Adakah Binance Coin (BNB) Pelaburan Crypto Paling Selamat pada tahun 2019?

Pasaran cryptocurrency pulih dari trend bear 2018 yang merosakkan semua mata wang maya di ruang tersebut. Binance Coin (BNB), cryptocurrency yang dikeluarkan oleh pertukaran Binance juga telah dipengaruhi oleh pasaran beruang ini. Namun, sejak Disember 2018, mata wang maya mempunyai prestasi yang luar biasa. 

Adakah Binance Coin Pelaburan yang Selamat?

Sebelum menganalisis ciri khusus Binance Coin, perlu disebutkan bahawa mata wang maya cenderung mengikuti kitaran bull dan bear. Sangat mungkin bahawa jika keseluruhan pasaran crypto berkembang, Binance Coin akan berkembang. Perkara yang sama berlaku jika pasaran berada dalam trend penurunan seperti yang berlaku pada tahun 2018. 

Binance Coin mencapai paras tertinggi hampir $ 25 pada 12 Januari 2018, ketika seluruh pasaran crypto berkembang dan berkembang. Pada bulan Disember 2018, BNB jatuh kepada $ 4.5 setiap duit syiling. Namun, sejak saat itu, ia mulai berkembang dan mencapai paras tertinggi sepanjang masa iaitu $ 39 per BNB. 

Binance Coin dikeluarkan oleh Binance sebagai token utiliti untuk pengguna membayar yuran yang lebih rendah pada pertukaran mereka. Selain itu, syarikat ini dapat mengumpulkan dana untuk mendukung pengembangannya di pasaran. Kini, setelah dua tahun dilepaskan ke pasar, BNB mempunyai banyak kes penggunaan, yang memungkinkan pengguna membeli barang dan perkhidmatan, mengambil bahagian dalam pelaburan dan membayar yuran perdagangan. 

Duit Binance

Terdapat 200 juta duit syiling BNB yang telah dikeluarkan ke pasaran. Namun, 100 juta daripadanya dijangka dikeluarkan dari edaran melalui pembakaran duit syiling setiap suku tahun. Ini bererti bahawa harga BNB juga dijangka terus meningkat pada masa depan sekiranya permintaan meningkat. 

Menurut Binance’s kertas putih, 40% token pergi ke Pasukan Pengasas, sementara 50% dari semua token dikeluarkan melalui ICO. 10% terletak di kalangan pelabur malaikat. 

Pembakaran duit syiling setiap suku tahun sangat tinggi untuk mata wang digital. Pembekalan dikurangkan secara sistematik mengikut keuntungan yang dibuat oleh syarikat. Binance menggunakan 20% keuntungannya untuk membeli BNB dan membakarnya setiap suku tahun. 

Seperti yang dilaporkan oleh Changpeng Zhao, pengasas Binance, pasukan yang menerima 40% daripada semua bekalan BNB memutuskan untuk menyerahkan duit syiling mereka dan membakarnya. 

Catatan blog rasmi yang mengumumkan ini berbunyi seperti berikut:

“Jumlah bekalan akhirnya BNB masih berjumlah 100,000,000 BNB. Jumlah bekalan BNB pada masa ini ialah 189,000,000 BNB, yang bermaksud bahawa 89,000,000 BNB masih perlu dibakar. Pasukan ini akan menghabiskan 80,000,000 peruntukan pasukan BNB terlebih dahulu, dan baki 9,000,000 BNB akan dibakar oleh pertukaran Binance.com. “

Ini akan menjadikan pembakaran tertinggi 100 juta token BNB lebih cepat, yang akan memberi kesan dalam waktu yang lebih singkat pada BNB. 

Binance Coin jatuh dari $ 39 pada akhir bulan Jun kepada $ 25.4 pada 17 Julai kerana kedudukan Bitcoin yang semakin kukuh di pasaran. Aset digital yang paling popular telah meningkatkan kehadirannya di ruang crypto dari segi dominasi mencapai hampir 70% dari jumlah nilai pasaran cryptocurrency. 

Sejak mencecah $ 25.4, Binance Coin memperoleh sebahagian daripada nilai yang hilang dan kini diperdagangkan hampir $ 30 per BNB. 

