ketara di repositori.

github

Di sini anda dapat memberi tumpuan kepada dua perkara. Pertama ialah bilangan komitmen, yang bermaksud minat atau aktiviti dalam sesuatu. Anda boleh memerhatikan mata wang kripto kegemaran anda dan terus memeriksa jumlah komitmen di laman web. Sekiranya bilangan komit meningkat secara mendadak, anda boleh yakin bahawa terdapat minat yang meningkat dari komuniti mengenai cryptocurrency, yang berpotensi mempengaruhi harganya juga.

Selain menggunakannya sebagai petunjuk ramalan harga masa depan, ada kegunaan lain juga untuk pengguna yang berbakat secara teknikal. Awak boleh cari beribu-ribu jenis algoritma perdagangan, API integrasi bot dan banyak lagi.

Dompet Perkakasan Penyimpanan Sejuk Terbaik

8. Dompet Lejar

Tidak ada yang lebih penting daripada melindungi pelaburan dan keuntungan anda. Dan, tidak ada cara yang lebih baik untuk melakukan ini daripada dengan memindahkan pelaburan atau keuntungan anda ke penyimpanan sejuk. Sekiranya anda tidak tahu, penyimpanan sejuk bermaksud menyimpan cryptocurrency anda di luar talian, yang menjadikan mereka kebal terhadap serangan siber dan peretasan.

dompet perkakasan

Hardwarewallet kegemaran saya, Ledger Wallet

Ledger Wallet menurut pendapat saya adalah pilihan terbaik yang anda ada jika anda mencari dompet perkakasan untuk menyimpan cryptocurrency anda di luar talian. Dengan harga permulaan hanya $ 63, saya percaya ia menawarkan nilai wang yang terbaik.

Selain itu, ia menyokong hampir semua cryptocurrency yang popular, termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut:

 • Bitcoin
 • Tunai Bitcoin
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Litecoin
 • Sengkang
 • Dogecoin
 • Zcash
 • Riak
 • Neo

Dan anda tahu apa, ini juga membantu anda melindungi diri daripada kecenderungan berbahaya kita sendiri. Sekurang-kurangnya bagi saya, itu benar. Kali ini saya menjatuhkan dompet perkakasan dan memecahkannya. Bayangkan apa yang berlaku di atas saya. Tetapi bernasib baik, anda Saya dapat mengambil semua cryptocurrency di dompet.

Sama ada anda kehilangannya, memecahkannya atau apa sahaja yang dapat dibayangkan, Ledger Wallet melindungi anda daripada semua itu. Ini adalah dompet perkakasan yang sempurna. Ini akan memastikan keselamatan dan keselamatan cryptocurrency anda. Saya boleh menjamin anda. 

Alat Sosial Terbaik untuk Maklumat

9. kendur

Slack, saya pasti anda semua tahu, adalah tempat kerja kolaboratif dalam talian. Slack mempunyai sebilangan kumpulan di mana pelabur profesional dan peniaga serius datang untuk bercakap pasaran, strategi dan membincangkan cryptocurrency baru. Saya sendiri tergolong dalam beberapa kumpulan ini dan saya dapat memberitahu anda dari pengalaman peribadi bahawa maklumat mengenai kumpulan ini sangat diperlukan.

Kedua-dua kumpulan ini saya fikir setiap orang, tanpa mengira tahap pengalaman mereka, harus bergabung:

 • Cryptominded
 • Akuarium Crypto

Ingatlah, anda jangan membatasi diri hanya pada kumpulan yang saya ceritakan. Pergi ke sana terdapat lebih banyak kumpulan yang anda fikir dapat membantu meningkatkan keuntungan anda. Sekiranya anda menjumpai sesuatu yang bernilai nyata, anda mesti memberi komen dan berkongsi dengan kami yang lain.

10. Telegram

Telegram adalah perkhidmatan pesanan segera dan seperti Slack, anda juga dapat mencari kumpulan berasaskan cryptocurrency di Telegram. Sebenarnya, terdapat lebih banyak kumpulan di Telegram, sebab itulah anda harus membuat sedikit kerja rumah untuk mencari yang benar-benar menawarkan nilai.

Ini adalah beberapa kumpulan yang saya rasa sangat baik dan anda mesti melihatnya:

 • @WhaleClubBTC
 • @TheCoinFarm
 • @AugerProject
 • @GnosisPM

11. Reddit

Reddit, halaman depan internet. Sekiranya anda serius dalam perdagangan cryptocurrency, Reddit harus menjadi sifat kedua bagi anda. Anda harus mengetahui semua celah Reddit seperti bahagian belakang tangan anda.

Reddit adalah sumber asal semua berita dan maklumat yang berkaitan dengan cryptocurrency.

Setiap cryptocurrency baru menerbitkan kertas putihnya di Reddit dan inilah tempat yang anda kunjungi sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat anda dari sumbernya.

Anda akan menemui peminat kripto yang paling serius di Reddit, memikat para pencipta untuk memahami cryptocurrency baru atau kemas kini ke cryptocurrency yang ada. Sekiranya anda ingin terus berada dalam keadaan baik walaupun berita yang sedang berlaku, Reddit adalah tempat yang sesuai.

Sekiranya anda ingin mencari maklumat mengenai cryptocurrency yang anda minati, cukup nama Google dan tulis Reddit di hujungnya. Anda akan menemui halaman Reddit rasminya bersama dengan banyak halaman lain yang berkaitan dengan cryptocurrency.

12. Kumpulan Facebook

Sudah tentu, Facebook adalah platform rangkaian sosial terbesar dan paling banyak digunakan. Jadi secara semula jadi, anda akan menemui banyak orang baik seperti anda dan saya rangkaian dan bercakap pasaran kripto di Kumpulan Facebook. Saya tidak akan terlalu banyak membahas perkara ini, kerana anda tahu apa itu Facebook dan bagaimana ia berfungsi.

Saya hanya akan memberi anda beberapa kumpulan yang boleh anda periksa sama ada anda berminat:

Ringkasan

Ada sebab mengapa peniaga jalanan besar menghabiskan banyak perbelanjaan untuk alat perdagangan mewah mereka. Alat yang ada pada kami memang berperanan besar dalam hasil pekerjaan dan ini benar sama ada anda seorang pelabur jangka panjang atau peniaga jangka pendek.

Alat ini mungkin tidak menjamin kejayaan untuk anda, bergantung sepenuhnya kepada anda. Tetapi saya dapat memberi jaminan bahawa mereka akan benar-benar meningkatkan produktiviti dan kecekapan. Ini akan membantu anda melancarkan proses kerja anda dan membolehkan anda menghabiskan lebih banyak masa untuk perkara-perkara yang penting.

Baca: 9 Platform Cryptocurrency untuk Berdagang Crypto pada tahun 2018

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me