Uniswap Drops Memiliki Token DeFi, Volume Bakkt Memukul Tinggi Sepanjang Masa

Kisah terbesar dari dunia cryptocurrency yang mungkin anda terlepas.

Ini adalah minggu yang sangat penting dalam dunia blockchain dan cryptocurrency. Landskap kewangan yang terdesentralisasi didominasi oleh berita mengenai tanda tadbir urus Uniswap, sementara pelabur institusi mendorong jumlah niaga hadapan Bakkt Bitcoin ke tahap tertinggi sepanjang masa.

Baca semua mengenai kisah-kisah ini dan lebih banyak lagi dalam edisi minggu ini dari OKEx Insights ‘Crypto News of the Week.

Token UNI Uniswap diturunkan, segera mencapai $ 5.00

Tidak boleh dikalahkan oleh pesaing keras seperti SushiSwap, Uniswap – protokol terdesentralisasi untuk penyediaan kecairan automatik di rangkaian Ethereum – menurunkan token tadbirnya sendiri minggu ini. Acara itu menyaksikan pengguna protokol yang lalu menerima kira-kira $ 1,200 dalam token UNI, berdasarkan penilaian mereka sekitar waktu penerbitan.

Harga UNI, pada masa penulisan ini, telah meningkat menjadi lebih dari $ 6.00.

Pengambilan kunci

  • Sebagai salah satu pemain terbesar di ruang perdagangan yang terdesentralisasi, penerbitan token tadbir urus Uniswap telah memberi kesan hebat pada persaingan dan kemungkinan mengukuhkannya sebagai peneraju ruang DeFi.
  • Tidak ada kata sepakat mengenai apa yang disebut "nilai sebenar" UNI, dan tindakan harga di sekitar token kemungkinan akan mengalami turun naik.

Harga UNI telah meningkat menjadi lebih dari $ 6.00. Sumber: CoinGecko

Kraken menjadi bank, terima kasih kepada Wyoming

Kraken, sebuah firma cryptocurrency yang berpusat di San Francisco, secara rasmi menjadi bank setelah permohonannya untuk piagam institusi simpanan khas telah diluluskan oleh Wyoming Banking Board.

Pengambilan utama

  • Kraken adalah pertukaran cryptocurrency pertama yang menjadi bank – peristiwa penting dalam industri. Walau bagaimanapun, sebilangan penyokong cryptocurrency yang diingini percaya bahawa ini bertentangan dengan idea bahawa Bitcoin membenarkan anda untuk BYOB, atau "menjadi bank anda sendiri."
  • Undian untuk menyetujui piagam SPDI Kraken meneruskan warisan Wyoming sebagai negara yang paling mesra kripto di A.S..
  • Berkat piagam itu, Kraken kini dapat beroperasi di lebih banyak bidang kuasa.

Bitfinex dan Tether diperlukan untuk menyerahkan dokumen ke NYAG

Hakim Joel M. Cohen, seorang hakim Mahkamah Agung New York, telah memutuskan bahawa Bitfinex dan Tether adalah dikehendaki mengemukakan dokumen ke pejabat Peguam Negara New York yang menjelaskan hubungan kewangan syarikat. 

Keputusan itu dibuat setelah kedua-dua syarikat crypto gagal memenuhi tuntutan NYAG dalam jangka masa yang panjang – sesuatu yang dikatakan oleh peguam Bitfinex Charles Michael adalah "mustahil secara harfiah."

Pengambilan utama

  • Pertempuran undang-undang yang sedang berlangsung antara Bitfinex, Tether dan NYAG telah – mungkin dijangka – beralih lebih jauh untuk pihak pengawal selia.
  • Dengan anggaran permodalan pasaran lebih dari $ 15 bilion, apa-apa akibat negatif yang signifikan bagi USDT boleh memberi kesan dramatik pada pasaran cryptocurrency.

Dompet digital crowdsourcing sumber dalam negeri A.S.

Direktorat Sains dan Teknologi Keselamatan Dalam Negeri A.S. menawarkan $ 25,000 dalam usaha mengumpulkan banyak dompet digital. Secara khusus, persaingan adalah untuk merancang antara muka pengguna yang berpasangan dengan blockchain jabatan eksekutif persekutuan dan rancangan identiti terdesentralisasi.

Pengambilan utama

  • Berbanding dengan kontrak berkaitan blockchain lain yang ditawarkan oleh pelbagai jabatan kerajaan Amerika Syarikat, pembahagian hadiah untuk pertandingan ini agak rendah. Namun, itu nampaknya disengajakan dan usaha untuk menarik pemaju di peringkat komuniti – berbanding syarikat teknologi utama.
  • DHS memandang serius teknologi blockchain dan mempunyai senarai projek berkaitan yang sedang berkembang, termasuk sistem untuk dokumen imigresen digital.

Jumlah dagangan hadapan Bakkt Bitcoin mencapai paras tertinggi sepanjang masa

Jumlah dagangan yang diselesaikan secara fizikal untuk niaga hadapan Bitcoin di Bakkt telah mencapai tahap tertinggi sepanjang masa dua kali minggu ini. Pada hari Selasa, kontrak bernilai $ 172 juta diperdagangkan. Pada hari Khamis, jumlah itu meningkat menjadi $ 178 juta.

Pengambilan kunci

  • Memandangkan Bakkt adalah produk yang ditujukan terutamanya kepada pelabur institusi, peningkatan jumlah menunjukkan minat dan aktiviti yang meningkat dari peniaga wang besar.

Jumlah dagangan yang diselesaikan secara fizikal untuk niaga hadapan Bitcoin mencapai paras tertinggi sepanjang masa minggu ini. Sumber: skew

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam dan berita yang disusun daripada profesional crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me