Dari segi BTC, BNB mencapai tahap tertinggi pada April 2019 apabila setiap token BNB dapat dibeli dengan harga 0,0047153 BTC. Selepas tiga setengah bulan, BNB diperdagangkan sekitar 0,00235 BTC setiap duit syiling. 

Perlu diperhatikan bahawa Bitcoin telah berkembang sejak beberapa bulan kebelakangan ini berbanding dengan pasaran altcoin, yang terus merosot tanpa mencari titik bawah. 

Pasukan Binance

Keputusan untuk tidak menggunakan dana yang mereka berikan untuk membuat platform menunjukkan bahawa pasukan ini sepenuhnya fokus untuk membangun pertukaran yang menguntungkan yang akan menggunakan sebanyak mungkin pengguna. Sebagai tambahan, firma ini berusaha untuk menawarkan yang baru dan lebih baik 

Changpeng Zhao sendiri adalah pengasas Bijie Tech, sebuah firma yang menyediakan sistem pertukaran berasaskan awan kepada operator pertukaran. Syarikat ini dapat memperoleh lebih dari 30 pertukaran yang berbeza di benua Asia dan meraih pendapatan berjuta-juta dolar. 

Zhao bukan hanya dua tahun bekerja sebagai CEO Binance, tetapi dia juga bekerja sebagai CTO OKCoin setelah menubuhkannya. 

Ahli pasukan yang lain termasuk Ted Lin, Ketua Pegawai Pertumbuhan, Yi He, pengasas bersama dan CMO, dan Alejandro Isaza, Lead Blockchain Developer. 

Produk Binance

Binance telah berkembang dan menawarkan perkhidmatan baru ke pasaran cryptocurrency. Pada masa ini mereka bukan sahaja pertukaran cryptocurrency spot sederhana, tetapi mereka juga telah mengembangkan pertukaran desentralisasi (DEX), sebuah Meja perdagangan OTC untuk pelabur yang lebih besar, yayasan amal dan Binance Launchpad. 

Pertukaran yang terdesentralisasi dibuat untuk menawarkan kemungkinan pengguna untuk mengawal aset digital mereka. Pertukaran terpusat biasanya menjadi sasaran penggodam dan penyerang. Memang, Binance sendiri digodam oleh 7,000 BTC beberapa bulan yang lalu. Dalam pertukaran yang terdesentralisasi, pengguna tetap mengawal aset digital mereka dengan memegang kunci peribadi mereka. Pertukaran terpusat menyimpan mata wang digital bagi pihak pengguna. 

Melalui meja perdagangan OTC, pelabur yang lebih besar dapat melakukan perdagangan mereka tanpa mempunyai pengaruh besar terhadap harga mata wang digital. Dengan cara ini, mereka dapat memperoleh harga pelaksanaan yang lebih baik untuk perdagangan mereka. 

The Binace Launchpad adalah inisiatif yang dilancarkan oleh bursa yang membolehkan syarikat permulaan mengumpulkan dana menggunakan platform Binance. Dana tersebut boleh dibeli dengan duit syiling BNB dan pengguna diminta mengikuti skema loteri untuk dipilih untuk menyertai IEO ini (Penawaran Pertukaran Awal). Ini menjadikan BNB sebagai duit syiling yang sangat berguna untuk syarikat, pelabur dan seluruh komuniti crypto. 

Pertukaran mata wang digital juga telah melancarkan Yayasan Amal Blockchain yang membolehkan individu menyumbangkan mata wang digital untuk pelbagai inisiatif. Sebilangan besar projek ini terletak di Afrika dan berusaha untuk memberi peluang kepada anak-anak dan benefisiari untuk mendapatkan pendidikan, perkhidmatan yang baik, perhatian penjagaan kesihatan dan banyak lagi. 

Menurut laman rasmi Binance Charity, 1224 penderma menyumbang 493.49 BTC, untuk membantu 74794 individu di beberapa negara termiskin di bumi. 

Seperti yang kami sebutkan di bahagian ini, kes penggunaan Binance Coin juga semakin meningkat di pasaran. Beberapa cryptocurrency dilancarkan di atas Binance Chain menggunakan protokol BEP2. Pada masa lalu, banyak projek melepaskan token mereka di atas Ethereum (ETH). Kini, ICO, projek dan syarikat dapat menggunakan protokol BEP2 berdasarkan Binance Chain untuk melepaskan cryptocurrency mereka sendiri.

