Digibyte Cryptocurrency dan Blockchain: DGB Coin Analysis

kajian digibyte

Cryptocurrency terdesentralisasi Digibyte mengkhusus dalam keselamatan teknologi blockchain berasaskan aset digital dengan jumlah kelantangan transaksi yang tinggi melalui token $ DGBnya.

Jared Tate, pencipta blockchain Digibyte, pengarang Blockchain 2035 (buku pertama yang ditulis oleh pengasas blockchain), adalah pemimpin projek mesra pemaju yang digerakkan oleh komuniti yang merupakan garpu kod sumber bitcoin, bukan blockchain BTC itu sendiri, yang mengkhusus dalam keselamatan aset digital yang diedarkan.

Sama seperti Satoshi yang melancarkan perisian protokol Bitcoin pada 3 Januari 2009 dengan mesej dari surat khabar, penemu Jared Tate juga melakukan perkara yang sama dengan Digibyte lima tahun dan satu minggu kemudian pada 10 Januari 2014 dengan mesej dari USA Today’s 1 / Bacaan 10/2014 “Sasaran: Data dicuri sehingga 110 juta pelanggan.” Juga seperti Bitcoin, tidak ada pelancaran pra-lombong atau ICO dan mesej ini berada di blok pertama blockchain $ DBG.

Teknologi DigiByte Blockchain mempunyai sedikit variasi yang dibuat dari kod sumber Bitcoin dan kertas putih asal. Kami akan merangkumi perkara-perkara di bawah ini seperti 21 bilion syiling yang dikeluarkan dalam 21 tahun (penurunan secara berperingkat 1% setiap bulan berbanding 4 tahun utama), atau 40x lebih pantas daripada Bitcoin dengan masa sekatan 15 saat (vs 10 minit) dan melakukan 560 transaksi sesaat berbanding hanya 7 untuk BTC.

 • Nama: Digibyte
 • Simbol: $ DGB
 • Pelancaran Tarikh: 10 Januari 2014
 • Laman web rasmi: digibyte.io
 • Harga Sepanjang Masa: $ 0.128895 Nilai pertukaran DBG / USD pada 6 Januari 2018
 • Produk Aplikasi: DigiAssets, MultiAlgo, MultiShield, DigiSpeed, SegWit, DiguSign, Digi-ID
 • Pencipta: Jared Tate (Duta dan Ahli Yayasan Josiah Spackman)
 • Pasukan Teras: Gary Mckee, Noah Seidman, GTO90, Yoshi Jager, ploenne, Rudy Bouwman
 • Whitepaper: Tidak [“kami ingin menjadi pelaku. Bukan pengepam kertas putih, untuk kurang berjanji dan terlampau banyak. ”]
 • Ciri-ciri: Cryptocurrency altcoin pertama yang menggunakan SegWit, penyesuaian kesukaran masa nyata
 • Fungsi: Blockchain Digibyte mempunyai tiga lapisan; lapisan protokol teras, lapisan aset digit dan lapisan aplikasi
 • Tambahan: Blok Penjelajah, Forum BitcoinTalk
 • Acara: Sidang Kemuncak Global DigiByte (19 April 2019) https://digibytesummit.io/
 • Profil Media Sosial: Twitter, Telegram, Reddit, GitHub
 • Buku: Blockchain 2035: DNA Digital Internet 3.0
 • Perkhidmatan PR: Perkhidmatan Cassiopeia
 • Sokongan Sokongan: borang hubungan laman web rasmi

Mari kaji teknologi duit syiling dan blockchain Digibyte cryptocurrency untuk melihat bagaimana sistem komunikasi terdesentralisasi yang unik ini berfungsi serta bagaimana lapisan DigiAssets yang menjanjikan berfungsi untuk membantu mengeluarkan aset digital, token, identiti digital, kontrak pintar dan banyak lagi..

