Melabur Dalam NEM (XEM) – Semua Yang Perlu Anda Ketahui

NEM (XEM) “New Economy Movement” bertujuan untuk menyediakan pelanggan peringkat perusahaan cara yang lebih efisien untuk mengesahkan dan memindahkan aset blockchain. Untuk tujuan ini, syarikat berfungsi sebagai penghubung antara rantaian blok swasta dan awam dengan menghubungkan rangkaian ini dengan cara yang memperluas kegunaan. NEM (XEM) terus melihat minat yang semakin meningkat kerana fleksibiliti dan strategi perniagaannya yang unik. Pengguna dapat menguruskan aset dan data dengan lebih cekap menggunakan blockchain era baru ini. Yang penting, PERNAH dibina dari bawah dengan mempertimbangkan keperluan perniagaan besar. Keinginan untuk memenuhi kehendak pasaran telah mendorong platform untuk mendapatkan julukan “Smart Asset Blockchain.”

Apa Masalah Yang NEM (XEM) Selesaikan?

NEM (XEM) menangani pelbagai masalah yang sedang melanda pasaran crypto. Salah satu misi teras untuk platform ini adalah untuk meningkatkan interoperabiliti antara rangkaian blockchain swasta. Terdapat lonjakan yang sedang dalam sektor blockchain swasta. Syarikat melabur berbilion-bilion untuk teknologi ini. Masalahnya adalah bahawa setiap rantaian blok ini berfungsi sebagai pulau pada masa ini. Mereka tidak mampu menyampaikan aset digital antara satu sama lain.

Komunikasi dalam pelbagai cara. Protokol ini membolehkan pemindahan aset digital dengan mudah termasuk token, kontrak, atau fail. Selain itu, blockchain disiapkan dengan cara yang dapat mengirim data dari rangkaian perusahaan dalaman yang dipegang secara peribadi, disalurkan melalui blockchain awam, ke rangkaian peribadi perniagaan lain.

Salah urus rantaian bekalan

Sektor lain di mana NEM akan mengganggu sistem perniagaan semasa ialah logistik. Sistem pengurusan rantaian bekalan hari ini sangat besar, ketinggalan zaman, dan tidak cekap. NEM menggantikan sistem ini dengan sistem yang terbuka, selamat dan pantas. Platform ini memudahkan syarikat untuk mengurus, mengakses, dan berkongsi data yang disahkan melalui pelbagai kawalan akses.

Bagaimana NEM (XEM) Berfungsi?

NEM (XEM) dapat menyelesaikan tugas-tugas ini melalui penyatuan pelbagai teknologi baru. Blockchain serbaguna ini memperkenalkan mekanisme konsensus baru ke pasaran – Proof-of-Importance (PoI). PoI berbeza dengan mekanisme konsensus lain seperti PoW Bitcoin dalam pelbagai cara. Terutama, dalam mekanisme PoI, masa dan jumlah yang telah diberikan oleh seseorang dalam rangkaian NEM diambil kira.

PoI dalam Tindakan

Algoritma PoI menghendaki anda mempunyai sekurang-kurangnya 10,000 XEM yang diletak dalam sistem untuk memenuhi syarat untuk menghasilkan blok baru. Pengguna yang dapat menambahkan blok baru ke blockchain akan menerima ganjaran dan sebahagian daripada kos transaksi. Untuk mengambil XEM anda dari XEM biasa ke hak, anda mesti menyimpannya di dompet rangkaian. Pegangan baru anda menjadi lebih hak dengan kadar 10% sehari.

Satu lagi ciri menarik mengenai PoI ialah ia memberi ganjaran kepada pengguna yang melakukan transaksi dengan orang lain dalam rangkaian. Sistem menilai jumlah transaksi ini dan menggunakan maklumat ini untuk meningkatkan skor PoI anda. Setiap pengguna PoI mempunyai skor PoI berdasarkan penyertaan dan sumbangan keseluruhan mereka. Skor ini memastikan bahawa simpul rangkaian terbaik mendapat peluang yang paling banyak untuk dijana.

Penuaian

Elemen penting lain dari sistem konsensus adalah protokol penuaian. Pengekodan ini menghubungkan akaun anda dengan yang ada supernod. Supernode membentuk tulang belakang ekosistem NEM. Akaun terpaut membolehkan supernode menggunakan skor PoI yang diperkuat untuk meningkatkan kemungkinan penghasilan blok memihak kepada mereka.

Pada dasarnya, supernode meminjam skor PoI akaun untuk menyelesaikan blok bagi pihaknya. Strategi ini membolehkan blockchain NEM tetap aman tanpa memerlukan semua pengguna melakukan usaha komputasi dalam jumlah besar. Oleh itu, NEM jauh lebih cekap tenaga daripada sistem PoW seperti Bitcoin atau Ethereum.

