Ramalan Harga Tron (TRX) 2021 – Peningkatan Rangkaian, Analisis Harga Jangka Pendek dan Jangka Panjang

(Dikemas kini 13 Februari 2020) Sejak pelancaran mainnet dan pengambilalihan BitTorrent, tahun lalu, perkembangan positif terus berjalan dengan cara Tron yang menjanjikan pengaruh positif terhadap harga TRX dalam beberapa bulan akan datang.

Setakat ini, tiga item besar telah mengubah harga TRX dan akan terus mempengaruhinya dalam masa terdekat. Ini termasuk: garpu keras Tron Network yang akan datang, integrasi dengan Coinpayments, dan hitung mundur ke pelancaran Mesin Maya (TVM).

Beli Tron on Binance hari ini!

Seperti yang ada sekarang, TRX berada pada kedudukan pasaran # 15 dengan harga syiling hampir $ 0,015.

Apa yang difikirkan oleh Pakar 

Sejak kebelakangan ini, Tron terus meningkat sejak berjaya beralih dari Ethereum Blockchain. Platform ini telah mengadakan beberapa kolaborasi terkenal yang tidak melupakan pembelian BitTorrent. Platform ini juga telah mengalami peningkatan besar-besaran dalam privasi dan keselamatan.

Pakar memanggil Tron sebagai hiburan masa depan dan mereka memberi nasihat bahawa ini adalah masa yang tepat untuk melabur dalam projek ini kerana pasaran terus menunjukkan tanda-tanda pergerakan menaik. Baru-baru ini, Justin Sun melabel platform sebagai “Ethereum killer” kerana TRON Dapps terus menguasai pasaran cryptocurrency.

CoinSwitch menjangkakan Tron akan mencapai $ 0,4 pada tahun 2020. Tetapi, harganya dijangka turun naik lebih banyak berbanding tahun-tahun sebelumnya. Oleh itu, platform ini menjangkakan TRX akan mencapai harga puncak pada bulan Julai, selepas itu ia akan turun ke tahap $ 0.3 dan akhirnya turun lebih tinggi ke tahap $ 0.24 pada akhir tahun.

Udi Wertheimer, seorang pemaju Bitcoin, percaya bahawa TRX berpotensi untuk mengalahkan ETH pada tahun 2020. Berdasarkan andaian itu, maka harga TRX harus meningkat jauh.

Beli Tron on Binance hari ini!

Faktor lain yang mendorong harga Tron termasuk;

Peningkatan Rangkaian Tron

Harga Tron (TRX) dijangka meningkat dengan peningkatan rangkaian yang akan segera dicapai. TRX dipasang pada garpu keras pada 28 Februari, dan menurut Justin Sun, pengasas platform, garpu akan menampilkan empat peningkatan utama.

Didalam tweet dibuat pada 24 Februari, ciri baru akan merangkumi; pengurusan multi-sig dan akaun yang siap institusi, penyesuaian tenaga dinamik untuk prestasi masa nyata, keselamatan mesin maya dan pelayan acara yang lebih baik untuk dApps dan peningkatan prestasi 50 peratus dari tahap semasa.

Peningkatan multi-tandatangan dan pengurusan akaun akan memberikan lebih banyak keselamatan untuk urus niaga di blockchain. Dalam tweet lain, Justin Sun menyatakan bahawa kemas kini adalah apa yang diperlukan untuk pelabur institusi untuk terlibat dan perkongsian Tron baru-baru ini dengan BitGO akan membuat institusi platform siap.

Peningkatan sistem pengurusan tenaga yang dinamik akan meningkatkan kecekapan blockchain dan menyelaraskan prestasi rangkaian dan pengurusan tenaga.

Peningkatan ketiga akan menumpukan pada prestasi walaupun tidak ada spesifik mengenai bagaimana peningkatan 50 persen akan dicapai.

Namun, sejauh ini Tron berjaya mengungguli Ethereum dalam hal kelajuan transaksi.

Peningkatan keempat akan menyaksikan beberapa peningkatan dan penambahbaikan keselamatan pada Mesin Maya Tron yang memenuhi keperluan pembangun dApp. Terdapat juga pelancaran pelayan acara.