Kajian Digibyte: Bagaimana DGB Coin Berfungsi

 • Apa itu DigiByte?
 • The DigiByte Blockchain – DigiByte DGB
 • Perkembangan DigiByte
 • Pasukan Selebihnya
 • Teknologi DigiByte
 • 5 Algoritma Perlombongan
 • Sejarah Harga: DigiByte’s Spike’s and Crashes
 • Masa Depan DigiByte
 • Sebab untuk Melabur dalam DigiByte
 • Membeli dan Menyimpan DigiByte
 • Membeli DigiByte
 • Menyimpan DigiByte
 • Cara Dapatkan Dompet DigiByte
 • Ringkasan

Industri cryptocurrency bermula dengan pelancaran Bitcoin lebih dari satu dekad yang lalu, dan Bitcoin berjaya menguasai blockchain sehingga aset digital baru yang disebut “altcoin” keluar. Altcoin ini sering mengikuti lintasan Bitcoin selama bertahun-tahun, tetapi terdapat banyak aset yang berjaya bertahan di aset teratas dengan cap pasaran kerana mereka telah membuktikan nilai mereka.

Apa itu DigiByte?

Apa itu DigiByte DGB

Sebelum menyelami sepenuhnya apa yang boleh dilakukan oleh DigiByte, bahagian teka-teki yang paling penting adalah memahami dengan tepat apa itu. DigiByte adalah salah satu altcoin pertama di seluruh dunia, yang dibuat pada tahun 2014. Namun, kebanyakannya pada tahun itu sendiri, melancarkan penjualan token awal dan tidak mempunyai banyak publisiti pada masa itu.

DigiByte telah mengumpulkan banyak penyokong sejak beberapa tahun kebelakangan ini, dan penyokong token menyatakan bahawa ia lebih sesuai dan selamat daripada cryptocurrency lain di pasaran. Penyokong yang sama percaya bahawa ia adalah pesaing kuat terhadap Bitcoin, Litecoin, dan pilihan utama lain di pasaran, dan sudah mempunyai kira-kira 100,000 nod di seluruh dunia. Walau bagaimanapun, seperti Bitcoin, DigiByte dicipta dengan bekalan maksimum 21 bilion DGB. Dengan had ini, tidak ada lagi DGB yang dapat dibuat. Cryptocurrency aset digital DGB mempunyai nisbah 1,000: 1 kepada BTC dan akan ditambang dalam 21 tahun (2014-2035).

Walaupun populariti di kalangan penggunanya, penggunaan token agak lambat, dan masih dianggap tidak jelas, dibandingkan dengan pesaing token tersebut. Dengan prestasi DigiByte sejak sekian lama, tidak mengejutkan bahawa ia juga telah mewujudkan blockchain sendiri – DigiByte DGB.

The DigiByte Blockchain – DigiByte DGB

Blockchain DigiByte

Melancarkan dengan aset DigiByte crypto adalah blockchain, menjadikannya blockchain terpanjang di seluruh dunia. Terdapat banyak ciri yang dimilikinya yang membuatnya berpotensi lebih cepat daripada yang lain, tetapi pada tahun itu hanya ada beberapa projek blockchain awam lain yang diperkenalkan pada masa itu. Blockchain mempunyai komuniti yang aktif, walaupun tidak pernah mencapai populariti yang dilakukan oleh Bitcoin.

faedah-syiling digibyte

Ulasan DigiByte menyatakan bahawa blockchain sebenarnya memproses pada kelajuan yang jauh lebih pantas daripada Bitcoin, dan kelajuan itu telah meningkat. Berdasarkan unjuran syarikat, blockchain seharusnya dapat menangani 2,000 transaksi sesaat menjelang 2020.

Perkembangan DigiByte

faedah digibyte

DigiByte dicipta oleh seorang lelaki bernama Jared Tate pada tahun 2013, yang melancarkan blok genesis cryptocurrency pada bulan Januari 2014. Setelah pelancaran dimulakan, Tate memutuskan untuk menumpukan seluruh waktunya untuk pengembangan projek, membiayai projek itu dengan sumbangan dari asas DigiByte. Pernyataan dari CoinCentral.com menyatakan bahawa ada kemungkinan pasukan yang terlibat dengan token memiliki banyak DGB sendiri, kerana proses perlombongan yang diperlukan untuk aset tersebut.

Rudy Bouwman adalah setiausaha dan naib ketua Yayasan DigiByte, walaupun dia hanya dilantik ke jawatan itu pada November 2019, menurut profil LinkedInnya. Sebelum itu, dia adalah CMO dan pengasas bersama Tim Kesedaran DigiByte.

