13 IEO Yang Berlaku Melalui Binance Launchpad

(Dikemas kini Jan 2020) Tahun lalu terbukti menjadi tahun tawaran pertukaran awal yang lebih dikenali sebagai IEO. Kaedah penggalangan dana baru membawa industri kripto ribut kerana banyak projek berjaya mengumpulkan berjuta-juta dengan cara ini. Menariknya, IEO pertama berlaku pada tahun 2017 walaupun ia tetap rendah pada puncak demam ICO – kaedah penggalangan dana yang kini IEO nampaknya cepat menggantikan.

Binance telah memimpin ketika datang ke IEO, dan kejayaan luar biasa yang telah dicapai oleh bursa setakat ini telah menyaksikan pertukaran crypto lain tergesa-gesa untuk menawarkan produk serupa melalui peluncuran mereka sendiri.

Di bawah ini kita akan melihat semua 13 IEO yang telah berlaku di Binance melalui pelancarannya.

1.     HADIAH

Gifto adalah token IEO pertama yang ditawarkan di Binance Launchpad pada bulan Disember 2017. Platform ini adalah protokol pemberian universal yang direka untuk menjadi ekosistem kendiri dan mandiri untuk hadiah maya yang dapat dikurasi, dibeli, dikirim, dilacak dan bertukar di mana-mana platform kandungan seperti Facebook, Instagram, Uplive, YouTube dan banyak lagi.

Gifto dicipta oleh Uplive yang merupakan aplikasi live streaming pendapatan dengan pertumbuhan tercepat di dunia yang mempunyai lebih dari 35 juta pengguna di seluruh dunia. Projek ini berjaya menaikkan sasaran hard cap $ 30 juta dalam beberapa minit, dan sekarang tumpuan telah beralih ke peningkatan adopsi besar-besaran.

Terdapat integrasi dan perkongsian yang signifikan dalam perancangan ketika Gifto mengejar visi yang lebih besar untuk menjadikan GTO sebagai token hiburan sosial nombor satu. Setakat ini, token itu digunakan dalam permainan, streaming langsung, seni, amal dan hadiah maya.

2.     PAYUDARA

Bread adalah platform perkhidmatan kewangan terdesentralisasi yang berkembang pesat dan digunakan di lebih 140 negara oleh lebih daripada satu juta pengguna. Tokennya BRD adalah yang kedua ditawarkan pada Binance Launchpad pada bulan Disember 2017 yang berjaya mengumpulkan $ 32 juta dalam masa kurang dari 90 minit.

Token tersebut membolehkan pengguna mendapatkan akses ke perkhidmatan premium dan fungsi yang ditawarkan dalam aplikasinya. Pengguna juga boleh mendapat ganjaran melalui program kesetiaan untuk pengguna cryptocurrency. Platform ini berusaha untuk membina bank terdesentralisasi terbesar di dunia. Dan pada intinya, Bread menawarkan kemampuan dompet selamat yang selalu percuma. Oleh itu, membolehkan pengguna menerima, menyimpan dan menghantar cryptocurrency kepada orang lain di seluruh dunia pada waktu tertentu.

Sebentar lagi, platform ini bertujuan untuk menjadi kaedah utama bagi pengguna untuk menyimpan dan memperdagangkan semua aset digital mereka dengan cara yang selamat tanpa melibatkan pihak ketiga atau sebarang perkhidmatan terpusat.

3.     BitTorrent

Tahun lalu menyaksikan gelembung ICO meletup, dan tekanan yang meningkat dari pelbagai pengawal selia menyaksikan banyak projek yang telah mengumpulkan dana mereka melalui ICO terpaksa mengembalikan wang tersebut kepada pelabur mereka. Kewujudan banyak projek penipuan juga tidak membantu, dan kami melihat pelabur kehilangan keyakinan dengan tawaran token.

Namun, pada bulan Disember tahun lalu, Binance mengumumkan bahawa mereka akan membantu pelbagai projek mengumpulkan dana melalui landasan pelancarannya sehingga dapat menangani banyak kebimbangan yang mungkin dimiliki oleh pelabur dan memulihkan kepercayaan.

