Panduan Ripple (XRP): Harga XRP / USD Live dan Outlook Coin 2020

Contents

Harga Live XRP: Nilai Tukar USD Coin Ripple Masa Nyata

Ripple adalah salah satu syarikat terbesar dalam ekosistem crypto, koin XRP mereka adalah tanda yang anda gemar benci.

Ripple, yang dikendalikan oleh Ripple Labs (awalnya Opencoin), adalah platform dan mata wang. Ini terdiri daripada protokol pembayaran tanpa rasa sakit yang dirancang sebagai rangkaian pertukaran komisen rendah setiap hari menggunakan teknologi yang dipatenkan syarikat, algoritma konsensus protokol Ripple (RPCA). Protokol pembayaran Ripple berharap dapat diadopsi dan disatukan ke bank-bank yang ada hari ini untuk memudahkan transaksi antarabangsa yang cepat di seluruh dunia dengan menyediakan perkhidmatan pengiriman wang rentas sempadan tanpa gesekan untuk membantu mengirim wang ke seluruh dunia.

Dari pengasas Chris Larsen dan Jed McCaleb hingga Ketua Pegawai Eksekutif semasa Brad Garlinghouse, tinjauan syarikat Ripple dan cryptocurrency XRP ini akan menjadi penyelaman mendalam mengenai bagaimana duit syiling XRP yang didambakan (saat ini berada di kedudukan # 3 dalam jumlah cap pasaran) digunakan untuk mewakili dan nilai pemindahan di Ripple Network.

Oleh kerana asas pengguna Ripple (XRP) terus berkembang dengan ramalan harga menaik, mari kita kaji ‘crypto yang lain’.

Apa itu Ripple dan Bagaimana XRP Berfungsi

Ripple vs Stellar, xrp vs xlm, yang mana lebih baik, Ripple (XRP) Vs Stellar (XLM), riak xrp vs bintang xlm

Dalam pengertian yang paling asas, Ripple dapat dianggap seperti sistem penyelesaian kasar masa nyata yang, bersama dengan cryptocurrency ‘XRP’ yang berkaitan, telah dirancang untuk membuat transaksi monetari lebih lancar dan bebas dari pengguna. Projek ini dilancarkan pada tahun 2012 sebagai kaedah untuk menyediakan komuniti kewangan global dengan ekosistem pemprosesan pembayaran dan pengiriman wang all-in-one yang dapat digunakan oleh beberapa entiti yang berbeza seperti:

 • 300 institusi kewangan / perbankan (di 40 negara dan 6 benua)
 • Permulaan
 • Pemilik bisnes
 • Pengguna

Mengikut kertas putih projek, Ripple berusaha untuk menggantikan infrastruktur pembayaran global yang kini digunakan di seluruh dunia dengan sistem yang tidak hanya ‘terdesentralisasi’ tetapi juga berdasarkan sumber terbuka dan mudah diakses oleh orang-orang tanpa mengira latar belakang kewangan mereka. Di samping itu, menggunakan sistem pembuatan token asalnya platform ini membolehkan penggunanya merancang mata wang kripto dan fiat mereka sendiri. Hasil daripada ciri-ciri ini, Ripple telah diterima pakai oleh beberapa pakaian perbankan serta organisasi kewangan kerana pertumbuhan RippleNetnya menjadi kos segera, boleh dipercayai dan murah.

Ketika era Ripple dan XRP berlanjutan, kelebihan RippleNet mempunyai kepantasan, kepastian, pengurusan kecairan dan ketelusan meletakkan kedua-dua syarikat dan koin crypto dalam kedudukan yang unik memandangkan ribuan aset crypto di pasaran hari ini.

Mengkaji Asal-usul Ripple: Siapa, Apa dan Bila

riak menghantar dan menerima xrp

Sebelum kita dapat memasuki resume perkongsian Ripple yang mengagumkan seperti American Express, MoneyGram, Santander, PNC, SBI Remit dan BeeTech atau acknolwedge bahawa XRP berdagang di lebih dari 100 pasaran dan bursa, mari kita kembali ke awal dan mengetahui beberapa asal organik syarikat dan token.

Seperti yang mungkin diketahui oleh sebilangan pembaca biasa kami, kerja pada projek Ripple bermula pada tahun 2004 ketika pemaju Jed McCaleb, Arthur Britto, dan David Schwartz menjadi inspirasi oleh sistem pembayaran yang terdesentralisasi yang disebut RipplePay.com yang dirancang oleh seorang pengembang web Kanada bernama Ryan Fugger. Walau bagaimanapun, idea McCaleb adalah menggunakan teknologi blockchain untuk menjadikan sistem di atas lebih telus serta menghilangkan banyak ketidakcekapan yang berkaitan dengan ekosistem Bitcoin (seperti penggunaan kuasa yang berlebihan, kelajuan tx yang lemah dan pemusatan) – (yang akan kemudian bertukar menjadi Stellar Lumens (XLM)).

Dalam hal ini, perlu disebutkan bahawa tidak seperti Bitcoin, semua transaksi berdasarkan XRP disahkan melalui penggunaan suara konsensus di seluruh masyarakat dan bukannya pengguna harus bergantung pada pelombong untuk menyoroti transaksi mereka.

Pada tahun 2012, pasukan dev utama Ripple menyambut Chris Larsen yang kemudian meminta Fugger memberikan izin yang diperlukan kepada pasukannya untuk terus bekerja di RipplePay.com dan mengubah platform menjadi sistem cryptocurrency dan monetari yang lengkap. Perkembangan ini membantu memacu penciptaan OpenCoin – sebuah organisasi yang kemudiannya akan dibaptiskan semula sebagai Ripple Labs.

Sekitar waktu ini, Larsen dan rekan juga mulai mencurahkan banyak masa untuk penciptaan apa yang sekarang kita kenal sebagai Ripple Transaction Protocol (RTO), sebuah sistem yang membolehkan pengguna memfasilitasi pemindahan segera tanpa mengira lokasi fizikal mereka. Agar lebih spesifik, protokol ini serasi dengan sejumlah mata wang digital dan juga medium aset lain. Pasukan ini memprogramkan kerangka inti RTP sedemikian rupa sehingga hanya bergantung pada buku besar pusat yang akan ditadbir oleh beberapa pelayan yang berlainan secara berterusan untuk tujuan pengesahan transaksi..

Selain itu, untuk membantu memproses transaksi individu dengan lebih pantas, pasukan di belakang Ripple merancang cryptocurrency yang disebut XRP yang dirancang untuk membantu pengguna menggerakkan dana mereka dengan cara yang sangat lancar. Sekiranya itu tidak mencukupi, Ripple juga menghubungkan Bitcoin ke keadaan asalnya, sehingga membolehkan peminat crypto menggunakan platform untuk menghantar pembayaran terus ke dompet BTC pilihan mereka.

Semua ini pada dasarnya akan menjadi RippleNet hari ini, yang merupakan rangkaian pembayaran global Ripple. Inilah cara ia berfungsi:

Pada separuh pertama tahun 2013, Ripple Labs mengumumkan pelepasan pelayan rujukan dan pelanggan platformnya sebagai perisian sumber terbuka, dengan itu membolehkan pembangun bebas menyumbang kepada kemajuan masa depan yang dijamin oleh Ripple. Bukan hanya itu, pada awal tahun 2014, pasukan inti Ripple telah mulai mengalihkan fokusnya pada sektor perbankan, untuk mencuba dan mengganti sistem yang sudah ada dan sudah ketinggalan zaman yang masih digunakan oleh banyak bank sehingga hari ini untuk memudahkan mereka urus niaga harian. Sehubungan itu, hanya beberapa bulan kemudian, Fidor Bank yang berpusat di Munich menjadi entiti kewangan arus perdana yang mengadopsi Ripple Transaction Protocol (RTP). Berita ini segera diikuti oleh berita bahawa Cross River Bank yang berpusat di New Jersey dan CBW Bank yang berpusat di Kansas juga mengikutinya.

Pada akhir tahun 2014, Ripple, yang ingin menjadi rangkaian pembayaran global yang paling boleh dipercayai di dunia, telah mengumumkan beberapa perkongsian terkenal dengan pemain terkenal seperti Western Union, Commonwealth Bank of Australia, Royal Bank of Canada dan Earthport, sebuah perkhidmatan pembayaran global yang berafiliasi dengan syarikat seperti Bank of America dan HSBC. Namun, pada tahun berikutnya, Ripple Labs didenda sejumlah $ 700,000 oleh Jaringan Penguatkuasaan Jenayah Kewangan (FinCEN) kerana pelanggaran tertentu yang berkaitan dengan Bank Secrecy Act. Sebagai hasil daripada hukuman itu, orang-orang di Ripple dengan pantas terus menambahkan beberapa modul pemantauan AML ke protokol mereka untuk menjadikannya sepenuhnya mematuhi undang-undang kewangan A.S. yang ada..

Sejak 2-3 tahun kebelakangan ini, Ripple Labs telah berkembang dengan pesat, dengan pejabat-pejabat organisasi ini kini terdapat di beberapa negara yang berbeza seperti Australia, United Kingdom, dan Luxembourg.

Berikut adalah gambar semua pelabur Ripple Labs dari 2013 hingga 2016:

pelabur riak-pelabur

Perkara Utama Yang Perlu Diingat

Semasa bercakap mengenai ekosistem Ripple, transaksi asli hanya berlaku apabila pengguna mempermudah transaksi yang ditandatangani secara kriptografi melalui XRP atau mata wang fiat unik pilihan mereka. Sehubungan dengan itu, perlu diperhatikan bahawa semua transaksi aset digital XRP dipantau menggunakan sistem lejar dalaman Ripple, XRP Ledger.

XRP adalah aset digital terdesentralisasi sumber terbuka yang dibina untuk pembayaran ~ laman web rasmi Ripple.com

Sejak rangka kerja tx rentas sempadan Ripple digunakan oleh beberapa bank di seluruh dunia, semakin banyak orang mula melihat teknologi yang didayakan kripto dengan fikiran yang lebih terbuka.