Pasukan Selebihnya

Walaupun laman web rasmi DigiByte tidak menyatakan siapa pasukannya, tetapi LinkedIn menunjukkan beberapa pembangun yang menyatakan bahawa mereka terlibat dengan projek tersebut. Bersama dengan Tate dan Bouwman, pasukan ini terdiri dari:

digibyte-team-influencer-komuniti

 • Mohamed Rashad, seorang pelombong sejak Januari 2017
 • Glenn Grider, anggota inti dalam hubungan pertukaran dan penyelidikan sejak April 2016
 • Nana Esi Hammah, ahli ekonomi dan rakan jangkauan sejak Mei 2018
 • Michelle Dougherty, ahli Kesedaran Blockchain DigiByte sejak Mac 2019
 • Suhas Hegde, arkitek blockchain sejak Februari 2016

Pekerja tambahan disenaraikan di DigiByte dengan jumlah orang kurang dari 30 orang, walaupun nama mereka sekarang tidak tersedia.

Teknologi DigiByte

teknologi kripto digibyte

Laman web DigiByte dipenuhi dengan banyak maklumat pemasaran, tetapi perincian dari sisi teknikal agak sukar. Aset tersebut dianggap sebagai cryptocurrency berasaskan UTXO, yang bermaksud bahawa setiap transaksi baru merangkumi pengecam khusus pada setiap duit syiling. Bila-bila masa sahaja duit syiling memasuki dompet pengguna, ia dikategorikan sebagai “tidak dibelanjakan” dan menghantar duit syiling itu kepada orang lain menjadikannya “dibelanjakan”, secara semula jadi menghentikan mata wang digital daripada dibelanjakan dan menyelesaikan masalah keselamatan lain.

Token DigiByte ditambang sama dengan Bitcoin – dengan algoritma perlombongan Proof-of-Work. Walau bagaimanapun, tidak seperti Bitcoin, platform ini menggunakan lima algoritma perlombongan yang berbeza – Qubit, Skein, Groestl, Scrypt, dan SHA256.

Terdapat tiga lapisan yang berkaitan dengan infrastruktur perisian cryptocurrency DigiByte. Ketiga-tiga lapisan tersebut merangkumi:

 • Komunikasi teras dan rangkaian global
 • Buku besar awam dan aset digital
 • Permohonan

5 Algoritma Perlombongan

Dengan menggunakan lima algoritma perlombongan, syarikat tersebut mencipta peluang yang lebih baik untuk desentralisasi perlombongan daripada apa yang dilakukan oleh cryptocurrency lain yang mesra ASIC. Algoritma SHA256 digunakan oleh Bitcoin, sementara algoritma Scrypt digunakan oleh Litecoin dan Dogecoin. Setiap 15 hingga 18 saat, blok baru ditambang, menggunakan algoritma yang berbeza, sehingga masing-masing dari lima algoritma melombong blok setiap 1.5 minit.

DigiByte bertanggungjawab untuk memperkenalkan teknologi Segregated Witness, menjaga blockchain tetap kecil dan terukur dengan ukuran transaksi yang terhad. Oleh kerana ukuran kecil dan rekod prestasi lima tahun ini, blockchain dalam projek ini adalah yang terpanjang, bahkan melebihi Bitcoin ‘.

Setiap DigiByte memasuki peredaran dengan penggunaan perlombongan, walaupun pelombong perlu menggunakan kuasa pengkomputeran mereka untuk memproses transaksi ini, menambahkan blok ke rangkaian. CPU, CPU, atau ASIC diperlukan untuk melakukannya, yang memerlukan perisian perlombongan khusus dan dompet DigiByte. Pengguna boleh menambang sendiri atau mereka dapat bergabung dengan kolam penambangan, yang dibuat apabila banyak pelombong mengumpulkan sumber mereka bersama untuk berkongsi kekuatan pemprosesan mereka. Anggota kumpulan perlombongan membagi ganjaran usaha mereka secara sama rata. Banyak pengguna akhirnya memilih untuk melombong di kolam, kerana perlombongan solo dengan kadar hash yang rendah mengurangkan peluang menyelesaikan blok.

