Horizon Tech Stack Menjadikan Piemonte Bond Issue & Trading menjadi Realiti

Penyenaraian Token

Baru-baru ini diumumkan bahawa Piemonte Holding tidak hanya menyelesaikan penerbitan bon berasaskan Ethereum bernilai $ 16.2 juta, tetapi kini ia terus diperdagangkan melalui pasaran sekunder di kalangan pelanggan Piemonte.

Perkembangan ini dimungkinkan dengan menggunakan tumpukan teknologi, yang disediakan oleh Horizon.  Syarikat itu menunjukkan bahawa beberapa penyelesaian yang diberikan kepada Piemonte termasuk yang berikut:

  • Langkah pematuhan
  • Penjagaan
  • Penyelesaian perdagangan

Piemonte menunjukkan bahawa pengumuman ini merealisasikan hasil kerja keras selama bertahun-tahun. Mereka menyatakan bahawa pada awal tahun 2017, mereka mulai bereksperimen dan menggabungkan blockchain dan pelbagai faedahnya dalam operasi mereka sendiri.

Pertukaran Sekunder

Salah satu tarikan # 1, dan janji, sekuriti digital di sekitarnya adalah potensi mudah tunai yang akan mereka berikan kepada pelabur pada masa akan datang.

Untuk menjanjikan kecairan ini menjadi kenyataan, perlu ada pertukaran sekunder yang menampung token ini, membuat dan menyediakan pasar untuk mereka diperdagangkan. Tanpa kemampuan ini, sebahagian besar daya tarikan yang berputar di sekitar sekuriti digital hilang.

Pesaing

Horizon bukan satu-satunya syarikat yang telah menetapkan matlamat untuk mewujudkan pasaran sekunder untuk sekuriti digital yang dihormati. Namun, mereka tetap menjadi yang pertama untuk membuat persembahan secara langsung.

Syarikat-syarikat berikut adalah beberapa syarikat yang diketahui sedang membangun penyelesaian yang serupa:

  • Archax
  • Rangkaian OpenFinance
  • tZERO
  • STO Global-X

Ulasan

Setelah mengumumkan perkembangan yang dibincangkan di sini hari ini, wakil dari masing-masing, Piemonte dan Horizon, meluangkan masa untuk memberi komen.

Alessandro Lombardi, Ketua Pegawai Eksekutif Piemonte, menyatakan,

“Pada bulan Ogos, kami mengeluarkan Smart Bond token kami dan hari ini kami melancarkan pasaran perdagangan bon terkawal pertama di blockchain awam … Walaupun penerbitan Smart Bond ini terhad kepada pelabur swasta yang berkelayakan, Smart Bond dilanggan sepenuhnya dengan usaha pengedaran sifar yang dilakukan oleh Piemonte. Kami hanya dapat membayangkan potensi pengedaran dan kecairan penawaran bon blockchain masa depan apabila bon kompetitif ini terbuka kepada masyarakat umum … Kami yakin kami membuat perjanjian transformasi dan sejarah dengan memperkemas pembinaan buku kami, pematuhan pelabur, peruntukan aset dan hak penjagaan bon menggunakan teknologi Horizon… Kami berkongsi nilai pematuhan Horizon dan percaya bahawa pendekatan bersepadu ini membantu menyediakan jalan yang diperkemas untuk mengantar pasaran bon ke era digital. Kami percaya bahawa bukan lagi masalah kami meminta JIKA blockchain akan menyokong platform sekuriti global utama; selepas hari ini, hanya masalah APABILA. ” 

Brian Collins, Ketua Pegawai Eksekutif Horizon, menyatakan,

“Idea bahawa blockchain berpotensi untuk membuka dan membawa likuiditas ke pasar bon telah lama dibahas, dan diadili. Hari ini, kami dengan bangga bekerja bersama Piemonte untuk mewujudkan konsep pasaran bon yang berfokus pada pematuhan mereka dan memperkenalkan potensi kecairan ke pasaran yang cair secara historis dengan penyelesaian terbitan, KYC, AML, penjagaan, dan perdagangan bersepadu kami. ” 

Piemonte Holding

Ditubuhkan pada tahun 2012, Piemonte Holding mengekalkan operasi di Rio de Janeiro, Brazil. Syarikat ini mengkhususkan diri sebagai pengurus pelaburan, dengan mengembangkan, dan mengurus, produk kewangan khusus untuk pelanggannya.

Ketua Pegawai Eksekutif, Alessandro Lombardi, kini mengawasi operasi syarikat.

Horizon

Beroperasi di Zug, Switzerland, Horizon adalah syarikat ‘Software-as-a-Solution (SaaS), yang ditubuhkan pada tahun 2010.

Ketua Pegawai Eksekutif, Brian Collins, kini mengawasi operasi syarikat.

Kami baru-baru ini melihat syarikat tersebut dengan lebih mendalam, dan apa yang mereka tawarkan. Sekiranya berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Horizon, pastikan anda membaca artikel berikut.

Horizon Globex – Pandangan Dalam Kedalaman Pemimpin Industri

Bercakap dengan Brian

Awal tahun ini, kami dengan senang hati melengkapkan wawancara eksklusif dengan Ketua Pegawai Eksekutif Horizon, Brian Collins, dengan menemani syarikat kami sendiri. Dalam temu ramah berikut, kami mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang telah dicapai oleh syarikat setakat ini, dan di mana mereka merancang untuk pergi pada masa akan datang.

Siri Temu ramah – Brian Collins, Horizon Globex

Dalam Berita Lain

Horizon sejak kebelakangan ini mengalami keruntuhan, dengan rentetan perkembangan positif. Salah satu contohnya ialah kejayaan menyelesaikan Siri A mereka – mengesahkan kepercayaan, dan minat, terhadap syarikat dan apa yang mereka tawarkan.

Pertumbuhan Mata Horizon Globex Melalui Siri A

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me