OKEx Menyenaraikan 21 Token DeFi dalam 30 Hari Terakhir, Memacu Inovasi dalam Ekonomi DeFi

Malta, 4 September 2020 – OKEx (www.okex.com), pertukaran mata wang kripto dan derivatif terkemuka di dunia, telah menunjukkan komitmen kuatnya terhadap ekonomi DeFi dengan menyenaraikan sejumlah 21 token DeFi dalam 30 hari terakhir, meletakkannya di barisan hadapan pertukaran peringkat tertinggi di seluruh dunia dan menonjolkan kemampuannya yang luar biasa untuk mengenal pasti dan memeriksa projek berkualiti tinggi untuk pangkalan pengguna globalnya.

Bulan terakhir telah penuh dengan peluang untuk peminat crypto. Pada awal bulan Ogos, banyak altcoin memimpin dalam lonjakan, termasuk protokol rangkaian Web3 Polkadot (DOT) dan platform blockchain PoS Algorand (ALGO), yang menyaksikan kenaikan 80% hanya dalam dua hari, menyebabkan banyak penganalisis menyatakan bahawa begitu. -panggil "Musim Alt" secara rasmi bermula dengan bersungguh-sungguh. Pada masa yang sama, banyak token IEO, termasuk token OKEx Jumpstart, juga menunjukkan prestasi yang mempesonakan.

Namun, ruang paling menarik sejauh ini adalah ekonomi DeFi yang berkembang pesat, membuat keuntungan meletup bagi banyak pelabur. Menurut Pautan OK data, jumlah capaian pasaran DeFi mencapai rekod $ 17.74 bilion pada 1 September, yang merupakan peningkatan lebih dari 250% dari 1 Ogos, ketika mencapai $ 6.87 bilion.

Dengan komitmen untuk menyediakan projek yang paling menarik untuk para penggunanya, OKEx telah meletakkan bebannya di belakang pergerakan DeFi dan kini telah menawarkan 35 token DeFi, 21 daripadanya telah disenaraikan dalam 30 hari terakhir. Walau bagaimanapun, pertukaran dengan cepat menunjukkan bahawa pelabur harus berhati-hati mencari keuntungan cepat dan harus berusaha memahami tujuan sebenar projek dan masalah yang ingin diselesaikan.

Ketua Pegawai Eksekutif OKEx, Jay Hao berkomentar: “Kami sangat digalakkan bahawa begitu banyak projek DeFi berkualiti tinggi dan inovatif telah muncul di pasar dan dengan senang hati memberikan kesempatan kepada pengguna kami untuk masuk dalam perkembangan mereka. Walau bagaimanapun, kami mematuhi standard yang sangat tinggi ketika memilih produk untuk disenaraikan di platform kami. Hanya setelah penyelidikan mendalam objektif untuk memahami dan meramalkan arah pembangunannya, kita memutuskan untuk maju atau tidak."

Dia menambah:

"Kami mendorong pelabur untuk mengekalkan standard rajin yang sama dan berharap keputusan pelaburan semua peniaga juga berdasarkan pemahaman projek dan analisis rasional."

Sudah tentu, akan selalu ada spekulator yang ingin menaikkan keuntungan yang diperoleh banyak token DeFi. Namun, melampaui lompatan peratusan yang mengagumkan dan demam semasa pertanian hasil, kemajuan yang bermakna dibuat untuk mengatasi asas DeFi yang, ada yang berpendapat, tidak berkembang secepat kenaikan harga token protokol..

Beberapa projek DeFi terbaru untuk melakukan ini termasuk PowerPool, yang bertujuan untuk menyelesaikan masalah pemerintahan pada platform DeFi; UniTrade, yang menangani masalah kecairan rendah yang berkaitan dengan perdagangan pada platform terdesentralisasi; dan UMA, yang dirancang untuk membolehkan Akses Pasaran Sejagat melalui kontrak penegakan sendiri yang membolehkan mana-mana dua pihak untuk merancang dan membuat kontrak kewangan mereka sendiri.

