Laporan Bulanan Ekosistem Global OKB – Julai 2020

Selama bulan Julai, 11 rakan baru mendarat di ekosistem global OKB dalam usaha memberikan perkhidmatan berkualiti tinggi yang berkaitan dengan kewangan terdesentralisasi, pembayaran dalam talian, keselamatan dan perdagangan mata wang sah kepada semua pemegang OKB.

Selain itu, OKEx melancarkan perkhidmatan pinjaman OKB C2C, dan kempen Hackathon OKChain pertama mencapai kesimpulan yang berjaya.

Laporan berikut menunjukkan kemajuan dan pencapaian ekosistem OKB sepanjang bulan Julai 2020.

Maklumat pasaran OKB untuk bulan Julai

ROI bulanan tertinggi OKB adalah 27%

CoinGecko melaporkan bahawa trafik web OKEx mengalami peningkatan tertinggi jika dibandingkan dengan pertukaran lain pada suku kedua 2020 – mencapai keuntungan 239%.

Pada masa yang sama, mata wang asli platform OKEx, OKB, mempunyai ROI tertinggi di antara lima token platform arus perdana teratas – mencapai 90%. 

Sebelas rakan kongsi global menyertai ekosistem OKB

Untuk meningkatkan nilai, sokongan dan pengalaman perkhidmatan OKB, ekosistem menambah sejumlah 11 rakan kongsi di seluruh dunia pada bulan Julai. Tambahan tersebut merangkumi banyak bidang penting – termasuk perkhidmatan DeFi, pembayaran dalam talian, premium diskaun, perkhidmatan keselamatan dan juga perdagangan biasa.

Pada 2 Julai, OKB mengukuhkan kerjasama strategik dengan Saturn Network, penyedia perkhidmatan DeFi yang terkenal. Pengguna boleh melakukan derivatif OKB DEX semasa berdagang di platform Saturn Network.

OKB juga berturut-turut menjalin kerjasama strategik dengan Aeron dan MyWish dalam bidang pembayaran. Dengan Aeron, pengguna dapat membeli produk penerbangan yang disediakan oleh Aeron dengan OKB. Pada masa yang sama, pengguna dapat menggunakan OKB untuk membuat pembayaran dan menikmati perkhidmatan kontrak pintar yang disediakan oleh MyWish.

Selanjutnya, OKB juga menyokong pelancaran platform strategi API terkenal Haasonline, Cryptohopper dan Mudrex. Semua pengguna OKB dapat menikmati potongan harga untuk perdagangan bot di platform di atas.

Mengenai pengembangan saluran perdagangan token sah, OKB melancarkan Kamoney, platform perdagangan mata wang Amerika Selatan yang terkemuka dan sah, serta Cointopay, platform perdagangan yang terkenal – mengembangkan lagi ekosistem global.

Berkaitan dengan dompet, OKB berturut-turut telah mencapai kesepakatan dengan dompet India yang terkenal BuyUCoin dan dompet kripto terbesar di Rusia – iaitu, Pemegang Amanah. Pengguna boleh memanfaatkan semua potensi simpanan dan perdagangan OKB melalui dompet di atas.

Dengan usaha berterusan, OKB kini mempunyai 76 rakan kongsi global, dan akan terus memberikan perkhidmatan kelas pertama kepada berjuta-juta pengguna dan peminat di seluruh dunia.

OKEx melancarkan Pinjaman OKB C2C

Pada 17 Julai, OKEx melancarkan Pinjaman OKB C2C secara rasmi.

Pada masa ini, semua peminjam dapat menikmati kadar faedah terendah dalam industri – pada 0.01%

Untuk meningkatkan pengalaman pengguna, kini mungkin untuk memilih jangka masa pinjaman antara tujuh hingga 90 hari. Had untuk satu pinjaman adalah dari minimum 200 USDT hingga maksimum 1 juta USDT.

Kempen Hackathon pertama OKChain berjaya diselesaikan

Kempen Hackathon pertama OKChain mencapai kesimpulan yang berjaya pada 31 Julai. Hasil pertandingan akan diterbitkan pada akhir bulan Ogos.

Sejak dilancarkan pada 4 Jun, sebanyak 22 pasukan dan individu memasuki pertandingan – termasuk Beijing ChainsGuard, Bitsong, DappBirds dan organisasi terkenal lain dalam pelbagai bidang. Penyerahan peserta merangkumi DEX, dompet aset digital, API, mesin maya, penyemak imbas blockchain, insurans blockchain, staking, alat pembangun, SDK, penyelesaian rentas rantai dan banyak aplikasi inovatif lain.

Tujuan asal kempen Hackathon adalah untuk membolehkan lebih banyak institusi dan individu berkembang dan maju dengan OKChain. Untuk meningkatkan semangat para peserta, OKChain akan mengagihkan hadiah bernilai $ 5,000 OKB, mengikut sumbangan institusi dan individu.

Menantikan bulan baru

Di samping itu, untuk menjaga komunikasi yang erat dengan pengguna dan mendengarkan cadangan mereka, OKB juga mengadakan sejumlah aktiviti penting masyarakat pada bulan Julai. Pengguna boleh menambah pembantu OKB (WeChat ID: OKBNO1) untuk mendapatkan maklumat dan faedah.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau komen untuk pasukan OKB atau OKChain, hubungi melalui kenalan di bawah:

E-mel OKB: [email protected]

E-mel OKChain: [email protected]

Telegram Teknologi OKChain: https://t.me/okchaintech

Pasukan OKB

Ogos 2020

Ikuti OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me