BitTorrent menjadi IEO pertama 2019 yang ditawarkan menjelang akhir Januari. Projek ini berjaya mengumpulkan lebih dari $ 7.2 juta. Penjualan token berlangsung dalam dua sesi serentak dengan satu melibatkan pembelian yang dibuat dalam duit syiling BNB dan yang lain dalam TRX.

Sesi BNB berlangsung selama 13 minit 25 saat dan menyaksikan 23.76 bilion token BTT dijual sementara sesi Tron berlangsung selama 14 minit dan menyaksikan 35.64 bilion token BTT terjual.

4.     Ambil.AI

Ambil.AI merupakan IEO kedua tahun ini yang ditawarkan di Binance Launchpad. Penjualan token berlaku pada bulan Februari dengan projek berjaya mengumpulkan lebih dari $ 6 juta dalam masa dua puluh dua saat. Wang itu akan digunakan untuk membiayai pembangunan ekosistem.

Fetch.AI adalah platform perdagangan data dan penyedia infrastruktur digital yang menggunakan token FET sebagai media pertukaran. Platform ini membolehkan entri digital autonomi bertransaksi antara satu sama lain tanpa memerlukan campur tangan manusia. Ini menjadikan platform lebih pantas daripada sistem yang dikendalikan oleh manusia dan sesuai untuk pembayaran mikro dan pemindahan data yang cepat.

Secara keseluruhan, platform ini menggabungkan pembelajaran mesin, kecerdasan buatan, sistem pelbagai ejen dan blockchain untuk mewujudkan internet yang ekonomik. Sekiranya anda menghadapi masalah untuk memahami maksudnya adalah persekitaran di mana perwakilan digital bahagian bergerak ekonomi seperti data, perkhidmatan, perkakasan, orang dan infrastruktur dapat menyelesaikan pekerjaan yang berguna melalui perkenalan dan ramalan yang berkesan.

Fikirkan ejen ini sebagai entiti digital atau bentuk kehidupan yang boleh membuat keputusan atas nama mereka sendiri dan juga bagi pihak berkepentingan mereka seperti individu, kerajaan, perusahaan swasta dll..

5.     Rangkaian Celer

Mengikuti janjinya untuk menyokong sekurang-kurangnya satu projek yang baik melalui platformnya, Rangkaian Celer (CELR) menjadi token ketiga yang ditawarkan di pelancaran Binance pada bulan Mac. Keseluruhan penjualan diselesaikan dalam masa kurang dari 17 minit dengan projek berjaya menaikkan cap keras $ 4 juta.

Penjualan tersebut berlangsung dalam satu sesi dan menarik sekitar 3,129 pelabur. Dengan suntikan dana yang baru, projek ini ingin mengembangkan penyelesaian cepat dan terukur yang akan menggunakan kontrak pintar untuk menawarkan transaksi tanpa bayaran.

Jaringan Celer adalah seni bina teknologi dan ekonomi baru yang bertujuan untuk membawa skalabiliti internet ke blockchain yang ada dan yang akan datang melalui teknik penskalaan luar rantai.

Sejauh ini, platform ini menawarkan kemampuan kepada pengguna untuk meningkatkan berbilion-bilion TPS bebas-amanah, selamat dan peribadi.

6. Rangkaian Matic

Rangkaian Matic adalah penyelesaian skala Layer 2 yang mencapai skalabilitas melalui penggunaan rantai sisi untuk pengiraan rantai luar sambil memanfaatkan desentralisasi dan keselamatan rantai utama Ethereum. Projek ini dengan penuh semangat mendorong penerapan blockchain arus perdana dan terus menepati semua janji pada misinya untuk meningkatkan ekosistem blockchain. 40+ Dapp sudah dibina di Matic.

Matic baru-baru ini bekerjasama dengan WhiteBit, pertukaran crypto yang memberi tumpuan kepada keselamatan, kecairan, dan kepantasan pelaksanaan untuk memastikan pemegang MATIC mempunyai akses ke pengalaman perdagangan terbaik di platform.

