Panduan Niaga Hadapan Bitcoin: Pertukaran Terbaik + Bagaimana Dagangan Berfungsi

Apakah Niaga Hadapan Bitcoin? Bagaimana Niaga Hadapan Bitcoin Berfungsi? Apakah Pertukaran Niaga Hadapan Bitcoin Terbaik?

Niaga hadapan Bitcoin masih hidup dan sihat pada tahun 2019. Pada hari purata, pelabur menukar lebih daripada $ 5 bilion kontrak niaga hadapan bitcoin.

Tetapi apa sebenarnya niaga hadapan bitcoin? Bagaimana niaga hadapan bitcoin berfungsi? Bagaimana saya boleh memulakan perdagangan niaga hadapan bitcoin?

Hari ini, kami menerangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai perdagangan niaga hadapan bitcoin.

Apa itu Kontrak Niaga Hadapan?

Kontrak niaga hadapan membolehkan pelabur membeli atau menjual aset pada harga tertentu pada tarikh tertentu yang ditetapkan pada suatu ketika nanti. Pelabur dalam bitcoin boleh memperdagangkan kontrak niaga hadapan di pasaran hadapan.

Secara tradisinya, pasaran niaga hadapan yang paling aktif telah melibatkan emas, minyak, atau pelbagai komoditi.

Kontrak niaga hadapan itu sendiri mengandungi perincian kelas aset yang diperdagangkan. Kontrak ini juga menyenaraikan ukuran pembelian, hari perdagangan terakhir, tarikh matang, dan pertukaran di mana kontrak itu dibeli atau dijual.

Oleh kerana kontrak niaga hadapan dikaitkan dengan nilai aset, nilai asas kontrak niaga hadapan untuk instrumen tertentu berharga mengikut aset sebenar itu sendiri.

Bagaimana Dagangan Niaga Hadapan Berfungsi?

Perdagangan niaga hadapan melibatkan dua pihak. Satu pihak berjalan lama di kelas aset sementara yang lain pendek. Walaupun kami telah membahas dengan terperinci analisis carta bitcoin, belajar bagaimana memperdagangkan niaga hadapan bitcoin adalah kategori yang berbeza untuk difahami secara keseluruhan.

Kontrak niaga hadapan dibuat berdasarkan permintaan: kontrak tidak ditawarkan secara automatik di pasaran. Kontrak niaga hadapan dibuat apabila pembeli dipadankan dengan penjual.

Posisi pendek digunakan untuk mendapatkan harga jual sekarang untuk melindungi seseorang – seperti pelindung nilai – daripada penurunan harga di masa depan. Posisi pendek menang sekiranya harga terus jatuh.

Posisi beli digunakan untuk mendapatkan harga beli sekarang untuk memanfaatkan kenaikan harga di masa depan. Kedudukan panjang menang sekiranya harga terus meningkat.

Dengan kedua-dua posisi ini, peniaga telah mengikat kontrak pada titik harga tertentu.

Kontrak berjangka bermula sebagai perjanjian antara dua pihak, walaupun kontrak kemungkinan akan bertukar tangan beberapa kali sebelum kontrak tamat.

Apabila kontrak niaga hadapan tamat, penyelesaian boleh dilakukan secara fizikal (dalam hal komoditi) atau melalui penyelesaian tunai (dalam kes kebanyakan pertukaran niaga hadapan bitcoin).

Apabila kontrak niaga hadapan adalah diselesaikan secara fizikal, barang dihantar pada harga yang dipersetujui. Biasanya, kontrak niaga hadapan digunakan oleh pelabur untuk melindung nilai pendedahan fizikal kepada instrumen tertentu, atau oleh spekulator, yang mana satu pun tidak mencari penghantaran aset secara fizikal.

Apabila kontrak niaga hadapan adalah menyelesaikan wang tunai (juga dikenali sebagai penyelesaian kewangan), tidak berlaku pertukaran barang secara fizikal; sebaliknya, sejumlah wang tunai ditukar. Kontrak diselesaikan dengan mengambil perbezaan antara harga kontrak pada saat ia dibeli dan harga semasa penyelesaian.

Dagangan niaga hadapan Bitcoin mengambil pendekatan yang serupa. Niaga hadapan bitcoin yang diselesaikan secara tunai membolehkan pedagang memperoleh pendedahan dan / atau melindung nilai pendedahan mereka terhadap aset kripto tanpa perlu menguruskan kunci peribadi mereka atau membuat akaun kripto untuk membeli bitcoin. Niaga hadapan bitcoin yang diselesaikan secara fizikal, seperti produk yang ditawarkan oleh Bakkt, memerlukan penyimpanan Bitcoin secara fizikal.

