Saga 2+ Tahun Melibatkan Tezos ICO Mendekati Denouement

Penyelesaian

Setelah bertapak selama bertahun-tahun, berusaha menggagalkan pelbagai tuntutan mahkamah, Yayasan Tezos baru saja diumumkan keputusan mereka untuk menyelesaikan dengan semua pihak.

Gugatan itu, yang merupakan usaha bersama bagi pihak-pihak pelbagai pihak, melihat Tezos berpotensi untuk mencapai $ 25 juta.

Walaupun keputusan ini telah dibuat oleh Yayasan Tezos, ia tidak semestinya menandakan berakhirnya kisah ini. Pada saat ini, keputusan sedang menunggu persetujuan dari pengadilan, untuk menjadi resmi.

Penolakan

Harus diingat bahawa, sementara Yayasan Tezos telah memutuskan bahawa menyelesaikan berbagai tuntutan terhadap mereka adalah demi kepentingan terbaik mereka, mereka tetap teguh dalam bersalah mereka.

Setelah mengumumkan keputusan mereka, yayasan tersebut mengambil kesempatan untuk menegaskan kepercayaan ini, dengan menyatakan,

“Yayasan Tezos memilih untuk menyelesaikan semua tuntutan kerana Yayasan Tezos percaya bahawa ini adalah kepentingan terbaik projek Tezos dan masyarakat secara keseluruhan. Yayasan terus mempercayai tuntutan undang-undang itu tidak berjasa dan terus menolak sebarang kesalahan. Namun, tuntutan undang-undang itu mahal dan memakan masa, dan diputuskan bahawa kos kewangan satu kali penyelesaian lebih disukai daripada gangguan dan biaya undang-undang yang berkaitan dengan terus berjuang di mahkamah. “

Mengelakkan Pendakwaan

Akibat yang timbul dari keputusan mereka untuk menyelesaikan tuntutan undang-undang yang aktif melampaui hanya menjimatkan masa dan wang. Yayasan Tezos kini telah menghindari situasi di mana mereka berpotensi melihat mahkamah melabelkan token mereka sebagai sekuriti.

Sekiranya keadaan seperti ini terjadi, ia akan menjadi preseden untuk masa depan, dan berpotensi menjadi bencana besar pada projek ini.

Berleluasa dengan Kontroversi

Bagi peminat Tezos, dan apa yang cuba dicapai oleh Yayasan Tezos, keputusan untuk menyelesaikan ini, pasti akan disambut dengan tangan terbuka.

Tanpa mengira potensi di sebalik teknologi, sayangnya Tezos telah dilanda kontroversi sejak hari pertama. Sama ada merujuk kepada pengedaran token yang tertunda pasca ICO, kerana pertikaian penggunaan dana, peranan yang dimainkan oleh pelabur berprofil tinggi, atau tuntutan mahkamah yang dibincangkan di sini hari ini, Tezos telah melakukan pekerjaan yang mengagumkan untuk mencari jalan untuk tidak hanya bertahan , tetapi berkembang maju.

Gunakan Kes

Walaupun terdapat masalah yang berlanjutan di Tezos Foundation sejak hari pertama, kadar penggunaan dan penggunaan projek ini terus meningkat. Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, ini dapat dilihat dengan jelas melalui sektor sekuriti digital yang berkembang pesat.

Dengan blockchain Tezos menyediakan fungsinya yang tinggi kepada penggunanya, kami mendapati diri kami melaporkan penggunaannya dalam pelbagai kesempatan, termasuk contoh berikut:

Tezos untuk Digunakan untuk Tokenisasi 22 Projek

Vertalo Memilih Tezos untuk Token Keselamatan

Pulangan Meningkat dan Menjamin dengan Aman untuk Menggunakan Tezos untuk Sekuriti Digital

Melabur di Kentucky Bourbon dengan Wave Financial

Tezos Terpilih oleh BTG Pactual dan Dalma Capital untuk Token Issueance

Tiada Bahaya Selesai

Yayasan Tezos terdiri daripada a dewan, yang mengawasi penggunaan dana dan pengembangan produk. Sehingga kini, yayasan menguruskan secara kasar $ 635 juta aset, dan telah melakukan peranan mereka untuk menyokong pengembangan platform mereka melalui pemberian berjuta-juta.

Untuk projek yang mengumpulkan kira-kira $ 232 juta, dan telah menghabiskan beberapa tahun untuk mengatasi rintangan undang-undang, kemampuan mereka untuk berkembang menunjukkan keputusan yang tepat dibuat oleh Yayasan Tezos selama ini.

Tezos

Berasal dari ICO yang diadakan pada tahun 2017, Tezos adalah blockchain bukti-kepentingan, yang direka untuk memberikan fleksibiliti yang diperlukan kepada pembangun untuk membina perkhidmatan generasi berikutnya.

Blockchain Tezos pada mulanya dicipta oleh pendiri Arthur dan Cathleen Breitman.

Dalam Berita Lain

Apabila ICO Tezos selesai, ia mewakili salah satu acara terbesar seumpamanya, membawa lebih dari $ 232 juta. Secara semula jadi, kerana ukuran kenaikan ini, semua mata tertuju pada mereka. Namun demikian, mereka bukan satu-satunya yang menjalani tahap pemeriksaan yang tinggi. Salah satu syarikat yang menangani masalah serupa dikenali sebagai KIK. Pada beberapa kesempatan, kami telah mendokumentasikan pertempuran yang sedang berlangsung antara mereka dan SEC, kerana kedua-duanya ‘mengalahkannya’ selama ICO mereka yang lalu.

Fail SEC untuk Penghakiman Awal dalam Percubaan Kik

Kik Hunkers Down for Fight with SEC – Menutup Aplikasi Pemesejan

Aplikasi Pemesejan Popular Kik to Fight SEC in Court Over Kin ICO

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me