Kelebihan Penuaian berbanding Perlombongan

Penjimatan kuasa ini merupakan tarikan besar bagi syarikat yang mempertimbangkan keberlanjutan dalam rancangan perniagaan mereka. NEM memberikan pengguna kecekapan yang tiada tandingan dalam hal ini. Sebagai contoh, nod NEM tidak perlu menjalankan komputer atau rig perlombongan mereka untuk melakukan proses penuaian. Selain itu, kerana penuaian tidak memerlukan rig perlombongan yang mahal, ini mendemokrasikan sektor blockchain lebih jauh.

Kecekapan yang Ditingkatkan

Blockchain NEM mengintegrasikan algoritma Eigentrust ++ untuk mengekalkan seni bina reputasi PoI. Protokol ini dapat memantau nod rangkaian dengan tepat untuk memastikan hanya node penyumbang kualiti yang merupakan bahagian dari sistem konsensus. Sistem ini secara automatik menghilangkan berat mati dari rangkaian seperti nod yang tidak menyumbang.

Uniknya, sistem ini mempunyai algoritma pengelompokan keselamatan yang memantau tingkah laku node masa lalu dalam rangkaian dan membolehkan node memberikan titik reputasi kepada jiran mereka dalam kelompok. Strategi ini membantu mengekalkan NEM dan cekap jika dibandingkan dengan blockchain generasi satu dan dua.

Ruang Nama

NEM membawa konsep Namespaces ke sektor blockchain. Namespaces berfungsi seperti nama domain di internet. Anda boleh membuat dan mengurus nama domain anda sendiri di blockchain NEM. Menariknya, pengguna dapat mengoperasikan nama domain dalam 3 tahap. Pendekatan ini memberikan lebih banyak fleksibiliti untuk perniagaan dan pengguna.

Transaksi Multisignature

Transaksi multisignature adalah tarikan besar bagi pelanggan peringkat perusahaan. Perniagaan ini perlu memberi pentadbir kemampuan untuk memantau dan memperluas rangkaian untuk memenuhi keperluan syarikat. NEM memudahkan syarikat untuk mengesan aktiviti akaun, mengawal aset seperti XEM dari satu akaun, mozek lain, atau membuat token baru.

NEM melalui Laman Web

NEM melalui Laman Web

Selaras dengan komitmen syarikat terhadap keselamatan, semua kontrak pintar Multisignature berada langsung di blockchain NEM. Sebilangan besar persaingan yang ada di pasaran menggunakan sistem luar rantai pihak ketiga untuk menyelesaikan tugas ini. NEM meningkatkan barisan sektor ini melalui fungsi Multisignature langsung blockchain.

Kelebihan NEM (XEM)

Terdapat banyak faedah untuk NEM. Platform ini sangat penting untuk mengadopsi arus perdana kerana menyatukan beberapa rantaian blok terbaik di dunia. Selain itu, tumpuan syarikat terhadap perniagaan besar menjadikannya roda gigi penting dalam pertumbuhan. Pembangun menyedari hakikat bahawa platform mereka mesti tetap tangkas untuk mencapai pertumbuhan yang berterusan di pasaran. Oleh itu, mereka membungkus dengan ciri-ciri berguna seperti antara muka API penuh.

Pengguna NEM dapat menyesuaikan bagaimana mereka membenarkan akses dan penggunaan NEM. Yang paling penting, tugas-tugas ini selesai dalam kerangka terbuka dan penskalaan diri. Sistem ini membolehkan pembangun membuat, menyebarkan, dan memperdagangkan cryptocurrency dan token dengan mudah melalui blockchain NEM.

Sejarah NEM (XEM)

Sejarah NEM bermula pada tahun 2015. Keseluruhan konsep NEM bermula ketika pengguna forum Bitcoin Talk yang disebut UtopianFuture menjelaskan bagaimana cryptocurrency NXT memberi inspirasi kepadanya untuk membina projek baru. Menjelang Mac 2015, versi NXT bercabang yang dipanggil NEM disiarkan. Tidak lama sebelum pembangun memutuskan bahawa mereka akan membina semula NEM dari awal.