Kontrak Niaga Hadapan dalam Amalan

Dalam praktiknya, kontrak niaga hadapan paling sering digunakan oleh pelindung nilai dan spekulator. Syarikat penerbangan mungkin melindungi diri daripada kenaikan harga minyak, misalnya, sementara spekulator mungkin membeli kontrak niaga hadapan bitcoin hari ini menjangkakan kenaikan harga bitcoin bergerak ke depan.

Pelindung Nilai boleh berjalan sama ada panjang atau pendek. Posisi pendek diambil untuk mendapatkan harga sekarang untuk melindungi lindung nilai dari penurunan harga di masa depan, sementara posisi panjang melindungi dari kenaikan harga di masa depan.

Spekulator menjadi pendek apabila mereka menjangkakan harga akan jatuh pada masa akan datang. Mereka berjalan lama apabila mereka menjangkakan harga akan meningkat pada masa akan datang.

Semua syarikat penerbangan, misalnya, melindungi diri daripada turun naik harga minyak dengan membeli kontrak niaga hadapan. Syarikat penerbangan itu akan membeli kontrak niaga hadapan untuk minyak mentah hari ini. Kontrak tersebut akan mempunyai harga dan tarikh penghantaran yang ditentukan pada masa akan datang. Ini melindungi syarikat penerbangan dari turun naik kos minyak mentah: syarikat penerbangan itu dipengaruhi oleh turun naik kos minyak mentah sebagai komoditi fizikal, tetapi syarikat itu telah melindungi dirinya di pasaran hadapan.

Sementara itu, spekulator mungkin membeli kontrak niaga hadapan bitcoin hari ini. Kontrak niaga hadapan itu menjamin bahawa spekulator dapat membeli bitcoin satu tahun dari sekarang dengan harga $ 8,000. Sekiranya harga bitcoin meningkat kepada $ 15,000 menjelang tamat kontrak, maka spekulator telah menghasilkan sejumlah besar wang. Sekiranya harga bitcoin turun menjadi $ 5,000 menjelang tamat kontrak, maka spekulator telah kehilangan wang.

Atau, mari kita pertimbangkan kes pelombong bitcoin. Seorang pelombong bitcoin, misalnya, mungkin menjual niaga hadapan bitcoin sebagai lindung nilai terhadap turun naik harga. Pelombong bitcoin adalah seperti petani kacang soya yang menjual niaga hadapan: pelombong akan ‘menuai’ BTC pada suatu ketika dan ingin menjualnya. Untuk melindungi diri daripada risiko penurunan harga bitcoin, pelombong dapat mengunci harga BTC tertentu untuk tarikh masa depan tertentu.

Sejarah Pasaran Hadapan

Pasaran hadapan tidak baru; pasaran niaga hadapan pertama, yang disebut Dojima Rice Exchange, dilancarkan di Jepun pada tahun 1710. Pedagang akan membeli atau menjual kontrak niaga hadapan berdasarkan harga beras.

Ada yang berpendapat bahawa London Metal Exchange beroperasi sama pada abad ke-16. Yang lain menunjukkan Hammurabi Code dari tahun 1750 SM yang membenarkan penjualan barang dan aset dihantar dengan harga yang telah disepakati pada tarikh yang akan datang.

Walau apa pun, pasaran niaga hadapan sudah lama wujud. Walau bagaimanapun, perdagangan niaga hadapan Bitcoin sangat baru.

Sejarah Niaga Hadapan Bitcoin

Pasaran niaga hadapan bitcoin pertama dilancarkan pada bulan Disember 2017. Secara rasmi, Cboe Futures Exchange, LLC (CFE) adalah yang pertama menyenaraikan niaga hadapan bitcoin. Pesaing merentas bandar organisasi, bagaimanapun, CME Group, adalah yang pertama mengumumkan pelancaran perdagangan niaga hadapan bitcoin, walaupun mereka tidak melancarkan pertukaran mereka sehingga 17 Disember.

Hari ini, Cboe dan CME adalah dua pertukaran niaga hadapan bitcoin terbesar dan terkawal terbaik, walaupun banyak pesaing lain telah muncul.

Mengapa kita memerlukan pertukaran niaga hadapan bitcoin? Seperti pasaran komoditi, pelabur memerlukan kaedah untuk melindungi nilai.

Sebelum pelancaran perdagangan niaga hadapan bitcoin, pelombong menghadapi masa depan yang tidak diketahui dan kos operasi tetap. Pelombong melombong bitcoin dan memegang bitcoin, kemudian membelanjakan wang untuk bil utiliti dan perbelanjaan operasi, tetapi mereka tidak pasti berapa nilai bitcoin mereka pada akhirnya. Sama seperti syarikat penerbangan, pelombong memerlukan cara untuk melindungi nilai pertaruhan mereka. Itulah sebabnya kami memerlukan kontrak niaga hadapan bitcoin.

Walaupun Cboe dan CME Group adalah dua pertukaran niaga hadapan bitcoin terbesar dan terkenal, mereka bukan satu-satunya pemain dalam permainan.

