Laporan Bulanan Ekosistem OKB (Okt – Nov 2019)

Sejak pelancaran OKB, kami telah berusaha sedaya upaya untuk menyempurnakan ekosistem OKB dalam 21 bulan terakhir. Melalui pembelian balik kami & skema bakar, model ekonomi token, kes penggunaan platform dan penggunaan luaran, kami terus meningkatkan nilai OKB sebagai token utiliti global.

Pada masa ini, jumlah penawaran OKB yang beredar adalah 300 juta dan ia berada di antara 20 cryptocurrency global teratas berdasarkan permodalan pasaran. OKB telah digunakan secara meluas dalam aplikasi dan senario harian, serta sejumlah perkhidmatan di OKEx. Kami tidak akan berjaya seperti kejayaan tanpa sokongan anda! Kami akan mengeluarkan laporan kemajuan OKB yang komprehensif setiap bulan sehingga anda dapat menyaksikan dan menyokong pertumbuhan OKB pada masa akan datang.

1. OKB sebagai Token Pertukaran Global

 • OKB kini disenaraikan di pasaran OKEx C2C, menyumbang kira-kira. Jumlah dagangan purata USD110 juta setiap hari dari puluhan ribu pengguna;
 • OKB disenaraikan di ALINIEX dan Bvnex, dua pertukaran utama C2C di Vietnam;
 • OKB juga disenaraikan di Bitsonic dan Probit, dua pertukaran C2C utama di Korea Selatan.

Untuk meningkatkan pengalaman perdagangan OKB pengguna, kami berusaha menyenaraikan OKB di lebih banyak pertukaran C2C di negara dan kawasan utama. Baru-baru ini, kami telah melancarkan perdagangan OKB di pasaran OKEx C2C, tonggak penting dalam mengembangkan ekosistem OKB, dan kami tidak akan berhenti di sini.

Untuk tujuan ini, kami telah melancarkan dua promosi untuk dikembalikan kepada pemegang OKB, termasuk perdagangan OKB tanpa bayaran di pasaran C2C dan 5,000 bonus perdagangan OKB. Promosi ini berjaya dan jumlah dagangan harian OKB mencapai lebih kurang. USD 110 juta.

Kami juga telah bekerjasama dengan pertukaran C2C utama di Vietnam, seperti ALINIEX dan Bvnex, untuk menyokong perdagangan VNDB. Rakan kongsi kami, Bitsonic dan Probit, dari Korea Selatan telah melancarkan perdagangan KRWB juga.

Oleh kerana perdagangan C2C menjadi semakin popular, dan kami akan terus mengembangkan fungsinya untuk membina OKB sebagai token utiliti global.

2. Memperkenalkan 36 Kes Penggunaan Baru

 • Bilangan kes penggunaan platform OKB meningkat kepada 11;
 • Kami telah bekerjasama dengan 25 rakan kongsi yang luar biasa untuk membina ekosistem OKB;
 • OKB adalah satu-satunya token yang diterima untuk dilanggan dalam penjualan token ke-9 (JALAN) kami di OKEx Jumpstart.

Membina ekosistem OKB telah menjadi salah satu fokus utama bulan ini. Selain mengembangkan kes penggunaan OKB di OKEx, kami secara beransur-ansur memperluas aplikasinya ke industri lain setelah beberapa ujian.

Untuk memberi gambaran yang lebih jelas kepada pengguna dalam memahami faedah membina ekosistem OKB yang kuat, kami telah membahagikannya kepada dua bahagian: kes penggunaan yang diperkasakan oleh platform pada kes penggunaan OKEx dan luaran.

Pada masa ini, terdapat 11 kes penggunaan untuk OKB di OKEx. Ini akan menjadi token asli pada OKChain dan OKDEx yang akan segera dikeluarkan.

Untuk OKEx Jumpstart, kami telah menyesuaikan peraturan langganan sebelum penjualan token ke-9 pada 14 Nov 2019. OKB kini merupakan satu-satunya token yang diterima untuk berlangganan di platform penyenaraian. Kami juga telah menggabungkan OKB ke OKNodes, pasaran perdagangan, potongan yuran perdagangan, faedah penyenaraian, pengundian, program Rakan Kongsi Global OKEx, pelabur utama dan Pedagang yang Ditetapkan.

Secara luaran, kami telah membuat kemajuan besar dalam pengembangan OKB dan merekrut 25 rakan berkualiti.