Algoritma perlombongan yang berbeza dibuat untuk berfungsi dengan perkakasan perlombongan yang berbeza. SHA256 dan Scrypt banyak digunakan oleh pelombong ASIC. Skein dan Groestl biasanya digunakan dengan GPU sebagai gantinya. Walau bagaimanapun, Qubit berfungsi pada gabungan pelbagai jenis perkakasan. Memandangkan kos perkakasan perlombongan khusus yang tinggi, mungkin lebih murah untuk membeli DigiBytes secara langsung, jika pengguna belum memiliki perkakasan pengkomputeran yang diperlukan.

Dengan penggunaan pelbagai algoritma, penambang DigiByte tidak dapat mengambil 51% kawalan, yang bermaksud bahawa pemusatan tidak dapat dicapai, dan jaringan diamankan terhadap serangan.

Sejarah Harga: Lonjakan dan Kerosakan DigiByte

sejarah harga syiling digibyte (DGB)

Harga DigiByte tidak stabil dalam sejarah baru-baru ini, mencatatkan aktiviti yang agak berterusan hingga 2017 dengan pertumbuhan yang minimum. Walau bagaimanapun, terdapat banyak lonjakan dan kerosakan pada 2017 dan 2018.

Lonjakan pada bulan Jun 2017 bertepatan dengan kemungkinan pengumuman yang akan dikeluarkan di Twitter. Pelabur bertindak pantas untuk terlibat dengan membeli DigiByte, yang menaikkan harganya. Walaupun syarikat mengisyaratkan pengumuman yang akan datang, pelepasan pengumuman sebenarnya tidak sampai beberapa hari kemudian, yang menyatakan bahawa syarikat itu melancarkan dompet baru dengan beberapa ciri baru. Namun, sebelum pengumuman itu dikeluarkan, harganya sudah turun di bawah harga DigiByte sebelum petunjuk itu keluar.

Lonjakan seterusnya berlaku pada masa yang sama dengan lonjakan Bitcoin, yang menjadikan Bitcoin hampir $ 20,000. Dari Disember 2017 hingga Januari 2018, harganya naik, berikutan tweet dari John McAfee, yang mengatakan bahawa DigiByte adalah syarikat yang patut diperhatikan. Lonjakan itu berlangsung hingga awal tahun 2018, tetapi pembetulan pasaran cryptocurrency pada akhir Januari 2018 menurunkan kebanyakan aset crypto, termasuk DigiByte.

digibyte-dgb-duit syiling-sejarah

Carta sejarah harga Digibyte: tertinggi dan rendah bulan demi bulan untuk duit syiling DGB dua tahun kebelakangan

Terlepas dari tempoh yang singkat pada Q3, tidak ada turun naik sebenar untuk cryptocurrency pada tahun 2018. Kenaikan harga pada masa itu adalah sekitar masa yang sama dengan syarikat itu mengumumkan bahawa dompet mereka akan tersedia untuk iOS dan Android. Pada masa itu, Apple App Store juga mulai memungkinkan untuk melakukan pembayaran di DigiByte.

Sepanjang tahun 2019, cryptocurrency kekal stabil dengan beberapa lonjakan – Mac 2019, April 2019, dan antara akhir Mei dan awal bulan Julai. Namun, sejak pertengahan Jun, nilai cryptocurrency terus menurun, jatuh dari $ 0,016274 menjadi $ 0,0065, pada 24 November 2019.

Masa Depan DigiByte

masa depan duit syiling digibyte

Dengan sedikit perubahan dalam cryptocurrency dalam beberapa tahun kebelakangan ini, DigiByte nampaknya semakin mendapat perhatian dalam industri permainan. Di platform lain yang dikembangkan oleh pencipta bernama DigiByte Gaming, para pemain ditawarkan peluang untuk memperoleh DGB sebagai hadiah kerana meluangkan masa pada permainan yang disertakan.