Oleh kerana penggunaan Ripple yang semakin meningkat di pelbagai domain kewangan arus perdana, sebilangan besar pelabur dan peniaga kini mulai mempercayai platform ini. Dan semasa kita membahas topik penting yang menarik dalam ekosistem Ripple, mari kita pernyataan ini di sana kerana ini adalah salah satu perkara pembahasan makro yang lebih besar mengenai perbahasan Ripple vs XRP yang akan kita ulas di bawah.

ripple-xrp-centralization-brad-garlinghouse-petikan

Riak dan Perlombongan

Tidak seperti cryptocurrency popular lain seperti Bitcoin, Ethereum dan Monero, XRP tidak dapat ditambang. Ini kerana sementara BTC dan aset digital serupa lainnya menggunakan pelombong untuk memproses transaksi asli mereka, pemindahan yang berkaitan dengan Ripple difasilitasi melalui penggunaan kerangka konsensus pengguna seluruh sistem (yang pada dasarnya menjadikan konsep perlombongan tidak berguna).

Di samping itu, ia juga harus diperhatikan bahawa pada awal penubuhannya, pasukan reka bentuk teras Ripple hanya membuat sejumlah 100,000,000,000 XRP – angka yang tidak goyah sejak itu, walaupun ada keluhan masyarakat yang berterusan mengenai perkara yang sama. Juga disebutkan bahawa setelah pelepasan XRP, sebilangan orang mengkritik bagaimana mata wang diedarkan, dengan pengasasnya mengekalkan 20 peratus dari semua token XRP.

Terakhir, kerana “potensi penambangan sifar”, sebilangan peminat kripto memanggil mata wang digital kerana terlalu berpusat. Bukan hanya itu, tetapi fakta di atas juga telah membatasi penggunaan dan pertumbuhan keseluruhan projek dalam beberapa cara.

Apa yang Membezakan XRP dari Cryptocurrency Premier Lain?

Tidak seperti Bitcoin, Ripple disokong oleh ekosistem monetari penuh yang dapat digunakan untuk pelbagai tujuan. Begitu juga, jika dibandingkan dengan Ethereum (platform yang dirancang terutamanya untuk tujuan pengkomputeran) Ripple berurusan secara eksklusif dengan fungsi kewangan seperti pengiriman wang, txs rentas sempadan dan lain-lain. Inilah sebab mengapa Ethereum, EOS, Bitcoin tidak diterima pakai oleh perbankan institusi – kerana mereka kekurangan infrastruktur asas yang diperlukan untuk memproses pemindahan wang yang banyak.

Apa itu Protokol Transaksi Ripple dan siapa yang mengendalikannya?

Ripple Transaction Protocol (RTP) adalah kerangka digital di mana semua proses kewangan Ripple berlaku. Ini berbeza dengan cryptocurrency lain yang menggunakan algoritma konsensus blockchain untuk memudahkan / memproses transaksi mereka.

Sementara kita membahas masalah ini, akan bermanfaat bagi pembaca kita untuk memahami bahawa semua transaksi yang berlaku dalam ekosistem Ripple memerlukan tahap kepercayaan yang sudah ada untuk meneruskannya. Apa maksudnya adalah bahawa jika dua pengguna belum menjalin hubungan kepercayaan, tx yang dimaksud akan tetap dalam keadaan lurus sehingga jalan linier yang melibatkan semua pihak yang bersangkutan terbentuk. Konsep di atas telah dipinjam dari prinsip perbankan Islam di mana semua pertukaran wang dilakukan melalui penggunaan hubungan saling mempercayai dan bukannya mengenakan kadar faedah kepada orang lain.

Sekarang, bercakap mengenai siapa yang mengawal Ripple, melihat infrastruktur teras projek dengan cepat, kita dapat melihat bahawa projek ini jauh lebih berpusat jika dibandingkan dengan sejumlah cryptocurrency lain. Ini kerana Ripple Labs masih mengekalkan peranan utama dalam pembangunan XRP. Bukan hanya itu, organisasi ini juga memiliki bahagian terbesar dari semua XRP yang kini beredar hari ini.

XRP: Tampilan Syiling Cryptocurrency Ripple mendalam

Dalam pengertiannya yang paling asas, XRP dapat dilihat sebagai cryptocurrency yang memberi kuasa kepada ekosistem Ripple. Dalam hal ini, perbandingan analog yang sempurna adalah dengan platform Ether dan Ethereum.

Dari segi nilai XRP, harga mata wang ditentukan hanya oleh berapa banyak orang (pada waktu tertentu) yang menganggap aset itu berguna. Juga, kerana utiliti Ripple yang luar biasa sebagai platform perkhidmatan kewangan, sebilangan bank yang mapan telah mulai menggunakan teknologi ini untuk meningkatkan kecekapan tx mereka secara keseluruhan. Ini telah membantu menaikkan harga XRP dan memberikan kekuatan pasaran yang sangat dinikmati oleh mata wang digital lain pada masa ini.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, ketika Ripple pertama kali dilancarkan, pasukan dev utama projek membuat sejumlah 100,000,000,000 XRP yang dimaksudkan untuk digunakan untuk semua tujuan yang berkaitan dengan transaksi. Juga, tidak seperti cryptocurrency lain, XRP tidak dapat ditembusi, tetapi jumlah peredarannya dapat ditingkatkan – namun, tidak ada rancangan untuk melakukan perkara itu dalam masa terdekat.

Dari sudut pemerolehan, kita dapat melihat bahawa seperti kebanyakan cryptocurrency lain di pasaran hari ini, XRP juga boleh dibeli dari sebilangan platform pertukaran dan perdagangan yang berbeza dengan satu sentuhan butang. Begitu juga, menyimpan XRP juga cukup mudah dan boleh dilakukan dengan menggunakan sebilangan penyelesaian dompet yang berbeza.

Apa Kelebihan yang ditawarkan oleh Ripple?

Penerapan arus perdana: Ripple kini disokong oleh sejumlah institusi kewangan utama dan penyedia pembayaran termasuk HSBC, Western Union, CBA dan Royal Bank of Canada. Ini meletakkan Ripple dalam kedudukan unik penerimaan arus perdana yang dinikmati oleh beberapa mata wang digital lain.

Lampu Hijau dan Serbaguna Peraturan: Sejak awal, Ripple telah meletakkan kepentingan besar dalam mewujudkan kerangka terasnya sejajar dengan kehendak peraturan dari pelbagai agensi kewangan di seluruh dunia. Untuk memahami senario dengan lebih baik, kita dapat melihat bahawa Ripple dapat digunakan untuk menghasilkan token tersuai sementara XRP dapat diperdagangkan terhadap sejumlah komoditi digital seperti mil terbang, minit telefon bimbit dll.

Kos Tx Rendah: Jika dibandingkan dengan banyak penawaran crypto yang berkaitan, Ripple memiliki banyak kelebihan (seperti yuran transaksi yang rendah, kebebasan pembayaran, dan ketersediaan global) yang menjadikannya unik. Bukan hanya itu, tetapi XRP juga merupakan salah satu aset digital terpantas di pasaran hari ini (yang juga menjadi sebab mengapa mata wang tersebut diadopsi oleh begitu banyak institusi perbankan.)

Kelemahan Syiling XRP

Bekalan Terhad: Salah satu masalah terbesar Ripple adalah bekalannya yang terhad – yang kini terhad pada tahap 100,000,000,000. Dan walaupun komuniti penyokong utama projek berulang kali meminta bekalan mata wang meningkat, pasukan dev Ripple mempunyai masa dan sekali lagi menolak untuk membuat lebih banyak XRP – sesuatu yang telah membawa kepada penciptaan masalah deflasi / bekalan yang berkaitan dengan projek tersebut..

Pemusatan: Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, 20% daripada jumlah penawaran XRP adalah milik pengasas Ripple. Selain itu, Ripple tidak dapat ditambang, aspek yang dianggap sebagai salah satu kelemahan terbesar aset utama.

Masalah yang lalu: Pada masa lalu, Ripple Labs telah menghadapi tindakan undang-undang dari pihak berkuasa seperti FINCEN. Sebagai contoh, perlu dinyatakan bahawa pada tahun 2015, agensi kerajaan telah mendenda Ripple Labs sejumlah $ 700,000 kerana melanggar Undang-Undang Kerahsiaan Bank. Begitu juga, Ripple juga digugat tahun lalu atas tuduhan penipuan mengenai skema ICO.

Kekurangan Ketelusan: Masalah utama Ripple adalah bahawa transaksi XRP dapat dibekukan oleh sistem. Contohnya adalah ketika beberapa tahun yang lalu, pengasas bersama Jed McCaleb cuba membubarkan kepemilikan XRP bernilai $ 1 juta – tindakan yang dihentikan oleh entiti pihak ketiga. Episod ini bukan sahaja meninggalkan kesan buruk kepada komuniti kripto global (mengenai utiliti keseluruhan XRP) tetapi juga mengakibatkan banyak orang berpendapat bahawa idea transaksi yang dihentikan oleh entiti pihak ketiga bertentangan dengan asas apa teknologi blockchain dan crypto bermaksud.

Bagaimana Riak Berfungsi?

Oleh kerana populariti Ripple terus meningkat, semakin banyak institusi mula menggunakan XRP sebagai orang tengah dalam pertukaran mata wang fiat mereka. Ini kerana sejumlah aset kewangan yang berbeza tidak dapat ditukar secara langsung antara satu sama lain. Sebaliknya, mereka perlu diperdagangkan melalui penggunaan dolar AS – yang berfungsi sebagai fasilitator pertukaran perantara. Dalam hal ini, Ripple memenuhi fungsi yang sama, tetapi dengan biaya pemrosesan, yang jauh lebih rendah daripada tx berdasarkan USD.