Satu pertukaran dagangan niaga hadapan bitcoin menelusuri sejarahnya hingga tahun 2011. OrderBook.net dilancarkan pada tahun 2011 (asalnya dikenali sebagai iCBIT). Pertukaran ini berlangsung sehingga sekitar 2016. Pada puncaknya, OrderBook.net menjual berjuta-juta kontrak niaga hadapan setiap bulan. OrderBook.net telah ditutup.

Baru-baru ini, TD Ameritrade telah memasuki ruang perdagangan niaga hadapan bitcoin, misalnya. Sesiapa sahaja yang mempunyai akaun TD Ameritrade secara aktif dapat memperdagangkan niaga hadapan bitcoin. TD Ameritrade menawarkan perdagangan niaga hadapan bitcoin, walaupun anda perlu memenuhi syarat tertentu untuk memenuhi syarat (sebagai baki akaun minimum $ 25,000).

Hari ini, kami mempunyai puluhan platform perdagangan niaga hadapan crypto utama. Sebilangan besar platform institusi yang dikawal selia terus memberi tumpuan kepada kontrak niaga hadapan bitcoin dan USD. Walau bagaimanapun, banyak penyedia lain kini menawarkan perdagangan niaga hadapan di Ether (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), dan Ripple (XRP).

Kraken, misalnya, menawarkan semua pasangan kontrak niaga hadapan crypto berikut: BTC / USD, ETH / USD, LTC / USD, BCH / USD, XRP / USD, dan XRP / BTC.

Sementara itu, dua pasaran yang tidak terkawal, OKEx dan BitMEX, masing-masing mempunyai jumlah purata harian melebihi $ 1 bilion secara purata, menjadikannya dua pertukaran niaga hadapan bitcoin terbesar yang ada hari ini.

Tiga Sebab Utama untuk Berdagang Niaga Hadapan Crypto

Terdapat tiga sebab utama mengapa syarikat, pelabur, atau institusi memperdagangkan niaga hadapan bitcoin:

Risiko Harga Lindung Nilai: Pelabur yang memegang aset digital dapat mengurangkan risiko penurunan harga dengan mengambil posisi masa depan yang pendek pada aset yang dimaksudkan. Sekiranya harga jatuh, kedudukan pendek akan mengurangkan kerugian dengan memberikan pendapatan tambahan.

Berspekulasi mengenai Arah Pasaran: Dagangan niaga hadapan Cryptocurrency membolehkan pelabur membuat spekulasi sama ada harga akan naik atau turun. Sekiranya anda yakin harga bitcoin akan meningkat dengan mendadak, atau contoh, maka anda boleh mengambil masa panjang untuk berjangka bitcoin untuk menggandakan pulangan anda. Sekiranya anda yakin ETH hampir menjunam, anda boleh mengurangkan jangkaan hadapan ETH.

Menstabilkan turun naik harga: Syarikat penerbangan menstabilkan turun naik harga minyak dengan membeli niaga hadapan minyak mentah. Ada yang melakukan perkara yang sama dengan niaga hadapan bitcoin. Seorang pelombong dengan aliran bitcoin yang dijangkakan atau pengendali ATM dengan inventori untuk menguruskan, misalnya, mungkin melancarkan pendedahan kepada turun naik harga menggunakan niaga hadapan bitcoin.

Secara umumnya, kebanyakan peniaga niaga hadapan bitcoin tergolong dalam salah satu kategori di atas.

Perdagangan Leverage dan Niaga Hadapan Crypto

Leverage memainkan peranan penting dalam perdagangan niaga hadapan. Anda akan melihat banyak bursa hadapan mengiklankan berapa banyak leverage yang mereka tawarkan. CME dan Cboe menawarkan leveraj 3x hingga 5x, rata-rata, sementara bursa yang tidak diatur menawarkan leverage 20x hingga 100x.

Niaga hadapan sangat efisien modal, yang bermaksud lebih sedikit wang yang diperlukan untuk membuka posisi daripada jika anda melakukan perdagangan spot (1x) atau perdagangan margin (3 hingga 5x).

Itulah sebabnya banyak pasaran niaga hadapan bitcoin – seperti Kraken – membolehkan anda memanfaatkan kedudukan anda hingga 50x lebih, dengan andaian anda mempunyai jaminan yang mencukupi.

Katakan anda mempunyai 10 BTC dan takut dengan penurunan harga. Dengan perdagangan spot, anda perlu mempercayai 100% wang anda ke bursa spot untuk menjual. Dengan pertukaran margin, anda perlu mempercayai 20%. Dengan 50x niaga hadapan crypto seperti yang kita lihat di Kraken, anda boleh mempercayai serendah 2% wang anda di bursa.

Oleh kerana niaga hadapan kripto menggunakan cagaran serendah 2% dari jumlah notional, niaga hadapan kripto membolehkan anda mengambil posisi dengan leverage hingga 50x, memberikan peniaga fleksibiliti untuk meletakkan diri mereka di pasaran sambil mengekalkan risiko pertukaran yang lebih rendah daripada yang mereka miliki di tempat atau platform perdagangan margin.

