FastForward mengumumkan Factom Inc. untuk memasuki Penerimaan

Protokol Factom menyaksikan salah satu penerimanya yang pertama, Factom Inc., berpotensi mengambil langkah terakhir, ketika syarikat memasuki penerimaan.

Walaupun protokol Factom itu sendiri dikembangkan dan dipupuk sejak awal oleh The Factom Foundation, lembaga ini telah lama dibubarkan. Pembubaran ini berlaku setelah bertahun-tahun mengembangkan protokol, ke titik di mana ia dapat beroperasi sendiri, secara terdesentralisasi.

Sayangnya, Factom Inc., yang menggunakan Protokol Factom, tidak begitu baik dengan iklim ekonomi semasa, yang mengakibatkan keadaan semasa.

Factom Inc..

Factom Inc. walaupun berkaitan erat dengan protokol Factom, tidak mewakili Factom Ecosystem secara keseluruhan. Mereka hanyalah satu syarikat, yang membina penyelesaian menggunakan protokol sumber terbuka dan terdesentralisasi.

Beberapa penyelesaian yang dibuat oleh Factom Inc. termasuk,

Harta intelek yang merangkumi penyelesaian ini, serta aset syarikat, kini akan berada di tangan pemiutang utama, FastForward. Dengan demikian, FastForward akan memudahkan proses penerimaan yang akan datang.

Adakah FastForward akan menjenamakan semula Factom Inc.? Adakah mereka akan mencairkan aset? Adakah mereka akan menyusun semula? Masa akan memberitahu apa yang diperlukan oleh proses ini.

Pengendali Nod Kuasa (ANO)

Sebagai protokol sumber terbuka dan terdesentralisasi, blockchain Factom diuruskan melalui rangkaian Pengendali Node Penguasa (ANO). Syarikat-syarikat ini, yang semuanya mesti memenuhi syarat kelayakan dan menjalani ujian, digambarkan sebagai pengesah blok.

Pada masa ini, terdapat 27 syarikat berbeza yang memegang jawatan ini, dengan Factom Inc. menjadi salah satu daripadanya.

Tulisannya Di Dinding

Berita mengenai Factom Inc. memasuki penerimaan tidak seharusnya mengejutkan. Pada 19 Mac 2020, pemiutang Factom Inc. ‘FastForward’ menyatakan bahawa ini mungkin berlaku.

Dalam mereka kemas kini pada masa itu, syarikat mempunyai perkara berikut,

“… pada akhir bulan Mac 2020, tanpa sokongan atau dana tambahan, Factom Inc. akan dipaksa untuk mengadakan perbincangan dengan pemiutang mengenai pembahagian asetnya.”

Tidak perlu dikatakan, pembiayaan tambahan tidak berlaku, sehingga pembangunan yang dibincangkan di sini hari ini. Pada 2 April 2020, FastForward mengumumkan keputusan oleh Factom Inc..

Ed McDermott, Pengarah FastForward menyatakan,

“Kami sangat kecewa dengan berita ini dari Factom. Mengingat Peristiwa Pembubaran ini di bawah SELAMAT kita mengambil tindakan pantas untuk melindungi kedudukan kita dengan sebaik mungkin dalam keadaan walaupun kemampuan untuk menghasilkan pulangan yang bermakna tidak dapat dipastikan. Semasa kita melalui proses Penerimaan dan memahami lebih banyak peristiwa yang menyebabkan kedudukan ini, kedudukan kita sebagai pelabur di Factom secara jelas terpelihara. ” 

Penerimaan

Penerimaan adalah proses yang dibina untuk membolehkan pemiutang mendapat kawalan syarikat. Ini berlaku dalam usaha untuk mereka melakukan usaha penstrukturan semula, atau mencairkan aset.

Tujuannya adalah untuk memberi peluang untuk mengembalikan syarikat kepada keuntungan, dan / atau mengembalikan dana kepada pemiutang.

Aplikasi Dalam Perjalanan

Walaupun ini mungkin masa gelap, masih ada beberapa aplikasi / pelaksanaan yang menjanjikan dari Factom Protocol, yang diharapkan tidak akan terpengaruh oleh proses penerimaan Factom Inc. Berikut ini adalah beberapa contoh ini.

PegNet

Dilancarkan pada Oktober 2019, PegNet adalah contoh salah satu aplikasi yang lebih menjanjikan dan berjaya yang menggunakan Protokol Factom. Ini juga merupakan contoh salah satu aplikasi yang tidak berkaitan dengan Factom Inc., yang akan terus beroperasi tanpa kesan.

Sehingga kini, PegNet dikatakan telah mempermudah transaksi lebih $ 1 bilion.

Apa itu PegNet?Apa itu PegNet?

Tonton video ini di YouTube

Token Aset Factom (FAT)

The Protokol FAT adalah satu lagi contoh projek yang dibina di atas blockchain Factom. Yang ini, khususnya, memegang janji dan fleksibiliti untuk menyokong sekuriti digital.

Kami sebelum ini melihat secara ringkas bagaimana FAT beroperasi, termasuk kemampuannya untuk menyokong token yang tidak mudah alih.

Piawaian Token Keselamatan – Token Aset Factom (FAT)

Apakah Protokol Factom Asset Token (FAT)?Apakah Protokol Factom Asset Token (FAT)?

Tonton video ini di YouTube

Kejayaan yang lalu

Terdapat trend yang tidak menguntungkan dalam dunia cryptocurrency dan blockchain – tarikan untuk melonggarkan skema ‘cepat kaya’. Lawati syarikat teratas yang disenaraikan di coinmarketcap.com, dan anda akan melihatnya diisi oleh banyak syarikat yang berjaya, secara terang-terangan, berjaya di sebelah nol.

Tidak dapat memecahkan 100 syiling teratas dengan marketcap selama berbulan-bulan sekarang, Factom, bukan salah satu daripada ini. Secara keseluruhan, blockchain Factom, dan pelbagai penyelesaian yang dibangun di atas jika, telah mengalami beberapa kejayaan dan penerapan yang sah selama bertahun-tahun. Boleh dikatakan, yang paling terkenal, dan terkenal, contohnya adalah kecenderungan mereka untuk memperoleh geran pemerintah dan program perintis berikutnya. Walaupun protokol masih hidup, sayangnya, contoh-contoh ini tidak mencukupi untuk menyelamatkan Factom Inc. dari keadaannya sekarang.

Sekiranya sebuah syarikat dan protokolnya dibangun, yang mendapat perhatian sebanyak ini dari organisasi ternama dapat menderita, begitu juga dengan mana-mana.

Dalam Berita Lain

Di luar apa yang telah dibincangkan di sini hari ini, artikel berikut menyentuh banyak penggunaan protokol Factom yang baru diumumkan.

Knabu untuk Menggunakan IdentityMind dan Factom dalam Program Perintis

Sphereon Terpilih untuk Mengintegrasikan DAML dengan Protokol Factom

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me