Selain itu, seperti yang disebutkan di bagian sebelumnya, Ripple sekarang juga digunakan oleh banyak bank internasional untuk mempercepat transaksi rentas sempadan mereka. Untuk menjelaskan perkara ini, kita dapat melihat bahawa Ripple pada masa ini mempunyai kadar TPS empat saat setiap transaksi. Angka ini tidak hanya jauh lebih tinggi jika dibandingkan dengan mata wang digital lain yang serupa, tetapi juga jauh lebih cepat jika dibandingkan dengan kapasiti tx dari pelbagai sistem perbankan tradisional.

Terakhir, ekosistem Ripple telah dirancang dengan cara yang membolehkan pengguna merancang token tersuai mereka sendiri yang disokong oleh XRP.

Keselamatan: Adakah menggunakan XRP benar-benar Selamat?

Secara langsung, perlu dijelaskan bahawa sistem kewangan yang bergantung pada komputer atau platform digital lain tidak akan pernah selamat 100 peratus. Walau bagaimanapun, berkaitan dengan Ripple, kami dapat melihat bahawa teknologi tersebut menggunakan sejumlah protokol yang menjadikannya sangat selamat – sehinggakan banyak bank telah memutuskan untuk melepaskan penggunaan sistem natve tx mereka untuk menyokong platform blockchain tx Ripple.

Juga, sejak awal, sudah jelas bagi masyarakat crypto global bahawa Ripple dirancang terutamanya untuk bekerja dalam batasan undang-undang kewangan yang ada sekarang – yang pada dasarnya bermaksud bahawa platform itu mematuhi peraturan yang sama dengan bank konvensional dan penyedia pembayaran harus mematuhi.

Terakhir, selama 4-5 tahun kebelakangan ini, sebilangan penggemar mata wang digital telah mengurangkan Ripple kerana terlalu berpusat. Ini telah melahirkan banyak ketakutan bahawa projek itu, sebenarnya, hanyalah satu skim ponzi atau penipuan yang rumit. Namun, sejak Ripple mematuhi pelbagai peraturan kewangan mainsteram sejak hari pertama, naratif ini gagal mengumpulkan momentum nyata.

Ripple vs Bitcoin

Persoalan yang sering dilakukan oleh banyak pelabur crypto dan peminat teknologi, “Jika Ripple jauh lebih maju daripada BTC, mengapa penggunaannya masih cukup terbatas jika dibandingkan dengan cryptocoin unggulan?”. Jawapan mudah adalah bahawa Bitcoin dan XRP melayani dua fungsi yang sama sekali berbeza. Sebagai contoh, BTC dimaksudkan untuk berfungsi sebagai SOV yang juga dapat digunakan untuk transaksi kewangan. Walau bagaimanapun, Ripple lebih merupakan platform perkhidmatan kewangan gabungan yang menjadikan tx lebih pantas, lancar dan selamat untuk penggunanya. Dengan itu, kesederhanaan Bitcoin menjadikannya lebih menarik bagi banyak pelabur berbanding aset digital utama lain seperti ETH, EOS, ADA dan XRP.

Dari sudut pengangkatan, Ripple menghadapi pertempuran kerana banyak vendor masih lebih suka menggunakan BTC kerana reputasi pasar dan kemudahan penggunaan secara keseluruhan.

Sejauh ini, jumlah peniaga yang menggunakan BTC jauh lebih tinggi daripada mereka yang menggunakan XRP.

Bagaimana XRP sebagai Kenderaan Pelaburan?

Walaupun banyak orang terus menggunakan BTC dan ETH kerana mereka berpendapat bahawa aset ini akan terus bertambah banyak ketika kita melangkah ke masa depan, persoalan sama ada XRP dapat digunakan untuk tujuan serupa juga mendapat banyak momentum dalam beberapa tahun terakhir.

Walaupun XRP tidak menjamin keuntungan, hakikat bahawa platform induknya (Ripple) menjadi semakin popular di kalangan sejumlah institusi kewangan arus perdana, meletakkan mata wang pada kedudukan keuntungan yang unik daripada koin crypto lain yang tidak dinikmati pada masa ini.

Selain itu, berkat fleksibiliti keseluruhan rangkaian Ripple, semakin banyak syarikat mencari cara baru untuk memanfaatkan teknologi ini. Ini telah mendorong XRP ke dalam dunia cryptocurrency yang paling banyak diperdagangkan di dunia.

Perkongsian Syarikat Ripple Semasa

Dalam bahagian ini, kita akan melihat senarai terperinci semua institusi kewangan yang kini merupakan bahagian dari RippleNET – ekosistem yang pelbagai yang terdiri daripada bank pusat / swasta, syarikat pengiriman wang, pembrokeran dan penyedia pembayaran yang menggunakan satu atau lebih Ripple’s sistem pengiriman wang (iaitu xRapid, xCurrent, dan xVia). Platform ini telah diuji dengan teliti dan banyak penyelidik bebas mendapati bahawa platform tersebut terbukti lebih baik daripada protokol SWIFT dari segi:

 • Masa urus niaga
 • Bayaran pemprosesan
 • Ketidakpastian dalam pelaksanaan transaksi

Bagi pembaca kami yang mungkin tidak mengetahui apa itu SWIFT, ia dapat dianggap sebagai rangkaian pesanan yang saat ini digunakan oleh pelbagai bank / institusi kewangan untuk mengirim dan menerima maklumat (serta wang) dari satu sama lain.

Juga, perlu disebutkan bahawa semua entiti yang kini merupakan bahagian dari RippleNET dapat memanfaatkan rangkaian untuk mempermudah mereka. urus niaga dengan cara yang sangat lancar.

Berkenaan dengan beberapa bank yang kini menggunakan pelbagai perkhidmatan rentas sempadan Ripple termasuk pemain yang mapan seperti Standard Chartered, RBC, SBI, Axis dan RakBank dari UAE sudah beroperasi. Selain itu, sebilangan syarikat gergasi korporat (seperti Accenture, Deloitte, Santander, UBS, UniCredit) juga menggunakan rangka kerja Ripple untuk menjadikan transaksi dalaman mereka lebih lancar dan lebih mudah..

Di bawah adalah senarai terperinci semua bank yang telah menandatangani perkongsian / perjanjian dengan Ripple:

(i) Amerika Utara dan Kanada:

 • American Express
 • Standard Berkanun
 • Bank of America Merrill Lynch
 • Perkhidmatan Kewangan PNC
 • Cuallix
 • Kesatuan Kredit Persekutuan Syarikat Pemangkin
 • Kesatuan Kredit Star One
 • Bank CBW
 • Tebing Sungai Cross
 • Royal Bank of Canada
 • DH Corporation
 • Bank Perdagangan Imperial Kanada
 • Scotiabank
 • Bank of Montreal
 • ATB Kewangan
 • TD Bank Kanada
 • Saldo

(ii) Inggeris, Sepanyol, Perancis, Jerman dan negara-negara Eropah yang lebih kecil:

 • Antara bank
 • Bank Exim Euro
 • Bank of England (bank pusat)
 • HSBC
 • Barclays
 • Vitesse
 • Royal Bank of Scotland
 • Credit Agricole
 • Natixis
 • Banco Santander
 • BBVA
 • Banca Intesa Sanpaolo
 • Kredit Uni
 • Bank Reise
 • Bank Fidor
 • Rabobank
 • Erste Group AG
 • UBS
 • Credit Suisse
 • Nordea
 • Skandinaviska Enskilda Banken AB
 • Akbank

(iii) Timur Tengah – Israel, Kuwait, Lebanon, Arab Saudi,

 • Bank Leumi Le-Israel
 • Bank Negara Kuwait
 • Rumah Kewangan Kuwait
 • Bank Dhofar
 • Lembaga Kewangan Arab Saudi (bank pusat)
 • Bank Pertama Abu Dhabi
 • RakBank
 • Bank Al Rajhi

(iv) Asia – Singapura, Thailand, Vietnam, India, Indonesia, Jepun dan S.Korea

 • Kumpulan DBS
 • Bank OCBC
 • Bank Luar Negara Bersatu
 • Pertukaran Singapura
 • Krungsri
 • Bank of Thailand (bank pusat)
 • Bank Indonesia (bank pusat)
 • Bank Perdagangan Siam
 • Bank Cargills
 • Bank Kotak Mahindra
 • Bank IndusInd
 • Bank Paksi
 • Ya Bank
 • Bank Faysal
 • Bank Huarui Shanghai
 • Bank Woori
 • SBI Holdings
 • Kumpulan Kewangan Mitsubishi UFJ
 • Bank Fukui
 • Bank Star
 • Bank Aomori
 • Bank Ashikaga
 • Bank Awa
 • Bank AEON
 • Bank Senshu Ikeda
 • Bank Iyo
 • Bank Oita
 • Bank Orix
 • Bank Gumma
 • Bank Keiyo
 • Bank San-In Godo
 • Bank Sikoku
 • 77 Bank
 • Bank Shimizu
 • Bank Juroku
 • Bank Pusat Shinkin
 • Bank Shinsei
 • Bank Hachijuni
 • Bank of Yokohama
 • Bank Bersih SBI Sumishin

(v) Australia dan New Zealand

 • ANZ
 • Westpac
 • Bank Komanwel Australia
 • Kumpulan Macquarie
 • Bank Australia Nasional

Sekarang setelah kami menyenaraikan sebilangan besar bank yang saat ini menggunakan RippleNET, mari kita lihat beberapa penyedia pembayaran / pengiriman wang utama yang juga telah membawa sistem mereka yang ada ke salah satu platform pembayaran rentas sempadan Ripple. Beberapa nama penting termasuk:

 • Pembayaran Antarabangsa American Express FX
 • InstaRem
 • Hantar Rakan
 • Beetech
 • Viamericas
 • Transpaygo
 • UniPAY
 • MoneyGram
 • Imbuhan Zip
 • Itau Unibanco
 • Western Union
 • Pertukaran UAE
 • TransferGo
 • Imbuhan SBI
 • FlashFX
 • Earthport
 • Mercury FX
 • Pembayaran Global Cambridge
 • Finastra
 • Davis + Henderson (D + H)
 • Finablr
 • Bayaran LianLian
 • IDT
 • GoLance
 • AirWallex
 • Dlokal
 • Kumpulan TAS

Ripple: Garis Masa Ringkas Syiling XRP

Ripple vs Stellar, xrp vs xlm, yang mana lebih baik, Ripple (XRP) Vs Stellar (XLM), ripple xrp vs stellar xlm2011 – Asal-usul

Walaupun tidak banyak yang diketahui tentang bagaimana Arthur Britto, Jed McCaleb, dan David Schwartz berkumpul, itu adalah fakta yang didokumentasikan dengan baik bahawa individu-individu yang disebutkan di atas bertemu satu sama lain pada musim bunga tahun 2011. Sepanjang tahun ini, ini kecil kumpulan terus mengusahakan pembangunan rangka kerja asas XRPs.

