OKEx Melancarkan Fiat Gerbang Amerika Latin Dengan Rangkaian Settle

Valletta, Malta, 3 Julai 2020 – OKEx (www.okex.com), pertukaran mata wang kripto dan derivatif terkemuka di dunia, telah menjalin kerjasama strategik dengan Settle Network, penyedia penyelesaian fiat-crypto global. Melalui produk terakhir, Latamex, pengguna OKEx kini dapat membeli Bitcoin (BTC) dan eter (ETH) di bursa dengan peso Argentina (ARS), nyata Brazil (BRL) dan peso Mexico (MXN) menggunakan pindahan bank langsung.

Settle Network adalah rangkaian penyelesaian aset digital terbesar di seluruh Amerika Latin untuk pertukaran dan pembayaran rentas sempadan, menyediakan interoperabilitas terprogram antara aset tradisional dan digital dengan memanfaatkan infrastruktur kewangan negara-negara LATAM.

“Salah satu tujuan penting OKEx adalah untuk membolehkan semua orang menikmati perkhidmatan kewangan tanpa perantara dengan mempromosikan ekonomi yang didorong oleh blockchain. Untuk itu, penting untuk menurunkan ambang pertukaran antara mata wang kripto dan mata wang fiat untuk melindungi pengguna di lebih banyak negara dan wilayah, “kata Jay Hao, Ketua Pegawai Eksekutif OKEx, sambil menambah:

“Kerjasama dengan Settle Network sangat penting bagi OKEx. Pengguna Amerika Latin kini boleh membeli BTC dan ETH dengan pelbagai mata wang tempatan dengan cara yang sesuai melalui pemindahan bank. Pada masa akan datang, OKEx akan terus memperluas liputan mata wang fiat untuk membolehkan lebih banyak pengguna membeli cryptocurrency dengan lebih mudah. ​​”

Sejak beberapa tahun lalu ekonomi dunia mengalami kemunduran, orang-orang mulai memikirkan masalah dalam sistem kewangan yang ada – antaranya, yang tidak tersimpan menjadi topik yang tidak dapat dihindari. Pada masa ini, kira-kira 2 bilion orang dewasa di seluruh dunia tidak mempunyai akaun bank, dan orang Amerika Latin merupakan sebahagian besar dari mereka. Walau apa pun, berkat sifat bebas perantara, cryptocurrency mula memainkan peranan yang semakin penting dalam bidang perkhidmatan kewangan.

“Amerika Latin telah terbukti menjadi salah satu pasaran terbesar dengan penggunaan kes penggunaan sebenar,” kata Pablo Orlando, pengasas dan CEO Settle Network. Dia menambah:

"Itulah sebabnya mengaktifkan akses crypto dengan fiat sangat penting. OKEx mempunyai visi yang tepat dalam membuka kemungkinan membeli cryptocurrency dengan peso Argentina, real Brazil dan peso Mexico kepada pedagang Latamnya. Kami gembira dapat terus membuka dan memperkuat pasar untuk mereka di seluruh rantau, negara demi negara."

Bagi kebanyakan orang, langkah pertama untuk menikmati perkhidmatan kewangan yang didorong oleh blockchain adalah menukar mata wang tempatan menjadi cryptocurrency. Setakat ini, OKEx telah menyokong sebilangan besar mata wang fiat di seluruh dunia. Terima kasih atas kerjasama dengan Settle Network, melalui pelbagai produk – seperti Latamex, Settle X, PSP Xramp, dan lain-lain – Pengguna OKEx akan menikmati pengalaman yang jauh lebih baik dalam perdagangan crypto-to-fiat dan pemprosesan pembayaran melalui transfer bank.

TAMAT

Mengenai OKEx

Sebagai pertukaran mata wang kripto dan derivatif yang terkemuka di dunia, OKEx menawarkan pasaran yang paling pelbagai di mana peniaga kripto global, pelombong dan pelabur institusi datang untuk menguruskan aset kripto, meningkatkan peluang pelaburan dan melindungi risiko. Kami menyediakan perdagangan spot dan derivatif – termasuk niaga hadapan, pertukaran dan opsyen berterusan – cryptocurrency utama, menawarkan fleksibiliti kepada pelabur dalam merumuskan strategi mereka untuk memaksimumkan keuntungan dan mengurangkan risiko.

Tentang Settle Network:

Settle Network adalah rangkaian penyelesaian aset digital terbesar di LATAM (Amerika Latin) untuk pertukaran dan pembayaran rentas sempadan. Settle Network menyediakan interoperabilitas terprogram antara aset tradisional dan digital dengan memanfaatkan infrastruktur kewangan di setiap negara di mana ia beroperasi – meliputi pasaran yang paling relevan, termasuk bank terbesar dan ribuan lokasi runcit tunai. Ini membolehkan interoperabiliti tanpa had dan patuh antara aset digital dan mata wang tempatan yang paling penting. Settle Network mempunyai pelbagai produk seperti Latamex (gerbang crypto-to-fiat terbesar di Amerika Latin), Settle X (penyelesaian pembayaran untuk perniagaan, termasuk penyelesaian penerbitan stablecoin), dan PSP Xramp (penyelesaian pemprosesan pembayaran), antara lain.

Hubungan media:

Vivien Choi

E-mel: [e-mel dilindungi]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me