Okcash vs. Reddcoin – Battle of PoS Cryptocurrencies

Cryptocurrency Proof-of-stake (PoS) mempunyai banyak kelebihan teknikal. Mereka kini semakin popular kerana kebimbangan persekitaran yang semakin meningkat di sekitar perlombongan cryptocurrency.

Sesetengah PoS mata wang juga memberikan dividen kepada pelabur untuk memegang syiling, menjadikannya cukup menguntungkan. Anda hanya perlu menyimpan beberapa token PoS di dompet anda untuk memperoleh pendapatan pasif.

Dua daripada duit syiling PoS yang lebih popular adalah OkCash dan ReddCoin — yang mana kedua-duanya memperoleh kejayaan harga dalam beberapa minggu terakhir. Baik Okcash dan Reddcoin dibina berdasarkan mekanisme konsensus Proof-of-Stake.

Ini adalah projek yang sangat berbeza tetapi perlu ditimbangkan teknikal bagi mereka yang ingin membuat pelaburan dalam syiling PoS.

Apa itu OKCash?

Pada zaman maklumat, ketika data digital dapat dikirim ke mana saja di dunia hampir seketika, tidak ada alasan untuk pemindahan aset digital menjadi lambat dan mahal.

Cryptocurrency terbesar ke-625 berdasarkan had pasaran (pada masa penulisan ini), OkCash adalah garpu dari Litecoin, dan merupakan salah satu mata wang digital PoS yang lebih rendah. Mata wang mempunyai kadar pengesahan yang lebih tinggi daripada kebanyakan aset digital lain.

Tangkapan Skrin 6

Sumber: http://okcash.io/

OKCash adalah cryptocurrency sumber terbuka yang membanggakan dirinya sebagai tidak terdesentralisasi sepenuhnya. Itu bermaksud sesiapa sahaja boleh menyumbang kepada kod perisian OKcash.

Ia boleh digunakan dengan lancar di media sosial. Contohnya, anda boleh menghantar token OKcash kepada sesiapa sahaja di Twitter atau Reddit, walaupun penerima tidak mempunyai dompet.

Rangkaian blockchain OKCash mudah digunakan dan dibuat khas untuk memudahkan semua orang.

Duit syiling ini juga dibina sedemikian rupa sehingga orang dapat memperoleh lebih banyak token dengan hanya menyimpan sejumlah wang dalam dompet OKcash mereka. Token mendapat taruhan dan mula memperoleh lebih banyak duit syiling pada peratusan tetap tanpa menghendaki pemegangnya membeli peralatan perlombongan. Kelebihan lain termasuk fakta bahawa OkCash tidak mempunyai syarat had yang lebih rendah, dan ambang masuknya sangat rendah.

Tangkapan Skrin 7

Sumber: http://okcash.io/

OKcash boleh dibeli dengan GiroPay dan KEBERKESANAN. Juga, saat ini diperdagangkan di Cryptopia, Bleutrade, dan Bittrex.

Sejarah OKcash

Cryptocurrency OKcash dilancarkan pada tahun 2014 oleh pemaju utama tanpa nama bernama OKToshi. Ia bermula sebagai model crossbreed POW / POS, tetapi pada masa ini model POS. Kini terdapat 75 juta duit syiling OKcash yang beredar.

Apa itu ReddCoin?

Reddcoin bertujuan untuk menjadi mata wang penentu untuk platform sosial seperti Twitter, Reddit, Facebook, Youtube, dan Berkedut. Ini adalah mata wang maya yang dirancang untuk disatukan dengan rangkaian dan platform sosial yang besar. Menurut pemaju, pihaknya harus membuka ruang untuk pengewangan kandungan yang pelbagai yang disokong oleh suka, komen, perkongsian dan bahan penghargaan lain yang disiarkan di rangkaian sosial.

Tangkapan Skrin 8

Sumber: https://reddcoin.com/

Sebagai contoh, dengan andaian bahawa anda benar-benar menikmati dan “menyukai” catatan di Twitter, anda boleh memberikan beberapa ReddCoin ke poster dengan bayaran transaksi 0%.

Pemilik memperoleh ganjaran saham

Reddcoin menggunakan algoritma PoS dan bukannya Proof-of-Work (PoW) untuk mengedarkan token digital di seluruh rangkaian. Seorang pengguna dapat memperoleh wang melalui penagihan dan bukannya melombong.

Bukti Kecepatan Stake (PoSV)

Mata wang kripto didasarkan pada yang istimewa PoSV Algoritma (Proof of Stake Velocity). Algoritma adalah gabungan bukti risiko dan bukti kerja. Ini mendorong pengguna untuk memegang dan memperdagangkan duit syiling. Ringkasnya, ia kelihatan seperti ini: sama seperti dalam algoritma “bukti ekuiti”, semakin banyak duit syiling yang dimiliki pengguna, semakin banyak peluang dia mengesahkan transaksi. Ia cuba menghilangkan kekuatan hash dari tangan pelombong – yang secara beransur-ansur mengubah blockchain menjadi sistem terpusat.

Tangkapan Skrin 9

Sumber: https://reddcoin.com/

Sejarah perkembangan

Projek ini dilancarkan pada tahun 2014 melalui Penawaran Syiling Permulaan (ICO), mengumpulkan sekitar $ 100,000. Pada masa itu, pasaran cryptocurrency baru mula berkembang. Mata wang maya terkenal seperti Ethereum, Monero, dan Sengkang sudah berada di pasaran. Pembangun utama projek ini ialah pengaturcara Larry Ren. Setakat ini, Reddcoin telah mengembangkan platform yang berintegrasi dengan Twitter, Twitch.tv, dan Justin.tv.

Kadar pertukaran cryptocurrency Reddcoin

Reddcoin adalah mata wang maya dengan harga rendah. Pada tahun 2014, tidak lama selepas projek ini dilancarkan, harga RDD kurang dari $ 0,00005 AS. Reddcoin mengalami kenaikan ketara pertama pada awal musim panas 2017 apabila kadar pertukaran kekal pada $ 0,001 AS untuk jangka masa tertentu. Reddcoins boleh diperdagangkan di pertukaran mata wang maya utama seperti Bahagian atas, Bittrex, dan Cryptopia.

Cole adalah penulis bebas yang memberi tumpuan kepada cryptocurrency dan teknologi yang baru muncul. Artikel sebelumnya tentang Masternodes telah dipaparkan di laman web crypto terkemuka dan dipetik dalam Whitepapers.

Gambar ihsan BitcoinIsle.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me