Pemerkasaan Blockchain Wanita – OKEx Meraikan Dengan #WomenInCrypto

OKEx (www.okex.com), pertukaran mata wang kripto dan derivatif terbesar di dunia, memulakan kempen sosial dalam hubungannya dengan Hari Wanita Antarabangsa (8 Mac), untuk menunjukkan penghargaan dan merangkul pemberdayaan wanita kepada industri. OKEx menjemput lebih 20 pemimpin wanita berkembang dalam industri blockchain dan crypto, di pelbagai segmen, mis. bidang media, pengaruhnya, dan pemimpin organisasi, untuk berkongsi inspirasi mereka memasuki bidang ini dan visi mereka ke masa depan.

“Hari Wanita Antarabangsa adalah hari besar bagi semua orang untuk meraikan kesaksamaan gender dan pemerkasaan wanita. Pemimpin Rendah-Cemerlang-Rajin. Ini adalah untuk wanita yang kuat dan menghasilkan kesan positif dalam industri crypto yang dikuasai lelaki. Sebilangan mungkin mengabaikan karya mereka yang luar biasa dan mengabaikan bakat mereka yang luar biasa, tetapi tetap saja mereka bertahan dan bekerja lebih keras lagi, ”kata Jay Hao, CEO OKEx.

2020 – Tahun untuk Pemerkasaan Wanita

2020 adalah tahun untuk pemerkasaan wanita dan kesetaraan jantina berbanding sebelumnya. Sumbangan wanita dalam komuniti Bitcoin meningkat dua kali ganda dari 5% pada 2018, kepada hampir 12.8% hari ini, menurut data terbaru dari Duit Syiling. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, lebih banyak wanita melangkah ke ruang crypto. Selain itu, mereka menunjukkan rasa, kreativiti, dan kepemimpinan mereka yang unik dalam crypto melalui sumbangan luar biasa mereka kepada industri.

“Kempen #WomenInCrypto bukan hanya untuk perayaan hari ini tetapi untuk memberi kesedaran mengenai kesetaraan gender. Di OKEx, kami menghargai bakat wanita kami dan bangga dapat mencapai tahap kepelbagaian jantina yang tinggi di pejabat kami. Di masa depan, kami akan terus memperkasakan wanita dan mewujudkan tempat kerja yang bahagia dan harmoni dengan kesetaraan jantina. ” Jay menambah, dalam surat terbuka baru-baru ini.

Untuk Mendengar, OKEx Menjejak Tinggi dan Rendah dari Blockchain Voices

Untuk kempen yang bermakna ini, ia akan berpusat pada pencapaian luar biasa mereka yang membentuk ruang crypto, dan pandangan mereka tentang bagaimana semua orang dalam komuniti crypto wanita dapat membuat perbezaan secara kolektif.

“Fintech membuka peluang baru untuk wanita yang bekerja, yang, dengan cara mereka, membuka cakrawala baru untuk industri fintech. Ini adalah proses yang saling menguntungkan. Wanita yang semakin kuat dapat dilihat di crypto, ini juga bukan kebetulan bahawa ketua blockchain di salah satu komuniti yang paling berpengaruh di dunia – Forum Ekonomi Dunia – adalah seorang wanita, profesional yang hebat dan ibu kepada tiga orang , ”Kata Kristina Lucrezia Cornèr, Editor Urusan Cointelegraph, sebuah platform media cryptocurrency global yang terkenal. “Wanita adalah sumber yang baik untuk ekonomi, jadi marilah kita menjadi wanita yang kuat. Semoga kita mendorong mereka, semoga kita mendidik mereka. “

“Kami menjadi lebih baik dalam mengetatkan narasi, menjelaskan keuntungan cryptocurrency tanpa terlalu rumit, membina infrastruktur, mengeluarkan produk yang lebih mesra pengguna dengan USP yang jelas. Tetapi masih ada banyak kerja yang harus diselesaikan serta banyak ruang untuk semua jenis orang untuk bergabung, ”kata Christina Comben, Wartawan Cryptocurrency Bitcoinist, sumber utama untuk berita blockchain dan crypto. “Fahami bahawa halangan terbesar untuk masuk adalah diri anda sendiri. Ya, ini adalah industri yang dikuasai oleh lelaki tetapi tidak ada yang secara aktif menolak akses wanita. Banyak wanita yang masuk membunuhnya di ruang angkasa. Blockchain adalah neutral gender. Jangan biarkan sesiapa membuat anda berfikir sebaliknya dan jangan biarkan sesuatu menghalangi anda. “

“Crypto seperti yang kita tahu ia dibina bukan hanya pada blockchain tetapi juga pada komuniti yang kuat. Kami, wanita, adalah pembangun masyarakat semula jadi. Sekarang adalah masa untuk kita berkumpul dan mengambil bahagian dalam crypto dengan tujuan untuk memperoleh kebebasan kewangan dan memanfaatkan set kemahiran semula jadi kita. Sama seperti dolar yang kita belanjakan adalah pernyataan politik – Bitcoin tidak berbeza, ”kata Diana Pires, VP, Penjualan Institusi Crypto.com. “Selama ribuan tahun kami memberikan suara tanpa didengar – cryptocurrency membolehkan kami didengar.”

Wanita di crypto telah lama tidak diwakili, dan mereka layak untuk bersinar dan diperlakukan dengan rasa hormat dan peluang yang sama. Selain daripada berita panas Bitcoin Halving, dengan senang hati mengambil catatan, dalam menghargai industri dengan pertumbuhan yang berbeza. Sila kunjungi Twitter OKEx untuk lebih banyak petikan oleh wanita di crypto.

TAMAT

Mengenai OKEx

Pasaran cryptocurrency terbesar dan paling pelbagai di dunia, OKEx adalah tempat pedagang crypto global, pelombong, dan pelabur institusi datang untuk menguruskan aset crypto, meningkatkan peluang pelaburan, dan melindungi risiko. Kami menyediakan perdagangan spot dan derivatif, termasuk niaga hadapan, pertukaran berterusan, dan pilihan, dari cryptocurrency utama, yang menawarkan fleksibiliti kepada pelabur dalam merumuskan strategi mereka untuk memaksimumkan keuntungan dan mengurangkan risiko.

Hubungan media:

Vivien Choi

E-mel: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me