Mana Kaedah Termurah untuk Membeli Bitcoin?

Sekiranya anda ingin tahu mana kaedah termurah untuk membeli Bitcoin, maka anda berada di tempat yang tepat. Ketika pasaran berkembang ke tahap tertinggi sepanjang masa pada tahun 2020 dan awal 2021, beberapa pelabur berusaha untuk mendapatkan pendedahan kepada Bitcoin (BTC). 

Namun, tujuannya adalah untuk masuk dengan cara yang paling murah. Nampaknya agak sukar bagi BTC untuk kembali ke tahap sebelumnya hampir $ 4,000, sekurang-kurangnya sekarang. Inilah sebabnya mengapa mengetahui kaedah termurah untuk membeli Bitcoin sangat berguna.

Tidak ada platform yang akan menawarkan Bitcoin dengan harga yang lebih murah daripada yang lain. Pasar cenderung menjual BTC dengan harga yang ditentukan mengikut penawaran dan permintaan. Walaupun begitu, ada beberapa cara untuk mendapatkan akses ke Bitcoin yang lebih murah. Ini sangat bergantung pada wilayah anda dan keadaan permintaan dan penawaran di negara anda.

Kaedah Mana Yang Termurah untuk Membeli Bitcoin?

Bitcoin dan cryptocurrency boleh diperoleh melalui pelbagai platform. Platform ini dikenali sebagai pertukaran cryptocurrency. Pertukaran ini menawarkan pengguna kemungkinan untuk membeli Bitcoin hanya dalam beberapa langkah mudah.

Seperti yang mungkin sudah anda ketahui, Bitcoin mempunyai pasaran di seluruh dunia. Cryptocurrency berkembang di seluruh dunia dan bukannya di negara-negara tertentu. Inilah sebabnya mengapa terdapat platform yang berlainan di kawasan yang berlainan.

Sekiranya anda memberi perhatian, harga Bitcoin akan berbeza di setiap negara ini. Sebab di sebalik ini sangat mudah. Setiap negara mempunyai realiti yang berbeza dari segi penawaran dan permintaan BTC.

Di beberapa lokasi seperti di Afrika Selatan, Nigeria, Argentina atau Zimbabwe, harga Bitcoin dapat diperdagangkan dengan harga premium. Ini kerana permintaan Bitcoin di negara-negara ini lebih tinggi. Sekiranya anda berada di salah satu lokasi ini, cara termurah untuk membeli Bitcoin dengan kad kredit adalah menggunakan platform asing.

Walau bagaimanapun, pertukaran cryptocurrency mengenakan yuran untuk setiap perdagangan di platform mereka. Anda pasti harus memahami platform mana yang mempunyai yuran perdagangan yang paling rendah. Selain itu, membandingkannya dan harga BTC mereka semasa membuat pembelian anda juga merupakan idea yang baik.

Beli Bitcoin Dengan Pindahan Bank

Pemindahan bank biasanya merupakan kaedah termurah untuk membiayai akaun pertukaran anda dan membeli Bitcoin. Ini juga berlaku untuk cryptocurrency lain. Anda hanya perlu membuka akaun cryptocurrency di mana-mana bursa terbesar. Kemudian, anda perlu memasukkan dana dengan menghubungkan akaun bank anda ke laman web.

Ini dapat dilakukan hanya dalam beberapa langkah mudah. Pemindahan mungkin berlangsung hanya beberapa hari atau bahkan beberapa jam bergantung pada kaedah pemindahan yang anda pilih. Setelah anda mempunyai dana dalam mata wang tempatan dalam platform anda, anda akan dapat memilih pasangan perdagangan dan memperoleh Bitcoin.

Anda harus mengambil kira bahawa pindahan wang melalui bank mungkin mempunyai sedikit bayaran. Inilah sebabnya mengapa anda harus menganalisis dan memahami dengan teliti yuran tersembunyi. Kaedah ini kemudiannya harus dibandingkan dengan yang lain untuk memahami mana kaedah termurah untuk membeli Bitcoin.