Ketua Pegawai Eksekutif DigiByte – Tate – telah berkomitmen untuk mendorong tumpuan yang lebih besar pada Yayasan DigiByte dan jangkauan orang ramai. Penerapan DigiByte telah menjadi salah satu cabaran yang lebih sukar yang dihadapi oleh pasukan, walaupun kemajuan berterusan aset ini bergantung padanya. Walaupun token itu secara historis memiliki pengikut yang kuat dan setia, token itu menyelam tahun ini.

Kelajuan dan skalabiliti transaksi DigiByte yang cepat menjadikannya siap untuk jangka masa panjang di pasaran cryptocurrency. Ramalan oleh CoinSwitch tahun lalu menunjukkan bahawa jumlah nilai DGB akan mencapai $ 9.20 menjelang 2021.

Garis Masa Sejarah Digibyte (DGB):

Oktober 2013 = Kerja DigiByte bermula

10 Januari 2014 = Pelancaran rasmi DigiByte

28 Februari 2014 = DigiShield Hardfork

1 September 2014 = MultiAlgo Hardfork

10 Disember 2014 = MultiShield Hardfork

4 Disember 2015 = DigiSpeed ​​Hardfork

28 April 2017 = SegWit Diaktifkan

19 Sep 2018 = DigiByte Core 6.16.5 Dikeluarkan

April, 2019 = DigiAssets Dikeluarkan

21 Julai 2019 = Odocrypt Hardfork

Digibyte Crypto Exchange to Trade DGB pada:

 • Bittrex
 • Cryptopia
 • HitBTC
 • Huobi
 • KuCoin
 • Litebit
 • Livecoin
 • OKEx
 • Poloniex
 • Shapeshift
 • Sistemkoin
 • Upbit
 • Yobit

Sebab untuk Melabur dalam DigiByte

pelaburan digibyte

Terdapat banyak sebab bagi pengguna untuk melabur dalam aset crypto DigiByte, bermula dengan fakta bahawa hanya memerlukan sekitar 15 saat untuk memproses transaksi, tidak seperti penantian 10 minit Bitcoin. Untuk menambah keselamatan yang ditawarkan oleh platform, pencipta DigiByte melaksanakan DigiShield dan MultiShield, menyokong blockchain terpanjang di dunia.

Kini, DigiByte menyediakan teknologi tersebut untuk sistem pembayaran global, yang membolehkan pedagang, pengguna, dan masyarakat arus perdana di seluruh dunia. Dengan DigiByte Gaming, aset tersebut bahkan dapat digunakan dalam permainan, memberikan potensi jangka panjang dan peluang untuk mengembangkan nilainya. Namun, apabila Bitcoin dan cryptocurrency lain berkembang, mereka mungkin akan mewujudkan persaingan untuk DigiByte. Terdapat gambar pemasaran Digibyte (DGB) ini yang melayang di internet membandingkannya dengan Bitcoin dan Litecoin:

digibyte-bitcoin-litecoin-blockchain

dan

digibyte-dgb-bitcoin-btc-blockchains

dan

digibyte-blockchain-faedah

Namun, di sebalik persaingan, DigiByte tetap menjadi salah satu daripada 100 cryptocurrency teratas berdasarkan cap pasaran, yang diletakkan terus di tengah.

Membeli dan Menyimpan DigiByte

cara membeli digibyte

Sekarang, DGB diterima di beberapa pasaran cryptocurrency, termasuk Bittrex, Poloniex, Sistemkoin, HitBTC, Kucoin, Upbit, dan YoBit, di mana ia menunjukkan jumlah perdagangan yang tinggi. Tidak pernah ada tawaran syiling awal, walaupun syarikat itu mengadakan pusingan pembiayaan pelaburan swasta pada projek tersebut pada bulan Disember 2014 dengan modal benih yang tidak didedahkan disenaraikan.

Membeli DigiByte

Untuk membeli DigiByte, pengguna perlu mendaftar di laman web bursa, seperti Bittrex, Huobi, atau Poloniex. Walau bagaimanapun, Binance adalah kisah lain. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, pertempuran menjadi malang, walaupun laporan pada akhir 2018 menyatakan bahawa DigiByte tidak perlu disenaraikan dengan Binance. Pada bulan Mac 2019, Tate bahkan menyatakan bahawa Binance Coin adalah “token menghisap darah” dan “parosit.”