Setelah menerima pelaburan Seed Round dari Coinbase Ventures, Matic mengadakan penjualan tokennya pada April 2019 melalui Binance Launchpad. Semasa IEO, Binance mengadakan undian dengan pemenang bertuah berpeluang membeli bahagian peribadi mereka yang diperuntukkan daripada 1.9 bilion token MATIC yang ditawarkan, menggunakan BNB. IEO adalah satu kejayaan besar, mencapai capaian $ 5 juta dalam masa 24 jam. Hingga hari ini, IEO Matic kekal sebagai IEO paling berjaya dalam sejarah dari segi prestasi token – bukan sahaja yang diadakan melalui Binance Launchpad tetapi industri secara keseluruhan.

7. Keharmonian

Keharmonian adalah blockchain yang pantas dan selamat yang menawarkan inovasi utama dalam sharding negara dan rangkaian peer to peer. Platform ini mempunyai konsensus BTF yang sangat berskala dengan menggunakan tanda tangan BLS. Ia juga mempunyai protokol penjanaan rawak tersebar yang selamat dengan menggunakan fungsi Delay Function (VDF) yang dapat disahkan. Dan mekanisme pelindung berasaskan PoS adaptif yang menjamin keselamatan rangkaian.

Platform mengadakan IEOnya pada bulan Mei 2019, di mana sejumlah 1.58 bilion SATU token dijual kepada peserta yang menarik dan menuntut tiket loteri yang menang semasa acara tersebut. Setiap token berharga $ 0,003175 atau 0,000092 BNB.

8. Elrond

Elrond adalah blockchain awam throughput tinggi yang difokuskan untuk menawarkan skalabiliti dan interoperabiliti kecekapan keselamatan dengan menggunakan dua elemen utama; bukti selamat baru mengenai mekanisme konsensus kepentingan dan Adaptive State Sharding.

Beberapa ciri utama platform termasuk; konsensus dalam dua pusingan komunikasi dengan tanda tangan BLS yang diubah suai, daya tahan tinggi terhadap serangan jahat kerana rombakan simpul intra dan silang silang, dan kontrak pintar pada seni bina terlindung negara dengan beban seimbang pada pecahan.

Elrond menahan itu IEO pada bulan Julai 2019, di mana 5,000,000,000 token ERD dijual melalui format undian kepada 10833 tiket kemenangan.

9. MENANG

MENANG adalah platform permainan yang membolehkan pengguna bermain, bersosial, dan mempertaruhkan pelbagai ekosistem blockchain yang memanfaatkan token WIN, token asli platform. WINk telah berjaya membina pengalaman permainan terdesentralisasi berkualiti tinggi melalui perlombongan tingkah laku, reka bentuk ekonomi token yang inovatif, dan penggunaan mekanisme insentif lain. Platform ini juga membolehkan para pembangun membina dApps yang mendorong penggunaan sebenar dan juga melibatkan pengguna untuk mengambil bahagian dan menyumbang sebagai pemegang kepentingan aktif di platform.

Beberapa ciri-cirinya termasuk alat dan API pemaju yang membolehkan pasukan mengintegrasikan projek mereka dengan lancar atau membuat dApps permainan yang unik dari awal, Fiat onramps stablecoin, dan lebih banyak lagi integrasi Defi dan ciri-ciri sosial yang terkemuka di industri operasi dan acara.

Platform ini mendakwa sebagai dApp nombor satu dari segi pengguna dan jumlah. Ia diadakan itu IEO pada akhir bulan Julai 2019, di mana 49,950,000,000 token MENANG dijual melalui loteri kepada 200,000 tiket kemenangan.

10. Perlin

Perlin adalah bukti platform kontrak pintar kepentingan tanpa pemimpin yang tidak menggunakan jawatankuasa atau perwakilan, dengan itu memastikan sifat keselamatan Bitcoin dan juga kelajuan yang dapat dibandingkan dengan rangkaian peribadi. Platform ini mencapai throughput 31000+ TPS. Ia mendakwa secara konsisten mempunyai 0 hingga 4 kali kedua hingga akhir, semuanya dimungkinkan oleh mekanisme konsensus probabilistik berdasarkan Wavelet-a-DAG.

