Laporan Bulanan Ekosistem OKB pada Mei 2020

Pada bulan Mei, OKB telah melakukan pembelian semula dan pembakaran kelapan, di mana 3,509,874,52 OKB bernilai 19 Juta dolar AS dihantar ke alamat lubang hitam dan dibakar.

Selain itu, 2 rakan baru telah memasuki ekosistem OKB dan satu siri kempen dilancarkan untuk meningkatkan lagi keistimewaan pemegang OKB termasuk membeli OKB dan mendapat bonus USDT dan BTC tambahan.

Sebagai salah satu senario aplikasi yang paling penting, OKChain, dan testnetnya telah mencapai sejumlah peningkatan yang bermakna termasuk menetapkan peraturan untuk mengundi dan calon supernode, serta pelancaran kempen OKChain Hachathon pertama.

1. Kenaikan tertinggi pada bulan Mei adalah 17.4% dan jumlah dagangan satu hari telah melepasi 310 Juta dolar A.S..

Pasar OKB pada bulan Mei:

Harga OKB pada awal Mei: 5.09 USDT

Harga OKB pada akhir Mei: 5.26 USDT

Harga tertinggi OKB pada bulan Mei: 5.67 USDT

Kenaikan tertinggi pada bulan Mei: 17.4%

Jumlah dagangan 24 jam melepasi 310 Juta dolar pada 29 Mei, mewakili yang tertinggi pada bulan Mei. Pasangan perdagangan terutamanya terhadap OKB adalah USDT, ETH, BTC, dan USDK, di mana jumlah dagangan pasangan perdagangan OKB / USDT mengambil 56.60%.

2. OKB melakukan pembelian balik dan pembakaran Kelapan bersamaan 19 Juta dolar A.S..

Pada bulan Mei, pembelian semula dan pembakaran OKB yang kelapan telah dilakukan, yang mana tempohnya adalah dari 01 Mac 2020, hingga 31 Mei 2020. Kali ini jumlah OKB yang dibeli kembali dan dibakar adalah 3,509,874.52, bersamaan dengan 19 Juta Dolar AS berdasarkan harga pasaran pada masa itu, 9.3% lebih tinggi daripada pusingan ketujuh.

Penerbitan asal OKB ialah 300 Juta dan setelah menyelesaikan pusingan kelapan pembelian balik dan pembakaran, OKB yang dibeli balik dan dibakar terkumpul adalah 20,671,583.58, mengambil 7% daripada penerbitan asal. Bekalan semasa di pasaran sekunder ialah 279,328,416.42 OKB.

Pembelian semula dan pemulihan OKB masa depan akan menuju ke pasaran sekunder. Dengan alasan tidak ada penerbitan tambahan OKB di masa depan, semua OKB selebihnya akan berpindah ke mainnet OKChain dan kontrak pengeluaran pintarnya akan dihapuskan.

Kami percaya bahawa dengan sepenuh hati dan amalan ikhlas pasukan OKB, model deflasi OKB menerajui pasaran, dan akan memberikan kembali kepada semua penyokong dengan prestasi berkualiti tinggi.

3. Peningkatan Penting Testnet OKChain

Sebagai salah satu senario aplikasi OKB yang paling ketara, OKChain telah berjaya melancarkan testnet 0.10. OKT adalah token asli eksklusif untuk ekosistem OKChain dan pada masa akan datang, 100% blok genesis OKT akan dipetakan kepada pemegang OKB.

Pada 04 Jun, Kempen Hackathon OKChain pertama dilancarkan kepada semua pembangun, dan para peserta dapat memenangi ganjaran OKB hingga bernilai 5,000 dolar A.S.

4. Senario Aplikasi OKB Terus Berkembang

Pada 20 Mei, OKB telah menjalin kerjasama dengan platform pembayaran, Linka, dengan sokongan yang mana pemegang OKB dapat menggunakan OKB untuk membeli barang keperluan harian di Korea.

Pada 28 Mei, OKB telah menjalin kerjasama strategik dengan Changelly, salah satu platform pertukaran crypto yang paling terkenal. Sejak itu pengguna boleh menggunakan Visa, MasterCard, Apple Pay, dan perkhidmatan pembayaran lain untuk membeli OKB.

Pada 10 Mei, salah satu hak dalaman yang penting bagi pemegang OKB, pra-penjualan Jumpstart OKEx ke-13 – NDN Link telah berjaya dilaksanakan. Pusingan langganan eksklusif untuk OKBelievers mencapai 8,482,996,335 NDN dan untuk OKTraders adalah 6,523,456,534. NDN menyaksikan kenaikan harga 200% dalam perdagangan debutnya berbanding dengan harga pra-pesanan.

Sehingga kini, jumlah senario pendaratan dengan sokongan rakan kongsi global OKB telah mencapai 45, merangkumi lebih daripada 10 bidang penting termasuk pembayaran, transaksi, perisian pasaran, dompet, pinjaman dan pinjaman, keselamatan teknologi, perjalanan, perkhidmatan hidup, hiburan, sosial , kontrak elektrik dan O2O.

Pada masa yang sama, pemegang OKB juga menikmati 14 keistimewaan dalaman termasuk diskaun yuran perdagangan, simpanan OKB, perdagangan leverage OKB, Penukaran Baki Kecil, Langganan Langsung OKEx, pembelian balik OKB & bakar, peniaga yang dilimpahkan dan keistimewaan lain.

5. Kempen Airdrop Dilancarkan untuk Pengikut OKB

Pada bulan Mei, kami telah melancarkan kempen airdrop kepada semua pengguna OKEx: pengguna yang membeli OKB bernilai 100 dolar AS akan mendapat penambahan 10 dolar AS dalam USDT. Juga jika anda menjemput rakan anda untuk mendaftar di OKEx dan membeli OKB bernilai 100 dolar AS, anda dan rakan anda akan mendapat 10 dolar AS dalam Bitcoin.

Pada 14 Mei, kami mengadakan AMA untuk peminat global kami dengan kumpulan CoinCryptoProfit dan melaporkan pembinaan ekosistem semasa OKB.

Selain itu, kami juga mengadakan AMA dalam kumpulan SatoshiClub untuk menjawab soalan mengenai OKB yang diajukan oleh kumpulan tersebut.

Pada masa akan datang, pasukan OKB akan berusaha untuk menawarkan perkhidmatan berkualiti terbaik kepada lebih banyak pengguna dan membantu membina konsensus terhadap industri blockchain dan OKB.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau nasihat, sila hubungi alamat e-mel di bawah.

E-mel OKB: [email protected]

E-mel OKChain: [email protected]

OKChain https://t.me/okchaintech

Pasukan OKB

Jun 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me