Hujung tahun ini menyaksikan NEM menerima pangkalan data sendiri. Peningkatan ini menjadikan platform lebih berskala dan lebih pantas daripada NXT. Projek ini terus mendapat momentum sehingga 2016 apabila Yayasan NEM memasuki sektor ini. Nirlaba ini memfokuskan kepada cara untuk meningkatkan penggunaan NEM termasuk kesedaran jenama, pemasaran, latihan, dan perkongsian

Peretasan Coincheck

Pada bulan Januari 2018, Coincheck pertukaran cryptocurrency yang popular menjadi mangsa penggodaman yang menyaksikan pengekod jahat yang dibuat dengan 523 juta syiling XEM. Pada masa itu, nilai duit syiling ini berjumlah lebih dari $ 400 juta. Kerugian itu merosot nilai NEM selama berminggu-minggu. Malangnya, dana itu tidak pernah diperoleh. Walau bagaimanapun, NEM menghabiskan dua tahun untuk memantau dan menandakan setiap akaun yang menangani crypto yang dicuri. Maklumat ini dihantar kepada pihak berkuasa.

Juruterbang Mengundi

Pada tahun 2018, NEM mendapat aplikasi dunia nyata pertama. Sistem ini dipilih oleh Suruhanjaya Pemilihan Pusat Ukraina untuk program perintis untuk menguji kemungkinan sistem pemungutan suara berdasarkan blockchain. NEM memperkenalkan protokol pengundian era baru yang memberikan lebih banyak ketelusan dan kecekapan daripada kaedah sebelumnya.

Pengesahan Sijil

Pada tahun yang sama, NEM membuat perjanjian dengan Kementerian Pendidikan Malaysia untuk menguji sistem yang mengesahkan sijil akademik. Untuk melaksanakan tugas ini, Kementerian membentuk sebuah konsortium universiti yang semuanya bersetuju untuk menguji sistem ini. Berita mengenai program perintis membantu menaikkan harga NEM.

XEM

XEM adalah token utiliti asli blockchain NEM. XEM memberikan beberapa peranan penting dalam ekosistem. Pengguna meletakkan hak XEM untuk mendapatkan hak mengundi dan menyekat hak kelulusan. Selain itu, NEM boleh berfungsi sebagai cryptocurrency dengan masa urus niaga sepantas kilat. Walau bagaimanapun, tujuan utama XEM setakat ini adalah untuk memudahkan kontrak pintar.

XEM - CoinMarketCap

XEM – CoinMarketCap

Cara Membeli NEM (XEM)

Mudah menggunakan XEM. Cryptocurrency ini boleh didapati di bursa utama terpilih termasuk Binance dan Bittrex.

Melabur Dalam NEM (XEM) - Semua Yang Perlu Anda Ketahui Melabur Dalam NEM (XEM) - Semua Yang Perlu Anda Ketahui Melabur Dalam NEM (XEM) - Semua Yang Perlu Anda Ketahui
★★★★★ ★★★★★ Kajian Binance

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Kraken

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Poloniex

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Terbaik untuk

Peniaga Maju

Terbaik untuk

Peniaga USA

Terbaik untuk

Kemudahan penggunaan

Yuran Perdagangan

0.10%

Yuran Perdagangan

0.16%

Yuran Perdagangan

0.125%

Promosi

Pulangan Tunai 10%

Kod Diskaun: EE59L0QP

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Cara Menyimpan NEM (XEM)

Pengguna NEM mempunyai pelbagai pilihan dompet untuk menyimpan crypto mereka. Pembangun menawarkan dompet desktop yang dikenali sebagai NEM Dompet Nano. Dompet ringan ini membolehkan anda menyimpan dan mengurus syiling XEM anda dengan mudah. Dompet ini merangkumi beberapa ciri khas NEM seperti alamat NEM dan Namespace.

Terdapat juga a aplikasi mudah alih dari Yayasan NEM yang tersedia untuk kedua-dua sistem operasi Android dan iOS. Aplikasi ini percuma untuk dimuat turun dan sangat mudah dilayari. Oleh itu, ini adalah salah satu kaedah paling popular untuk menyimpan XEM.

Sekiranya anda ingin membuat pelaburan besar di XEM atau jika anda merancang untuk HODLing crypto ini untuk jangka masa yang panjang, dompet perkakasan adalah pilihan terbaik. Dompet perkakasan menyimpan crypto anda di luar talian di “penyimpanan sejuk”. Strategi ini menjadikan ancaman dalam talian tidak dapat mengakses pegangan anda. The Lejar Nano S atau yang lebih maju Lejar Nano X kedua-duanya menyokong NEM (XEM).

NEM (XEM) – Projek Menarik yang Mempunyai Banyak Potensi

NEM telah terbukti menjadi blockchain dan komuniti yang sangat tahan lama. Platform ini bangkit dari serangan besar dengan penggodaman Coincheck. Pergi dari kerugian $ 400 juta ke salah satu komuniti dalam talian yang paling interaktif di pasaran sangat mengagumkan. Buat masa ini, NEM nampaknya telah berjaya dalam industri ini. Anda boleh mengharapkan duit syiling ini mendapat lebih banyak keuntungan apabila lebih banyak program perintis disiarkan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me