2012 (Ogos) – Larsen menyertai kru

Pada bulan Ogos 2012, McCalen, Britto dan Schwartz disatukan oleh pemaju dan peminat blockchain terkenal dengan nama Chris Larsen, yang sebelumnya pernah bekerja untuk beberapa projek fintech yang berjaya seperti E-Loan dan Prosper.

2012 (Oktober) – Fugger memberi kebenaran

Beberapa bulan selepas Larsen bergabung dengan Ripple (tidak dikenali dengan nama itu pada masa itu), pasukan itu mendekati Ryan Fugger – pencipta laman web RipplePay yang asli pada tahun 2004 – untuk meneruskan pekerjaan pada anak buahnya. Fugger bersetuju untuk menyokong projek baru dan dengan demikian mendorong pembentukan syarikat baru yang bernama OpenCoin.

2013 (Februari) – Promosi bermula

Sepanjang akhir bulan Februari 2013, OpenCoin mula mengiklankan dirinya di Bitcointalk.org (portal web crypto yang popular). Kempen promosi berlangsung selama beberapa bulan, dengan syarat perjanjiannya agak mudah – semua pendaftaran baru menerima 1,000 XRP.

2013 (Mac – Mei) – Pembiayaan dan pertumbuhan

Sepanjang separuh pertama 2013, Ripple terus membuat gelombang ke seluruh dunia. Ini kerana dalam jangka masa 2-3 bulan, firma tersebut dapat mengumpulkan sejumlah besar wang dari sejumlah pelabur malaikat mapan seperti:

 • Modal Pantera
 • Andreessen Horowitz
 • Rakan kongsi Lightspeed Venture
 • FF Angel LLC
 • Usaha Besar
 • Dana Peluang Bitcoin
 • Rakan Modal IDG
 • Google

Selain itu, ia juga harus diperhatikan bahawa dalam tempoh pendanaan operasi awal Ripple, Ripple Labs pada dasarnya memberikan peratusan pemilikan tertentu syarikat kepada pelbagai pelabur yang telah menunjukkan kepercayaan terhadap projek tersebut.

2013 (S3) – OpenCoin menukar namanya secara rasmi

Sebagai sebahagian daripada Money 2020 Expo 2013, wakil untuk OpenCoin mengumumkan bahawa syarikat mereka secara rasmi menukar namanya dari OpenCoin menjadi Ripple Labs. Langkah itu, di belakang, terbukti merupakan keputusan PR yang luar biasa, kerana istilah Ripple kini menjadi sinonim dengan industri kripto.

2013 (November) – Kerjasama baru diumumkan

Pada minggu terakhir bulan November, Ripple Labs memutuskan untuk bekerjasama dengan inisiatif Georgia Tech Computing for Good (C4G).

2014 (Januari-Mac) – Volume tx harian XRP terus meningkat

Sepanjang separuh pertama tahun 2014, jumlah transaksi XRP terus meningkat, dengan banyak pertukaran melaporkan jumlah tx harian mata wang menjadi sekitar $ 40 juta.

2014 (Oktober-November) – Kenaikan populariti berterusan

Oleh kerana kemampuan teknologi Ripple yang luar biasa, platform ini terus menjadi semakin popular di seluruh dunia. Bukan hanya itu, banyak pemaju mula memperhatikan projek tersebut dan mempromosikan potensinya dalam sektor kewangan global. Dalam keadaan serupa, pada akhir bulan November, Ripple mula menyebarkan teknologinya kepada pelbagai institusi perbankan dan penyedia kiriman wang.

2015 (Mac) – Kontroversi meletus

Secara tiba-tiba peristiwa, Ripple Labs menyekat Jed McCaleb (salah satu pengasas bersama Ripple) daripada menjual pegangan XRP peribadinya. Secara keseluruhannya, dilaporkan bahawa Jed cuba memunggah sejumlah 100 juta XRP kepada individu yang tidak dikenali dengan jumlah berjumlah $ 1 juta.

Untuk menghentikan penjualan, Bitstamp memilih untuk membekukan token USD di dompet Jed.

2015 (April) – Pengembangan berterusan

Oleh kerana populariti Ripple yang semakin meningkat, projek ini terus memperluas operasinya dan mendirikan pejabat baru di lokasi di seluruh dunia. Pada bulan April, Ripple Labs membuka pusat penyelidikan baru di Sydney, Australia untuk meningkatkan R&D usaha dengan cara yang besar.

2015 (September) – Kenaikan XRPChat dan kejatuhan XRPTalk

Dalam satu bulan, XRPTalk – platform bebas yang memberi peluang kepada peminat Ripple untuk berkumpul dan berdebat / membincangkan berita berkaitan XRP (tanpa negatif yang melanda Bitcointalk.org) – ditutup. Projek ini adalah gagasan individu yang disebut sebagai Hurukan. Menjelang akhir bulan, forum tidak lagi dalam talian dan projek baru bernama XRPChat mula mendapat daya tarikan di kalangan komuniti crypto global. Sama seperti pendahulunya, XRPC yang juga menyediakan forum kepada penggunanya untuk membincangkan pelbagai perkara yang berkaitan dengan Ripple, XRP dan Protokol Interledger.

2016 (Januari) – Garlinghouse mengambil alih

Pada minggu kedua Januari, Ripple secara rasmi memperkenalkan Brad Garlinghouse sebagai CEO barunya. Garlinghouse sebelumnya adalah CEO dan Ketua Hightail dan sebelumnya juga pernah memegang jawatan tinggi di sejumlah firma lain seperti AOL (Presiden Aplikasi Pengguna) dan Yahoo (Naib Presiden Kanan).

2016 (Februari) – Tuntutan McCaleb diselesaikan

Setelah berbulan-bulan tuntutan itu tinggal di limbo, Jed McCaleb dan Ripple Labs akhirnya mencapai kesepakatan di mana Jed bersetuju dengan sejumlah syarat penjualan semula yang berkaitan dengan pegangan XRP peribadinya.

2016 (Mac-Julai) – Pengembangan berterusan

Pengaruh Ripple terus meningkat di peringkat global, dengan syarikat tersebut membuka rangkaian pejabat Eropah di bandar-bandar utama seperti London (Mac) dan Luxembourg (Jun). Selepas tempoh ini, terdapat juga peningkatan ketara dalam jumlah perdagangan harian XRP.

2016 (September) – Pelabur baru terus berduyun-duyun ke arah Ripple

Menjelang akhir bulan September, penawaran teknologi Ripple terus memikat pelabur berprofil tinggi. Beberapa nama besar termasuk Standard Charter, Accenture, SCB Digital Ventures, SBI Holdings, Santander Innoventures, CME Group, dan Seagate Technologies.

2016 (November) – Tiffany Hayden membuat kehadirannya terasa

Suatu ketika pada pertengahan November, Tiffany Hayden, Ketua Pegawai Eksekutif XRP, dinobatkan sebagai salah satu pemimpin paling berpengaruh dalam industri blockchain oleh media yang dihormati. Ini membantu meningkatkan profil pasaran syarikat dan seterusnya meningkatkan minat pengguna terhadap Ripple / XRP.

2017 (Mac-April) – Ciri baru ditambah

Antara bulan Mac dan April, pasukan pembangunan Ripple mengumumkan penambahan dua ciri baru pada ekosistem kewangan yang ada – iaitu, Escrow dan Saluran Pembayaran. Ciri-ciri ini membantu dalam meningkatkan prestasi umum dan skalabiliti The Ripple Consensus Ledger (RCL). Bukan hanya itu, mereka juga membolehkan syarikat mengadopsi RCL dan Interledger Protocol (ILP) dengan lebih mudah.

Pada masa yang sama, Ripple mengeluarkan entri blog yang mengumumkan keputusannya untuk menandatangani perkongsian dengan sejumlah 10 bank baru. Beberapa nama besar dalam hal ini termasuk:

 • BBVA di Sepanyol
 • MUFG di Jepun
 • Akbank di Turki
 • SEB di Sweden
 • Axis Bank dan Yes Bank di India

2017 (Mei-Julai) – Pasangan perdagangan XRP disertakan di Kraken

Pada bulan Mei, Kraken – salah satu platform pertukaran cryptocurrency teratas di dunia pada masa itu – mengumumkan keputusannya untuk menambahkan sejumlah empat pasangan perdagangan XRP yang berbeza (RP / EUR, XRP / JPY, XRP / USD, dan XRP / CAD) ke antara muka tx asalnya.