Peningkatan ini diharapkan dapat mempengaruhi harga Tron secara positif dalam beberapa bulan akan datang, dan ini semestinya menarik bagi semua pelabur crypto. Sesungguhnya, beberapa khabar angin mengenai perkongsian baru antara Baidu dan Tron membolehkan mata wang maya bergerak lebih tinggi.

CoinPayments Menambah Tron, Membukanya Sehingga 2 Juta Kedai

Seterusnya, Tron telah ditambahkan ke platform CoinPayments; membolehkan pemegang TRX menggunakan mata wang dengan lebih daripada 2 juta peniaga di peringkat antarabangsa. CoinPayments adalah pemproses pembayaran pertama yang membolehkan pemegang altcoin menggunakan pegangan mereka secara komersial, dan penambahan TRX adalah penambahbaikan koin itu dan juga platform CoinPayments. Senarai lengkap pedagang CoinPayments boleh didapati di laman webnya, begitu juga dengan syiling lain yang disokongnya.

Ini hanyalah satu lagi langkah kegunaan untuk token TRX; lebih banyak yang mewujudkan permintaan yang lebih tinggi bagi pelabur, pembeli, dan pengguna internet untuk menahannya. Pada bulan Mei, walaupun pada masa itu merupakan pasaran kripto yang berbeza, Verge melihat peningkatan serius untuk penyenaraian Coinpayments, kesan yang mungkin akan datang kemudian.

Sekiranya Tron dapat terus menjana perkongsian seperti ini — yang tertumpu pada penerapan TRX di dunia nyata — ia mula memperoleh kelebihan berbanding dengan 20 syiling teratas yang bersaing. Ini meletakkannya sebagai calon utama untuk gerbang pertukaran fiat baru, faedah yang dibahas kemudian dalam artikel ini.

Pelancaran Mesin Maya Tron 

Terakhir, pemegang Tron memandang ke depan dengan gembira karena kami baru seminggu keluar pelancaran Mesin Maya Tron (TVM) – tempat permulaan sebenar ekosistem Tron. Dengan ini, pembangun akan dapat membuat aplikasi di TVM, menjalankan aplikasi berasaskan ETH, dan yayasan Tron akan berusaha untuk memperluas transaksi sesaat (TPS) untuk menunjukkan kepantasan Tron terhadap pesaing. Akan ada siaran langsung dan perayaan untuk pelancaran TVM, hari mercu tanda untuk duit syiling.

TVM adalah roti dan mentega Tron. Ia adalah mesin yang digunakan Tron dan TRX akan digunakan. Anggap saja sebagai App Store atau gedung Google Play yang setara dengan Tron (artikel lain menyebutnya sebagai “McGyver” crypto). Di sinilah pencipta dapat menggunakan teknologi ini untuk mencipta masa depan. Mata akan melancarkan pelancaran ini dan apa yang mengalir ke TVM dalam beberapa minggu pertama. Pelancaran yang berjaya adalah mustahak; dan akan bermain dengan pelabur yang melihat TRX.

Jangka panjang, jika Tron dapat menggunakan TVMnya untuk membuktikan bahawa kemampuan teknologinya setara Ethereum, ia akan menunjukkan kepada para pelabur bahawa nilai kedua-dua syiling itu semestinya lebih dekat (Ethereum akan menampilkan kontrak pintar, tentu saja, tetapi Tron dapat menjadi tuan rumah melalui TVM). Ethereum, berdasarkan cap pasaran, 20x lebih berharga daripada Tron, jarak yang dapat disamakan dengan projek positif yang diletakkan di Mesin Maya.

Beli Tron on Binance hari ini!

Faktor Harga TRX Jangka Panjang Yang Perlu Dipertimbangkan

Analisis jangka panjang melihat beberapa faktor yang berbeza. Mari kita mulakan dengan pergerakan harga. TRX ICO berharga kira-kira $ 0,0019, jauh dari kedudukannya hari ini, walaupun jauh lebih lama dari ketinggian duit syiling sepanjang masa hampir 30 sen.

