Ulasan Toast Wallet – Dompet Ripple Terbaik?

Ulasan Toast Wallet – Dompet Ripple Terbaik?

XRP adalah mata wang asli dari lekapan blockchain Ripple, yang dicipta oleh syarikat Ripple. Ripple bertujuan melalui teknologinya untuk menjadikan proses menghantar dana ke luar negara menjadi lebih mudah dan berpatutan. Syarikat ini menawarkan pelbagai produk dan penyelesaian kepada bank dan penyedia pembayaran, XRP adalah salah satu daripada banyak perkembangannya.

Pada masa ini, XRP berada di kedudukan ketiga di antara cryptocurrency mengikut nilai kapitalisasi pasaran, yang pada masa ini bernilai $ 13,417,056,410 USD. XRP boleh dibeli dan dijual dalam senarai banyak pertukaran cryptocurrency, tetapi sebelum anda mula membeli XRP, anda harus mempunyai dompet yang selamat untuk menyimpannya.

Sebelum memutuskan untuk mendapatkan dompet XRP dan membuat urus niaga dengan duit syiling, anda harus mengetahui aspek penting. Tidak seperti dompet cryptocurrency lain, dompet Ripple menghendaki anda mempunyai 20 XRP untuk menempah alamat dompet anda. Jumlah itu digunakan untuk memastikan dompet terbuka dan mengaktifkan XRP anda di Ripple Ledger.

Oleh itu, jika anda memindahkan 200 XRP ke dompet Ripple anda, 20 XRP akan membuat tempahan alamat dompet, yang bermaksud bahawa anda boleh bertransaksi dengan 180 XRP. Inilah sebabnya mengapa tidak digalakkan menyimpan XRP anda dalam beberapa dompet; anda akhirnya kehilangan sebahagian daripada jumlah wang anda hanya untuk menyimpan dompet yang ditempah.

Dompet Roti

Toast Wallet adalah dompet sumber terbuka percuma dibina khas untuk Ripple XRP. Dompet, pengembangan StarStone Limited, pertama kali dirancang hanya untuk pengguna mudah alih, tetapi kini ia tersedia untuk lebih banyak peranti. Dompet ini serasi dengan iOS, Android, Windows, Mac, dan Linux.

Dompet Ripple merentas platform ini mempunyai antara muka yang mudah digunakan dan intuitif, serta tahap keselamatan yang tinggi, dengan menyatakan mereka tidak mengarahkan maklumat atau kata laluan ke pelayan mereka.

Aspek positif lain mengenai dompet ini ialah ia tidak dihoskan, yang bermaksud anda satu-satunya entiti yang memegang kunci peribadi dompet. Ini menjadikan perkara lebih selamat kerana maklumat penting kurang terdedah kepada cubaan penggodaman.

Ciri-ciri Toast Wallet menjadikannya dompet yang menarik dan popular untuk pemegang XRP. Kami mencadangkan untuk melihat Toast Wallet untuk mengadakan XRP, kerana keserasian dan keselamatannya adalah yang terbaik di ruang ini. Syarikat ini juga mempunyai bahagian Soalan Lazim yang luas anda boleh membaca sekiranya anda tertanya-tanya tentang penggunaan dompet. Banyak laman web juga menunjukkan bahawa pasukan perkhidmatan pelanggan Toast Wallet telah membantu dan cepat dalam menjawab soalan.

Toast Wallet telah berkembang jauh untuk menjadikan dirinya sebagai dompet XRP utama dan kami mengesyorkannya untuk sesiapa sahaja yang mencari penyelesaian penyimpanan yang selamat dan mudah untuk Ripple anda.

Masih ada dompet lain sekiranya anda mahukan alternatif. Berikut adalah pilihan lain.

Dompet Roti min

Sumber: https://allvor.org

Exarpy

Exapry adalah dompet web yang membolehkan anda menyimpan XRP anda dan melakukan transaksi dengan mereka menggunakan aplikasi yang difahami.

Untuk meningkatkan keselamatannya, Exarpy akan memberikan setiap langkah keselamatan kepada setiap akaun. Apabila anda ingin log masuk ke dompet anda, anda diminta untuk memutuskan sambungan dari internet.