Kembali pada 24 Jun, Stabil diumumkan stablecoin pertama berdasarkan Binance Chain. Tujuannya adalah untuk menawarkan pasangan perdagangan di platform Binance DEX dan Binance juga. Pasangan perdagangan pada Binance DEX adalah BNB / USDSB. 

Ini adalah stablecoin BEP2 pertama yang dilancarkan di Binance DEX; memungkinkan bagi projek blockchain lain untuk mewujudkan pasangan perdagangan dalam rantai yang telus, cair dan stabil. 

Untuk Binance menawarkan sokongan EUR dan GBP untuk pengguna, syarikat memutuskan untuk melancarkan pertukaran cryptocurrency yang disebut Binande Jersey. Binance Jersey mempunyai 11 pasangan perdagangan dalam EUR dan GBP. Pengguna juga boleh menebus Binance GBP Stable Coin (BGBP) untuk GBP. Walaupun pertukaran mempunyai jumlah dagangan yang lebih rendah daripada pertukaran Binance tradisional, ini adalah langkah ke arah yang betul. 

Akhirnya, Binance juga berusaha untuk menawarkan pengguna A.S. kemungkinan untuk mempunyai akses kepada pasangan perdagangan yang berbeza di pasaran. Setelah bekerjasama dengan syarikat tempatan di Amerika Syarikat, Binance diumumkan bahawa mereka akan melancarkan Binance US, yang diharapkan dapat menumpukan pada cryptocurrency untuk pasaran A.S.. 

Amerika Syarikat, seperti banyak negara lain, mempunyai kerangka peraturan yang sangat ketat terhadap aset digital tertentu. Inilah sebabnya mengapa agensi pengawal selia ketinggalan untuk mempromosikan token ini atau menawarkan perkhidmatan yang berkaitan dengannya. 

Beberapa mata wang digital yang boleh didagangkan di Binance US termasuk Cardano (ADA), Bitcoin (BTC), Basic Attention Token (BAT), Binance Coin (BNB), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Decentraland ( MANA), NEO (NEO), Koin USD (USDC), Stellar (XLM), dan banyak lagi yang lain. 

Binance menjelaskan mengenai perkara ini:

“Binance US telah mengadopsi Rangka Kerja Penilaian Risiko Aset Digital untuk membantu memilih projek blockchain yang tulus dengan peluang nyata menjadikan dunia lebih cekap, untuk memberikan ketelusan dalam piawaian penyenaraian kami, dan untuk memastikan kepatuhan Binance US dengan syarat undang-undang yang berlaku.”

Beberapa mata wang digital antara sepuluh teratas yang mungkin tidak termasuk XRP, Bitcoin Satoshi Vision (BSV), dan Monero (XMR). Sekiranya Binance Coin ditambahkan ke bursa A.S., diharapkan ia akan menerima kemasukan pelabur baru. 

Kesimpulannya

Akhirnya, laporan yang dijalankan oleh Multicoin Capital menunjukkan bahawa mereka sangat yakin dengan mata wang digital ini dan masa depannya. Penganalisis di Multicoin Capital menganggap bahawa nilai jangka panjang bukan spekulatif token BNB adalah fungsi keuntungan bersih Binance, utiliti BNB, jumlah BNB yang dipegang oleh pengguna dan jumlah dan parameter Binance Chain DEX. 

Dengan berkembangnya projek yang menuntut token BNB, dengan permintaan yang lebih besar untuk token BNB dari pelaku pasaran, dengan pasukan yang telah memutuskan untuk membakar semua syiling mereka yang diterima setelah ICO, dan dengan banyak ciri lain, mata wang digital nampaknya salah satu dari mereka dengan pandangan masa depan yang terbaik. 

Sejak Disember 2018 hingga sekarang, mata wang maya berkembang 766%, membolehkan pengguna mempunyai prestasi yang lebih baik dengan pelaburan ini berbanding aset digital lain seperti Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) atau Litecoin (LTC). Memang, mata wang digital masuk di antara 6 mata wang digital teratas dan dapat terus berkembang pada masa akan datang. 

Ia akan sangat penting bagi pertukaran untuk dapat mengekalkan momentum semasa yang dibina Binance Coin pada tahun lalu. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me