2017 (September) – Tuntutan tuntutan terhadap Ripple oleh R3

Beberapa hari hingga bulan September, R3 LLC, sebuah syarikat teknologi blockchain perusahaan, menuntut Ripple sehubungan dengan perjanjian hukum tertentu di mana syarikat itu telah bersetuju untuk menjual hingga 5 miliar XRP dengan harga tertentu. Sebagai balasannya, Ripple membalas R3 yang menyatakan bahawa syarikat tersebut telah mengingkari sejumlah janji kontrak, dan tuntutan itu merupakan usaha untuk menunaikan XRP yang meningkatkan kejayaan kewangan. Pada akhirnya, hakim Delaware memberikan keputusan yang berpihak pada versi cerita Ripple.

2018 – sekarang

Pada minggu pertama Januari 2018, harga XRP mencecah paras tertinggi sepanjang masa, dengan perdagangan token tunggal dengan jumlah keseluruhan $ 3. Walau bagaimanapun, pada bulan-bulan berikutnya, aset menyaksikan penurunan secara beransur-ansur, dengan mata wang ditutup tahun ini pada titik harga yang suram $ 0,37. Dalam keadaan serupa, perlu dinyatakan bahawa prestasi XRP sepanjang tahun 2019 tetap mengecewakan. Sebagai contoh, selama 9 bulan terakhir, aset digital terus merosot – dengan nilainya menurun sebanyak 15% lagi dalam tempoh tersebut.

Terakhir, perlu disebutkan bahawa pada pertengahan tahun 2018, gugatan tindakan kelas diajukan terhadap Ripple di mana pihak yang menuntut mengaku bahawa syarikat tersebut telah menyebarkan penggunaan penipuan yang memungkinkannya untuk “mengumpulkan ratusan juta dolar melalui penjualan tidak berdaftar token XRPnya. ” Kes ini masih di mahkamah dan semoga dapat diselesaikan dalam masa terdekat.

Seterusnya, mari kita beralih ke dua titik tinjauan riak utama kami dalam merangkumi kesalahpahaman antara perbezaan Ripple vs XRP, sebagai syarikat dan duit syiling, dan akhirnya ramalan yang menjanjikan dan jangkaan menarik dari Ripple untuk XRP.

Ripple (Syarikat), XRP (Coin) dan Hubungannya

Ripple dan XRP secara amnya menimbulkan salah faham di seluruh komuniti cryptocurrency. Bolehkah kita menggunakannya secara bergantian? Adakah XRP sama dengan Ripple? Adakah XRP adalah keselamatan? Ini adalah konsep yang menimbulkan keraguan kepada pelabur dan pengguna crypto. Walaupun begitu, dalam artikel terbaru yang dikeluarkan oleh Thomas Silkjaer di Forbes, dia memberikan jawapan yang jelas untuk 14 kesalahpahaman umum mengenai Ripple dan XRP.

Untuk memperluas perkara di atas, mari kita tinjau perbezaan antara Ripple dan XRP dan cubalah membersihkan salah tanggapan yang berlaku di sekitar komuniti tentera XRP.

Ripple adalah sebuah syarikat yang bertujuan meningkatkan transaksi rentas sempadan dengan produk dan perkhidmatan yang telah dikembangkannya. Secara umum, bank dan institusi kewangan mempunyai perkhidmatan yang sangat mahal untuk mengirim dana ke luar negara kerana industri pengiriman wang global untuk pembayaran rentas sempadan antarabangsa berada di bawah $ 1 trilion setiap tahun. Mereka bukan sahaja mahal untuk pengguna tetapi mereka juga tidak cekap kerana memerlukan masa yang lama untuk diselesaikan.

Kesalahan Paling Lazim Mengenai XRP dan Riak

Ripple telah mengembangkan dua produk rentas sempadan utama: xCurrent dan juga xRapid (yang kini On-Demand Liquidity (ODL). Sehingga kini, produk yang paling banyak diterima pakai adalah xCurrent, sejak xRapid dilancarkan pada akhir tahun 2018. xCurrent adalah sistem penyelesaian yang membolehkan peserta menghantar mesej, membersihkan dan menyelesaikan transaksi.

Perkhidmatan yang diberikan oleh produk ini sangat cekap sehingga bersaing dengan penyelesaian semasa yang disediakan oleh SWIFT, peneraju pasaran. Sistem SWIFT membolehkan syarikat dan firma menyelesaikan pembayaran dalam beberapa hari.

Sekiranya menyelesaikan transaksi menggunakan xCurrent cepat dan lebih murah, mengapa menggunakan XRP aset digital? Penyelesaian bahawa pengarang artikel yang disediakan adalah bahawa segala-galanya dapat dilakukan dengan lebih cepat dan lebih murah.

Dengan menggunakan xCurrent soluton, jika bank mempunyai pengaturan nostro / vostro, Ripple dapat mengubah baki pada kedua-dua akaun dalam beberapa saat. Oleh kerana xCurrent dibina menggunakan protokol Interledger, kemungkinan menggunakan kadar FX dalam masa nyata.

Mengenai itu, Ripple Insights menerangkan:

“Kos dan kerumitan memegang akaun (nostro / vostro) ini di seluruh dunia adalah salah satu sebab mengapa hanya segelintir bank yang dapat memproses transaksi global. Beban untuk mengekalkan akaun nostro di seluruh dunia tidak dapat dipertahankan bagi kebanyakan organisasi. “

Dengan xRapid adalah mungkin untuk menghilangkan keperluan untuk menggunakan akaun ini. xRapid sumber kecairan atas permintaan yang membolehkan institusi membeli XRP untuk Fiat, membuat transaksi, dan menjual XRP untuk fiat sekali lagi. Ini dapat diproses hanya dalam beberapa saat.

Oleh itu, titik pertama yang dibuat oleh Silkjaer adalah bahawa XRP tidak diperlukan untuk memproses transaksi, tetapi ia dapat digunakan oleh firma jika mereka ingin mengurangkan kos lebih jauh.

Kesalahpahaman kedua yang dia bicarakan adalah berkaitan dengan turun naik XRP dan bagaimana bank boleh dipengaruhi olehnya. XRP jelas tidak menentu. Ini adalah bagaimana mata wang maya berfungsi. Mereka boleh turun naik hanya dalam beberapa jam. Ini bermakna bank terdedah kepada turun naik kadar pertukaran ini untuk jangka masa yang panjang.

Walaupun begitu, institusi-institusi tidak memerlukan cryptocurrency XRP. Pada masa yang sama, produk xRapid berfungsi dengan sangat pantas. Institusi membeli aset, melakukan pemindahan, dan menjual XRP dalam beberapa saat. Transaksi hanya memerlukan 4 saat untuk disahkan oleh rangkaian. Ini jauh lebih sedikit daripada 10 minit yang diperlukan untuk menyelesaikan Bitcoin (BTC).

Secara amnya, pengendalian mata wang fiat untuk jangka masa yang panjang berkaitan dengan turun naik. Euro hanya turun hampir 1.2% berbanding dolar AS hanya dalam beberapa minit pada 7 Mac. Hanya dalam setahun Euro jatuh 10% berbanding dolar AS.

Ringkasnya, tidak perlu bagi pihak yang menggunakan XRP untuk memegang mata wang digital. Mereka hanya perlu mengatasinya selama beberapa saat. Sebaliknya, dengan menggunakan mata wang fiat dalam akaun nostro / vostro, kadar turun naik untuk jangka masa yang lebih lama boleh memberi kesan yang lebih besar kepada institusi.

Stablecoins juga dapat memainkan peranan penting dalam membantu syarikat memproses transaksi rentas sempadan. Oleh kerana mereka dihubungkan dengan mata wang fiat dan nilainya turun naik sangat sedikit berbanding dengan XRP, mereka mungkin merupakan pilihan yang baik dalam beberapa situasi.

Walau bagaimanapun, pengendalian stablecoin tidak sama dengan nilai bergerak melintasi sempadan. Bitcoin, Litecoin (LTC) atau XRP tidak ada janji nilai. Mereka adalah aset berharga. Sementara itu, stablecoin hanyalah janji nilai pada masa akan datang.

Stablecoins dapat digerakkan dengan mudah dan memberikan kestabilan, tetapi nilainya akhirnya bergantung pada dana di belakangnya. Oleh itu, stablecoin adalah tidak stabil seperti mata wang yang disambungkan dan dikeluarkan oleh pihak ketiga yang mempunyai fiat yang diperlukan untuk menyokong mereka semua.

Menggunakan XRP mata wang maya lain yang berpusat di rangkaian blockchain yang terdesentralisasi tidak memerlukan firma mempercayai institusi lain. Seluruh rangkaian berfungsi dengan sendirinya dan jika transaksi diproses, ia akan tiba dan nilainya akan dipindahkan.

Perbincangan lain yang dibawa oleh Silkjaer adalah berkaitan dengan mata wang digital yang dikeluarkan oleh bank pusat. Mungkinkah mereka bersaing dengan XRP? Jelas sekali, mereka mampu melakukannya. Sama seperti stablecoin. Syarikat kewangan dan firma harus meletakkan kepercayaan mereka pada pihak berkuasa terpusat yang merupakan institusi yang sama yang mencipta mata wang fiat yang menyokong mata wang digital bank pusat (CBDC).

Untuk memahami sama ada CBDC lebih sesuai untuk syarikat kewangan, adalah penting untuk mengambil kira kecairan koridor tertentu, dan apakah itu fiat yang lebih baik daripada XRP untuk transaksi khusus ini.

Pengarang artikel membahaskan topik yang sangat kontroversial. Adakah XRP cryptocurrency sebenar? Terdapat individu yang mendakwa bahawa XRP bukan cryptocurrency. Tetapi penting untuk memahami apa itu mata wang digital. Silkjaer memberikan pembaca tiga definisi berbeza dari Kamus Oxford, dari Merriam-Webster dan dari Wikipedia.

Dia merangkum tiga definisi dalam kenyataan bahawa mereka memerlukan teknik enkripsi untuk mengesahkan transaksi, sistem yang terdesentralisasi dan tidak ada pihak berwenang yang mengeluarkan atau mengatur pusat. Seperti yang dipercayai oleh pengarang artikel, ini berlaku untuk XRP.