Tron mempunyai satu lagi mega-ICO; membawa masuk $ 70 juta USD. Sehingga Mei, masih terdapat lebih dari satu juta alamat dompet memegang TRX, bukti bahawa banyak yang ditahan sejak awal dan pemegang baru telah bergabung.

gambar ditampal 0

Tempat seterusnya untuk melihat ialah kelantangan. Kelantangan TRX kuat dan stabil. Jumlahnya berjumlah kira-kira $ 200 juta setiap hari, diberikan atau diambil, dan ia tersebar di dua saluran perdagangan utama: perdagangan USDT dan perdagangan BTC. Bercampur di dalamnya terdapat perdagangan ETH, tetapi yang tertinggi (pada hari tertentu) hanya $ 5 juta daripada $ 200 juta (2.5%) dan perdagangan fiat, yang paling tinggi dipasangkan dengan KRW (tidak hairanlah, orang Korea biasanya peniaga fiat tertinggi). Tetapi ini hanya $ 6.5 juta. Bahagian yang sangat kecil.

Jadi, perdagangan fiat masih sangat tidak dapat dinyatakan di sini. Ini bermaksud bahawa TRX mempunyai peluang besar untuk memasuki penjualan fiat yang lebih banyak; sama ada lebih banyak KRW atau TKY, atau, lebih penting lagi, transaksi fiat dari China, A.S. dan Eropah. Apabila ini berlaku (sama ada Coinbase mungkin untuk perdagangan USD), kita akan melihat lonjakan jumlah (tidak semua pembelian tentu saja) yang kemungkinan akan menaikkan harga TRX.

Poket Dalam dan Tron China

China adalah kunci yang hebat dengan Tron. Ringkasnya, mereka tidak berada dalam permainan sekarang (Yuan Tiongkok dianggarkan berada pada 1% dari jumlah perdagangan BTC). Kami tidak melihat CNY berpasangan dengan TRON, atau syiling lain, dan kami tidak melihat firma China benar-benar mula dilaburkan ke dalam duit syiling.

Tron adalah sebahagian daripada tiga orang Cina besar untuk dilihat; bersama dengan NEO dan VET. Sekiranya dan kapan (dan sepatutnya ‘kapan’) China mulai menghangatkan kripto, ia akan berusaha meningkatkan projek nasionalnya sebelum projek antarabangsa. Anda dapat melihatnya dengan VET pengumuman bekerjasama dengan kerajaan China. Tron dapat melihat faedah yang sama.

Adegan modal teroka China telah meletup seperti sebelumnya. Anda dapat melihat carta dan penulisan di sini, tetapi pendeknya adalah bahawa firma VC dan syarikat berteknologi besar China memompa wang ke syarikat permulaan. Menghidupkan suis China boleh menukar Tron semalam. Bahkan petunjuk bahawa China akan membenarkan wang – pelabur peribadi dan institusi – kembali ke crypt dapat menggandakan harga Tron semalam.

Analisis Pandangan Perdagangan TRON (TRX) Ramalan Harga Dikemas kini 13 Februari 2020

TRXUSDT / 1D oleh SadeQ_Qiassi pada TradingView.com

Pedagang jangka panjang ini menganggap bahawa ini adalah momen besar bagi pasangan perdagangan TRX / USDT. Walaupun dia tetap bersikap netral terhadap keseluruhan pasaran, dia percaya bahawa harganya kini berada di zon rintangan. Mata wang maya akhirnya boleh keluar dari kawasan itu dan harganya pasti bergerak lebih tinggi. 

Penganalisis mengatakan bahawa jika harga mampu menembus semua tahap rintangan, maka mungkin sangat sukar untuk menghentikannya daripada bergerak lebih tinggi. Kawasan penggabungan yang ditunjukkan oleh pedagang terletak antara 0,047 dan 0,054 USDT per TRX. Harga TRX sepanjang masa kini berada pada tahap 0.40 setiap duit syiling.

TRX-USDT oleh waqarzaka86 pada TradingView.com

Pasangan perdagangan TRX / USDT boleh berubah pada masa depan menurut penganalisis. Kami melihat bahawa duit syiling kini diperdagangkan pada sekitar 0,028 USDT. 

Terdapat rintangan yang jelas pada 0,03273 USDT setiap duit syiling yang tidak membenarkan harga mata wang digital terus bergerak lebih tinggi. Namun, mungkin memerlukan sedikit masa sebelum mata wang digital mencapai tahap harga ini. 