Pertukaran Niaga Hadapan Bitcoin Terbaik Yang Ada Hari Ini

Hari ini, Cboe dan CME kekal sebagai dua pasaran niaga hadapan bitcoin terbesar dan terkawal terbaik di dunia.

Pesaing lain juga telah memasuki pasaran. Anda kini boleh memperdagangkan niaga hadapan kripto di bursa kripto yang diatur dengan baik seperti Kraken, misalnya. Anda juga boleh memperdagangkan niaga hadapan di bursa kripto yang tidak terkawal seperti Deribit, BitMEX, dan OKCoin.

Lembaga Pertukaran Chicago (Cboe)

Cboe adalah pasaran terkawal pertama yang melancarkan perdagangan niaga hadapan bitcoin. Syarikat itu mengalahkan pesaingnya, CME Group, untuk melancarkan, walaupun CME Group mengumumkan perdagangan niaga hadapan minggu sebelumnya. Ciri utama perdagangan niaga hadapan bitcoin di Cboe termasuk:

 • Tarikh Penyenaraian: 10 Disember 2017
 • Simbol Pemetik: XBT
 • Unit Kontrak: Sama dengan 1 BTC
 • Penerangan: Kontrak niaga hadapan yang diselesaikan secara tunai berdasarkan harga lelong Gemini Exchange untuk bitcoin dalam USD.
 • Harga: Dolar Amerika
 • Penyelesaian: Nilai penyelesaian akhir adalah harga lelong untuk bitcoin dalam USD yang ditentukan pada pukul 4 petang EST pada tarikh penyelesaian terakhir oleh Gemini Exchange.
 • Waktu Dagangan: 830 pagi hingga 315 malam Isnin hingga Jumaat
 • Kadar Margin: 40%
 • Penjelasan: Perbadanan Penjelasan Pilihan
 • Tamat Tempoh Kontrak: Mingguan, bulanan, suku tahunan

Kumpulan Chicago Mercantile Exchange (CME)

Chicago Mercantile Exchange (CME) Group melancarkan pasaran niaga hadapan bitcoinnya hanya seminggu selepas Cboe. Hari ini, platform berfungsi dengan cara yang serupa dengan penawaran Cboe, walaupun terdapat sedikit perbezaan antara kedua pilihan tersebut.

 • Tarikh Penyenaraian: 17 Disember 2017
 • Simbol Pemetik: BTC
 • Unit Kontrak: Sama dengan 5 BTC
 • Penerangan: Penyelesaian tunai berdasarkan Kadar Rujukan Bitcoin CME CFR (BRR), yang berfungsi sebagai kadar rujukan sekali sehari dari harga bitcoin USD.
 • Harga: Dolar Amerika
 • Penyelesaian: Kontrak ini berharga menggunakan CME CF BRR, yang telah dibina berdasarkan Prinsip IOSCO untuk Penanda Aras Kewangan. BRR mengambil data dari Bitstamp, Coinbase, itBit, dan Kraken untuk mengira harga.
 • Waktu Dagangan: Ahad hingga Jumaat dari jam 6 petang hingga 5 petang, dengan rehat satu jam pada jam 5 petang.
 • Kadar Margin: 35%
 • Penjelasan: CME ClearPort
 • Tamat Tempoh Kontrak: Setiap dua bulan

TD Ameritrade

TD Ameritrade baru-baru ini melancarkan perdagangan niaga hadapan bitcoin kepada pengguna yang memenuhi syarat. Sesiapa sahaja yang mempunyai akaun TD Ameritrade yang memenuhi kelayakan boleh memulakan perdagangan niaga hadapan bitcoin dari terus dalam akaun mereka. TD Ameritrade telah bekerjasama dengan CME Group untuk menawarkan perdagangan niaga hadapan bitcoin: anda berniaga melalui akaun TD Ameritrade anda, walaupun semua perdagangan ditempatkan di pasaran CME Group.

Untuk memenuhi syarat untuk perdagangan niaga hadapan bitcoin TD Ameritrade, akaun anda perlu memenuhi kelayakan berikut:

 • Margin diaktifkan
 • Kelulusan opsyen penyebaran Tahap 2
 • Ciri canggih diaktifkan
 • Kelulusan perdagangan niaga hadapan
 • Minimum akaun $ 25,000

Keperluan TD Ameritrade untuk perdagangan niaga hadapan bitcoin adalah 1.5 kali lebih tinggi daripada keperluan margin pertukaran. Setelah diluluskan, anda sudah bersedia untuk memulakan perdagangan niaga hadapan bitcoin dengan segera.