Beberapa platform yang menyokong pemindahan bank termasuk Coinbase, Binance dan platform tempatan dan lebih kecil yang lain. Semuanya akan bergantung pada laman web yang anda gunakan dan perkhidmatan yang paling anda perlukan.

Cara Termurah untuk Membeli Bitcoin Menggunakan Kad Kredit

Apabila anda memikirkan cara termurah untuk membeli Bitcoin, anda perlu mempertimbangkan komisen yang berbeza yang akan menjadikan pembelian anda lebih mahal. Sekiranya anda mencari kaedah termurah untuk membeli Bitcoin menggunakan kad kredit, anda harus tahu bahawa ini mempunyai komisen.

Walaupun komisen akan berubah bergantung pada bidang kuasa, anda bermula pada tahap harga yang lebih tinggi. Inilah sebabnya mengapa kaedah termurah untuk membeli Bitcoin menggunakan kad kredit adalah dengan mencari platform yang menawarkan keseluruhan harga yang lebih murah untuk aset digital.

Mari kita gunakan contoh yang jelas. Sekiranya anda mempunyai kemungkinan untuk membeli Bitcoin menggunakan dua platform (A dan B) anda perlu menganalisis komisen untuk memproses pembelian kad kredit. Selain itu, anda juga harus mengetahui harga BTC di setiap platform ini.

Sekiranya komisen untuk memproses pembelian kad kredit adalah sama, maka anda hanya perlu memperhatikan harga BTC. Ini adalah perkara yang mudah dilakukan. Namun, perkara akan menjadi lebih rumit sekiranya komisen lebih tinggi di salah satu platform.

Sekiranya komisen dan harga BTC adalah yang tertinggi dalam satu platform berbanding yang lain, maka anda harus membeli di mana lebih murah. Ini adalah strategi yang jelas yang harus anda laksanakan jika anda mencari cara termurah untuk membeli bitcoin menggunakan kad kredit.

Kaedah Alternatif untuk Membeli Bitcoin Murah

Kaedah termurah untuk membeli pengguna Bitcoin Reddit ialah dengan menunggu tawaran pertukaran. Pertukaran cryptocurrency adalah platform yang ingin menarik sebilangan besar pengguna. Inilah sebabnya mengapa mereka kadangkala memberikan potongan harga kepada pengguna.

Sebilangan diskaun ini mungkin ada pada komisen yang mereka kenakan untuk beberapa pemindahan. Contohnya, anda mungkin boleh menyimpan dana dengan transfer bank tanpa membayar komisen. Ini akan menjadikan pembelian Bitcoin anda lebih murah. Anda harus selalu mencari pilihan yang ditawarkan oleh bursa untuk membeli Bitcoin yang murah.

Perkara yang sama boleh berlaku dengan komisen yang mereka kenakan untuk pembelian kad kredit dan debit. Mereka ingin mengalu-alukan pengguna baru dan mereka biasanya memberikan potongan harga ini. Gunakannya mengikut permintaan anda. Sekiranya anda melihat peluang ini, anda mesti menggunakannya.

Jauhi platform yang menawarkan pembelian kad kredit atau debit langsung kepada anda. Mereka biasanya mengenakan komisen yang besar untuk pengguna yang ingin mendapatkan akses kepada mereka. Walaupun sangat mudah dan senang digunakan, komisen juga lebih tinggi.

Sekiranya anda mencari kaedah termurah untuk membeli Bitcoin, ini mungkin bukan pilihan terbaik. Walaupun begitu, jika anda adalah orang yang ingin mendapatkan akses segera ke BTC, ini mungkin merupakan pilihan yang baik. Beberapa platform ini termasuk Changelly, Coinbase atau Paxful, antara lain.