Dia menjelaskan bahawa kesalahpahaman mengenai isu ini berkaitan dengan fakta bahawa XRP tidak menggunakan Proof-of-Work (PoW) atau Proof-of-Stake (PoS) sebagai algoritma konsensus. XRP menggunakan mekanisme konsensus dan peserta tidak mendapat ganjaran kerana menjadi sebahagian daripada rangkaian ini.

Adakah XRP terdesentralisasi? Ini adalah topik kontroversi lain yang cenderung dinilai dan dibincangkan oleh pasaran kripto. PoW dan PoS bergantung pada pengiraan hash untuk mengesahkan transaksi dan membuka ganjaran untuk pelombong dan pemegang saham.

Ripple didasarkan pada Konsensus, yang berbeza daripada PoW dan PoS. Konsensus menghilangkan risiko perbelanjaan berganda pada rangkaian yang akhirnya dapat dialami oleh PoS dan PoW sekiranya berlaku serangan 51%. Lebih-lebih lagi, Ripple mempunyai pengesah yang berbeza yang bekerja di seluruh dunia dan Ripple Labs hanya menyumbang 4 peratus daripada jumlah pengesah dalam rangkaian.

Tambahan pula, mekanisme Konsensus menjadikan garpu mudah dilakukan. Terdapat beberapa nod yang mengambil bahagian masing-masing yang mempercayai bilangan pengesahan yang berbeza. Seperti yang dijelaskan oleh Silkjaer, bahagian pertama Konsensus adalah setuju transaksi mana yang termasuk dalam lejar yang akan datang. Bahagian kedua Konsensus adalah pengesahan.

Pengesah mengesahkan transaksi secara bebas. Ini menghasilkan hash pengenal lejar. Hash kemudian digunakan untuk membandingkan hasil di antara validator, dan setelah kata sepakat dicapai, versi “menang” dari lejar akan digunakan.

Salah satu kesalahpahaman yang dimiliki masyarakat mengenai XRP adalah berkaitan dengan yuran yang harus mereka bayar untuk melakukan transaksi. Dalam kes ini, menggunakan lejar XRP termasuk bayaran. Bayaran yang lebih besar akan membolehkan transaksi diproses lebih cepat oleh pengesah.

Walau bagaimanapun, bayaran yang dibayar oleh pengguna tidak dikembalikan kepada pihak berkuasa pusat, tetapi sebaliknya, ia dibakar, menjadikan XRP sebagai mata wang deflasi. Semasa membuat akaun di lejar XRP, perlu mempunyai “cadangan” kecil. Bayaran dan simpanan dibuat untuk mengelakkan spam dan serangan jahat. Pada masa ini, simpanan asas adalah 20 XRP.

Topik kontroversi lain adalah berkaitan dengan siapa yang mencipta XRP. Penulis artikel tersebut menyebutkan bahawa pada tahun 2004, seorang pemaju bernama Ryan Fugger mengembangkan protokol pembayaran dan platform terdesentralisasi yang disebut Ripplepay.

Kemudian pada tahun 2011, Arthur Britto, Jed McCaleb dan David Schwartz mula mengerjakan lejar XRP untuk menghilangkan risiko serangan 51% yang akhirnya dapat dialami oleh Bitcoin.

Pada tahun 2012, Chris Larsen bergabung dengan pasukan dan Fugger memutuskan untuk memulakan syarikat baru yang dikenali sebagai OpenCoin. Sehingga tahun 2013 mereka mengumpulkan $ 9 juta dan mereka mencipta syarikat Ripple Labs yang menjadikan kod sumber untuk umum.

Pengasas syarikat memutuskan untuk menyumbangkan XRP kepada syarikat itu (OpenCoin pada masa itu) dan mereka juga menyimpan sejumlah dana untuk diri mereka sendiri.

Mengenai Ripple yang mengeluarkan XRP, dia mengulas:

“Sama ada RRple yang dikeluarkan XRP paling tidak kabur. Buku besar XRP dikembangkan sebelum syarikat itu dibentuk, tetapi pengasas syarikat juga adalah orang yang mengembangkan lejar. “

Terdapat sebilangan individu yang percaya bahawa Ripple dapat mencetak lebih banyak XRP. Walau bagaimanapun, tidak ada kaedah semasa untuk perkara ini berlaku. Tidak mustahil untuk membuat lebih banyak XRP. Oleh kerana rangkaian “decentalized,” seperti yang dijelaskan sebelumnya oleh Silkjaer, untuk membuat lebih banyak XRP, perlu bagi seluruh rangkaian untuk menyetujui perubahan kod besar.

Ripple mengendalikan sekitar 60% dari jumlah bekalan XRP dan ia berfungsi sebagai sebahagian daripada model pendapatannya. Walau bagaimanapun, syarikat tidak dapat mengakses XRP dalam jumlah besar. Dana ini dikunci dalam escrow dan syarikat dapat mengeluarkan hanya 1 bilion setiap bulan. Tujuannya adalah untuk mengelakkan membanjiri pasaran dan masalah lain. Oleh itu, mereka menjual syiling XRP di OTC atau pelabur institusi.

Ripple menjual XRP untuk mengekalkan perniagaannya, tetapi setelah dana berakhir, mereka tidak akan memperoleh pendapatan dari cryptocurrency XRP. Walaupun begitu, kerana perisian Ripple berdasarkan “langganan” berdasarkan langganan (yang memperincikan pelepasan RippleNet Home yang baru), pelanggan onboard akan memberikan aliran pendapatan yang berterusan.

Terdapat banyak perkara lain yang dipercayai oleh pengguna mengenai Ripple. Walau bagaimanapun, XRP terbukti berguna untuk banyak syarikat di seluruh dunia dan individu yang ingin memproses transaksi rentas sempadan dengan cara yang mudah. Salah satu firma yang menerapkan teknologi Ripple adalah BeeTech Global, sebuah syarikat yang berlokasi di Brazil dan yang membolehkan pelanggan memproses pembayaran di seluruh dunia dengan cara yang cepat dan murah.

Bagaimana Dunia Nampak Ripple pada tahun 2020: Harapan XRP?

Walaupun telah memecahbelahkan anggota komuniti kripto sejak ia muncul di tempat kejadian, Ripple tetap kukuh sebagai penyelesaian pembayaran berprestasi tinggi untuk institusi kewangan, dan juga menjadi salah satu daripada 5 cryptocurrency teratas di tempat kejadian dengan XRP. Ini sangat mengagumkan memandangkan ia adalah salah satu cryptocurrency yang menanggung tren penurunan panjang yang melambangkan tahun 2018.

Walaupun dengan kemunduran ini, pelabur memberikan banyak penekanan dan kepercayaan kepada Ripple sebagai pesaing kepada pesaing utama dalam ruang crypto, tetapi walaupun dengan harapan tinggi ini, masa depan tetap menjadi perkara yang mencabar untuk diramalkan, kerana terdapat banyak faktor yang perlu kita pertimbangkan sebagai peniaga.

Beberapa persoalan yang perlu diajukan adalah apa sebenarnya yang mendorong pertumbuhan Ripple sepanjang tahun ini? Dan adakah XRP boleh melepasi tanda $ 10, apalagi margin harga $ 5 atau $ 1 sepanjang tahun ini?

Langkah pertama yang terbaik, mengenai persoalan ini, adalah melihat elemen teknikal dan kewangan.

Adakah Riak Masih Berkuat Kuasa?

Tujuan utama Ripple dalam konsepnya adalah untuk menyediakan sistem pembayaran yang lebih berkesan dan cepat untuk menyelesaikan pembayaran dan pembayaran rentas sempadan dengan cara yang terbukti jauh lebih cepat daripada sistem institusi ‘Nostro Accounts’.

Untuk Ripple, dan produknya seperti xRapid, pembayaran rentas sempadan dilakukan dengan menggunakan token XRP, yang sebahagian besarnya dipegang oleh pemaju itu sendiri. Token ini digunakan sebagai medium transaksi di peringkat antarabangsa, dengan pengguna menukar mata wang fiat ke dalam kripto ini agar dapat ditukar dengan cepat ke luar negara.

Seberapa pantas ini dibandingkan dengan sistem transaksi antarabangsa yang ‘terkini’? Sistem kewangan Ripple sendiri mengambil masa kira-kira empat saat.

Dengan ini, mengapa sebenarnya Ripple terbukti begitu maju secara teknikal jika dibandingkan dengan aset crypto lain yang ada di pasaran? Ini terutama disebabkan oleh fakta bahawa komisen di bursa Ripple jauh lebih rendah daripada pesaingnya, terutama ketika dilakukan melalui institusi perbankan utama ($ 0,00001).

Oleh kerana sifat ini, ia terbukti jauh lebih mampu, dan berjaya mendapat daya tarikan dari masa ke masa, terutamanya kerana skalabilitas dan kesan kesesakan pada Ethereum, dan kelajuan transaksi yang perlahan menghambat Bitcoin.

Intinya – Bank suka cepat, Bank suka murah, jadi dengan Ripple dan xRapid, mereka berjaya mendapatkan kedua-duanya sebagai jalan penyelesaian yang memakan masa dan sistem pembayaran rentas sempadan lama yang mahal.

Beberapa kelebihan yang dapat dibanggakan oleh Ripple termasuk:

 • Sistem transaksi pantas yang memakan masa lebih kurang 4 saat.
 • Jauh lebih tahan terhadap masalah dengan gangguan rangkaian, dan juga ketahanan dalam menghadapi serangan siber.
 • Bayaran transaksi yang sangat rendah, terutamanya jika dibandingkan dengan rakan sejawatnya.
 • Ripple memungkinkan pertukaran mata wang fiat atau aset dunia nyata (Komoditi seperti Minyak dan / atau Emas) dengan pelbagai komisen yang seragam.
 • Blockchain yang mendasari dikendalikan dan dikendalikan oleh Ripple Labs, yang memberikan XRP dan Ripple tahap kesahihan yang lebih besar di mata institusi, termasuk bank multinasional utama, seperti Union Credit, UBS, Santander dan banyak lagi.