Kraken

Kraken mempunyai salah satu platform perdagangan crypto paling kuat yang ada sekarang. Kraken membolehkan anda menukar pelbagai cryptocurrency dalam pelbagai pasangan. Ciri utama pasaran niaga hadapan kripto Kraken merangkumi:

 • Pasangan Mata Wang Pelbagai: BTC / USD, ETH / USD, LTC / USD, BCH / USD, XRP / USD, dan XRP / BTC.
 • Leverage: Leverage sehingga 50x (tersedia di semua pasangan)
 • Tempoh masa: Kekal, bulanan, dan suku tahunan (hanya jangka masa kekal dan suku tahun yang tersedia untuk XRP / BTC)
 • Saiz Kontrak: 1 USD (1 XRP untuk pasangan XRP / BTC)
 • Cagaran: BTC, ETH, LTC, BCH, atau XRP
 • Jenis: Inverse (Vanilla untuk pasangan XRP / BTC)
 • Yuran: 0.075% pengambil, 0.02% pembuat
 • Penyelesaian: Keuntungan dari perdagangan diselesaikan serta-merta. Kontrak matang pada tarikh luput dan faedah terbuka diselesaikan secara tunai dalam aset cagaran.

Salah satu kelebihan terbesar dalam perdagangan niaga hadapan crypto dengan Kraken ialah anda dapat memanfaatkan hingga 50x untuk semua pasangan.

Bakkt

Bakkt adalah peserta terbaru ke ruang perdagangan niaga hadapan crypto. Bakkt adalah permulaan crypto yang dilancarkan oleh Intercontinental Exchange (ICE), syarikat yang sama di belakang New York Stock Exchange (NYSE). Mula-mula diumumkan pada tahun 2018, tarikh pelancaran Bakkt ditolak lebih dari setahun.

Akhirnya, Bakkt dilancarkan pada bulan September 2019 dengan produk pertamanya: kontrak niaga hadapan bitcoin yang bertujuan untuk pelabur institusi yang ingin membuat pertaruhan pada harga bitcoin masa depan.

Salah satu perbezaan terbesar antara Bakkt dan pesaingnya ialah kontrak niaga hadapan Bakkt secara fizikal diselesaikan dalam bitcoin ‘nyata’. Tidak seperti kontrak niaga hadapan tradisional di bursa lain, yang merupakan derivatif bitcoin, Bakkt menggunakan bitcoin fizikal.

Ciri utama Bakkt yang lain termasuk:

 • Penjagaan: Tidak seperti pasaran niaga hadapan crypto lain, Bakkt menyimpan bitcoin fizikal. Syarikat ini telah melabur secara signifikan dalam keselamatan fizikal dan siber canggih, akhirnya memungkinkan untuk mewujudkan perkhidmatan jagaan bertaraf institusi yang sesuai untuk pelabur runcit dan institusi.
 • Teknologi yang sama dengan ICE dan NYSE: Bakkt mungkin pertukaran crypto paling selamat yang ada. Pertukaran ini dibina berdasarkan teknologi yang sama yang memberi kuasa kepada pertukaran antarabangsa utama seperti ICE dan NYSE.
 • Kontrak yang dihantar secara fizikal: Tidak seperti semua pertukaran niaga hadapan crypto lain yang disenaraikan di sini, Bakkt menggunakan kontrak niaga hadapan bitcoin yang dihantar secara fizikal. Daripada hanya berdagang derivatif bitcoin dan menyelesaikan wang tunai, pengguna Bakkt menyelesaikan kontrak dalam bitcoin sebenar.
 • Mematuhi: Bakkt dibina untuk pematuhan dari bawah ke atas. Pengguna mesti melengkapkan pengesahan KYC dan AML. Bakkt juga mempunyai analisis dan pengawasan dalam rantaian untuk semua deposit dan pengeluaran kripto. Secara keseluruhan, Bakkt memposisikan dirinya sebagai persekitaran perdagangan yang selamat dan terkawal.

Hari ini, Bakkt hanya menawarkan kontrak berjangka BTC / USD yang diselesaikan secara fizikal. Walau bagaimanapun, ke depan, Bakkt merancang untuk melancarkan pasangan dan penawaran tambahan.

Broker Interaktif

Broker Interaktif membolehkan anda membeli kontrak panjang dengan syarat margin 50%, yang terbaik di pasaran. Walaupun Broker Interaktif mengenakan yuran yang sedikit lebih tinggi daripada persaingan, platform ini juga menerima pelbagai mata wang yang berbeza. Plus, Interactive Brokers membolehkan anda membeli kontrak niaga hadapan di Cboe atau CME.

Ciri utama Broker Interaktif merangkumi:

 • Mata wang yang diterima: USD, EUR, GBP, AUD, dan CAD
 • Kaedah Deposit: Kabel bank, ACH, BPay, EFT, cek
 • Yuran: Bayaran $ 5 untuk CBOE, $ 10 untuk CME

Kelemahan utama Interactive Brokers adalah bahawa celana pendek perlu memberikan margin yang berlebihan, yang bermaksud anda perlu mengawal lebih banyak daripada nilai nominal untuk membuka short, menghilangkan banyak insentif bagi trader untuk membuka short pada awalnya. Kelemahan Broker Interaktif yang lain adalah bayaran tinggi dari $ 5 hingga $ 10.