PowerPool (CVP)

PowerPool (CVP) adalah protokol yang sangat inovatif, menawarkan penyelesaian yang mudah untuk mengumpulkan token tadbir urus. Ini membolehkan pemegang token minoriti mengumpulkan pelbagai token DeFi mereka untuk mengumpulkan tadbir urus dan mendapatkan utiliti tambahan sambil menyelesaikan masalah sikap tidak peduli pemilih terhadap banyak protokol yang dibina di blockchain Ethereum. Its pengguna juga boleh memberi pinjaman, mengumpulkan dan mendapatkan insentif di platform.

Dalam jangka waktu yang singkat setelah ditayangkan, CVP telah mencapai kadar pemindahan harian purata sebanyak 5.000 transaksi dan kenaikan purata harian sebanyak 1,000 alamat penahanan, menunjukkan aktiviti yang tinggi.

UniTrade (PERDAGANGAN)

UniTrade adalah platform perdagangan yang sepenuhnya terdesentralisasi yang dibina berdasarkan kumpulan kecairan UniSwap dan tidak memerlukan KYC, tidak ada akaun dan tidak mempunyai had perdagangan. Unitrade juga menyediakan rangkaian fungsi yang tidak ditawarkan oleh UniSwap, termasuk buku pesanan masa nyata, data kedalaman masa nyata, sejarah transaksi dan pesanan had, yang sangat meningkatkan pengalaman perdagangan pengguna.

UMA (UMA)

UMA adalah platform penerbitan aset sintetik yang inovatif dari segi teknologi berbanding produk serupa. Dibangunkan di Ethereum, infrastruktur kewangan UMA terutama menawarkan dua produk: mekanisme verifikasi data (DVM), dan perkhidmatan oracle yang terdesentralisasi dan reka bentuk kontrak kewangan yang tidak ternilai, yang dapat digunakan untuk membuat token sintetik. Sebagai projek teratas di ruang aset sintetik, menurut Pautan OK data, UMA kini menduduki tempat kedua dari segi cap pasaran di antara semua projek DeFi, dengan cap pasaran $ 1.24 bilion.

Selain daripada tiga projek yang menjanjikan di atas, OKEx juga menyenaraikan 18 token DeFi yang lebih baik, termasuk SushiSwap (SUSHI), YFII.finance (YFII), Aave (LEND), Decentralized Information Asset (DIA), yearn.finance (YFI), Xensor (XSR), Proton (XRP), Curve (CRV), Serum (SRM), Kleros (PNK), Mantra DAO (OM), Band Protocol (BAND), Just (JST), REN (REN), Rights Reserve (RSR) ), Nexus Mutual (wNXM), Tellor (TRB) dan YFValue (YFV).

Jay Hao menambah:

“Kami yakin bahawa DeFi akan menjadi tambahan jangka panjang untuk perkhidmatan kewangan tradisional, dan pencapaian semasa hanyalah permulaan. Kami juga menantikan kemunculan projek yang lebih inovatif dan praktikal, dan akan melakukan yang terbaik untuk menyokong pengembangan DeFi. “

TAMAT

Mengenai OKEx

Sebagai pertukaran mata wang kripto dan derivatif yang terkemuka di dunia, OKEx menawarkan pasaran yang paling pelbagai di mana peniaga kripto global, pelombong dan pelabur institusi datang untuk menguruskan aset kripto, meningkatkan peluang pelaburan dan melindungi risiko. Kami menyediakan perdagangan spot dan derivatif – termasuk niaga hadapan, pertukaran dan opsyen berterusan – cryptocurrency utama, menawarkan fleksibiliti kepada pelabur dalam merumuskan strategi mereka untuk memaksimumkan keuntungan dan mengurangkan risiko.

Hubungan media

Vivien Choi

E-mel: [email protected]

@vivienchoi

Ikuti OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me