Selepas itu, anda akan diarahkan ke halaman log masuk dan diminta untuk memberikan kod PIN bersama dengan kod pengesahan. Dompet kemudian memberitahu anda bahawa selamat untuk menyambung semula ke internet.

Walau bagaimanapun, dompet mengenakan yuran 0,0025 XRP untuk setiap transaksi yang juga merangkumi yuran yang dikenakan oleh rangkaian Ripple.

Exarpy tidak mempunyai jangkauan yang dimiliki oleh Toast Wallet, tetapi ia boleh menjadi pilihan yang menarik.

Dompet Tepi

Dompet Tepi adalah dompet sumber terbuka yang tersedia untuk peranti mudah alih yang menggunakan sistem operasi iOS dan Android.

Edge menyulitkan akaun secara tempatan pada peranti pengguna. Ia tidak akan pernah mempunyai akses ke nama pengguna atau kata laluan pelanggannya. Akaun akan disandarkan secara automatik sebagai langkah yang tidak selamat sekiranya berlaku kerosakan pada peranti anda atau dicuri. Pengguna dompet adalah satu-satunya yang menyimpan kunci peribadi utama ke akaun mereka.

Dompet ini juga menawarkan pilihan keselamatan tambahan dengan pengguna dapat meningkatkan akaunnya. Ini termasuk Pemulihan Kata Laluan dan sistem pengesahan 2 faktor Satu Sentuhan. Prasarana pelayan Edge terdesentralisasi, membiarkan pengguna berinteraksi secara langsung dengan lejar kripto yang diedarkan yang mereka gunakan. Ini bermakna bahawa walaupun pelayan Edge mengalami waktu henti, dompet tetap berfungsi.

Lejar Nano S

Lejar Nano S adalah dompet simpanan sejuk yang mempunyai reka bentuk yang serupa dengan pemacu USB yang mempunyai antara muka OLED. Dompet jenis ini dianggap paling selamat kerana menyimpan kunci peribadi anda di luar talian, menjadikannya praktikal kebal terhadap sebarang serangan dalam talian.

Peranti ini serasi dengan komputer, komputer riba atau peranti mudah alih yang mempunyai port USB, yang membolehkan anda menghantar dan menerima XRP dengan cara yang selamat dan bebas dari masalah. Dompet ini juga dilengkapi layar paparan berasingan yang memungkinkan anda melihat kunci benih yang dibuat setelah setiap transaksi dijalankan.

Kunci peribadi disimpan di tempat yang berasingan di dalam peranti kerana ia telah menggabungkan firmware yang sangat disulitkan ke dalam reka bentuk cip gandanya. Setelah memasukkan peranti ke PC, anda akan diminta untuk memberikan kod PIN 4 digit, langkah yang menambahkan keselamatan tambahan pada dompet ini.

Tidak seperti dompet lain, Ledger tidak mempunyai had jumlah syiling XRP yang ingin disimpan oleh pengguna. Dompet ini juga menyokong pelbagai jenis cryptocurrency lain.

Inilah kelebihan penting yang dimiliki Ledger; bahawa ia dapat menyimpan syiling lain. Oleh itu, jika anda mahu XRP anda berada dalam dompet yang sama dengan BTC atau ETH anda, ini adalah tempat yang anda mahu pergi. Toast Wallet dan yang lain di atas dibuat untuk XRP sahaja, jadi terhad dalam apa yang mereka dapat untuk keseluruhan portfolio anda.

tinjauan lejar nano 600x336 1

Sumber: https://99bitcoins.com

Keputusan

Untuk dompet XRP sahaja, Toast nampaknya merupakan pilihan terbaik yang ada. Kami suka Toast kerana pengalaman penggunanya, ciri keselamatan dan fokus pada sokongan Ripple. Walau bagaimanapun, jika anda menyimpan banyak duit syiling yang ingin anda simpan dalam satu dompet, Ledger Nano S mungkin adalah tempat yang ingin anda putar.

Cole adalah penulis bebas yang memberi tumpuan kepada cryptocurrency dan teknologi yang baru muncul. Artikel sebelumnya tentang Masternodes telah dipaparkan di laman web kripto terkemuka dan dipetik dalam Whitepapers

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me