Stesen Perdagangan

TradeStation mempunyai beberapa yuran termurah dalam industri perdagangan niaga hadapan bitcoin. Kelemahan utama TradeStation ialah anda perlu meletakkan 66% dari nilai nominal kedudukan anda sebagai keperluan margin, yang mengalahkan beberapa faedah perdagangan kontrak niaga hadapan.

TradeStation, bagaimanapun, menawarkan akses ke pasaran niaga hadapan CME dan bitcoin Cboe, dan yuran $ 1.50 sangat murah.

Perdagangan E

E Trade adalah gergasi perdagangan Amerika yang baru-baru ini mula menawarkan kontrak niaga hadapan bitcoin kepada pelanggan melalui platform perdagangan Optionshouse. Pengguna boleh memperdagangkan kontrak CME dan Cboe dengan margin 80% yang diperlukan. Perdagangan dijamin dalam USD.

E Trade juga mempunyai bayaran yang berpatutan (jika sedikit tinggi) sebanyak $ 2.50.

Kemudahan Crypto

CryptoFacilities dilesenkan dan dikawal selia oleh Financial Conduct Authority (FCA) United Kingdom, memberikannya lapisan kuasa tambahan terhadap BitMEX, Deribit, dan beberapa penyedia yang tidak dikawal selia dalam senarai ini.

CryptoFacilities juga mempunyai struktur yuran yang kompetitif untuk perdagangan niaga hadapan bitcoin, termasuk yuran pembuat $ 0 dan yuran pengambil serendah 0.0008. Salah satu perkara yang tidak biasa mengenai CryptoFacilities ialah platform hanya menerima crypto untuk deposit. Walau bagaimanapun, pengguna diterima dari mana saja di dunia (kecuali Amerika Syarikat dan negara-negara yang disetujui.

Ciri utama CryptoFacilities merangkumi:

 • Waktu Dagangan: 24/7
 • Rangka Masa: Kekal, bulanan, dan suku tahunan
 • Leverage: Sehingga 50x
 • Pasangan Crypto: BTC, ETH, XRP, LTC, dan BCH

Salah satu kelebihan utama CryptoFacilities ialah menawarkan pasaran Ripple (XRP). Perdagangan dalam pasangan XRP / USD dan XRP / BTC boleh dijamin dalam XRP itu sendiri. Ciri ini menjadikan CryptoFacilities menjadi pilihan yang sangat popular bagi pelabur yang memegang sejumlah besar Ripple.

BitMEX

BitMEX adalah pasaran perdagangan niaga hadapan kripto yang tidak terkawal dengan sedikit peraturan tetapi banyak kecairan. Ini adalah salah satu pasaran niaga hadapan crypto terbesar di dunia, yang mengalahkan pesaingnya yang lebih baik seperti Cboe dan CME Group. Pada hari purata, BitMEX akan melihat lebih dari $ 2 bilion perdagangan kripto dalam jangka masa 24 jam.

BitMEX mengenakan yuran pembuat 0.025% dan yuran pengambil 0.075%.

Salah satu kelebihan terbesar BitMEX ialah pertukaran menawarkan leverage sehingga 100X, jauh lebih tinggi daripada pesaing yang disenaraikan di sini. Pedagang boleh menetapkan leverage dari 1 hingga 100 berdasarkan keengganan mereka untuk mengambil risiko.

Ciri utama BitMEX yang lain termasuk:

 • Waktu Dagangan: 24/7
 • Rangka Masa: Kekal, berkala, dan bi-kuartleri
 • Tamat tempoh: Jumaat terakhir bulan kontrak pada pukul 8 malam EST
 • Leverage: 1x hingga 100x
 • Pasangan Crypto: ADA, BCH, EOS, ETH, LTC, TRON, dan XRP
 • Negara Larangan: Amerika Syarikat, Kanada, Cuba, Crimea, Iran, Syria, dan Korea Utara
 • Isipadu: Jumlah dagangan harian $ 2 hingga $ 4 bilion (2019)

BitMEX menggunakan pemisahan 50/50 antara Coinbase dan Bitstamp sebagai indeks harga bitcoin yang mendasari, memberikan pertukaran lapisan legitimasi tambahan.

OKCoin / OKEx

OKEx adalah cabang antarabangsa pertukaran OKCoin, yang ditubuhkan pada tahun 2013. Pertukaran ini didaftarkan di Malta tetapi dijalankan dari Hong Kong, yang melayani kebanyakan pedagang di China dan negara-negara Asia yang lain.

