PayPal dan Bank AS Menuju Ke Crypto Semasa Dana Lindung Nilai UK Tarik Keluar – Berita Crypto Minggu Ini

Berita gambar Minggu

Walaupun kekurangan kepentingan institusi dilaporkan menyebabkan dana lindung nilai crypto pertama di United Kingdom menutup pintunya, bank-bank di Amerika Syarikat akan segera mula menawarkan perkhidmatan kustodian untuk aset digital. Sementara itu, PayPal dilaporkan akan menawarkan penjualan cryptocurrency langsung kepada penggunanya. Ini dan lebih banyak topik diperiksa dalam edisi minggu ini dari Crypto News of the Week OKEx Insight.

Bank A.S. dibenarkan untuk memberikan perlindungan terhadap cryptocurrency

Bank-bank yang disewa khas di Amerika Syarikat akan dibenarkan memberikan perkhidmatan jagaan untuk kunci kriptografi unik yang terikat dengan dompet cryptocurrency, menurut surat awam dari Pejabat Pengawas Mata Wang, Jonathan Gould, biro bebas pengawal kanan dan ketua penasihat Jabatan Perbendaharaan.

Surat itu juga menjelaskan bahawa bank boleh memberikan perkhidmatan penjaga fidusiari dan bukan fidusiari.

Sebagai catatan, OCC kini dipimpin oleh bekas ketua pegawai undang-undang Coinbase, Brian Brooks.

Pengambilan utama:

  • Walaupun Bitcoin dan cryptocurrency lain telah lama membiarkan pengguna “menjadi bank mereka sendiri”, individu yang tidak selesa dengan idea itu akan segera membenarkan bank tradisional untuk mendapatkan aset digital mereka.
  • Keupayaan untuk menyediakan perkhidmatan jagaan cryptocurrency – yang pada dasarnya terhad untuk memilih entiti yang dikawal selia – kini boleh diperluas dan dipelbagaikan.
  • OCC dengan jelas menyedari perlunya beradaptasi dan mengikuti kecepatan inovasi kewangan, yang sebahagian besarnya dipercepat oleh teknologi BTC dan blockchain.

PayPal dilaporkan bekerjasama dengan Paxos untuk perkhidmatan cryptocurrency

PayPal dilaporkan merancang untuk bekerjasama dengan Paxos untuk menawarkan penjualan dan perdagangan cryptocurrency secara langsung. Berita datang melalui CoinDesk, yang mendakwa telah bercakap dengan dua individu yang biasa dengan pengaturan prospek.

Paxos berpusat di New York dan baru-baru ini melancarkan perkhidmatan pembrokeran crypto sendiri, Paxos Crypto Brokerage, yang akan menyediakan perkhidmatan kepada Revolut US.

Pengambilan utama:

  • Sekiranya laporan itu benar, Bitcoin akan melihat salah satu bentuk penerapannya yang paling utama – memandangkan ukuran dan ruang lingkup asas pengguna PayPal yang jumlahnya melebihi 325 juta.
  • Raksasa fintech, yang juga memiliki Venmo, akan bergabung dengan pesaing yang diperdagangkan secara terbuka Square dan Robinhood dalam menawarkan pembelian aset digital.

Jumlah akaun pengguna PayPal aktif dari Q1 2010 hingga Q1 2020. Sumber: statista

Penutupan dana lindung nilai crypto UK pertama kerana kekurangan permintaan

Dana lindung nilai cryptocurrency pertama di Britain, Prime Factor Capital, ditutup – kerana kekurangan permintaan daripada pelabur institusi.

Menurut laporan Berita Kewangan yang dipetik oleh Blok itu, dana lindung nilai “berjuang untuk mendapatkan daya tarikan dari segi mengumpulkan aset,” menurut petikan langsung dari CEO Prime Factor Capital, Nic Niedermowwe.

Dana lindung nilai cryptocurrency adalah yang pertama mendapat lampu hijau dari Financial Conduct Authority, badan pengawalseliaan kewangan negara yang beroperasi secara bebas.

Pengambilan kunci:

  • Kurangnya permintaan institusi yang disebut sebagai alasan kemerosotan Prime Factor Capital bertentangan dengan peningkatan dramatik pelaburan institusi yang dilihat di tempat lain dalam ruang cryptocurrency.

Kumpulan Ant gergasi Fintech melancarkan jenama blockchain AntChain

Cawangan fintech Alibaba Group, Kumpulan Ant, melancarkan jenama blockchain sendiri minggu ini. Dinamakan “AntChain”, jenama tersebut akan merangkumi penyelesaian berasaskan blockchain, sambil mengaku dapat memproses 1 miliar transaksi harian dan menyokong peningkatan 1 miliar akaun pengguna.

Ant Group adalah syarikat induk Alipay, syarikat gergasi pembayaran dalam talian dan mudah alih yang berpangkalan di China yang sangat berkait rapat dengan mata wang digital rasmi China.

Pengambilan kunci:

  • Walaupun istilah “blockchain” telah digunakan secara bebas sebagai kata kunci dalam beberapa tahun terakhir, pelancaran jenama blockchain nyata dari Ant Group mewakili dorongan utama untuk teknologi ini menjadi fintech arus perdana.

Carta yang menggambarkan perkhidmatan pembayaran digital yang paling popular di China. Sumber: statista

Tanda-tanda Mastercard berurusan dengan Wirex untuk kad cryptocurrency

Mastercard mempunyai menandatangani perjanjian dengan permulaan cryptocurrency Wirex setelah membuka program yang berkaitan dengan cryptocurrency, Mastercard Accelerate, yang kini membolehkan syarikat crypto membuat kad pembayaran mereka sendiri. Oleh itu, Wirex kini dapat mengeluarkan kad yang disokong Mastercard sendiri.

Wirex sebelumnya melihat kad debitnya dikeluarkan oleh Wirecard, pemproses pembayaran Jerman yang kini tidak berfungsi dan baru-baru ini tidak dapat menyumbang $ 2 bilion.

Pengambilan utama:

  • Perjanjian dengan Wirex dan pengembangan Mastercard Accelerate menggambarkan bagaimana salah satu pemproses pembayaran dominan dunia mendorong lebih jauh ke ruang blockchain dan cryptocurrency yang matang.
  • Kesepakatan Mastercard dengan Wirex akan memberikan persaingan kepada Visa, yang telah bekerjasama dengan Coinbase dan memberikan pertukaran aset digital kemampuan untuk mengeluarkan kad pembayaran sendiri.

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam dan berita yang disusun daripada profesional crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me