CoinSwitch mengiklankan bahawa mereka mempunyai kaedah untuk pengguna mendapatkan harga terbaik untuk pembelian mereka. CoinSwitch adalah platform penukaran cryptocurrency. Pengguna juga boleh menggunakannya sebagai kaedah untuk menukar cryptocurrency lain dengan crypto DGB.

Menyimpan DigiByte

DigiByte menawarkan dompet yang serasi dengan semua sistem operasi, yang memudahkan penggunaannya dari mana-mana peranti yang serasi. Dompet dari DigiByte mesti dimuat turun dari laman web rasmi. Walau bagaimanapun, terdapat juga beberapa dompet pihak ketiga yang sudah menyokong DGB, termasuk Coinomi, Ledger, Trezor, Guarda, Exodus, Satowallet, dan lain-lain.

Cara Memperoleh Dompet Aset Digital DigiByte (DGB)

dompet digibyte

Untuk mendapatkan dompet DigiByte, pengguna mesti memuat turunnya dari laman web rasmi mereka. Pengguna perlu memilih dompet berdasarkan sistem operasi mereka. Pada masa ini, laman web mempunyai pilihan untuk:

 • Windows Core DigiByte (32 dan 64 bit)
 • DigiByte Core Mac OS X
 • DigiByte Core Linux (32 dan 64 bit)
 • DigiByte Android
 • IPhone DigiByte & iOS
 • Dompet DigiByte Go (Sambungan Chrome)

Setelah memuat turun dompet, ia perlu dipasang pada peranti, di mana ia dapat dibuka. Pengguna disarankan untuk menerima lalai dan bahawa masa yang diperlukan untuk menyegerakkan dompet mungkin sedikit lebih lama. Untuk perlindungan terbaik, sandarkan dompet juga.

Laman web ini juga merangkumi dompet pihak ketiga yang boleh dimuat turun oleh pengguna untuk menyimpan DGB mereka, termasuk Trezor, Ledger, KeepKey, SafePal, Trezor, SecuX, Coinomi, Exodus, ABRA, Jaxx Liberty, OwnBit, EdgeWallet, Atomic, Trust, Satowallet. dan Guarda. Pengguna yang ingin melihat dompet tambahan boleh melayari DigiByteWallets.com.

Siapa Jared Tate?

Seperti disebutkan, Jared, pengaturcara komputer yang berpangkalan di Texas dari Arco, Idaho, adalah pencipta Digibyte dan pengarang bersama buku Blockchain 2035.

Jared telah terlibat dengan Bitcoin sejak 2012, yang pada musim gugur 2013 dia menemui peningkatan yang perlu dibuat dalam kod sumber Bitcoin dan tidak dapat melaksanakan perubahannya sehingga kami pergi dan membuat DGB pada tahun 2014 setelah peningkatan protokol teras bitcoinnya ditolak dan menerapkannya dalam aset digital baru, DGB.

Berikut adalah beberapa video wawancara yang telah dilakukannya:

dan

dan

Ringkasan

Setiap cryptocurrency dibuat dengan tujuan yang berbeza kerana setiap pencipta menafsirkan masalah semasa dengan cara untuk menyelesaikan masalah ini. Mata wang digital memungkinkan kemungkinan transaksi dan pemindahan segera yang boleh melintasi sempadan dan bahkan boleh digunakan untuk perkhidmatan dan barang fizikal. Namun, mereka juga boleh dibatasi untuk komuniti tertentu, seperti rangkaian sosial dan permainan dalam talian. Pada penghujung hari, apabila terdapat ribuan duit syiling crypto untuk dipilih, blockchain Digibyte dan cryptocurrency DGB memberi tumpuan kepada kelajuan, skala dan keselamatan dan menawarkan komuniti bersemangat yang di pasaran hari ini nampaknya sangat dinilai rendah dan pasti akan mendapat manfaat dari yang berikutnya bull berjalan lebih banyak daripada kebanyakan pesaingnya. Kami tidak akan terkejut melihat $ DGB dan koin Digibyte menjadi token 10-20 teratas memandangkan semua inovasi dan kemajuan yang mereka bawa ke ekosistem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me