Hari ini, orang cenderung menggunakan OKCoin dan OKEx secara bergantian. Apa pun yang anda namakan, OKCoin / OKEx sering menjadi pasaran perdagangan niaga hadapan bitcoin terbesar di internet, walaupun kadangkala dikalahkan oleh BitMEX. OKCoin sangat popular di kalangan peniaga niaga hadapan crypto yang berpusat di Asia.

OKCoin menawarkan leverage sehingga 20X pada tiga cryptocurrency yang berbeza. Ia juga menawarkan bayaran yang rendah. Pengguna boleh melalui dua tahap pengesahan yang berlainan berdasarkan seberapa banyak mereka ingin berdagang dan bagaimana mereka ingin mengeluarkan wang mereka.

Ciri utama OKEx termasuk:

 • Waktu Dagangan: 24/7
 • Rangka Masa: Mingguan, Dua Mingguan, dan Suku Tahunan
 • Tamat tempoh: Jumaat pada tengah hari minggu tamat
 • Leverage: 10x hingga 20x
 • Pasangan Crypto: ETH, ETC, BCH, XRP, EOS, dan BTG
 • Isipadu: $ 1.5 hingga $ 3 bilion sehari (2019)
 • Negara Larangan: Amerika Syarikat, Hong Kong, Cuba, Iran, Korea Utara, Crimea, Sudan, Malaysia, Syria, Bangladesh, Bolivia, Ecuador, dan Kyrgyzstan

Secara keseluruhan, OKCoin menawarkan kecairan yang kuat dari pertukaran dengan sejarah yang kurang telus. Seperti BitMEX, terdapat beberapa kebimbangan untuk menangani pertukaran yang tidak terkawal. Walau bagaimanapun, OKCoin terus popular di kalangan peniaga crypto yang berpangkalan di Asia yang ingin mengakses kontrak niaga hadapan.

Deribit

Deribit adalah pesaing kontrak niaga hadapan bitcoin terbaru untuk BitMEX dan OKEx. Pertukaran yang berpusat di Belanda mengkhususkan diri dalam perdagangan niaga hadapan kripto.

Ciri utama Deribit merangkumi:

 • Waktu Dagangan: 24/7
 • Leverage: Sehingga 100x
 • Rangka Masa: Kekal dan setiap suku tahun
 • Pasangan Crypto: BTC dan ETH

Bagaimana Niaga Hadapan Bitcoin Mempengaruhi Perdagangan Bitcoin?

Terdapat beberapa perdebatan mengenai bagaimana niaga hadapan bitcoin mempengaruhi perdagangan bitcoin. Ketika perdagangan niaga hadapan bitcoin pertama kali diumumkan pada akhir 2017, pasaran menjadi gila dengan jangkaan. Penipu bitcoin jangka panjang melihat ini sebagai tanda bahawa bitcoin menjadi arus perdana. Mereka berpendapat modal institusi bernilai jutaan dolar akan dicurahkan ke dalam bitcoin.

Dalam seminggu dari pelancaran pasaran niaga hadapan bitcoin pertama yang dikawal selia, harga bitcoin naik ke paras tertinggi sepanjang masa $ 20,000. Harga merosot tidak lama kemudian dan kekal sekitar $ 9,000 hari ini.

Jadi bagaimana pasaran niaga hadapan mempengaruhi bitcoin – jika sama sekali? Adakah pasaran niaga hadapan baik atau buruk untuk cryptocurrency terbesar di dunia?

Jawapannya rumit.

Teori umum berpendapat bahawa wang institusi ‘pintar’ akan masuk ke pasaran hadapan, dan pasaran lain akan menyusul. Kami melihatnya dengan pelancaran niaga hadapan bitcoin awal. Harga niaga hadapan Bitcoin meningkat. Pasaran, dengan memperhatikan harga pasaran niaga hadapan yang lebih tinggi, diikuti, menyebabkan harga pasaran bitcoin meningkat. Orang mula melihat pasaran niaga hadapan sebagai panduan ke arah bitcoin masa depan – serupa dengan cara pasaran niaga hadapan komoditi, minyak, dan emas berfungsi.

Peningkatan selera untuk harga bitcoin yang lebih rendah dapat melihat nilai kontrak niaga hadapan bitcoin jatuh, kemungkinan menyebabkan penurunan harga bitcoin itu sendiri.

Kami melihat kesan yang serupa terhadap pasaran tradisional. Pergerakan harian di Dow mini dan S&Pasaran niaga hadapan P 500, misalnya, mempunyai kesan material terhadap arah indeks utama setiap hari.

Walau bagaimanapun, pasaran hadapan tidak selalu mengawal pasaran yang mendasari. Berita yang muncul pada waktu perdagangan pasaran, misalnya, dapat mengganggu lintasan yang mula kita lihat dengan pasaran niaga hadapan. Sebagai sidenote mulia, mungkin perlu belajar bagaimana mendapatkan bitcoin sebagai alternatif untuk berdagang niaga hadapan bitcoin.

