Cara Membeli Dragonchain DRGN

Panduan Membeli Dragonchain DRGN

Dalam panduan ini kami akan menerangkan apa dan bagaimana membeli Dragonchain, mata wang maya yang telah menarik perhatian beberapa pelabur dari seluruh dunia.

Apa itu Dragonchain?

DragonChain (DRGN) adalah blockchain dan cryptocurrency yang pada awalnya dikembangkan oleh Walt Disney Inc. pada tahun 2014. Pada mulanya ia dikenali sebagai ‘Disney Private Blockchain Platform’, tetapi kemudian ia menjadi sumber terbuka.

Rangkaian ini membolehkan syarikat mula menggunakan aplikasi blockchain dengan selamat, mudah dan tertutup. Selain itu, mereka bertujuan untuk membuat produk yang serasi dengan timbunan pengembangan yang biasa digunakan oleh syarikat seperti Java, C ++ atau Python.

Platform ini menggunakan cryptocurrency Dragons (DRGN) untuk mengendalikan inkubator, marketplace, blockchain dan platform perniagaan.

Sekiranya anda berminat untuk membeli atau memperdagangkan duit syiling DRGN, perkara berikut akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh memulakannya.

Buat Dompet

Untuk memulakan, anda perlu membuat dompet untuk menyimpan duit syiling anda. Anda boleh menggunakan MyEtherWallet, dompet yang sangat penting dan terkenal di pasaran yang digunakan oleh banyak pelabur untuk menyimpan token mereka yang berbeza.

Sekiranya anda ingin membuat dompet, anda perlu masuk ke sini dan tuliskan kata laluan selamat yang akan anda ingat. Selepas itu, anda perlu menekan ‘Buat Dompet Baru.’

Pada langkah kedua, anda perlu ‘Muat turun Fail Keystore’ dan memahami semua amaran. Sangat penting untuk mempunyai sandaran fail ini di beberapa peranti lain seperti pemacu USB.

Selepas itu, anda akan mempunyai kunci peribadi yang tidak disulitkan ke dompet anda. Sangat penting untuk menyimpan kunci peribadi di tempat yang selamat. Contohnya, anda boleh menuliskannya atau mencetaknya. Sekiranya anda menyimpannya di komputer atau telefon, anda mungkin kehilangan duit syiling sekiranya peranti anda dijangkiti.

Kunci peribadi sangat berguna. Kenapa? Kerana jika anda kehilangan peranti anda, jika anda tidak dapat mengaksesnya, atau jika ia musnah, anda boleh mendapatkan kembali dana anda menggunakan kunci peribadi.

Dompet Perkakasan

Kaedah terbaik untuk menyimpan duit syiling anda adalah dalam dompet perkakasan. Ini adalah peranti yang serupa dengan USB dan yang membolehkan setiap pengguna menyimpan kunci peribadi mereka dalam peranti kecil yang tidak pernah disambungkan ke internet.

Dompet perkakasan yang dibuat oleh Ledger dan Trezor menyokong Dragonchain, yang bermaksud bahawa anda boleh menyimpan duit syiling dengan betul.

Sekiranya anda telah menyelesaikan langkah terakhir, anda perlu membuka dompet baru anda. Anda perlu memilih pilihan ‘Keystore File’ dan memuat naik fail keystore yang disimpan sebelumnya. Selepas itu, masukkan kata laluan anda dan tatal ke bawah untuk melihat dompet terbuka anda.

Di skrin ini, anda akan melihat alamat dompet peribadi anda, di sinilah anda akan dapat menghantar syiling Dragonchain yang akan anda beli.

Sekiranya anda membuat dompet anda, langkah seterusnya adalah membeli Ethereum, untuk menukarnya dengan Dragonchain di bursa lain. Pada ketika ini, DRGN tidak mempunyai jalan untuk membelinya dengan “fiat” atau mata wang nasional; jadi anda memerlukan ETH (atau BTC, atau USDT) untuk melakukan ini. Kami mengesyorkan ETH untuk ini.

Sekiranya anda mempunyai Ethereum, anda tidak perlu membeli lebih banyak, tetapi anda perlu menghantarnya ke bursa untuk menjadikan ETH anda menjadi DRGN. Ethereum boleh dibeli di banyak bursa yang berbeza termasuk Coinbase Pro atau Cex.io.

Membeli Dragonchain

Untuk mula bertukar dengan Dragonchain, kami akan menggunakan pertukaran Kucoin yang menyenaraikan Ethereum dan Dragonchain. Sekiranya anda tidak mempunyai akaun di Kucoin, anda perlu membuatnya dan mula beroperasi di sana.

Setelah akaun anda siap digunakan, anda perlu memasukkan Ethereum yang dibeli sebelumnya di Coinbase atau pertukaran lain. Pergi ke akaun Kucoin anda, cari Ethereum, dan tekan ‘Deposit’, salin alamat yang ditunjukkan dan hantarkan ETH dari bursa anda yang lain.

Anda akan melihat bahawa ETH sudah dimasukkan ke dalam akaun Kucoin anda, dan anda sudah bersedia untuk membeli syiling Dragonchain.

Di Kucoin, cari DRGN, pilih jumlah yang anda mahu beli. Setelah memilih semua parameter, anda boleh menekan butang ‘Beli’ dan memiliki duit syiling DRGN anda sendiri. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, tempat terbaik untuk menyimpan dan menyimpan duit syiling anda adalah dompet perkakasan.

Sekiranya anda ingin mengeluarkan duit syiling anda dari bursa, anda harus pergi ke ‘Assets’, pilih Dragonchain, dan kemudian tekan ‘Withdraw.’ Di medan ‘Alamat’, anda perlu menampal alamat dompet perkakasan anda. Setelah jumlah token DRGN dipilih, anda perlu menekan ‘Confirm’ dan ikuti langkah-langkah yang dipaparkan pertukaran.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me