Membeli Bitcoin Murah Melalui ATM

ATM Bitcoin mungkin bukan kaedah termurah untuk membeli Bitcoin. Sesungguhnya, ini adalah platform yang biasanya mahal. Ini tidak bermaksud bahawa Bitcoin lebih mahal di ATM BTC. Walau bagaimanapun, mereka boleh menjadi salah satu kaedah terbaik untuk mendapatkan akses ke pasaran cryptocurrency dengan wang tunai.

ATM Bitcoin oren dengan logo Bitcoin, mungkin bukan kaedah termurah untuk membeli bitcoin

Sekiranya anda tidak merasa selesa menggunakan pertukaran cryptocurrency, penggunaan BTM boleh menjadi penyelesaian. Ini adalah mesin fizikal yang kelihatan seperti ATM tradisional. Mereka boleh berada di berbagai tempat di seluruh dunia. Secara umum, mereka terletak di pusat membeli-belah, pusat membeli-belah dan jalan-jalan yang sesak.

Walaupun ini bukan kaedah termurah untuk membeli Bitcoin, ia pasti sangat berguna bagi anda untuk mendapatkannya. Platform cenderung mengenakan bayaran antara 3% hingga 12% untuk pembelian BTC. Walau bagaimanapun, mereka juga merupakan kaedah yang sangat baik dan senang untuk mendapatkan wang tunai. Sebilangan BTM ini menyokong pengeluaran tunai. Walaupun bukan kaedah termurah untuk membeli Bitcoin, mereka pasti sangat berguna.

Pilihan PayPal, Revolut dan Robinhood

Kaedah lain untuk membeli Bitcoin adalah dengan menggunakan PayPal, Revolut atau Robinhood. Bergantung pada wilayah tempat anda berada, anda akan mempunyai satu atau lebih pilihan ini. PayPal baru-baru ini menambahkan sokongan untuk pembelian cryptocurrency. Dengan membayar sedikit bayaran, anda boleh mendapatkan akses ke BTC.

Namun, kami tahu bahawa PayPal biasanya mengenakan harga yang lebih tinggi untuk perkhidmatan mereka. Inilah sebabnya mengapa anda harus memahami berapa yuran yang mereka kenakan untuk pemindahan.

logo paypal dengan latar belakang putih

Revolut dan Robinhood berfungsi dengan cara yang berbeza. Platform ini boleh menjadi yang terbaik jika anda ingin membeli sebilangan kecil cryptocurrency. Sebilangan pemindahan mereka tidak dikenakan bayaran. Revolut mengenakan sejumlah yuran apabila pengguna memproses lebih dari 3 pembelian setiap bulan di akaun percuma.

Perkara berbeza dengan akaun premium. Di sana anda membayar yuran bulanan tetapi anda mempunyai had yang lebih sedikit untuk berdagang Bitcoin dan cryptocurrency lain. Dalam kes ini, anda harus memahami sama ada harga BTC dalam platform ini ditawarkan lebih murah daripada pertukaran tradisional.

Robinhood, sebaliknya, menawarkan perdagangan percuma kepada pengguna. Ya, anda tidak perlu membayar komisen setiap kali melakukan perdagangan. Walaupun begitu, platform ini telah dianggap menggunakan model perniagaan yang tidak dapat memberikan harga Bitcoin terbaik kepada pengguna.

Anda harus memeriksa sama ada harga bitcoin di platform ini lebih murah daripada pesaing lain. Ini adalah perkara pertama yang harus anda lakukan sekiranya anda ingin mencari kaedah termurah untuk membeli Bitcoin di pasaran.

Apa itu Arbitrage Trading?

Seperti yang anda ketahui sekarang untuk mencari kaedah termurah untuk membeli Bitcoin, kita boleh beralih ke perdagangan Arbitrage. Perdagangan arbitrage adalah strategi perdagangan yang membolehkan anda menjana keuntungan dengan perbezaan harga Bitcoin.

Sekiranya anda mendapati bahawa Bitcoin lebih murah dalam satu platform, anda boleh membeli BTC dan menjualnya di platform yang harganya lebih tinggi. Anda akan dapat menjana keuntungan dengan perbezaan harga Bitcoin.