 • Keselamatan rangkaian: Kami telah menjalin kerjasama dengan firma keselamatan terkemuka di dunia, seperti Slowmist, Beosin, dan Certik, untuk membenarkan penggunaan OKB untuk membeli penyelesaian keselamatan siber.
 • Perkhidmatan kewangan: Kami telah bekerjasama dengan 14 platform, termasuk LinkEye, Molecular Future, BitKan, Bitpie, QLC Chain, Q-Wallet, Ledger Vault, Constant, Machi X, BITHD, Kcash, dan Cobo. Dengan OKB, pengguna dapat mengakses deposit crypto, pinjaman gadai janji, pengurusan pinjaman dan perkhidmatan janji pada platform ini.
 • Gaya Hidup: Kami telah berganding bahu dengan Tripio, LITEX, TrueChain, BitTorrent, FishChain, Show, Lucia, Energy Kingdom, dan Cryptomall untuk membuat tempahan hotel, pembayaran luar talian, tambah nilai kad mudah alih dan bahan bakar, membeli-belah, membeli muzik, dll. dengan OKB.

Sebagai contoh:

 • Pemegang OKB boleh menempah penginapan di 450,000+ hotel di seluruh dunia dengan OKB di Tripio, pasar tempahan pelancongan terdesentralisasi pertama di dunia berdasarkan blockchain.
 • Mereka boleh berbelanja dengan OKB di Cryptomall, pasar maya terbesar di dunia yang menerima cryptocurrency. Cryptomall menawarkan 1 juta + jenis barang lebih dari USD 27 bilion untuk dipilih oleh pembeli.
 • Mereka juga boleh melanggan keahlian di BitTorrent.

Kami telah mempercepat penggunaan OKB secara besar-besaran ke dalam sebanyak mungkin aspek dalam kehidupan seharian, termasuk keselamatan rangkaian, perkhidmatan kewangan dan gaya hidup. Tetapi kami tidak hanya berhenti di sini, kami akan terus memperluas ruang lingkup token utiliti kami pada tahun-tahun akan datang.

3. OKChain Testnet akan Dilancarkan Tidak lama lagi

 • OKChain testnet akan segera dilancarkan sementara menunggu keputusan pembangunan akhir.
 • OKDEx akan dibangunkan di OKChain.
 • Kami melihat potensi besar di OKB sebagai token asli.

Kami tahu bahawa semua orang menjangkakan pelancaran OKChain dan OKDEx. Kami dapat mengesahkan bahawa OKChain kini berada di tahap pengembangan terakhir dan testnetnya akan dilancarkan tidak lama lagi.

Sebagai peneraju industri crypto, kami terus berusaha untuk yang terbaik dan memikirkan cara untuk menawarkan perkhidmatan dan produk yang luar biasa untuk pengguna kami. Ketika berdagang, kami memahami bahawa pengguna mencari lebih daripada sekadar produk perdagangan yang luar biasa, mereka juga mementingkan keselamatan aset. Itulah sebabnya kami berusaha untuk mengembangkan pertukaran terdesentralisasi kami sendiri, OKDEx, sebagai tambahan, bukan pengganti, kepada produk kami yang ada, supaya pengguna dapat menikmati perkhidmatan keselamatan dan tanpa kepercayaan yang lebih tinggi dengan kami.

OKChain adalah blockchain komersial yang dibangunkan berdasarkan Cosmos sdk, ia merupakan asas penting dalam ekosistem OKEx yang bertujuan untuk membina Defi yang selamat dan cekap dengan pengalaman bertahun-tahun kami di lapangan, mengoptimumkan penyelesaian blockchain untuk aplikasi kewangan yang berbeza.

Sebagai asas OKB, fungsi asas OKChain adalah perkhidmatan pembayaran. Kami juga akan meletakkan USDK stablecoin yang ditawarkan bersama oleh OKLink dan PrimeTrust di mainnet OKChain pada masa akan datang.

Aplikasi Defi pertama kami OKDEx juga akan tersedia di OKChain pada masa itu, ia membolehkan pengguna mengakses buku pesanan bersama dan sistem pemadanan pesanan secara rantai. Kami juga meneroka aplikasi Defi lain, seperti mengembangkan rangkaian rentas BTC, produk pinjaman terdesentralisasi, dan lebih banyak perkhidmatan perdagangan derivatif, dan lain-lain. Nantikan laporan bulanan kami untuk kemas kini.

Kami sentiasa komited untuk menawarkan produk dan perkhidmatan bertaraf dunia kepada pengguna OKB kami. Terima kasih atas sokongan anda yang berterusan dan kami akan terus memfasilitasi pembangunan eko untuk OKEx dan mendorong kemajuan industri blockchain dan aset digital.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me