Soalan Lazim Mengenai Kontrak Niaga Hadapan Bitcoin

Kami mendapat banyak soalan mengenai kontrak niaga hadapan bitcoin. Di bawah ini, kami menjawab beberapa soalan paling umum yang kami terima:

S: Bagaimana kontrak niaga hadapan bitcoin berkaitan dengan harga pasaran asas atau pasaran spot bitcoin?

J: Pasaran niaga hadapan Bitcoin menarik harga dari bursa kripto yang ada. CME, misalnya, menggunakan CME CF Bitcoin Reference Rate (BRR), yang menarik data harga dari beberapa pertukaran utama. Harga ini digunakan untuk menyelesaikan semua kontrak niaga hadapan bitcoin.

S: Bagaimana pasaran niaga hadapan bitcoin diatur?

J: Pasaran niaga hadapan Bitcoin di Amerika Syarikat dikawal selia oleh Commodity Futures Trading Commission (CFTC), yang merupakan badan pengawal selia dengan bidang kuasa eksklusif ke atas pasaran niaga hadapan bitcoin Amerika. Di luar negara, agensi pengawalseliaan lain memainkan peranan yang serupa. Beberapa pasaran niaga hadapan bitcoin tidak dikawal selia oleh badan pemerintah mana pun.

S: Adakah saya memerlukan dompet digital untuk memperdagangkan niaga hadapan bitcoin?

J: Anda tidak memerlukan dompet digital untuk memperdagangkan niaga hadapan bitcoin apabila niaga hadapan diselesaikan secara tunai atau diselesaikan secara kewangan (seperti yang berlaku dengan CME, Cboe, dan kebanyakan pertukaran niaga hadapan bitcoin lain). Walau bagaimanapun, anda memerlukan dompet digital (atau sekurang-kurangnya akaun pembrokeran) jika berurusan dengan niaga hadapan bitcoin yang diselesaikan secara fizikal – seperti dengan Bakkt.

S: Mengapa orang Amerika dilarang melakukan pertukaran niaga hadapan yang tidak dikawal selia?

J: Sebilangan besar pertukaran niaga hadapan yang tidak diatur di atas telah melarang orang Amerika. Pertukaran melakukan ini untuk mengelakkan masalah tanggungjawab. Perdagangan berjangka di Amerika diatur oleh CFTC, dan pertukaran yang tidak diatur menawarkan perkhidmatan yang melanggar peraturan CFTC. Mengatur setiap pengguna Amerika adalah rumit, jadi kebanyakan pertukaran hanya melarang pengguna Amerika sepenuhnya.

S: Berapa umur niaga hadapan bitcoin?

J: Niaga hadapan bitcoin terkawal pertama kali dilancarkan pada bulan Disember 2017 dengan Cboe dan CME Group. Niaga hadapan Bitcoin, bagaimanapun, bermula pada tahun 2011 di pasaran yang tidak terkawal.

S: Apakah kekurangan?

J: Shorting adalah amalan meletakkan taruhan pendek tanpa terlebih dahulu meminjam jaminan yang mendasarinya. Semasa memendekkan aset, anda mengambil kedudukan bahawa harganya akan turun.

S: Apa itu lindung nilai?

J: Lindung Nilai adalah amalan mengambil kedudukan pada satu aset untuk mengimbangi kedudukan anda dengan aset yang lain. Kerana kontrak niaga hadapan memungkinkan untuk memanfaatkan, mudah untuk melindungi kedudukan anda tanpa mengira jumlah aset fizikal yang anda pegang.

S: Apakah margin?

J: Margin adalah jumlah wang yang mesti disetorkan oleh pedagang pada mulanya sebagai cagaran ketika mengambil kedudukan niaga hadapan. Untuk banyak kontrak yang banyak diperdagangkan, jumlah margin kurang dari 10% dari kontrak yang mendasari. Pertukaran yang diatur, termasuk CME Group dan Cboe, memerlukan margin 35% hingga 40%.

Kata Akhir: Apa Masa Depan Dagangan Niaga Hadapan Bitcoin?

Aktiviti perdagangan niaga hadapan Bitcoin terus kukuh sepanjang tahun 2019. CME Group melaporkan purata niaga hadapan bitcoin bernilai kira-kira $ 300 juta hingga $ 500 juta setiap hari sepanjang 2019.

CME juga mendakwa bahawa niaga hadapan bitcoin mendapat minat di kalangan pelabur besar. Selain itu, ketika memeriksa jumlah dagangan niaga hadapan di bursa yang tidak dikawal selia, kita melihat jumlah lebih dari $ 4 bilion sehari pada banyak hari.

Jelas, perdagangan niaga hadapan bitcoin memainkan peranan penting dalam ekosistem crypto – dan tidak akan hilang dalam masa terdekat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me