NEM dalam keadaan Flux – Sabbatikal, Penyatuan Komuniti, dan Harapan Tinggi untuk Simbol

NEM, yang menjadi tumpuan utama dalam blockchain, kini berada dalam keadaan berubah. Sebagai komuniti NEM, yang ditugaskan untuk memelihara dan mendorong pertumbuhan blockchain NEM, menavigasi masa bergolak, mereka telah mengambil beberapa langkah berani.

Ini termasuk pengembangan dan pelancaran Simbol, penyatuan entiti yang terdiri dari masyarakat, dan pendekatan industri baru yang melibatkan pemerintahan, dll., Bergerak maju.

Di luar perubahan taktik seputar pendekatan pasar mereka, Yayasan NEM juga mencatat kehilangan sementara pemimpin mereka yang baru dilantik.

Penyatuan

Dalam kebelakangan ini penyataan, NEM menyatakan bahawa matlamat utama, yang mendorong arus perubahan semasa ini, adalah keinginan mereka untuk mengembangkan dan melancarkan Simbol.

Langkah segera dan utama untuk memudahcara pelancaran Simbol adalah penyatuan pelbagai entiti yang merangkumi asas.

  • Yayasan NEM
  • NEM Ventures
  • NEM Studios

Dengan penyatuan ini, kumpulan yang dihasilkan akan dikenali sebagai ‘Kumpulan NEM’. Kemunculan entiti baru ini menandakan langkah yang diambil dengan harapan dapat meningkatkan kecekapan, dan pengembangan Symbol yang kohesif dalam beberapa bulan mendatang.

Kumpulan NEM yang baru dibuat menyatakan, “Pendek kata, dengan persetujuan bersama antara entiti NEM dan Pasukan Teras, ketiga entiti NEM yang ada akan berpindah ke satu kerangka tadbir urus bersama, Kumpulan NEM. Perubahan ini tidak menggambarkan prestasi sesiapa sahaja. Ini adalah langkah kolaboratif yang positif untuk memastikan Simbol disokong dengan sebaiknya sehingga dilancarkan dan seterusnya. Ia juga merupakan struktur yang sesuai untuk membantu NEM melibatkan projek sumber terbuka dan perusahaan selepas pelancaran. “

Kumpulan NEM akan dipelopori oleh Ketua Pegawai Eksekutif, David Shaw.

Simbol

Seperti yang ditunjukkan di atas, pelancaran Symbol yang dijadualkan adalah punca di sebalik banyak perubahan yang dilihat di NEM. Mengapa semua kekecohan walaupun? Apa itu Simbol, dan mengapa perlu menyusun semula usaha tahap ini?

Walaupun faedah Symbol banyak, ada satu yang berbeza – interoperabiliti. Atribut ini telah lama dinyatakan sebagai kekurangan, di seluruh sektor blockchain. Dengan bertindak sebagai platform penghubung antara pelbagai entiti, pelaku pasar tidak perlu lagi mengambil ‘jalan memutar’ untuk sampai ke destinasi mereka – mereka sekarang akan mempunyai jalan langsung ke titik akhir mereka.

Apa yang menarik perhatian kita di Securities.io, adalah kemampuan Symbol untuk menyokong token keselamatan. Hanya beberapa minggu yang lalu, pasukan di NEM mengeluarkan standard baru untuk tokenisasi aset melalui Symbol.

NEM Melancarkan Piawaian Blockchain Simbol untuk Mengeluarkan Token Keselamatan

Cadangan Penjenamaan: Simbol dari NEMCadangan Penjenamaan: Simbol dari NEM

Tonton video ini di YouTube

Jelas bahawa pasukan di belakang NEM percaya bahawa Symbol adalah masa depan projek, dan jalan terbaik untuk maju. Kebolehoperasian? Periksa. Token keselamatan? Periksa. Syarikat blockchain? Periksa. Senarai itu berterusan.

Mencari Ke Depan

Syukurlah, langkah yang dibincangkan oleh NEM ini bukan sekadar mewakili harapan. Mereka telah menetapkan rancangan permainan yang jelas untuk mencapai tujuan mereka, dan telah menguraikan apa yang diperlukan oleh rancangan ini. Berikut ini adalah petikan dari pernyataan terbaru mereka, yang menyentuh langkah-langkah seterusnya.

  • Memformalkan dan mengatur secara berpusat kemampuan pengembangan perisian, perundingan dan pengurusan perbendaharaan entiti yang ada agar lebih cekap dan berkesan secara operasi. Ini menyokong dua keutamaan yang lain.
  • Buat rancangan projek (dan peta jalan) yang formal dan dapat dilihat oleh umum, dalam masa 10 hari dari pengumuman ini, untuk apa yang diperlukan untuk melancarkan Simbol, termasuk jangka masa yang dijangkakan dan tempat komuniti dapat membantu.
  • Libatkan komuniti NEM. Seiring berjalannya waktu, masyarakat dapat dipisahkan. Rancangan akan dibuat dalam 1 bulan dari pengumuman ini dengan cadangan bagaimana membetulkannya. Ini akan merangkumi peluang untuk komuniti (ahli sedia ada dan baru) untuk lebih terlibat dalam pelancaran Symbol dan tonggak masa depan. Ini akan merangkumi tugas dan insentif tertentu.

Tindak Balas Sabatikal

Walaupun berita penyusunan semula, dan pelancaran Symbol yang akan datang, dilihat sebagai positif, masih ada titik pertikaian bahawa sebahagian komuniti NEM tidak senang.

Alexandra Tinsman, yang dilantik sebagai Presiden Yayasan NEM kurang dari 1.5 thn yang lalu, akan menjalani sabatikal 6 bulan.

Walaupun masalah kesihatan yang terkenal diperhatikan sebagai alasan untuk bergerak, tidak semua anggota komuniti NEM yakin sabatikal berbayar 6juta diperoleh setelah hanya 1.5 thn – walaupun dilaporkan 14 jam setiap hari.

Kumpulan NEM menyatakan, “Pada masa ini, kami ingin mengumumkan bahawa Alexandra Tinsman, Presiden Yayasan NEM, telah memutuskan untuk mundur dari kepemimpinan operasi. Dia akan mengambil cuti sabat 6 bulan (dibayar) setelah berjam-jam menjalankan Yayasan NEM. “

PERNAH

NEM, yang awalnya dikenali sebagai ‘New Economy Movement’, ditubuhkan pada tahun 2015. Beroperasi di luar Singapura, NEM telah lama disebut-sebut sebagai ‘Ethereum of the East’. Syarikat menggambarkan blockchain NEM sebagai blockchain perniagaan ‘plug-and-play’ yang menawarkan kemampuan kontrak pintar yang unik.

Dijangka peta jalan yang diperbaharui untuk projek ini akan dikeluarkan dalam beberapa hari mendatang.

Pengenalan NEMPengenalan NEM

Tonton video ini di YouTube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me