Penganalisis berpendapat bahawa adalah mungkin bagi TRX untuk memulakan trend kenaikan harga sepanjang tahun 2021. Ini dapat membantu mata wang maya bergerak ke arah $ 0.03273, $ 0.03662 atau $ 0.03905. Semuanya tentu bergantung pada arah keseluruhan pasaran crypto.

TRX / USDT akan bergerak ke atas oleh T_V_TreeTrader pada TradingView.com

Mata wang maya TRX saat ini dapat diperdagangkan dalam segitiga menaik di mana kita melihat bahawa mata wang maya telah membuat angka ABCDE yang dapat berakhir dengan sentuhan baru batas bawah segitiga dan bergerak lebih tinggi. 

Penganalisis berpendapat bahawa mustahil bagi TRX untuk menembusi di atas 0,03 USDT dan terus bergerak lebih tinggi ke arah 0,035. Ini mungkin mengambil masa beberapa hari atau menjadi langkah letupan. Oleh itu, jika kita melihat bahawa TRX memecah tembok pada 0,03 USDT, kita akhirnya dapat melihat pergerakan menuju harga yang lebih tinggi dalam beberapa minggu atau bulan mendatang.

PREDIKSI HARGA TRX UNTUK SPRING 2021 oleh allulaine1 pada TradingView.com

Menurut penganalisis, mungkin TRX bergerak lebih tinggi dalam beberapa bulan mendatang. Dia berkongsi analisis di mana dia menunjukkan bahawa TRX pulih dari $ 0,02581 dan ia dapat terus bergerak lebih tinggi sepanjang 2021. 

Walaupun ini boleh menjadi sangat positif, carta yang ditunjukkan oleh penganalisis dapat mendorong TRX ke arah $ 0,08 USDT setiap duit syiling. Lebih-lebih lagi, TRX dapat terus bergerak ke $ 0.10 dalam jangka pendek. Segala-galanya akan bergantung pada bagaimana Bitcoin (BTC) dan cryptocurrency lain berkelakuan di masa depan. Pada bulan-bulan berikutnya, pasaran lembu dapat terus dan mendorong harga mata wang maya ini lebih tinggi.

Tron (TRX) – 19 Disember oleh bacaCrypto pada TradingView.com

Untuk pasangan perdagangan TRX / USDT, pedagang melihat bahawa ada kemungkinan besar untuk menembusi di atas 0,032 dengan mengikuti titik profil volume. Sekiranya kita mendapat sokongan pada titik 0,032, maka ia akan memutuskan garis aliran menurun semasa dan menyentuh titik 0,037 yang sekarang kita lihat dalam carta. 

Kemudian, TRX juga boleh jatuh dan mengubah trend. Sekiranya ia jatuh pada tahap semasa 0,03963 USDT, maka kita harus menggunakan perintah stop loss untuk mengurangkan risiko kita dan keluar dari kedudukan. Jika sebaliknya, kita bergerak menuju 0,02669 USDT per TRX, atau pada garis aliran menaik, kita perlu menggunakan Stop Loss untuk mengekalkan keuntungan atau kerugian anda.

Beli Tron on Binance hari ini!

Kesimpulannya

Perkembangan positif yang berlaku di sekitar Tron sepanjang tahun lalu dan carta kenaikkan harga di atas menunjukkan masa depan yang positif untuk harga TRX. Adalah bijaksana bagi semua pelabur untuk menambahkan beberapa TRX pada portfolio crypto mereka ketika pasaran bersiap untuk bergerak menjelang akhir tahun.

Sekiranya berminat, anda boleh mengikuti pautan di bawah untuk mengetahui cara membeli TRX di Binance.

[Ikuti pautan ini untuk mengetahui cara membeli TRON TRX di Binance]

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai TRON? Baca tentang bagaimana urus niaga Tron memperoleh syiling utama lain dalam artikel mendalam kami. Anda juga boleh membaca tentang bagaimana harga Tron dinaikkan awal tahun ini dengan khabar angin mengenai perkongsian besar.

Tempat terbaik untuk membeli atau berdagang untuk TRX dihidupkan Binance. Selepas itu, anda boleh menggunakan ciri-ciri hebat TronWallet untuk menahan TRX anda. Pada masa yang sama, Exodus telah memberikan sokongan untuk Tron, yang bermaksud pengguna kini dapat memegang TRX mereka dengan selamat dan tanpa masalah besar. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me