The State of Ripple – Ramalan Harganya Lebih 2020 dalam Istilah Teknikal

Terdapat pelbagai laman web dan pertukaran yang membanggakan penganalisis dan keperibadian crypto yang menawarkan semacam ramalan ketika datang ke dunia Ripple. Bagi orang-orang dan ramalan ini, mereka membuat analisis teknikal carta ramalan, prestasi harga XRP dari masa ke masa, dan trend mendasar yang dapat mempengaruhi pasaran secara mendalam..

Oleh itu, dengan semua metrik yang berpotensi untuk dipanggil, adakah konsensus umum?

Satu perkara yang mereka sampaikan pada kesimpulan yang sama adalah bahawa nilai XRP tidak akan meningkat di atas tanda $ 1 untuk masa depan yang dapat diramalkan. Contohnya merangkumi ramalan dari Wallet Investor yang, sepanjang 2019, berpendapat bahawa XRP akan mencapai siling $ 0,05 tetapi tidak akan meningkat lebih tinggi.

Sebagai perbandingan, DigitalCoin percaya bahawa titik harga tinggi XRP akan mencapai $ 0,62 menjelang suku akhir 2019. Walaupun ini adalah sesuatu yang serupa. dipersetujui oleh sejumlah ramalan kewangan dan penganalisis, ada laman web di luar sana yang. memberikan pandangan XRP yang jauh lebih optimis. Contohnya termasuk Express.co.uk dan FXStreet, yang kedua-duanya percaya bahawa XRP akan mencapai titik tinggi $ 3-5 sepanjang tahun 2019.

Oleh itu, dengan pelbagai ramalan disediakan oleh pelabur di ruang crypto, siapakah pengguna yang seharusnya mempercayai keadaan ini? Dan mengapa sebenarnya terdapat perbezaan antara ramalan subjektif dan lebih tidak berat sebelah?

Penerapan ramalan ini secara praktikal sering menunjukkan bahawa mendasarkan strategi pada salah satu dari mereka dengan sepenuh hati tidak berjalan dengan baik. Hasilnya, pengguna harus memastikan bahawa mereka menggunakan metafora pelaburan mereka, menggunakan pelbagai analisis serta pengetahuan dan pengalaman peribadi.

Oleh itu, Apa Kata Pakar Mengenai Perkara tersebut?

Salah satu perkara yang benar-benar melonjakkan cita-cita spekulator dan pelabur sepanjang tahun 2018 adalah pengenalan sistem xRapid baru (yang kini dijenamakan semula ke ODL atau On-Demand Liquidity). Ia diterima dengan baik dan secara amnya dijangkakan bahawa para pelabur dengan jujur ​​percaya bahawa XRP dapat melonjak naik menjadi $ 500 dengan pelepasannya.

Walaupun penembusan ini diharapkan, penembusan hebat tidak pernah membuahkan hasil bagi XRP dan penyokongnya – XRP, seperti banyak yang lain, dikendalikan berdasarkan nilai kerana penurunan dramatik yang menyelubungi pasaran kripto secara keseluruhan.

Terlepas dari aliran menurun yang menurun, Ketua Pegawai Eksekutif Ripple, Brad Garlinghouse menjelaskan tentang keyakinannya terhadap xRapid semasa salah satu wawancara:

“Saya telah menyatakan secara terbuka bahawa pada akhir tahun ini saya yakin bahawa bank-bank utama akan menggunakan xRapid sebagai alat mudah tunai, tahun kalendar ini. Menjelang akhir tahun depan [2019], saya pasti berharap kita dapat melihat dalam jumlah puluhan besar. “

Ada sebilangan pakar di luar sana yang pasti berkongsi sentimen ini, percaya bahawa Ripple memiliki beberapa potensi serius. Mereka mengeluarkan pendapat berikut:

Pakar Pengambilan mereka
Sistem Pinnacle Brilliance: Roman Guelfi-Gibbs “Ripple memiliki lebih banyak potensi untuk melakukan lonjakan pada tahun 2019. Ketika pasar melaksanakan lebih banyak projek berdasarkan Ripple, itu akan mengungguli Ethereum. Pada tahun 2018, terlalu awal untuk Ripple memerintah, sekarang adalah masa yang tepat. “
Shidan Gouran (Teknologi Blockchain Global): “Ripple tidak mungkin mengalahkan Bitcoin dan Ethereum kerana tiga sebab. Pertama, adakah cap pasarannya rendah. Kedua, Ripple tidak sesuai untuk pembelian seharian. Ketiga, Ripple tidak dibeli dengan wang fiat – ETH atau BTC diperlukan untuk itu. Oleh itu, permintaan untuk ETH dan BTC hanya akan terus meningkat. “
John-Paul McCaffrey (Universiti Long Island): “Walaupun tidak ada pertukaran fiat untuk Ripple, itu mungkin akan segera berubah.”
Samson Williams (SeedUps): “Ripple adalah produk bank, dan kami akan menyaksikan kenaikan selepas kemelesetan 2018.”

Walaupun ini optimis tentang potensi Ripple, dengan masing-masing percaya bahawa rantai ini memiliki kemampuan untuk benar-benar mengambil pasaran dengan ribut. Tetapi setiap pakar ini tidak memberikan ramalan tepat mengenai harga.

Apa yang akan mendorong pertumbuhan Ripple pada tahun 2020?

Apa yang benar-benar menunjukkan kejayaan yang telah dilalui oleh Ripple sejak ia bermula? Jawapan terbaik untuk ini adalah kenyataan bahawa jumlah pertukaran yang berkeras untuk menyenaraikannya bertindak untuk menunjukkan ini.

Baru-baru ini Ripple dituduh membayar jalan ke pasar Coinbase, dengan perwakilan dari Ripple Labs menyangkal fakta tersebut. 2018 adalah tahun yang cukup sibuk untuk XRP, kerana ia berjaya melonjak 200 peratus, terima kasih sebahagian besarnya atas usaha kolektif kedua-dua pencipta di platform dan juga komuniti yang berdedikasi.

Oleh itu dengan 2019 yang akan berakhir dan 2020 hampir, apakah kemungkinan lonjakan ini berlaku di sini? Dan apa sebenarnya yang akan membantu menaikkan harga Ripple selama ini?

 • Berbanding dengan tahun-tahun yang mendahului dunia cryptocurrency, 2019 akan menjadi tahun yang benar-benar penting untuk penggunaan massa. Ketua Pegawai Eksekutif Ripple, Brad Garlinghouse berpendapat bahawa gelombang adopsi besar-besaran ini akan memberikan syarat untuk peningkatan yang mendalam untuk pasaran aset kripto, dengan jumlah pertukaran yang kini menjadi tuan rumah XRP kelihatan meningkat dari masa ke masa. Sebagai contoh, BitTrue adalah salah satu pertukaran crypto yang lebih baru yang sejak itu menambahkan Ripple ke pasarannya. Bersama dengan Bitrue, Kraken sejak itu mengumumkan pasangan perdagangan XRP dan Bitcoin Cash (BCH). Dengan pasangan perdagangan baru membuat beberapa berita baik untuk ekosistemnya secara keseluruhan.
 • Terdapat minat yang semakin meningkat dari bank dan institusi kewangan. Dan minat inilah yang berfungsi sebagai pendorong kuat untuk Ripple dan kejayaan masa depannya. Terdapat banyak bank yang berpusat di Jepun yang berminat untuk bekerja dengan Ripple di masa depan, dan perhatian yang diperolehnya berkat keberkesanan xRapid akan terus bertambah. Kadar bunga bola salji ini cenderung mendorong nilai XRP ke atas.
 • Seiring dengan tahap minat yang semakin meningkat ini, Ripple memperoleh kepercayaan yang jauh lebih besar. Menurut sejumlah tinjauan dari akhir 2018 menunjukkan bahawa peniaga tidak ragu-ragu bahawa XRP berpotensi memberikan pulangan besar kepada pelabur sepanjang tahun 2019. Bahkan dengan cap pasaran yang jauh lebih kecil daripada yang berpengaruh saingan seperti Bitcoin dan Ethereum, Ripple lebih cenderung, dan lebih baik untuk memberikan pulangan yang luar biasa sepanjang tahun ini, sebahagian besarnya kerana kes penggunaannya yang sebenar serta populariti yang semakin meningkat berdasarkan aplikasi dunia nyata ini.
 • Terdapat banyak perkongsian yang jauh lebih dekat untuk Ripple. Dan minat untuk berkolaborasi dengan Ripple bukan hanya datang dari bank antarabangsa dan institusi kewangan. R3 dan Corda Networknya bermaksud untuk bekerjasama dengan Ripple dan menggunakan XRP untuk Rangkaiannya. Secara keseluruhan, ini menjadikan jumlah perkongsian yang telah dijamin oleh Ripple hingga lebih dari 280. Dan di antaranya, terdapat bilangan bank pusat yang boleh dimasukkan dalam senarai ini. SBI Holdings, yang juga berusaha untuk bekerjasama dengan Ripple, kerana ia berhasrat untuk benar-benar merevolusikan dunia kewangan Jepun dalam lima tahun ke depan, dengan Ripple berniat menjadi kunci utama dalam hal ini.

Memalsukan RippleNet – Bank PNG Melompat ke dalam Blockchain dan Ripple

Kedudukan antara sepuluh teratas dalam dunia perbankan di Amerika Syarikat, PNC Bank telah bergabung dengan RippleNet secara rasmi. Hasilnya, pelanggan bank akan dapat menggunakan pembayaran antarabangsa masa nyata berkat sistem proprietari Ripple.