Mari dapatkan contoh yang jelas. Dalam platform A Bitcoin diperdagangkan pada harga $ 10,000. Namun, di platform B, anda menyedari BTC mempunyai harga $ 10,500. Ini adalah perbezaan $ 500 setiap BTC. Anda boleh membeli BTC di platform A dan menjualnya di platform B dengan harga $ 500 lebih. Ini adalah sesuatu yang mempunyai beberapa risiko, tetapi banyak pengguna melakukan ini.

Anda bukan sahaja perlu memperhatikan BTC tetapi juga cryptocurrency lain yang lebih pantas untuk dipindahkan antara platform.

Mengaut Keuntungan Setelah Mencari Cara Termurah untuk Membeli Bitcoin

Seperti yang anda ketahui sekarang adalah kaedah termurah untuk membeli Bitcoin dan apa arbitraj perdagangan, kita boleh mula mendapat keuntungan dengannya. Walau bagaimanapun, anda harus mempertimbangkan bahawa terdapat beberapa risiko yang terlibat.

Sekiranya anda melakukan perdagangan arbitraj, pada dasarnya anda akan membeli BTC murah (atau crypto lain) dan menjualnya pada harga yang lebih tinggi di platform lain. Proses ini memerlukan beberapa jam untuk diproses. Selain itu, anda perlu mempertimbangkan banyak perkara.

Bitcoin dengan latar belakang hitam

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memeriksa harga di kedua-dua laman web ini. Dengan cara ini, anda akan memahami jika ada peluang sewenang-wenangnya. Lebih-lebih lagi, anda perlu memahami apakah perbezaan harga kedua-dua laman web itu berisiko.

Ketiga, anda harus memahami sama ada kos yang dikenakan akan lebih rendah daripada perbezaan harga antara laman web. Ingat bahawa pertukaran mempunyai yuran perdagangan antara 0.1% dan 1% setiap perdagangan. Beberapa platform lain juga akan dikenakan bayaran untuk mengeluarkan dana anda. Untuk ini, anda juga perlu menambahkan yuran BTC atau cryptocurrency untuk memindahkan dana.

Akhirnya, anda perlu memindahkan dana dari platform kedua ke akaun anda sekali lagi. Keseluruhan prosesnya mungkin agak membosankan, tetapi dalam beberapa kes, ia bernilai. Perlu juga dinyatakan bahawa turun naik harga boleh mempengaruhi harga aset yang anda timbang tara.

Sekiranya semasa pertukaran antara platform A dan platform B, Bitcoin jatuh ke $ 9,500 di kedua platform tersebut. Kemudian, perdagangan arbitraj sudah berada di bawah sasaran anda. Selain itu, anda juga perlu membayar yuran pemindahan dan kos tambahan. Ini adalah risiko utama yang anda hadapi ketika melakukan perdagangan arbitraj.

Kata Akhir dengan Cara Termurah untuk Membeli Bitcoin

Terdapat pelbagai cara untuk membeli Bitcoin. Kami telah melalui sebahagian besar daripada mereka. Tidak ada jawapan yang jelas mengenai kaedah termurah untuk membeli Bitcoin dengan kad kredit (atau tanpa). Ini adalah sesuatu yang mesti anda selidiki mengikut keadaan pasaran.

Terdapat, bagaimanapun, platform di mana harga Bitcoin lebih murah. Anda harus menambah bahawa ada kemungkinan untuk mencari platform dengan komisen yang lebih rendah untuk memproses pemindahan. Sekiranya demikian, anda akan dapat akses ke Bitcoin termurah di pasaran, atau sekurang-kurangnya di rantau anda.

Kami juga telah melihat bagaimana beberapa negara mempunyai harga Bitcoin atau cryptocurrency yang lebih tinggi. Ini berkaitan dengan keadaan ekonomi dari setiap negara. Tambahan pula, penawaran dan permintaan di beberapa wilayah tidak seimbang, dan ini memberikan peluang besar untuk melakukan perdagangan arbitraj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me