Pengarah Pasaran Kewangan OKEx Lennix Lai Memberi Wawasan mengenai Crypto Markets Post Bitcoin Halving at Consensus: Diagihkan

OKEx (www.okex.com), pertukaran tempat dan derivatif cryptocurrency terbesar di dunia, Pengarah Pasaran Kewangan Lennix Lai mengambil bahagian dalam panel di Consensus: Diagihkan hari ini untuk membincangkan penangkapan risiko dan pengurusan selepas separuh. Dia berkongsi pandangan pakarnya dengan CEO FTX Samuel Bankman-Fried, dan Pengembangan Perniagaan Deribit untuk Asia Lin Chen.

Dikendalikan oleh Ariel Guo Coindesk China, acara terbesar dalam kalendar industri crypto kelihatan sangat berbeza tahun ini. COVID-19 telah menutup industri persidangan dan memindahkan semua acara dalam talian. Jauh dari auditorium yang penuh sesak dan harga masuk peringkat teratas, Konsensus: Diagihkan adalah percuma bagi sesiapa sahaja untuk bergabung dan berlangsung ketika penceramah mengambil bahagian dari kediaman mereka.

Ahli panel memberikan pandangan mereka mengenai arah harga BTC pada masa depan dan bagaimana bahagiannya akan mempengaruhi metrik seperti jumlah dan perdagangan. Dilihat oleh jangka pendek dan jangka pendek sebelum penurunan, CEO FTX mengulas bahawa harga sekarang nampaknya stabil menunjukkan bahawa penambang memegang. Dia percaya bahawa harga BTC kemungkinan akan kekal dalam julat $ 8-9K untuk jangka masa yang akan datang.

Pengarah OKEx sepakat, bagaimanapun, Lai menambah, “Saya fikir dari sudut pandang data sejarah adalah masuk akal bagi orang untuk melihat bahagian tersebut sebagai peristiwa kenaikan harga dalam crypto. Dan pada asasnya, masuk akal juga kerana pembahagian tersebut diharapkan dapat mengurangkan bekalan bitcoin pada masa hadapan. “

Dia terus mengatakan bahawa menjelang separuh, sentimen pasaran baik, carian untuk ‘Bitcoin Halving’ di Google Trends meningkat sepuluh kali ganda dan OKEx telah melihat asas yang kuat pada pra-separuh niaga hadapan, jumlah keseluruhan yang baik , dan kemasukan modal yang baik.

Pasca-Pemisah Pasaran Crypto

Tidak seperti Bankman-Fried, Lai menjangkakan akan melihat tekanan jual jangka pendek. “Dari sudut pandang yang lebih besar, harga bitcoin sangat mungkin meningkat pada separuh, jadi kami akan menjangkakan untuk melihat tekanan ke bawah jangka pendek pada bitcoin juga. Saya fikir secara asasnya mungkin tekanan jual jangka pendek dari pelombong kecil yang kurang cekap yang harus keluar dari pasaran. Jadi, setetes hashrate juga diharapkan setelah dibelah dua. “

Dia kemudian menambah bahawa dia tidak percaya harga Bitcoin akan turun “terlalu rendah” kerana pelombong baru dengan peralatan dan kecekapan yang lebih baik akan online dalam beberapa bulan berikutnya. Lebih-lebih lagi, pelombong yang ada juga akan mendapat keuntungan dari elektrik yang lebih murah semasa musim banjir di China.

Chen bersetuju bahawa akan ada perubahan besar dalam landskap perlombongan kerana banyak pelombong kecil dengan model S9 akan dipaksa keluar dari pasaran. Oleh itu, dia menunjukkan bahawa ini belum terjadi kerana kadar hash pada tahap tertinggi. Walaupun kita mungkin melihat peningkatan turun naik jangka pendek, prospek jangka panjang lebih baik.

Lai berkomentar, “Saya rasa Bitcoin mungkin akan meningkat dan mempunyai tahap tertinggi sepanjang masa dalam dua tahun akan datang.”

Strategi Pengurusan Risiko untuk Peniaga

Ketika ditanya bagaimana pelombong, pemegang syiling, dan peniaga profesional harus menguruskan portfolio mereka dan menjalankan pengurusan risiko, Lai menjawab bahawa pada masa-masa seperti ini, tindak balas biasa akan “membeli di acara – yang sebelum separuh, menjual berita – yang selepas separuh. ” Walau bagaimanapun, persoalan besar masih ada sama ada harga itu sudah masuk. Jual beli menunjukkan bahawa, sebagai peristiwa yang diketahui, ini mungkin.

“Untuk memperdagangkan ini,” kata Lai, “Saya akan menyarankan membeli straddle untuk menangkap pam jangka pendek dalam keadaan tidak stabil. Saya juga menyarankan untuk menjual panggilan perlindungan dengan pegangan BTC anda untuk menjana pendapatan pasif semasa pasaran penurunan jangka pendek. “

Yang mengatakan, “Dalam perspektif jangka panjang, saya masih sangat menaikkan bitcoin. Pembahagian tersebut akan memudar penambang yang lebih kecil dan meninggalkan pelombong yang lebih kuat, yang cenderung tidak mempunyai niat untuk menjual inventori bitcoin mereka. “

TAMAT

Mengenai OKEx

Pasaran cryptocurrency terbesar dan paling pelbagai di dunia, OKEx adalah tempat pedagang crypto global, pelombong, dan pelabur institusi datang untuk menguruskan aset crypto, meningkatkan peluang pelaburan, dan melindungi risiko. Kami menyediakan perdagangan spot dan derivatif, termasuk niaga hadapan, pertukaran berterusan, dan pilihan, cryptocurrency utama, menawarkan fleksibiliti yang besar kepada para pelabur dalam merumuskan strategi mereka untuk memaksimumkan keuntungan dan mengurangkan risiko.

Kenalan Media:

Vivien Choi

E-mel: [e-mel dilindungi]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me