 • Berasal dari dunia pengiriman wang global, Western Union mempunyai minat khusus untuk berkolaborasi dan bekerja sama dengan Ripple. Dengan berbuat demikian, ini akan membantu mengurangkan kos secara drastik dengan proses pembayaran dan pengiriman wang antarabangsa semasa.
 • Pasar Timur Tengah yang pelbagai dan semakin berkembang adalah pasar yang sangat diminati oleh Ripple. Di antara wilayah-wilayah ini, ia mempunyai pemandangan di. pasaran Dubai yang matang dan berkembang pesat dan kawasan berdekatan dan di Pantai Teluk yang makmur. Di wilayah ini ada permintaan yang sangat menggembirakan untuk pembayaran dan pengiriman wang antarabangsa, dan Ripple adalah jenama yang berada dalam posisi terbaik untuk memberikan ini kepada wilayah-wilayah ini. Ia mempunyai niche tertentu di pasar yang dijaga agar negara-negara ini mendapat manfaat yang sebenarnya.
 • Dengan rangkaian produk baru yang masuk ke pasaran dengan nama yang luas – RippleNet (dan RippleNet Home yang baru), telah mendapat banyak pers dari pihak yang berminat. Ini termasuk produk seperti xRapid, xVia, serta xCurrent dan InterLedger Protocol. Setiap produk ini akan membolehkan Ripple meletakkan dirinya di atas dan di luar jenis produk lain yang ada di luar sana.

Sudah tentu terdapat sebilangan besar elemen yang akan menyaksikan pertumbuhan XRP yang berterusan sepanjang tahun 2019. Dengan mempertimbangkan semua faktor ini, masalahnya adalah jika dibandingkan dengan mengenai pertumbuhan ekonomi XRP. Selagi rancangan dan tujuan ini dipenuhi di mata rakan kongsi dan pelaburnya, Ripple akan dapat benar-benar membangun momentum dan memulai langkah menaik yang luar biasa.

Ringkasnya, Ripple mungkin tidak akan memenangkan terlalu banyak penyokong jika mereka menilai sejauh mana desentralisasi itu, atau seberapa banyak anonimiti yang diberikannya kepada penggunanya. Ini mengimbangi ini dengan sokongan dan kestabilan institusi yang semakin meningkat, termasuk minat pelaku pasaran besar yang semakin meningkat. Adakah kekuatan pendorong yang cukup untuk membuktikan pertumbuhannya.

Adakah Terdapat Anggaran Berapa Banyak Nilai XRP Menjelang Akhir 2019?

Seiring dengan jumlah minat yang dihasilkan oleh Ripple di kalangan pelabur institusi dan syarikat kewangan, terdapat spekulasi yang lebih besar mengenai harga yang dapat dipenuhi oleh Ripple pada akhir 2019.

Terdapat beberapa yang menyatakan bahawa XRP akan dapat mencapai margin $ 100, bahkan jika tidak melanggar tanda $ 500 dalam waktu dekat 2019, tetapi itu masih menjadi spekulasi kosong. Dan sudah ada perbincangan lebih dari cukup mengenai prospek sebenar yang berada di belakang kemungkinan sebenar yang memungkinkan pertumbuhan XRP.

Dan sementara ada harapan bahawa XRP akan dapat melonjak melebihi permulaannya yang rendah hati, bahkan melanggar penanda $ 5-10 akan menjadi prestasi yang sukar bagi XRP.

Perspektif Jangka Pendek

Sejak beberapa bulan kebelakangan ini, kita telah menyaksikan penciptaan dua baji yang jatuh, yang kedua-duanya telah bertindak sebagai titik permulaan bagi siri pelarian yang berlaku tidak lama kemudian. Yang pertama mengambil masa kira-kira 260 hari, dan membenarkan kenaikan 192 peratus secara mendadak dalam nilai asas XRP; mengambilnya dari $ 0.26 hingga $ 0.86.

Yang kedua sedang berlangsung, dan telah berlangsung selama 150 hari sejauh ini, dan kami dapat menjangkakan pelarian akan terbentuk dalam masa terdekat. Buat masa ini, harga Ripple telah bergerak ke samping. Sekiranya penembusan berlaku untuk XRP, kita boleh menjangkakan ia akan mencapai $ 0,57 atau bahkan $ 0,80.

Walaupun telah dilakukan banyak usaha untuk benar-benar memperbaiki dan meningkatkan prestasi untuk XRP dan Ripple secara keseluruhan, kami tidak dapat merendahkan kesan yang dimiliki pasaran crypto terhadap aset digital secara keseluruhan.

Ripple, walaupun terdapat peningkatan yang berterusan, telah mengekalkan cap pasaran yang relatif statik $ 12 bilion, dan dengan sebahagian besar XRPnya dipegang oleh syarikat yang dimaksud, walaupun terdapat pelanggaran pada sokongan atas nilainya, para pelabur tidak dapat memanfaatkan ini dengan cara yang utama, seperti yang mungkin dilakukan dari cryptos lain.

Can and Will Ripple Mampu Mencapai $ 10 pada tahun 2020?

Terdapat sebilangan pakar di luar sana bahawa Ripple dapat menembus tahap rintangan dari $ .40 hingga $ .50 yang telah menahan Ripple dalam keadaan harga selama beberapa waktu. Ini akan membolehkan XRP memecah lingkaran yang sebelumnya berorientasikan harga ini dan membolehkannya melonjak hingga $ 1.

Tetapi sementara ini dijangkakan akan berlaku, adakah sesuatu yang dapat kita harapkan sepanjang suku pertama 2019? Penganalisis yang sama percaya bahawa ia boleh melanggar titik rintangan ini, tetapi tidak oleh Q1 – ada beberapa faktor jika ada yang menyokong tuntutan semacam itu.

Walaupun ini adalah kenyataan malang yang harus diterima oleh jenis optimis. Apabila terdapat kemasukan pelaburan institusi yang lebih besar dalam ekosistem Ripple, perkara dan kekayaan akan berubah menjadi lebih baik. Sekiranya ini berlaku, kita dapat menjangkakan nilai asas XRP akan mencapai:

 • Sekitar $ 1-2 pada Q2 2019
 • Sekitar $ 3-5 pada Q3 2019
 • Sekitar $ 5-10 pada Q4 2019 (ini adalah senario yang ideal)

Apa yang Menghentikan Riak Dari Perkembangan Lebih Lanjut?

Kami dapat dengan mudah menyenaraikan jenis kelebihan yang terdapat pada aplikasi Ripple. Tetapi dengan mengatakan hal itu, tidak rugi jika memerlukan kerugian untuk berusaha menyelesaikannya. Berikut adalah beberapa perkara yang mungkin membebaskan pelabur ketika datang ke Ripple:

 • Ripple adalah mata wang dengan banyak pemusatan yang terlibat di dalamnya. Ia dikendalikan oleh Ripple Labs. Dan dengan kira-kira 61 peratus jumlah XRP yang ada dipegang oleh syarikat tersebut. Hasil akhirnya adalah merosakkan potensi kecairan, dengan peniaga sering meluangkan masa untuk menuduh Ripple mengubah pasaran.
 • Pada masa ini, Ripple tidak dapat dibeli dengan mata wang fiat pada masa ini. Sebaliknya, peniaga hanya boleh menukarnya dengan jenis cryptocurrency lain, dengan cryptocurrency alternatif yang sama memanfaatkan faktor ini.
 • Ripple memerlukan banyak masa untuk menumpukan perhatian pada kewangan institusi dan bank. Akibatnya, ia tidak dapat digunakan secara langsung untuk melakukan pembelian dalam talian secara individu, kehilangan banyak fleksibiliti. Kekurangan fleksibiliti ini adalah sesuatu yang tidak akan membantu sekiranya Ripple berhasrat untuk bersaing dengan cryptocurrency yang berjuang untuk mendapatkan tangan pembeli dan penjual individu.
 • Pada masa ini – pasaran cryptocurrency sedang mengalami tempoh penyejukan. Dan seiring dengan ini, hari-hari di mana syarikat dapat mengumpulkan sejumlah besar wang dari ICO yang hampir tidak terbukti dan kertas putih telah terhakis ke masa lalu. Akibatnya, kita melihat lebih banyak keraguan dari pasaran yang terbangun dari trend kenaikan harga yang sangat hiped. Peniaga membuat keputusan yang lebih tepat, dan tidak akan menanggung risiko tinggi dengan janji hasil yang lebih tinggi lagi.

Pada masa ini, pasaran cryptocurrency perlu menjalani rombakan besar-besaran, untuk benar-benar mendorong XRP keluar dari lingkaran nilai yang lebih rendah di mana ia berada sekarang.

Intinya adalah Ini

Ripplers akan tetap bergelora. Tentera XRP dan komuniti Ripple global dengan mudah merupakan salah satu yang terbesar untuk mewakili penyebab umum membuat pembayaran global menjadi mudah. Dari sokongan tegar crypto twitter XRP kepada Inisiatif Penyelidikan Universiti Blockchain (UBRI) syarikat, garis bawah Ripple adalah bullish seperti biasa untuk tahun 2020 dan seterusnya.

Sekiranya ada dan / atau semua ramalan ini mengenai harga XRP menjadi kenyataan, maka kita mungkin akan melihat Ripple melepasi tahap rintangan $ 0.25 yang lebih rendah, dan mungkin juga mengalahkan rekod harga tanda tinggi sebelumnya $ 3.65. Ini nampaknya merupakan situasi yang paling mungkin apabila Ripple berjaya melaksanakan On-Demand Liquidity (xRapid) sepenuhnya sepanjang tahun ini.

Walau bagaimanapun, kami tidak menumpukan pada harga XRP atau nilai tukaran mata wang syiling Ripple hari ini, sebaliknya ini adalah mengenai Ripple, syarikat, dan XRP, cryptocurrency; dan apa yang mereka wakili secara individu, kolektif dan sebagai sebahagian besar dari ekosistem aset digital dan mata wang maya yang dipimpin oleh bitcoin yang baru muncul.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me