Beberapa ciri-cirinya merangkumi nod perkakasan yang minimum; ia cekap dan berskala serta mempunyai komuniti pemaju global yang terlibat.

Platform diadakan itu IEO pada Ogos 2019, di mana 86,530,500 token PERL dijual melalui loteri kepada 13,400 tiket kemenangan.

11. BAND

Jalur Protokol adalah oracle terdesentralisasi yang selamat dan berskala yang berfungsi sebagai protokol lapisan-2 pada blockchain awam. Ini membolehkan dApps memanfaatkan data yang ada di internet tanpa perantara yang dipercayai menjembatani kes penggunaan antara Web 2.0 dan 3.0. Model multi-token band dan mekanisme penentuan memastikan data bebas dari manipulasi.

Beberapa ciri-cirinya merangkumi; menjadikan data tersedia untuk ditanyakan secara rantai menggunakan bukti kepentingan yang didelegasikan untuk memastikan integriti data, yang menawarkan banyak faedah, lebih murah daripada kebanyakan alternatif yang terdesentralisasi dengan lebih dari 50%, dan memberikan insentif ekonomi yang terdesentralisasi.

Platform diadakan itu IEO pada bulan September 2019, di mana 12,368,200 token BAND dijual melalui loteri kepada 19,500 tiket kemenangan.

12. KAVA

Kava adalah platform DeFi rentas rantai yang menawarkan pinjaman dan stabecoin cagaran kepada pengguna aset kripto utama seperti BTC, BNB, XRP, dan banyak lagi. Platform ini disokong oleh lebih dari 100 perniagaan di seluruh dunia, termasuk dana cryptocurrency terkemuka dan projek utama seperti Cosmos dan Ripple. Kava mempunyai dua token; KAVA, sebuah tadbir urus dan token pertanggungjawaban yang bertanggungjawab untuk mengamankan rangkaian dan memilih parameter penting, dan USDX, sebuah stabilcoin yang dikekalkan secara algoritma yang disokong oleh jaminan aset crypto.

Beberapa ciri-cirinya termasuk; kedudukan hutang pelbagai cagaran, tidak ada Pinjaman Rakan Niaga, dan stablecoin yang dikekalkan secara algoritma.

KAVA diadakan itu IEO pada bulan Oktober 2019, di mana 6,521,739 token KAVA dijual melalui loteri kepada 15,000 tiket kemenangan.

13. PERCUBAAN

CUBA adalah broker utama yang khusus dalam perdagangan cryptocurrency dan pengurusan aset. Platform ini memberi pengguna perdagangan agregat melalui akses penuh ke kecairan agregat sekumpulan pertukaran crypto.

Platform ini juga menyokong keputusan pelanggan melalui analisis data yang menawarkan maklumat mengenai data blockchain, data pasar, data sosial, data perdagangan, dan data media yang dioptimalkan oleh model AI dan kuantitatif. Juga, TROY menawarkan pengguna penyelesaian pengurusan aset tumpukan penuh kerana ia dikuasakan oleh perkhidmatan lokasi dan lokasi latensi rendah untuk meningkatkan prestasi algoritma perdagangan frekuensi tinggi.

Platform mengadakan IEOnya pada bulan Disember 2019, di mana 800,000,000 token TROY dijual melalui loteri kepada 20,000 tiket kemenangan.

Selama lebih dari dua tahun, UseTheBitcoin telah melakukan penyelidikan, membuat liputan berita, dan membantu pembaca mencari projek blockchain terbaik. Satu perkara yang kita teruskan ialah Binance.

Binance telah menonjolkan diri sebagai platform perdagangan terbaik untuk pemula dan pedagang berpengalaman dan memberi anda beratus-ratus syiling untuk dilaburkan. Mulakan perdagangan hari ini pada Binance!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me